لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۳۸

گزارش‌ها از افزایش شدید قیمت برنج در ایران


تجارت‌نیوز روز شنبه نوشته است که برنج از سفره مردم در ایران حذف شده است
تجارت‌نیوز روز شنبه نوشته است که برنج از سفره مردم در ایران حذف شده است

در پی افزایش قیمت برنج ایرانی به کیلویی ۲۰۰ هزار تومان و حتی بیشتر، سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از توزیع این کالا با قیمت پایین با هدف «تنظیم بازار» خبر داد.

خبرگزاری فارس روز شنبه، ۲۷ بهمن، به نقل از رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران نوشت: «امروز چهار هزار تن برنج تنظیم بازاری کیلوگرمی ۴۸ هزار و ۲۵۰ تومان در تهران توزیع می‌شود.»

در همین زمینه تجارت‌نیوز روز شنبه خبر داد که بازار برنج در ایران «این روزها دچار نوسان قیمت شدیدی شده و حتی در مواردی قیمت این محصول از مرز ۲۰۰ هزار تومان هم عبور کرده است».

وزیر جهاد کشاورزی هفته گذشته در حاشیه جلسه هیئت دولت به این موضوع اشاره کرد و گفت که قیمت برنج «ساختگی است». او دلیل این اتفاق در بازار برنج را «احتکار» دانست.

مهدی یونسی، استاندار مازندران، نیز اذعان کرده است که بازار برنج در کشور دچار «حالت طوفانی» شده است.

خبرگزاری مهر روز شنبه به نقل از یونسی نوشت که بازار برنج اکنون دیگر «از حالت طوفانی خارج و پایدار شده است».

این مقام بدون اشاره به این که بازار چگونه «طوفان» را پشت سر گذاشته و آیا قیمت برنج کاهش خواهد یافت تنها به فرمانداران شهرستان‌های ساری، آمل، بابل، محمودآباد، فریدونکنار، بابلسر، جویبار و بهشهر «دستور فوری» داده است که «نظارت دقیق بر بازار برنج» داشته باشند.

به نوشته تجارت‌نیوز، قیمت برنج در چهار ماه گذشته رشد چشمگیری داشته است: «به عنوان مثال در مهرماه سال جاری، هر کیلو برنج هاشمی با قیمت ۱۰۸ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش می‌رسید. همچنین برنج طارم اصل و برنج دم‌سیاه به‌ ترتیب ۱۰۸ هزار و ۱۱۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده‌اند.»

تجارت‌نیوز در ادامه نوشته است:‌ «اما بررسی قیمت‌ها در بهمن‌ماه حاکی از آن است که برنج هاشمی گیلان با قیمت ۱۹۸ هزار تومان به فروش می‌رسد که این امر نشان‌دهنده افزایش ۸۳ درصدی قیمت برنج طی چهار ماه اخیر است. همچنین قیمت برنج طارم هم با افزایش ۴۴ درصدی، به ۱۵۶ هزار تومان رسیده است.»

این رسانه اقتصادی یک دلیل عمده افزایش چشمگیر قیمت برنج را چنین توضیح داده است: «بنکداری به شکل گذشته از بین رفته و پای شرکت‌های زنجیره‌ای به بازار این محصول باز شده است. این شرکت‌ها برنج را با قیمت پایین از کشاورز خریداری می‌کنند و با قیمت بالا در بازار توزیع می‌کنند.»

در آبان‌ماه سال جاری هم شاهرخ شریفی، رئیس اتحادیه سوپرمارکت‌ها و مواد پروتئینی تهران، جدا از تورم بالا، افزایش قیمت دلار را هم از دلایل اصلی افزایش قیمت‌ کالاهای اساسی عنوان کرده بود.

هفته گذشته نرخ دلار آمریکا در بازار آزاد ایران با جهش بیش از شش هزار تومانی، از مرز ۹۲ هزار و ۵۰۰ تومان هم گذشت.

به نوشته فارس، ایران سالانه حدود یک میلیون تن نیاز به واردات برنج دارد، امسال حدود ۵۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شده است. تقاضا برای برنج در بازار کشور در آستانه ماه رمضان و تعطیلات عید نوروز بیشتر می‌شود.

XS
SM
MD
LG