لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۳۹

اسرائیل مانع ورود چند نمایندۀ اروپایی به اورشلیم و رام‌الله شد


دیدار گیدئون سعار، وزیر خارجه اسرائیل (چپ) با کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا (وسط) در بروکسل
دیدار گیدئون سعار، وزیر خارجه اسرائیل (چپ) با کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا (وسط) در بروکسل

یک هیئت اتحادیه اروپا سفر خود به اورشلیم و رام‌الله را پس از اقدام اسرائیل در جلوگیری از ورود دو عضو آن به این کشور، لغو کرد.

هیئت نمایندگی اتحادیۀ اروپا در تشکیلات خودگردان فلسطینی در بیانیه‌ای لغو سفر این هیئت را تأیید کرد.

وزارت کشور اسرائیل روز دوشنبه ششم اسفند اعلام کرده بود که ریما حسن، نماینده پارلمان اروپا، به دلیل «حمایت از بایکوت و تحریم اسرائیل» از ورود به اسرائیل منع شده است.

هیئت نمایندگی اتحادیه اروپا واقع در اورشلیم به تایمز اسرائیل گفت که لین بویلان، نماینده دیگر پارلمان اروپا هم که قرار بود رئیس هیئت اعزامی باشد، از ورود به خاک اسرائیل منع شده است.

هیئت یادشده گفته است که دلیل رسمی از سوی اسرائیل در این زمینه دریافت نکرده است.

خبرگزاری فرانسه نوشته که ریما حسن، فلسطینی‌الاصل، پیش از این بارها از اسرائیل انتقاد کرده و این کشور را «یک کشور تروریست» خوانده و ارتش اسرائیل را به «اعدام کودکان فلسطینی با خونسردی» متهم کرده است.

وزارت کشور اسرائیل از قبل گفته بود که به این نماینده پارلمان اروپا با چنین دیدگاه‌هایی که «به طور منظم بایکوت اسرائیل را تشویق کرده» اجازه ورود نخواهد داد.

او پس از دستور موشه آربل، وزیر کشور اسرائیل، در جلوگیری از ورودش به اسرائیل، با پروازی به بروکسل رفت.

خانم حسن به دلیل «مشروع» دانستن حمله گروه افراطی حماس به خاک اسرائیل، در فرانسه نیز با یک پرونده قضایی درگیر است؛ خود او گفته که سخنانش تحریف شده است.

او و دیگر نمایندگان پارلمان اروپا گفته بودند قصد دارند با نمایندگان فلسطینی در اورشلیم و رام‌الله، مقر تشکیلات خودگردان فلسطینی دیدار کنند.

از سوی دیگر، گیدئون سعار، وزیر خارجه اسرائیل، روز دوشنبه در پی دیدار در بروکسل با روبرتو متسولا، رئیس پارلمان اروپا و کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت مناسبات اسرائیل با این اتحادیه «نباید گروگان نزاع فلسطینی-اسرائیلی باشد».

دیدارهای سعار در مقر اتحادیه اروپا، نخستین ملاقات یک مقام ارشد اسرائیل با رهبران شورای مشترک این اتحادیه در سه سال اخیر بود.

به نوشته رویترز، حمله حماس به اسرائیل در مهر پارسال و واکنش نظامی گسترده اسرائیل علیه این گروه در غزه، اختلافات شدید در میان کشورهای عضو اتحادیه را آشکار کرد؛ همه دولت‌ها حملات حماس را محکوم کردند اما برخی از اسرائیل در جنگ غزه حمایت کردند در حالی که شماری از کشورهای اتحادیه عملیات نظامی اسرائیل و برجاگذاشتن خسارت‌های جانی و مالی گستردۀ آن در غزه را محکوم کردند.

۲۷ عضو اتحادیه اروپا در روزهای گذشته دربارۀ اتخاذ یک سیاست سازش مذاکره کردند که محور آن حمایت از تجدید همکاری با اسرائیل، ضمن ابراز نگرانی از عملکرد اسرائیل در کرانه باختری و غزه است.

کایا کالاس در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه اسرائیل گفت غزه دیگر نباید پناهگاه تروریسم شود و حماس نباید در آن حضور داشته باشد.

خانم کالاس در همین حال افزود اتحادیه اروپا از نزدیک تحولات کرانه باختری را رصد می‌کند و نمی‌تواند نگرانی خود را پنهان کند.

اشاره مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عملیات نظامی اسرائیل در روزهای اخیر در کرانه باختری بود.

ارتش اسرائیل عملیات در کرانه باختری را در تعقیب شبه‌نظامیان فلسطینی، در پی کارگزاری چهار بمب پنج کیلوگرمی در چند اتوبوس مسافربری در شهرهای مرکز اسرائیل، گسترش داده است.

سه بمب‌ پنج‌شنبه شب گذشته در اتوبوس‌های خالی از مسافر در نزدیکی تل‌آویو منفجر، و بمب چهارم کشف شد.

XS
SM
MD
LG