لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۵۲

بروجردی: مردم معتقدند استفاده از تلگرام بگیر و ببند و احضار ندارد


علاء‌الدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، در مصاحبه‌ای اذعان کرد که در مقایسه با پیام‌رسان‌های داخلی، مردم بر این عقیده‌اند که تلگرام بازداشت و پیگیری قانونی به دنبال ندارد و همین دلیل محبوبیت آن است.

به گفته آقای بروجردی، نظر عمومی مردم ایران بر این است که برخلاف پیام‌رسان‌های بومی، استفاده از پیام‌رسان تلگرام برای آنها «بگیر و ببند و احضار» ندارد.

آقای بروجردی در گفت‌و‌گویی با خبرگزاری ایسنا که روز سه‌شنبه منتشر شد در عین حال مسدودسازی پیام‌رسان تلگرام در ایران را «تصمیم ملی» توصیف کرده و گفت که علاوه بر مسائل «امنیتی و متعدد دیگر»، یکی از دلایل مسدودسازی تلگرام «جلوگیری از خرید و فروش ارز مجازی» بود.

به گفته وی، اگر تلگرام در ایران فیلتر نمی‌شد، به دلیل طراحی ارز مجازی، «امکان راه افتادن سونامی [مشابه] موسسات اعتباری وجود داشت» که ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی مجازی نسبت به وقوع آن هشدار داد.

علاء‌الدین بروجردی زمانی که رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بود، پیش از مسدودسازی تلگرام، به عنوان نخستین فرد اعلام کرد که این اتفاق خواهد افتاد و این تصمیم در «بالاترین سطح» حکومت و «با توجه به نقش مخرب تلگرام» اتخاذ شده است.

در اسفند ۹۶ برخی از کانال‌های تلگرامی خبر داده بودند که در یکی از جلسات شورای عالی فضای مجازی که با حضور رهبر جمهوری اسلامی برگزار شده بود، آیت‌الله علی خامنه‌ای «به شدت» از رفع فیلتر تلگرام انتقاد کرده بود.

علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، نیز پس از درخواست حسن روحانی مبنی بر ضرورت اطلاع‌رسانی درباره تصمیم در «سطح عالی نظام» مبنی بر مسدودسازی تلگرام، این تصمیم را «حکم حکومتی» خواند و خواستار اعلام دلایل آن شد.

بروجردی در گفت‌و‌گوی روز سه‌شنبه، ۱۳ شهریور، با خبرگزاری ایسنا همچنین اضافه کرد که مقام‌های جمهوری اسلامی پس از مسدوسازی تلگرام، «تلگرام طلایی و هاتگرام را جایگزین کردند که ۲۰ میلیون عضو دارد و مسئولان اعلام کردند تلگرام طلایی و هاتگرام بدون مانع است.»

ابوالفضل حسن‌بیگی، یک عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم به نقل از وزیر اطلاعات گفته که پیام‌رسان تلگرام طلایی متعلق به جمهوری اسلامی است.

آقای بروجردی با دفاع از مسدودسازی این پیام‌رسان گفت که وقتی «تلگرام چهار میلیون کاربر در ایران داشت قوه قضاییه بر فیلتر تلگرام مصر بود.»

بروجردی با این حال در اظهارات خود اذعان کرد که «افکار عمومی معتقدند به دلیل وجود سرورهای تلگرام در خارج کشور با کار کردن با تلگرام هیچ مشکلی برای آنها به وجود نمی‌آید و بگیر و ببند و احضار ندارند، اما این شامل پیام‌رسان‌های داخلی نمی‌شود.»

بروجردی در حالی این موضوع را مطرح می‌کند که پیشتر نیز شماری از چهره‌های سیاسی از جمله رئیس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس شورای اسلامی گفته بودند «واقعیت» این است که مردم ایران به پیام‌رسان‌های داخلی «اعتماد» ندارند.

عبدالکریم حسین‌زاده در گفت‌وگو با ایلنا گفته بود: «این یک واقعیت هرچند تلخ است، ولی مردم به پیام‌رسان‌های داخلی هیچ اعتمادی ندارند. این مسئله با یک نظرسنجی از مردم مشخص خواهد شد.»

مقام‌های جمهوری اسلامی در حالی از مسدودسازی این پیام‌رسان دفاع می‌کنند و تلاش دارند مردم را به استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی سوق دهند که تازه‌ترین نتایج نظرسنجی یک موسسه افکارسنجی در ایران نشان می‌دهد که ۷۹ درصد از کاربران پیام‌رسان تلگرام، باوجود مسدودسازی آن، همچنان از این شبکه استفاده می‌کنند.

منابع: خبرگزاری ایسنا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG