لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۲۳
Radio Farda -- Special Graphic for weekly program "Karnameh" کارنامه
Radio Farda -- Special Graphic for weekly program "Karnameh" کارنامه

کارنامه مردادماه ۹۹

تازه‌ترین رویدادهای صنفی و کارگری ایران در مردادماه ۹۹ را هر روز در اینجا دنبال کنید.

۲۱:۳۶ ۱۳.۵.۱۳۹۹

ادامه اعتصاب کارگران شماری از پالایشگاه‌ها و شرکت‌های پتروشیمی

اعتصاب کارگران شماری از پالایشگاه ها و شرکت های پتروشیمی در دست‌کم سه استان ایران روز دوشنبه هم ادامه یافت.

بر اساس فیلم‌ها وتصاویری که در شبکه‌های اجتماعی انتشار یافته، کارگران پالایشگاه پارسیان و شرکت پتروشیمی لامرد در استان فارس،‌ پالایشگاه جفیره در استان خوزستان،‌ و پالایشگاه کنگان همراه با کارگران چند شرکت از جمله سبلان، اکسیر، تنبک و پتروپالایش اعتصاب و تجمع کردند.

کارگران اعتصابی خواستار تامین امنیت شغلی، لغو قراردادهای سفید امضا، برچیده شده شرکت های پیمانکاری،‌ پرداخت دستمزد معوقه و همچنین افزایش سطح دستمزد خود هستند.

این اعتصاب هماهنگ که در چند استان ایران انجام شده، تقریبا با سکوت رسانه‌ها مواجه شده است.

۲۲:۰۲ ۱۲.۵.۱۳۹۹

۸۰ سندیکا و تشکل کارگری: جمهوری اسلامی به سرکوب و کشتار کولبران پایان دهد»

۸۰ سندیکا و تشکل کارگری در جهان در بیانیه‌ای با انتقاد از اعمال سیاست‌های تبعیض‌آمیز و سرکوب‌گرانه از سوی جمهوری اسلامی بر میلیون‌ها کرد غرب ایران از تهران خواستند «به سرکوب و کشتار کولبران پایان دهد، به اصول حقوق بشر احترام بگذارد و راه توسعه آلترناتیوھای واقعی اقتصادی برای مردم روژھلات را ھموار مند».

به گفته آنها، «رژیم ایران هرگونه اعتراضات سیاسی و مطالبات هویتی – فرهنگی کردها را به شدت سرکوب می‌کند».

این سندیکاها و تشکل‌های کارگری با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی «برای نگهداشتن مردم این منطقه در وضعیت بی‌ثباتی و فلاکت، مانع از توسعه اقتصادی منطقه شده است» افزودند: «تقریباً هیچ صنعتی در این منطقه راه‌اندازی نشده و سمت‌گیری تولیدات و منابع عمدتا برای مناطق مرکزی ایران است».

به نوشته این بیانیه، بیکاری در مناطق کردنشین بسیار گسترده است و با توجه به نبود کم‌ترین فرصت اشتغال در منطقه، جوانان بطور گسترده‌ای مجبورند به شهرهای بزرگ فارسی زبان مهاجرت کنند.

۸۰ سندیکا و تشکل های کارگری امضاکننده بیانیه با اعلام اینکه «برای هزاران تن از ساکنان روژهلات، مرز عراق و ایران تنها منبع تامین معاش است،‌ اضافه کرذنذ: «کولبری یعنی مبادلات مرزی کالا، حمل اجناس بر کول انسان و یا بر پشت قاطر با عبور از کوه ها. انتقال انواع کالاهای از عراق به ایران، توام با مخاطرات بسیار».

به نوشته این بیانیه،‌ «هر روزه، هزاران کارگر زن و مرد، از جمله کودکان و افراد مسن، برای آنکه نانی به کف آورند و معیشت روزانه خود و خانواده‌شان را به سختی تامین کنند، به پیشواز خطر می روند و در مرز جان خود به مخاطره می‌اندازند»

سندیکاها و تشکل های امضا کننده بیانیه اشاره کردند که «فقط بازرگانانی که این کولبران در استخدام شان هستند، ثروتمند می شوند» و نوشتند: «به لحاظ قانونی، وضعیت کولبری مبهم است؛ گاه قانونی، گاه روا و گاه غیرقانونی، و منوط به حسن نیت مسئولان».

در این بیانیه به «خطرات ناشی از کوه‌های صعب‌العبور، سرمای کشنده زمستان، گرمای سوزان تابستان، و منطقه پر از مین های منفجر نشده»‌ اشاره شده و آمده است:«کولبران به شدت از سوی دولت ایران سرکوب می‌شوند. همه چیز به واکنش مرزبانان بستگی دارد و متناسب با میزان رشوه‌های دریافتی، آنها تصمیم می‌گیرند که چشمان خود را بر روی فعالیت کولبران ببندند و یا برعکس به بهانه حفظ امنیت کشور یا مبارزه با قاچاق، به سوی آنها تیراندازی کنند».

بر اساس این بیانیه،‌ تنها در سال ۲۰۱۹، نزدیک به ۸۰ کولبر کشته شدند که ۵۷ تن از آنان در تیراندازی مرزبانان به قتل رسیدند. علاوه بر این، شمار زخمی ها به ۱۶۵ تن می‌رسد. همچنین تعداد بسیاری به مجازات زندان و یا جریمه های سنگین محکوم شده‌اند که پرداخت آن برای کولبران غیرممکن است.

بیانیه از سوی اتحادیه کارگری و مردمی برزیل، کنفدراسیون عمومی کار اسپانیا، اتحادیه سندیکای همبستگی فرانسه، کنفدراسیون عمومی کار بورکینافاسو، کنفدراسیون جنبش مردم اندونزی، اتحادیه ملی مستقل کارکنان دولت الجزایر، نبرد کارگر هائیتی، اتحادیه سندیکایی ایتالیا، کنفدراسیون ملی کارگران – همبستگی کارگری فرانسه، کنفدراسیون ملی کار فرانسه و سندیکای آلترناتیو کاتالونی در اسپانیا امضا شده است.

اتحادیه عمومی کارگران صحرای غربی، کنفدراسیون ملی کارگران سنگال، فدراسیون اتحادیه‌های مستقل کارگری مصر، سندیکای خودمدیریتی کارگران ایتالیا، فدراسیون عمومی اتحادیه‌های مستقل فلسطین، کنفدراسیون طبقه کارگر پاراگوئه، شبکه همبستگی کارگران پرو، اتحادیه مترقی کارگران نیجر، ​اتحادیه ملی برای دفاع از طبقه کارگر السالوادور، اتحادیه ملی کارگران راه‌آهن، دریایی و حمل‌و نقل انگلستان، اتحادیه ملی کارگران کشاورزی کلمبیا و اتحادیه ملی کارگران خدمات بهداشتی انسانی بنین از جمله امضاکنندگان بیانیه هستند.

همچنین می توان به انجمن ملی کارکنان صندوق تامین خدمات اجتماعی پاناما، کنفدراسیون متحده حمل و نقل ایتالیا، اتحادیۀ دانشجویان بلژیک، اتحادیه کارگران مخابرات پرتغال، اتحادیه کارگران صنایع نفت ونزوئلا، اتحادیه کارکنان بهداشتی و کارکنان دولتی مکزیک، اتحادیه کارگران پست کانادا، سندیکای مستقل کارگران پست سوئیس، اتحادیه کارگران صنایع نفت و گاز خصوصی آرژانتین، همبستگی سوسیالیستی با کارگران در ایران – فرانسه، و سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تھران و حومه اشاره کرد.

۲۰:۲۶ ۱۲.۵.۱۳۹۹

دومین روز اعتصاب کارگران چند پالایشگاه و شرکت پتروشیمی در ۴ استان ایران

اعتصاب کارگران چند پالایشگاه و شرکت پتروشیمی در استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و فارس روز یکشنبه وارد دومین روز شد.

بر اساس فیلم‌ها و گزارش‌های تصویری در شبکه‌های اجتماعی، ‌کارگران اعتصابی که بخش عمده آنان، کارگران پیمانی هستند،‌ ضمن تجمع در محل کار یا خوابگاه‌های خود خواستار پرداخت دستمزد و مزایای معوقه و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل شده‌اند.

پرداخت نشدن دستمزدها و مزایا در ایران در سالیان اخیر به یکی از مشکلات بزرگ کارگران تبدیل شده است. این وضعیت، اعتراض آنان در مناطق مختلف ایران را به همراه داشته است.

برچیده شدن شرکت‌های پیمانکاری نیز از دیگر مطالبات کارگران مناطق اعتصابی است.

در سالیان اخیر، اعتراض‌های زیادی از سوی کارگران، ‌تشکل‌های کارگری و شماری از نمایندگان مجلس به عملکرد این شرکت‌ها وارد شده است. سابقه راهیابی شرکت‌های پیمانکاری به صنعت نفت و گاز ایران، به دوره نخست وزارت بیژن زنگنه در دهه ۷۰ باز می‌گردد.

بر اساس گزارش‌ها،‌ کارگران پالایشگاه‌های آبادان و فجیره در استان خوزستان، پارسیان در استان فارس و کنگان در استان بوشهر و همچنین شرکت پتروشیمی لامرد در استان فارس همراه با چند شرکت دیگر در پارس جنوبی از روز شنبه دراعتصاب به سر برده‌اند.

تاکنون اخبار زیادی در ارتباط با این اعتصاب در رسانه‌های رسمی و نیمه رسمی ایران انتشار نیافته است.

۱۹:۰۸ ۱۱.۵.۱۳۹۹

اعتصاب و تجمع کارگران سه پالایشگاه، یک شرکت پتروشیمی و دو فاز پارس جنوبی

کارگران سه پالایشگاه، یک شرکت پتروشیمی و دو فاز پارس جنوبی روز شنبه اعتصاب و تجمع کردند.

کارگران ضمن درخواست برای پرداخت دستمزد و مزایای معوقه بر لزوم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل تاکید کردند.

پالایشگاه آبادان در ماه‌های اخیر شاهد اعتراض های کارگران پیمانکاری بوده است.

همچنین بر اساس گزارش‌های تصویری در شبکه‌های اجتماعی،‌ کارگران پالایشگاه پارسیان و پتروشیمی لامرد در استان فارس و پالایشگاه نفت‌سنگین قشم نیز روز شنبه در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد و مزایای خود اعتصاب و تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارگران پالایشگاه نفت سنگین قشم برای چند پیمانکار مختلف کار می‌کنند که در ماه‌های گذشته نتوانسته‌اند به صورت منظم با کارفرما تسویه حساب کنند. در این ارتباط،‌ یکی از مدیران این پالایشگاه گفت: کارگران خواهان افزایش حقوق خود هستند و مشکل تاخیر در دستمزد ندارند.

علاوه بر این، کارگران فازهای ١٣ و ١٤ پارس جنوبی در اعتراض مشابهی، اعتصاب و تجمع کردند.

پرداخت نشدن دستمزدها و مزایا در ایران در سالیان اخیر به یکی از مشکلات بزرگ کارگران تبدیل شده است. این وضعیت، اعتراض‌ای آنان در مناطق مختلف ایران را به همراه داشته است.

۱۸:۱۲ ۱۱.۵.۱۳۹۹

کانون صنفی معلمان تهران صدور احکام قضایی علیه فعالان صنفی و مدنی را محکوم کرد

کانون صنفی معلمان تهران در بیانیه‌ای با محکوم کردن صدور احکام قضایی مانند زندان، برای فعالان صنفی و مدنی گفت که به رغم فشارها، تلاش برای رسیدن به حقوق صنفی دانش‌آموزان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته‌ را ادامه خواهد داد.

کانون صنفی معلمان تهران صدور حکم دو سال زندان برای محمدتقی فلاحی، دبیر این کانون، به اتهام «اجتماع و تبانی از طریق شرکت در این تشکل صنفی» را با استناد به قانون اساسی، از جمله اصل ۲۶، بی اساس دانست.

بر اساس اصل ۲۶ قانون اساسی، احزاب، جمعیت‌ها، انجمن‌های سیاسی و صنفی و انجمن‌های اسلامی یا اقلیت‌های دینی شناخته شده آزادند و هیچ‌کس را نمی‌توان از شرکت در آنها منع کرد یا به شرکت در یکی از آنها مجبور کرد.

کانون صنفی معلمان تهران اعلام کرد که آقای فلاحی هیچ فعالیتی برخلاف تصمیمات و نظرات این تشکل نداشته و همواره بر مسیر قانون گام برداشته است.

در سالیان اخیر، برخوردهای امنیتی - قضایی با فعالان صنفی و مدنی شدت گرفته و قوه قضائیه برای آنان احکام زندان، شلاق و تبعید صادر کرده است. صدور این احکام، اعتراض تشکل‌ها و سازمان‌های حقوق بشری و کارگری در ایران و جهان را به همراه داشته است.

۱۷:۲۷ ۱۱.۵.۱۳۹۹

چهل و هشتمین روز اعتصاب و تجمع کارگران نیشکر هفت‌تپه برگزار شد

چهل و هشتمین روز اعتصاب و تجمع کارگران نیشکر هفت‌تپه در شوش صبح روز شنبه همزمان با سفر سه تن از نمایندگان مجلس به این شهرتان برگزار شد.

کارگران نیشکر هفت‌تپه شعارهایی در اعتراض به شرایط استان خوزستان و همچنین این شرکت سر دادند.

کارگران تجمع‌کننده در مقابل فرمانداری شوش همچنین اعلام کردند تا تحقق مطالبات خود، به ویژه لغو خصوصی‌سازی شرکت نیشکر هفت‌تپه، به اعتصاب ادامه خواهند داد.

آنها خواستار آن هستند که مالکیت شرکت نیشکر هفت‌تپه به بخش دولتی بازگردد و یا اینکه به کارگران واگذار شود.

کارگران نیشکر هفت‌تپه از جمله خواستار پرداخت فوری ۳ ماه دستمزد معوقه، تمدید دفترچه‌های بیمه، بازگشت به کار همکاران اخراجی، بازداشت فوری اسد بیگی، مدیرعامل شرکت، صدور مجازات حبس ابد برای او و مهرداد رستمی‌چگینی، رئیس هیئت‌مدیره شرکت، هستند.

شرکت نیشکر هفت‌تپه با ۲۴ هزار هکتار مساحت، در بهمن سال ۹۴، در قبال پیش پرداختی شش میلیارد تومانی به امید اسدبیگی و مهرداد رستمی‌چگینی واگذار شد.

در همین حال،‌ علیرضا خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، به رادیو و تلویزیون گفت که همراه با دو نماینده دیگر برای بررسی مشکلات کارگران نیشکر هفت‌تپه و ارائه گزارشی به مجلس به شوش سفر کرده‌اند.

۱۷:۲۶ ۱۱.۵.۱۳۹۹

«حدود یک میلیون کارگر در مناطق آزاد در شرایط ناعادلانه کار می‌کنند»

دبیر اجرایی خانه کارگر استان خوزستان با ظالمانه توصیف کردن قوانین کار در مناطق آزاد در ایران گفت: ۱۵۱ ماده از قانون ۲۰۲ ماده‌ای کار در مقررات کار مناطق آزاد وجود ندارد و حدود یک میلیون کارگر در مناطق آزاد در شرایط ناعادلانه کار می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، قربان درویشی درباره شکل‌گیری مناطق آزاد در ایران گفت: در سال ۶۹، شکل‌گیری این مناطق در دستور کار قرار گرفت و در سال ۷۲، قوانین مرتبط با آن تصویب شد. در این قانون به کار در مناطق آزاد پرداخته شد و ریشه مشکلات کارگران در این مناطق، همین مقررات ویژه‌ای است که کارگران مناطق آزاد را از شمول قانون کار خارج می‌کند.

او با اشاره به اینکه تمرکز در این قانون بر جذب سرمایه و سرمایه‌گذار است، اضافه کرد: به همین دلیل تلاش شده است از مشکلات کارگری کارفرمایان کاسته شود، حال آنکه نیروی انسانی، رکن اساسی کار است و اگر به کارگران توجه نشود، توسعه اقتصادی امکان‌پذیر نیست.

دبیر اجرایی خانه کارگر خوزستان با بیان اینکه تعداد مناطق آزاد تجاری، اقتصادی و صنعتی اکنون در ایران به بیش از ۱۳۰ منطقه می‌رسد، گفت: حدود یک میلیون کارگر در این مناطق در شرایط ناعادلانه کار می‌کنند.

او با بیان اینکه ریشه چنین اتفاقی رویکرد ما در اقتصاد کلان به مقوله نیروی انسانی است، عنوان کرد: در نتیجه این رویکرد شاهد تضییع حقوق کارگران هستیم و این چنین است که مدام شاهد اعتراضات و اعتصابات کارگری هستیم. الان بیش از ۴۰ روز است کارگران نیشکر هفت تپه به دلیل معوقات مزدی اعتصاب کرده‌اند. جای برخورد با این کارگران باید مشکلات ریشه‌ای رفع شود. نیشکر هفت تپه یک شرکت مادر است که حتی زمان جنگ سر پا بود و تولید آن متوقف نشد.

او با برشمردن شماری از مشکلاتی که خارج شدن کارگران مناطق آزاد از قانون کار موجب آن می‌شود، گفت: در قانون کار برای اختلافات کارگری و کارفرمایی هیئت حل اختلاف در نظر گرفته شده، حال آنکه اختلافات در مناطق آزاد با حضور کارگر، کارفرما و نماینده اداره کار بررسی می‌شود و وقتی رای بر خلاف نظر کارگر داده شود، او باید به دیوان عدالت اداری شکایت کند.

آقای درویشی افزود: تشکل‌های کارگری به رغم صراحت قانون کار در این باره، در مناطق آزاد وجود ندارند و مشکل دیگر، دادن اختیار به کارفرما برای اخراج نیرو و پرداخت خسارت اخراج است.

او همچنین به بحث بومی گزینی اشاره و عنوان کرد: در مناطق آزاد کارفرمایان می‌توانند تحت شرایطی از استخدام نیروهای بومی سر باز بزنند که این مشکل ساز شده است.

۱۱:۱۱ ۱۱.۵.۱۳۹۹

پرداخت نیمی از دستمزد خرداد کارگران پیمانی شرکت تراورس

۵۰ درصد از دستمزد خرداد ماه کارگران ابنیه فنی تراورس پرداخت شد.

خبرگزاری ایلنا به نقل از شماری از کارگران پیمانی نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن شاغل در شرکت تراورس‌، شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی، نوشت: باقیمانده ۵۰ درصد دستمزد خرداد کارگران تا یک ماه آینده پرداخت می‌شود.

به گفته این کارگران، آنها به جز ۵۰ درصد باقیمانده دستمزد خرداد ماه، دستمزد تیر نیز از سوی این کارفرما پرداخت نشده است.

کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن خواستار آن شدند که با حذف شرکت‌های پیمانکاری، دوباره تحت قرارداد مستقیم و نظارت دولت کار کنند.

امضای قرارداد مستقیم کار، یکی از مطالبات مهم کارگران پیمانی و قراردادی در ایران است.

بر اساس گزارش‌ها، ‌بیش از ۹۵ درصد کارگران قرارداد مستقیم کار ندارند.

۱۱:۰۵ ۱۱.۵.۱۳۹۹

انتقاد عضو شورای عالی کار از تاخیر در افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حق مسکن ماهانه کارگران

علی خدایی، عضو شورای عالی کار، از تاخیر در افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حق مسکن ماهانه کارگران در سال جاری انتقاد کرد.

به گزارش سایت اقتصاد ۲۴، آقای خدایی گفت: چهار ماه است که این افزایش ۲۰۰ هزار تومانی معطل مانده است و اضافه کرد: این مبلغ به خودی خود از همان ابتدای سال در قیاس با جزئی‌ترین هزینه‌های زندگی کارگران، ناچیز بود.

این عضو شورای عالی کار اشاره کرد که تعلل هیئت دولت در تصویب این افزایش هیچ عواقب خوبی به همراه ندارد.

دولت در شرایطی در تصویب مصوبه خرداد ماه شورای عالی کار تعلل و تاخیر داشته است که محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی، و برخی دیگر از مقام‌های دولتی گفته بودند قرار است مصوبه در در هفته‌ای که گذشت، تصویب شود اما این وعده تحقق نیافت.

تاکنون حق مسکن ماهانه کارگران ۱۰۰ هزار تومان بوده و اگر ۲۰۰ هزار تومان به آن اضافه شود،‌ میزان حق مسکن به ۳۰۰ هزار تومان در ماه خواهد رسید.

این افزایش قیمت در خرداد ماه، تبلیغات گسترده مقام‌های دولتی را به همراه داشت که از آن به عنوان نشانه توجه به نیازهای کارگران سخن می‌گفتند. این در شرایطی بود که منتقدان سیاست‌های دولت در قبال کارگران،‌ به شدت از افزایش حق مسکن ماهانه کارگران به ۳۰۰ هزار تومان انتقاد کردند و آن را بسیار ناکافی دانستند.

در عین حال، بر اساس نامه محمد شریعتمداری، افزایش ۲۰۰ هزار تومانی شامل سه ماه نخست سال جاری نخواهد شد و باید از تیرماه به کارگران پرداخت شود. این موضوع نیز انتقادهای زیادی را به همراه داشته است.

افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حق مسکن ماهانه کارگران در شرایطی تاکنون تصویب نشده است که اجاره بها در ایران بین ۴۰ تا ۱۰۰ درصدی افزایش یافته است.

۱۰:۵۶ ۱۱.۵.۱۳۹۹

تصادف بر روی پل سیدخندان، به مرگ یک کارگر و زخمی شدن دو کارگر دیگر انجامید

رئیس اداره تصادفات پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از تصادف یک اتوموبیل با کارگران شهرداری در پل سیدخندان خبر داد و گفت در این حادثه، یک کارگر کشته و دو کارگر نیز زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، احسان مومنی گفت که حدود ساعت ۱۱ روز جمعه، یک دستگاه سواری ال۹۰ در حال حرکت در مسیر شرق به غرب بزرگراه سلیمانی بود که بر روی پل سید خندان با سه تن از کارگران شهرداری که مشغول نظافت معبر بودند، برخورد کرد.

او افزود که یکی از کارگران بلافاصله جان خود را از دست داد و دو کارگر دیگر نیز که دچار مصدومیت شده بودند، به مراکز درمانی منتقل شدند.

این مقام پلیس راهنمایی و رانندگی درباره علت وقوع این حادثه گفت: علت قطعی از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در حال بررسی است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG