لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۲۳
حومه جنوبی بیروت پس از حملات اسرائیل، ۱۴ مهرماه
حومه جنوبی بیروت پس از حملات اسرائیل، ۱۴ مهرماه

ارتش اسرائیل از آماده‌شدن برای حملۀ «بزرگ و قابل‌توجه» به ایران خبر داد

خلاصه رویدادها:

  • حملات هوایی به ضاحیه شامگاه جمعه ادامه یافت و بامداد شنبه نیز رویترز از حمله هوایی به نزدیکی فرودگاه بیروت خبر داد
  • سازمان ملل اعلام کرد تقریبا تمامی ۹۰۰ اردوگاه آوارگان در لبنان پر شده است
  • گروه افراطی حماس مرگ فرمانده خود در طولکرم را تایید کرد
  • جو بایدن می‌گوید به نظرش اسرائیل هنوز به نتیجه نهایی درباره چگونگی پاسخ به حمله موشکی ایران نرسیده است
  • هاشم صفی‌الدین، گزینه جانشینی حسن نصرالله، از روز جمعه و در پی حمله هوایی اسرائیل «در دسترس» نیست
  • وزیر خارجه ایران درباره «آتش‌بس» در لبنان و غزه ابراز امیدواری کرد
۰۷:۰۶ ۱۳.۷.۱۴۰۳

گزارش خبرگزاری فرانسه ساعاتی پیش از آغاز نماز جمعه خامنه‌ای در تهران

خبرگزاری فرانسه با اشاره اینکه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، قرار است پس از حدود پنج سال در نماز جمعه تهران سخنرانی کند، گزارش داده است که اظهارات او می‌تواند دیدگاه و رویکردش برای گام‌های بعدی تهران پس از حمله موشکی به اسرائیل را روشن کند.

ایران در واکنش به کشته شدن اسماعیل هنیه و حسن نصرالله در تهران و بیروت شامگاه سه‌شنبه با شلیک حدود ۲۰۰ موشک اسرائیل را هدف قرار داد؛ اسرائیل گفته است این حمله را پاسخ خواهد داد.

خبرگزاری فرانسه یادآور شده است که نماز جمعه علی خامنه‌ای سه روز قبل از یک سالگی یورش گروه افراطی حماس به جنوب اسرائیل برگزار می‌شود.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

رهبر جمهوری اسلامی آخرین بار در سال ۹۸ و به دنبال کشته شدن قاسم سلیمانیٰ، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، به نماز جمعه رفته بود.

۰۵:۳۹ ۱۳.۷.۱۴۰۳

رهبران نظامی آمریکا و اسرائیل از زمان حمله موشکی ایران گفت‌وگوهای روزانه داشته‌اند

سابرینا سینگ، سخنگوی پنتاگون می‌گوید که ژنرال سی‌کیو براون جونیور، رئیس ستاد مشترک ایالات متحده، روز چهارشنبه با ژنرال هرتزی لوی، فرمانده ارتش اسرائیل صحبت کرد و لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، نیز از زمان حملات ایران به اسرائیل «تقریبا روزانه» با یوآو گالانت، همتای اسرائیلی خود، گفت‌وگو داشته است.

وی اظهار داشت: «ما در حال گفت‌وگو با آنها [اسرائیل] هستیم که پاسخ به ایران چگونه باید باشد. مطمئنم هر پاسخی که اسرائیل بدهد با ما نیز آن را در میان می‌گذارد.»

ایران روز سه‌شنبه با شلیک حدود ۲۰۰ موشک بالستیک، اسرائیل را هدف حملات خود قرار داد، رخدادی که به نگرانی‌ها درباره وقوع جنگ تمام عیار در منطقه دامن زده است.

۰۴:۳۳ ۱۳.۷.۱۴۰۳

گزارش‌های تایید نشده؛ «هدف از حملات بامداد جمعه به ضاحیه هاشم صفی‌الدین بوده است»

در پی حملات سنگین هوایی به حومه جنوبی بیروت در نخستین ساعات بامداد جمعه، روزنامه نیویورک تایمز و وبسایت اکسیوس گزارش داده‌اند که در این حملات هاشم صفی‌الدین، مدیر شورای اجرایی حزب‌الله که از او به عنوان نامزد جانشینی حسن نصرالله یاد می شود، هدف بوده است.

این گزارش‌ها هنوز تایید نشده و مقام‌های رسمی طرف‌های مختلف به این خبر واکنشی نشان نداده‌اند.

روزنامه نیویورک‌تایمز به نقل از سه مقام اسرائیلی بدون اشاره به نام آنها نوشت که اسرائیل حدود نیمه‌شب پنج‌شنبه محل جلسه رهبران ارشد حزب‌الله را که گمان می‌رود هاشم صفی‌الدین نیز در آن حضور داشته است، بمباران کرد.

بر اساس این گزارش، اسرائیل در این حمله یک مخفی‌گاه زیرزمینی حزب‌الله را در نزدیکی بیروت، پایتخت لبنان، هدف قرار داده است.

وبسایت خبری اکسیوس نیز به نقل از سه مقام اسرائیلی گزارش داد که اسرائیل حمله‌ای با هدف کشتن هاشم صفی‌الدین، رئیس کمیته اجرایی حزب‌الله، انجام داده است.

این گزارش می‌گوید که هاشم صفی‌الدین در مخفی‌گاهی در عمق زمین پنهان شده بود و مشخص نیست که آیا در این حمله کشته شده است یا نه.

خبرگزاری رویترز نیز با اشاره به گزارش منتشر شده در اکسیوس نوشته است هنوز هیچ مقام رسمی از طرف‌های مختلف در این باره اظهار نظر نکرده است.

همچنین به نوشته اورشلیم‌پست، رسانه‌های اسرائیلی و رسانه‌های لبنانی به این خبر پرداخته‌اند اما هنوز ارتش اسرائیل در این باره هیچ اظهار نظری نکرده است.

هاشم صفی‌الدین از چهره‌های ارشد حزب‌الله لبنان است که در هفته اخیر و به دنبال کشته شدن حسن نصرالله، احتمال رهبری او بر این گروه که از سوی آمریکا تروریستی شناخته می‌شود مطرح بوده است.

او از سال ۲۰۱۷ در فهرست وزارت خارجه ایالات متحده از تروریست‌های جهانی قرار داشته است.

برخی رسانه‌های لبنان گزارش داده‌ان که حمله بامداد جمعه به مراتب بزرگتر از حمله‌ای بود که هفته گذشته به کشته شدن حسن نصرالله انجامید.

۰۳:۱۳ ۱۳.۷.۱۴۰۳

بایدن از اظهارنظر درباره حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات نفتی ایران خودداری کرد

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، از اظهار نظر درباره حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات نفتی ایران خودداری کرد و گفت که دراین‌باره به شکل علنی حرفی نخواهد زد.

او در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است از اسرائیل بخواهد به تاسیسات نفتی ایران حمله نکند گفت: «من این را یاد گرفته‌ام که در ملاء عام مذاکره نکنم.»

رئیس جمهور آمریکا که در جریان بازدید از مناطق آسیب‌دیده از توفند هلین با خبرنگاران صحبت می‌کرد در عین حال با بیان اینکه از وقوع یک جنگ تمام‌عیار در منطقه جلوگیری خواهد شد و «کارهای بیشتری باید انجام شود»، گفت: «ما به اسرائیل کمک کرده‌ایم و از آن محافظت خواهیم کرد».

آقای بایدن ساعاتی پیشتر درباره احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات نفتی ایران، در اظهار نظری کوتاه گفته بود: «در حال بحث در این مورد هستیم».

رئیس جمهور ایالات متحده همچنین در آن گفت‌وگو مخالفت خود را با حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران ابراز کرده بود.

اسرائیل گفته است که حمله موشکی اخیر ایران به این کشور را تلافی خواهد کرد؛ مقام‌های جمهوری اسلامی نیز هشدار داده‌اند که در این صورت «پاسخ شدیدتری» به اسرائیل خواهند داد.

ایران در واکنش به کشته شدن اسماعیل هنیه و حسن نصرالله در تهران و بیروت شامگاه سه‌شنبه با شلیک حدود ۲۰۰ موشک اسرائیل را هدف قرار داد.

۰۳:۰۰ ۱۳.۷.۱۴۰۳

«وضعیت آشفته» در استرداد بلیط‌هایی که به دلیل حمله موشکی ایران به اسرائیل لغو شد

روزنامه همشهری از «وضعیت آشفته» در مورد چگونگی استرداد بلیط‌های پروازهای لغو شده به دلیل حمله موشکی ایران به اسرائیل خبر داده است.

به نوشته این روزنامه، «فرایند استرداد» هزینه این بلیط‌ها مشخص نیست و بین سازمان هواپیمایی کشوری و خطوط هواپیمایی اختلاف وجود دارد.

پیشتر سازمان هواپیمایی کشوری گفته بود شرکت‌های هواپیمایی بهای کامل بلیط پروازهای ابطال شده را به مسافران مسترد خواهند کرد.

در همین حال جعفر یازرلو، سخنگوی این سازمان، به روزنامه همشهری گفت فرایند استرداد «با توجه به ساعات کاری و اداری و تعداد پرسنل واحد پشتیبانی شرکت‌های هواپیمایی و دفاتر خدمات مسافرت هوایی» نیازمند «صبوری بیشتر» است.

پس از حمله موشکی ایران به اسرائیل سازمان هواپیمایی کشوری ایران از لغو پروازها تا روز پنجشنبه خبر داد و صبح پنجشنبه «اتمام محدودیت پیش‌آمده» را اعلام کرد.

۰۲:۲۸ ۱۳.۷.۱۴۰۳

حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران چه پیامدهایی خواهد داشت؟

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، با حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران در واکنش به حمله موشکی تهران به این کشور مخالف کرده است.

کارشناسان نیز هشدار داده‌اند که چنین حمله‌ای می‌تواند ایران را به تولید سلاح‌ هسته‌ای تشویق کند.

کلسی داونپورت، مدیر بخش سیاست‌های امور خلع سلاح در انجمن کنترل تسلیحات هسته‌ای، در واشینگتن به رادیو فردا می‌گوید حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران «اقدامی به شدت غیرمسئولانه و تشدیدکننده تنش خواهد بود».

به گفته خانم داونپورت، در صورت آسیب دیدن زیرساخت‌های‌هسته‌ای ایران «تهران ممکن است با شکست مواجه شود ولی در دراز مدت این احتمال وجود دارد که این تاسیسات را بازسازی کند» و «از معاهده منع توسعه هسته‌ای خارج شود».

گفت‌وگوی هانا کاویانی از رادیو فردا با کلسی داونپورت:

please wait

No media source currently available

0:00 0:03:15 0:00
لینک مستقیم

۰۱:۳۸ ۱۳.۷.۱۴۰۳

ارتش اسرائیل می‌گوید مسئول گروه افراطی حماس در کرانه باختری کشته شد

ساعاتی پس از حملات هوایی اسرائیل به طولکرم، در کرانه باختری رود اردن، اسرائیل از کشته شدن یک فرمانده ارشد گروه افراطی حماس خبر داد.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

بنابر بیانیه ارتش اسرائیل و آژانس امنیت این کشور (شین‌بت)، عصر پنجشنبه در حمله هوایی یک جنگنده به طولکرم «زاهی یاسر عبدالرزاق عوفی»، رئیس شاخه طولکرم حماس، به همراه چند تن دیگر کشته شد.

به گفته ارتش اسرائیل، زاهی عبدالرزاق «مسئول انفجار خودروی بمب‌گذاری شده در نزدیکی [شهرک یهودی‌نشین] عطیرت در ماه گذشته بود» و برنامه‌ریزی برای «یک حمله تروریستی قریب‌الوقوع» دیگر را دنبال می‌کرد.

به گفته وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین، حملات اسرائیل به طولکرم در روز پنجشنبه دست‌کم ۱۸ کشته برجای گذاشت.

۰۱:۱۵ ۱۳.۷.۱۴۰۳

خبرگزاری فرانسه از ۱۱ حمله سنگین اسرائیل به ضاحیه خبر می‌دهد

خبرگزاری‌ها از شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب و متوالی در بیروت و همچنین در حومه جنوبی این شهر (ضاحیه) در نخستین دقایق بامداد جمعه خبر داده‌اند.

خبرگزاری فرانسه با اشاره به این انفجارها، به نقل از یک منبع نزدیک به حزب‌الله گزارش داد که اسرائیل ۱۱ حمله متوالی به ضاحیه انجام داده است.

بنابر این گزارش، شدت انفجارها به حدی بود که ساختمان‌ها در بیروت و حومه آن به لرزه درآمد و صدای دزدگیر خودروها در این مناطق شنیده می‌شد.

برخی رسانه‌های اسرائیلی و عربی گزارش داده‌اند که هدف احتمالی در این حملات هاشم صفی‌الدین، جدی‌ترین گزینه جانشینی حسن نصرالله رهبر پیشین حزب‌الله لبنان بوده است. با این حال این خبر از سوی منابع دیگر تایید نشده است.

ارتش اسرائیل ساعاتی پیش از این انفجارها از ساکنان سه محل در حومه جنوبی بیروت خواسته بود که فورا از این اماکن دور شوند.

۰۰:۵۸ ۱۳.۷.۱۴۰۳

انفجارها در نزدیکی فرودگاه بیروت

خبرگزاری رویترز از «انفجارهای مهیب» در نزدیکی فرودگاه بیروت در نخستین دقایق بامداد جمعه خبر داده است.

به نوشته رویترز، این انفجارها دقایقی پس از آن شنیده شد که یک هواپیما از «خطوط هوایی خاورمیانه و از مبدا دبی» در این فرودگاه به زمین نشست.

یک منبع در وزارت حمل و نقل لبنان در گفت‌وگو با رویترز وقوع دست‌کم یک حمله اسرائیل در خارج از فرودگاه بیروت را تایید کرد.

هنوز جزییات بیشتری درباره این خبر منتشر نشده است.

در همین حال ساعتی پس از اینکه ارتش اسرائیل خواستار تخلیه فوری غیرنظامیان از دو محل در حومه جنوبی بیروت شد، خبرگزاری‌ها از شنیده شدن صدای انفجارها در این منطقه خبر داده‌اند.

۰۰:۲۳ ۱۳.۷.۱۴۰۳

رهبران گروه هفت بر تعهد خود نسبت به امنیت اسرائیل تاکید کردند

رهبران گروه هفت با ابراز نگرانی عمیق خود از بحران در خاورمیانه، خواستار «خویشتنداری» و «رفتار مسئولانه» بازیگران منطقه شدند و در عین حال بر حمایت خود از اسرائیل تاکید کردند.

در بیانیه مشترک سران گروه هفت که از سوی دفتر نخست وزیر بریتانیا منتشر شد آمده است: «چرخه خطرناک حملات و انتقام‌جویی، خطر تشدید غیرقابل کنترل در خاورمیانه را در پی دارد که به نفع هیچ کس نیست».

رهبران ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و کانادا در بیانیه خود تصریح کرده‌اند: «ما به صراحت بر تعهد خود به امنیت اسرائیل تاکید می‌کنیم».

بیانیه پیشین سران گروه هفت با واکنش تهران روبه‌رو شد و اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، آن بیانیه را «جانبدارانه» و «غیرمسئولانه» خواند.

گروه هفت در بیانیه پیشین خود حمله موشکی ایران به اسرائیل را محکوم کرده بود.

بیشتر

XS
SM
MD
LG