تماس تلفنی وزرای خارجه آمریکا و اسرائیل
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، پس از حملهٔ تلافیجویانهٔ اسرائیل به ایران در تماس تلفنی با همتای اسرائیلی خود تأکید کرد که آمریکا از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت میکند.
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، امروز شنبه پنج آبان با انتشار بیانیهای اعلام کرد آقای آستین با یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، برای دریافت آخرین جزئیات در مورد حملهٔ اسرائیل به ایران گفتوگو کرده است.
وزیر دفاع آمریکا در این تماس گفت ایالات متحده متعهد است از نیروهای آمریکایی، اسرائیل و شرکای خود در سراسر منطقه در برابر جمهوری اسلامی ایران و گروههای «تروریستی» مورد حمایت حکومت ایران دفاع کند.
لوید آستین همچنین تأکید کرد آمریکا مصمم است از «سوءاستفادهٔ هر بازیگری [در منطقه] از تنشها یا گسترش درگیری در منطقه جلوگیری کند».
ساعاتی پیش از این، دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، در بیانیهای اعلام کرد ارتش این کشور حملات علیه ایران را تکمیل و «تهدیدهای فوری علیه اسرائیل را خنثی» کرده است.
رسانههای متعدد آمریکایی و همچنین هیئت پخش همگانی اسرائیل نیز گزارش دادند حملات اسرائیل به اهدافی در ایران که روزهای توبه و پشیمانی نام داشت، به پایان رسیده است.
مقامات جمهوری اسلامی هنوز واکنش رسمی به حملات دیشب ابراز نکردهاند.
هشدار سپاه به شهروندان در مورد ارسال تصویر یا خبر برای رسانههای «معاند و مرتبط با اسرائیل»
مرکز «بررسی جرائم سازمانیافته» سپاه پاسداران در اطلاعیهای اعلام کرد که «هرگونه ارسال تصویر یا خبر برایرسانههای معاند و مرتبط» با اسرائیل، «جرم تلقی شده و با مجرمین برخورد قطعی خواهد شد».
بهطور معمول قوه قضائیه جمهوری اسلامی چنین هشدارهایی را با انتشار اطلاعیههایی به اطلاع عموم میرساند.
اما مرکز بررسی جرائم سازمانیافته سپاه روز شنبه، اندکی پس از حملات اسرائیل به شماری از اهداف نظامی ایران، در اطلاعیهای اعلام کرد: «هر فرد یا گروهی با دول خارجی متخاصم به هر نحو علیه جمهوری اسلامی ایران همکاری نماید، درصورتیکه محارب شناخته نشود، به یک تا ۱۰ سال حبس محکوم میگردد.»
این مجازات بر اساس «ماده ۶ و ۸ قانون مقابله با اقدامات خصمانه» اسرائیل «علیه صلح و امنیت و همچنین ۵۰۸ قانون مجازات اسلامی» در نظر گرفته شده است.
بهنظر میرسد سپاه پاسداران قصد دارد مانع انتشار هرگونه تصویر که نشاندهندهٔ «موفقیت» حملات اسرائیل به اهداف نظامی در ایران باشد، جلوگیری کرده و همهٔ تصاویر و خبرها در این زمینه را از کانالهای رسمی و بهطور کنترلشده منتشر کند.
مرکز بررسیهای جرائم سازمان یافته از یگانهای وابسته به سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با نام اختصاری «گرداب» است.
از جمله اهداف ایجاد این مرکز، «برخورد با تحرکات سازمانیافته داخلی و بینالمللی و سوءاستفاده از بستر اینترنت علیه جمهوری اسلامی ایران» عنوان شده است.
خبرنگار اکسیوس: اسرائیل ساعاتی پیش از حمله، به مقامات ایران برای «پاسخ ندادن» هشدار داده بود
باراک راوید، گزارشگر اسرائیلی سایتهای والانیوز و اکسیوس، مدعی شده که اسرائیل روز جمعه و ساعاتی پیش از آغاز عملیات در آسمان ایران، به مقامات ایران هشدار داده بود که پاسخ ندهند.
آقای راوید این ادعا را با استناد به «سه منبع» که با او گفتوگو کردند، منتشر کرد.
والانیوز نوشت بیش از یکصد جنگنده اسرائیلی از مدل اف-۳۵ در عملیات مشارکت داشتند که فاصله یک هزار و ۶۰۰ کیلومتری تا دو هزار کیلومتری میان اسرائیل تا نقاط تعیینشده در ایران برای حمله را طی کردند.
این گزارش حاکی است که به اهداف نظامی جمهوری اسلامی ایران در شهر کرج نیز حمله شده است. والانیوز نوشت عملیات انجامشده در حالی که جتهای جنگی مجهز به تسلیحات سنگین بودند، نیاز به سوخترسانی قابل توجهی در هوا داشته است.
والانیوز و شبکه کان گفتند کشورشان هیچ یک از تأسیسات هستهای و نفت و گاز ایران را در عملیات بامداد شنبه هدف قرار نداد تا مانع از تشدید بحران شود.
قرارگاه پدافند هوایی ایران حملات اسرائیل به مراکز نظامی در تهران، خوزستان و ایلام را تأیید کرد
قرارگاه پدافند هوایی ایران در بیانیهای اعلام کرد اسرائیل بامداد شنبه نقاطی از مراکز نظامی در استانهای تهران، خوزستان و ایلام را هدف قرار داده است.
این بیانیه افزود: «آسیبهای محدودی به برخی از نقاط وارد شده که ابعاد آن در دست بررسی است».
قرارگاه پدافند هوایی ایران اقدام اسرائیل «با وجود هشدارهای پیشین مسئولین جمهوری اسلامی مبنی بر خودداری از هر گونه اقدام ماجراجویانه» را «تنشزا» نامید. این بیانیه از مردم ایران خواسته که «آرامش و همبستگی خود» را حفظ کرده و با خودداری از «توجه به شایعات رسانههای دشمن»، اخبار این رویدادها را از «طریق رسانه ملی» دنبال کنند.
صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران وضعیت کشور را «کاملا عادی» نامیده و مدعی است که پدافند هوایی ایرانی با «تلاش مذبوحانه» شماری «پهپاد» تهاجمی مقابله کرده است. این در حالی است که مقامهای اسرائیلی اعلام کردهاند حملات به اهدافی در ایران با استفاده از دهها جنگنده صورت گرفته و همگی سالم به پایگاههای خود بازگشتهاند.
هنوز هیچ مقام رسمی جمهوری اسلامی ایران یا مسئولین نظامی در مورد عملیات جنگندههای اسرائیلی در آسمان ایران اظهارنظر نکرده است.
یک منبع اسرائیلی: خسارات قابل توجهی به مراکز تولید موشکهای ایران وارد شده است
«یک منبع» اسرائیلی به روزنامه یدیعوت آحرونوت گفت خسارت قابل توجهی به مراکز تولید موشکهای زمین به زمین ایران وارد شده و ارزیابی میشود که آسیب وارده «بسیار قابل توجه» باشد.
این منبع، عملیات جنگندههای اسرائیلی را «فراتر از تصور» و با هدف از بین بردن توان موشکهای بالستیک ایران نامید. با این
حال، این «منبع» ارزیابی کرده که تهران به این اقدام پاسخ خواهد داد و سومین حمله هوایی ایران به اسرائیل انجام میشود.
سخنگوی ارتش اسرائیل در مورد زندگی مردم در این کشور پس از پاسخ نظامی کشورش به حمله موشکی دهم مهر ایران، گفت در حال حاضر تغییری در دستورالعملها برای وضعیت پشت جبهه داده نشده و در صورت وقوع خطر فوری، مردم بلافاصله رهنمود
لازم را دریافت خواهند کرد.
شبکه خبر تلویزیون جمهوری اسلامی مدعی «عادی» بودن وضعیت در ایران شد
«شبکه خبر» جمهوری اسلامی ایران مدعی است که تصاویر منتشر شده در فضای مجازی ایران، از آتشسوزیهای گسترده مربوط به حریق پالایشگاههای ایران در سالهای گذشته یا تصاویر بمبارانهای لبنان بوده است.
این شبکه ادعا کرد که مناطق شرق تهران آرام بوده و اکنون نیز «زندگی عادی» در آن در جریان است.
گزارشگر این شبکه که میگوید خود ساکن شرق تهران است، اظهار داشت: صدایی نشنیده و اگر کسی خواب بوده، از صداهایی بیدار نشده و تنها صداهای پدافند هوایی به گوش برخی رسیده است.
این شبکه گفت اگر کسی در پایتخت تلفن خود را چک نکرده باشد اصلا متوجه وقوع رویدادی نشده است.
«شبکه خبر» ایران تصاویر خروجی تهران- قم و چند نقطه از پایتخت مانند میدانهای آزادی در غرب پایتخت و راهآهن در جنوب تهران را برای نشان دادن «وضعیت عادی» زندگی مردم نشان میدهد.
آموزش و پرورش ایران نیز اعلام کرد که مدارس در تهران روز شنبه به روال عادی باز خواهند بود.
سخنگوی ارتش اسرائیل: اگر ایران دور جدیدی از تنش را آغاز کند، پاسخ خواهیم داد
سخنگوی ارتش اسرائیل در بیانیهای گفت: «ما پاسخ به حملات ایران علیه اسرائیل را تکمیل کردیم؛ حملات هدفمند و دقیق علیه اهداف نظامی، و تهدیدهای فوری علیه اسرائیل را خنثی کردیم».
دریابان دانیل هگاری گفت: «مأموریت ارتش به پایان رسید. اگر رژیم ایران اشتباه کند و دور جدیدی از تشدید تنش را آغاز کند، ما موظف به پاسخگویی خواهیم بود».
او افزود: «پیام ما روشن است؛ هر کس که اسرائیل را تهدید کرده و تلاش کند منطقه را به تنش گستردهتر بکشاند، بهای سنگینی خواهد پرداخت. ما امروز ثابت کردیم توانایی اقدام قاطع را داریم و برای حمله و دفاع، برای محافظت از کشور اسرائیل و شهروندان آماده هستیم».
هگاری همچنین در بیانیهای به زبان عبری تأکید کرد که تمامی جنگندهها و خلبانان سالم به اسرائیل بازگشتند و در پایگاههایی که از آن به سوی عملیات رفته بودند، فرود آمدهاند.
او گفت: اسرائیل اهداف عملیات بامداد شنبه را از میان «بانک اهداف» که از ایران در اختیار دارد، انتخاب کرده بود، که کاملا نظامی بودند اما اگر ایران بخواهد این روند تشدید تنش را ادامه دهد، از میان «بانک اهداف» هدفهای دیگری انتخاب خواهند شد.
دریابان هگاری در پاسخ به این پرسش رسانههای اسرائیل که آیا کشورش در عملیات بامداد شنبه توان حمله موشکی ایران به اسرائیل را سلب و خنثی کرده است، گفت هدفها دقیق زیر ضرب بودند ولی نتایج مشخص خواهد شد.
اکسیوس: اسرائیل سه موج حمله علیه اهدافی در ایران انجام داد
باراک راوید، گزارشگر سیاسی وبسایت اکسیوس، به نقل از منابع خود گزارش داد که ارتش اسرائیل بامداد شنبه «سه موج حمله به اهدافی در ایران انجام داده است».
او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مقامات آمریکایی و اسرائیلی گفتند که سه موج حمله صورت گرفت که موج اول بر سامانه پدافند هوایی ایران، و موجهای دوم و سوم بر پایگاهها و سایتهای تولید موشک و پهپاد متمرکز بود».
ارتش اسرائیل پیشتر اعلام کرده بود که حملات دقیقی به اهداف نظامی در ایران در واکنش به حمله موشکی دهم مهرماه ایران انجام میدهد.
آقای راوید در توئیت دیگری نوشت: فرماندهان ارتش اسرائیل در نشستی با خبرنگاران گفتند که دهها جنگنده در حمله به ایران شرکت کردند و همه به سلامت به پایگاههای خود بازگشتند.
خبرنگار سیاسی اکسیوس با بیان اینکه این عملیات با رمز «روزهای پاسخ» انجام شد، نوشت: این نخستین بار است که اسرائیل مسئولیت حمله به ایران را به عهده میگیرد.
یک مقام ارتش اسرائیل گفت: «اهدافی که مورد حمله قرار گرفت، حوزه عمل ارتش اسرائیل بر فراز آسمان ایران را گسترش داد و به
زیرساختهای نظامی ایران از جمله سامانههای دفاع هوایی و قابلیتهای موشکهای بالستیک آسیب رساند».
«بازگشت نخستین گروه از جنگندههای اسرائیلی پس از عملیات در ایران»
رسانههای اسرائیلی گزارش دادهاند که نخستین گروه از جنگندههای این کشور که در حمله به اهدافی در ایران شرکت داشتند «به سلامت» به پایگاه خود بازگشتند.
همچنین به نوشته یدیعوت آحرونوت، مقامات نظامی اسرائیل گفتهاند میزان خسارات وارده به اهدافی که مورد حمله واقع شد، بعدا مشخص خواهد شد اما با این عملیات «ثابت شد که ارتش اسرائیل اکنون بیش از گذشته آزادی عمل گسترده در فضای ایران دارد».
گزارشها از «پایان حملات اسرائیل به اهدافی در ایران»
رسانههای متعدد آمریکایی و همچنین هیئت پخش همگانی اسرائیل گزارش دادند که حملات اسرائیل به اهدافی در ایران که روزهای توبه و پشیمانی نام داشت به پایان رسیده است.
این خبر پیش از ساعت شش صبح شنبه به وقت تهران گزارش شد.
بنابر گزارشها، اسرائیل در جریان «سه موج حملات» حدود ۲۰ موضع را در ایران هدف قرار داد.
به گزارش رسانههای اسرائیلی، حملات با استفاده از هواپیماهای نظامی صورت گرفت و جنگندهها در «مسیر بازگشت» هستند.
بر اساس گزارشهایی که در شبکههای تلویزیونی اسرائیل پخش شد، موج نخست این حملات برای هدف قرار دادن سامانههای راداری بود و سپس در دو موج بعدی، پایگاههای اصلی موشکی ایران هدف قرار گرفت.
همچنین به گزارش شبکه کان، پایگاههای موشکهای بالستیک از اهداف هدف عمده ارتش اسرائیل در این حملات بود.
ایران در دو حمله موشکی خود به اسرائیل از موشکهای بالستیک استفاده کرده بود.