نیروهای امنیتی پونتلند، منطقهای نیمه خودمختار در شمال شرق سومالی، روز چهارشنبه ۲۴ بهمن خبر دادند که در جریان درگیری سنگین در نواحی کوهستانی این منطقه تعداد پرشماری از شبهنظامیان مرتبط با گروه «خلافت اسلامی» (داعش) کشته شدهاند.
این درگیری جدیدترین مورد از حملات نیروهای امنیتی پونتلند با شبهنظامیان داعش است که از ماه دسامبر شروع شده و در مواردی با حمایت نیروهای آمریکایی انجام میشود.
مقامهای نظامی در منطقه گفتند که درگیری اخیر پس از دفع دو حمله شبهنظامیان مرتبط با داعش به پایگاه ارتش در نواحی کوهستانی شروع شد و عملیات نیروهای امنیتی برای سرکوب مهاجمان یک روز پس از شروع درگیری هنوز ادامه دارد.
سخنگوی ارتش در منطقه پونتلند در نشستی خبری گفت: «دشمن در هر دو مسیر تهاجم خود شکست خورد و حدود ۶۵ نفر از آنها کشته شدند.»
او افزود که درگیری ادامه دارد و تعداد دقیق تلفات دشمن هنوز مشخص نشده است.
یک فرمانده دیگر ارتش در منطقه پونتلند که نخواست نامش در گزارش قید شود به خبرگزاری فرانسه گفت دو مهاجم با خودروهای مملو از مواد منفجره به پایگاه ارتش حمله کرده و بیش از ۲۰ سرباز کشته شدند.
او نیز تأکید کرد که حمله به پایگاه ارتش و نبردی که پس از آن روی داد بسیار شدید بود ولی در نهایت حمله مهاجمان «خنثی شد.»
به گفته او بخشی از تلفات نیروهای امنیتی ناشی از انفجارهای انتحاری مهاجمان بود.
گروه موسوم به «خلافت اسلامی» (داعش) در پایان چند سال عملیات نیروهای بینالمللی به رهبری آمریکا در کنار ارتش و شبهنظامیان عراقی و نیروهای سوریه دمکراتیک مناطق تحت کنترل خود در این دو کشور را از دست داد و شکست سنگینی خورد.
شاخه محلی این گروه در سومالی در مقایسه با الشباب که با القاعده مرتبط است حضور ضعیفتری دارد ولی کارشناسان از مدتها پیش در مورد افزایش فعالیت و گسترش حوزه عملیات آن هشدار دادهاند.
آمریکا از عملیات نیروهای امنیتی در منطقه پونتلند علیه شبهنظامیان داعش که از دسامبر شروع شد حمایت میکند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، حدود یک هفته پیش از حملات هوایی ارتش این کشور به فرماندهان ارشد داعش در سومالی هشدار داده بود.
به گفته منابع امنیتی در منطقه پونتلند در این حملات به کوهستان گولیس تعدادی از «افراد مهم» داعش کشته شدهاند.
اعضای زندانی داعش در سوریه از جهان خارج بیخبرند
تعداد پرشماری از افراد مظنون به عضویت در گروه موسوم به «خلافت اسلامی» (داعش) که در آخرین روزهای عمر خلافت خودخوانده این گروه در عراق و سوریه اسیر شدهاند از سال ۲۰۱۹ تاکنون در زندانهای بزرگی در شمال شرقی سوریه نگهداری میشوند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس که در یک فرصت نادر توانسته است از زندان «پانوراما» در ناحیه حسکه دیدن کند میگوید حدود چهار هزار و ۵۰۰ عضو یا افراد مظنون به عضویت در داعش چندین سال را در این زندان سپری کردهاند. زندانیان از ملیتهای گوناگون و گروههای سنی متفاوتی هستند.
سقوط حکومت خاندان اسد پس از ۵۴ سال حکومت بر سوریه بار دیگر سرنوشت اعضای زندانی گروه داعش را به سرخط خبرها آورده است در حالی که خود زندانیان به دلیل انزوا و عدم ارتباط با جهان خارج احتمالاً از این تحول بی خبرند.
محافظت از زندانهای بزرگ محل نگهداری اعضای گروه «خلافت اسلامی» برعهده نیروهای سوریه دمکراتیک به رهبری کردها است.
این گروه شبهنظامی در عملیات شکست داعش در خاک سوریه متحد اصلی نیروهای آمریکایی بود و در ماه مارس ۲۰۱۹ شهر کوچک باغوز واقع در استان دیرالزور و آخرین پایگاه داعش را تصرف کرد.