لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۶

معاون پلیس هرمزگان «ناآرامی» در بندرعباس را تکذیب کرد

سه برابر شدن قیمت بنزین آزاد بر اساس تصمیم شورای عالی اقتصادی سران قوا، به بروز اعتراض‌های مردمی در شماری از شهرهای ایران انجامید. بررسی‌های رادیو فردا نشان می‌دهد که در این اعتراضات حداقل ۱۳۸ نفر کشته شده‌اند.

۱۶:۰۹ ۳۰.۸.۱۳۹۸

دفتر نمایندگی آمریکا: ایران نقض آشکار حقوق شهروندان را متوقف کند

دفتر نمایندگی ایالات متحده در ژنو که این کشور را در سازمان ملل متحد و دیگر سازمان‌های بین‌المللی مستقر در ژنو نمایندگی می‌کند روز پنج‌شنبه در مورد سرکوب معترضان در ایران پیامی توئیتری منتشر کرد.

این دفتر در توئیت خود نوشت: «ما اقدامات خشونت‌آمیز علیه معترضان ایرانی توسط دولت این کشور را به‌شدت محکوم می‌کنیم و از گزارش تلفات عمیقاً نگران هستیم. همان‌ طور که در جریان سی‌ و چهارمین نشست بررسی دوره‌ای و جهانی حقوق بشر گفتیم، ایران باید به خواسته‌های مردم خود توجه کند و از نقض آشکار حقوق بشر آنان دست بکشد.»

دفتر نمایندگی ایالات متحده در ژنو در توئیت خود همچنین یک کپی از بیانیه مربوط به نشست یادشده را نیز اضافه کرده است. در جریان سی و چهارمین نشست دوره‌ای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران که روز جمعه، ۱۷ آبان، در شهر ژنو سوئيس برگزار شد، نمایندگان چندین کشور حاضر در جلسه توصیه‌های خود را برای رعایت حقوق بشر در ایران ارائه دادند.

۱۶:۳۰ ۳۰.۸.۱۳۹۸

«وصل» اینترنت خط ثابت در برخی مناطق

خبرگزاری فارس می‌نویسد که شورای امنیت کشور به ریاست وزیر کشور دسترسی دوباره به اینترنت را برای برخی مناطق صادر کرده است و با توجه به گزارش‌های دریافتی، تاکنون قطعی اینترنت خطوط ثابت (ADSL) در استان‌های هرمزگان، کرمانشاه، اراک، مشهد، قم، تبریز، همدان، بوشهر و بخش‌هایی از تهران برطرف شده است.

این خبر تنها مربوط به خطوط ثابت خانگی می‌شود و شامل اینترنت به صورت وای‌فای نیست.

اینترنت ایران از ساعت شش عصر روز ۲۵ آبان به طور تقریبا کامل قطع بود و در پنج روز گذشته سطح دسترسی آن با دنیای خارج تنها بین چهار تا پنج درصد بود. سطح دسترسی در روز پنجشنبه به هشت درصد رسیده است.

۱۶:۵۷ ۳۰.۸.۱۳۹۸

بررسی‌های سایت «نت‌بلاکز» که قطعی و اختلال در اینترنت جهان را رصد می‌کند، نشان می‌دهد که میزان خسارت ناشی از قطع اینترنت در ایران ظرف پنج روز گذشته بیش از ۳۰۶ میلیون دلار بوده است.

این رقم با توجه به دلار ۱۲۰۰۰ تومانی در ایران، معادل سه هزار و ۶۷۲ میلیارد تومان است.

اینترنت در ایران ساعت شش عصر روز ۲۵ آبان به دستور شورای امنیت کشور که زیر نظر وزیر کشور است قطع شد و سطح دسترسی آن تا پنج درصد بود.

عصر پنجشنبه اعلام شد که اینترنت در برخی از نقاط به صورت محدود بازگشته است.

۱۷:۱۵ ۳۰.۸.۱۳۹۸

بهمن دارالشفایی، مترجم ایرانی، روز پنجشنبه پس از بازگشت محدود اینترنت در ایران خبر داد که یاشار دارالشفا، فعال دانشجویی، توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده است.

وی افزوده که پسر عمویش در خانه دوستش بازداشت شده و ماموران امنیتی سپس به خانه او رفته و یکسری از وسایلش را جمع کرده‌ا‌ند.

آقای دارالشفایی گفته که «نهاد بازداشت‌کننده، وزارت اطلاعات دولت روحانی بوده است. فعلاً خبر بیشتری نداریم».

یاشار دارالشفا که حکم یک‌سال زندان دارد به طور مشروط آزاد بود.

۱۹:۱۳ ۳۰.۸.۱۳۹۸

احمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان رهبری، روز پنجشنبه ۳۰ آبان گفت که «کمیسیون سیاسی، اجتماعی و فرهنگی» این مجلس تصویب کرده که مسئولان از این پس اجازه فعالیت به «شبکه‌ها و فضای مجازی خارجی» را ندهند.

او افزود این شبکه‌ها در اعتراض‌های اخیر ایران، «تخریب و اغتشاش را آموزش می‌دادند».

با توجه به اینکه شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توئیتر و همچنین پیام‌رسان تلگرام در ایران فیلتر هستند، به نظر می‌رسد منظور احمد خاتمی فیلترکردن اینستاگرام است.

۱۹:۳۱ ۳۰.۸.۱۳۹۸

کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری «سرکوب خشن» تظاهرات سراسری در ایران را محکوم کرد.

شارون بارو، دبیرکل این اتحادیه، با اشاره به کشته شدن شماری از معترضان در ایران، گفت این وضعیت نشان می‌دهد که سیستم به توصیف او،‌ «چپاولگر» باید تغییر کند.

او افزود سرخوردگی‌ها و نگرانی‌های مردم، به ویژه درباره دستمزدهای کم، با خشونت دولتی و سرکوب تشکل‌های کارگری حل نمی‌شود.

به نوشته وب‌سایت کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری،‌ ایران در رده پنجم جدول این اتحادیه در زمینه نقض حقوق کار قرار دارد.

خانم بارو با اشاره به تظاهرات در شیلی و ایران و سیاست‌های مشابه دولت‌های این دو کشور در برخورد با معترضان گفت که به جای برخوردهای خشونت‌بار، حداقل دستمزد باید افزایش یابد و آزادی تشکل‌یابی به رسمیت شناخته شود.

۲۱:۴۳ ۳۰.۸.۱۳۹۸

رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا پنج روز پس از اعتراضات گسترده در ایران و قطعی اینترنت، به این حوادث واکنش نشان داد و جمهوری اسلامی را مانع اطلاع‌رسانی درباره اعمال «خشونت وحشتناک» علیه معترضان دانست.

دونالد ترامپ در توئیتی نوشت: «ایران به اندازه‌ای بی‌ثبات شده است که رژیم آن کل سیستم اینترنت را قطع کرده است به گونه‌ای که ملت بزرگ ایران نمی‌توانند درباره خشونت وحشتناکی که در این کشور جریان دارد صحبت کنند».

وی افزود:‌«آنها [مقامات ایران] خواهان شفافیت صفر هستند، فکر می‌کنند که جهان از مرگ و تراژدی‌ای که رژیم ایران مسبب آن است با خبر نخواهد شد!»

۲۲:۳۷ ۳۰.۸.۱۳۹۸

حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی، در توئیتی حوادث اخیر ایران را با سال ۱۳۶۷ تشبیه کرد و نوشت: «خیال کردند عملیات فروغ جاودان ۲ را کلید زده‌اند ولی حالا به خوبی فهمیدند که در واقع عملیات مرصاد ۲ کلید خورده‌است».

عملیات فروغ جاویدان، تیرماه ۱۳۶۷ توسط سازمان مجاهدین خلق انجام شد و در مدت کوتاهی با شکست نظامی سنگین این سازمان به پایان رسید.

پس از این عملیات، مقام‌های جمهوری اسلامی چند هزار نفر از زندانیان را با این دلیل که از عملیات نظامی مجاهدین خلق حمایت کرده‌اند، در زندان اعدام کردند. ابراهیم رئيسی، رئيس کنونی قوه قضاییه ایران یکی از اعضای هیات مسئول اعدام‌ها بود که به «هیات مرگ» شهرت یافته است.

۲۳:۵۸ ۳۰.۸.۱۳۹۸

سردار سالار آبنوش، فرمانده عملیات سازمان بسیج، گفته است در جریان اعتراض‌های اخیر «اینترنت با تاخیر قطع شد».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، او که روز پنج‌شنبه در همدان سخنرانی داشته، با دفاع از قطع اینترنت گفته است «قطع اینترنت کمک کرده که ساماندهی گروه‌های پیچیده» بهم بریزد.

سردار آبنوش درباره این گروه‌ها توضیحی نداده ولی گفته است در «بازجویی‌ها اطلاعات زیادی به دست آوردیم» و «اطلاعات تکمیلی پس از اعترافات اعلام خواهد شد».

این مقام ارشد بسیج، اعتراض‌های اخیر در ایران را «جنگ جهانی تمام عیار» توصیف کرده که «یک دفعه کل کشور را فرا گرفت» و تاکید کرده که «فقط خدا ما را نجات داد».

۰۷:۱۸ ۱.۹.۱۳۹۸

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، از معترضان در ایران خواسته تا ویدئوها و تصاویر خود را ارسال کنند.

آقای پومپئو در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته است:

معترضان شجاع ایران! ویدیوها، عکس ها، و اطلاعات خود را پیرامون سرکوب اعتراض ها توسط رژیم ایران برای ما بفرستید. ایالات متحده آزار معترضان را علنی و محکوم خواهد کرد. با ما از طریق تلگرام تماس بگیرید:RFJ_Farsi_Bot@

وزیر خارجه آمریکا توئیت مشابهی نیز به زبان انگلیسی منتشر کرده و می‌گوید ایالات متحده تحریم‌هایی را نیز در نظر گرفته‌است.

طی روزهای گذشته بر شمار نگرانی‌ها و اعتراضات کشورها و مقام‌های خارجی از رخدادهای داخل ایران افزوده شده‌است.

با این حال دسترسی به اطلاعات در ایران با مشکلات گسترده‌ای روبه‌رو است، به‌ویژه که اینترنت تقریبا به‌طور کامل قطع شده‌است.

بنا بر گزارش‌ها در نبود اینترنت هنوز مشخص نیست خواسته آقای پومپئو در مورد ارسال تصاویر و مستندات چگونه ممکن است عملی شود.

پیشتر اتحادیه اروپا از مقام‌های ایرانی خواسته بود «حداکثر خویشتن‌داری» را در قبال معترضان و اعتراضات نشان دهند و ارتباطات را نیز دوباره برگردانند. آنچه با واکنش فوری دولت ایران روبه‌رو شد و وزارت خارجه جمهوری اسلامی آن را «مداخله‌آمیز» توصیف کرد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG