اسرائیل «برای انجام حمله دیگری به ایران آماده میشود»
شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل شامگاه دوشنبه اعلام کرد این کشور بهدنبال حمله پهپادی به اقامتگاه شخصی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، برای «یک حمله دیگر به ایران آماده میشود».
بر اساس این گزارش، در نشست یکشنبهشب کابینه «به روشنی» به وزیران گفته شد که عملیات «روزهای پاسخ» در بامداد پنجم آبان واکنش به حمله موشکی ایران علیه مردم اسرائیل در روز دهم مهر بود، و عملیات دیگری در واکنش به تلاش برای هدف قرار دادن اقامتگاه نخستوزیر اسرائیل انجام خواهد شد.
جلسه یکشنبهشب کابینه برای بررسی اثرات عملیات انجامشده اسرائیل در قبال ایران برگزار شده بود.
گزارش این شبکه حاکی است که وزیران و مسئولان امنیتی در این نشست پیشنهادهای مختلفی را برای نحوه پاسخگویی به حمله پهپادی به اقامتگاه شخصی بنیامین نتانیاهو مطرح کردند، که پرداختن به جزئیات آن در رسانههای اسرائیل منع شده است. در این زمینه قرار است تشکیلات امنیتی این کشور به زودی پیشنهادات خود را به کابینه برای تصویب نهایی ارائه کند.
با این حال، این شبکه گفت نوع واکنش متفاوت از عملیات «روزهای پاسخ» خواهد بود.
اقامتگاه شخصی آقای نتانیاهو در شهر ساحلی قیصریه در شمال اسرائیل روز ۲۸ مهرماه هدف یک حمله پهپادی قرار گرفت، که او و همسرش در آن روز در آن خانه نبودند.
شماری از وزیران و مقامات ارشد مانند رئیس کنست، امیر اوحانا، حمله پهپادی به خانه نخستوزیر را تلاش برای هدف قرار دادن رهبر کشور دانسته و بر لزوم مجازات آمران و عاملان آن تأکید کردند.
دانیل هگاری، سخنگوی ارتش، نیز در آن شب گفت تلاش برای هدف قرار دادن رهبری کادر سیاسی کشور با پاسخ لازم روبهرو خواهد شد.
رسانههای اسرائیل در سلسله گزارشهای خود در خصوص این رویداد بیسابقه تأکید کردند افسران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که برای کمک به توان نظامی گروه حزبالله در لبنان فعال هستند، در این حمله پهپادی نقش داشتهاند و کشورشان جمهوری اسلامی ایران را آمر این تلاش ناکام میداند.
شبکه ۱۴ تلویزیون اسرائیل این سئوال را مطرح کرده بود که آیا علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، باید هدف حمله متقابل قرار گیرد؟
پس از چند روز گزارشهای رسانههای اسرائیل در زمینه حمله پهپادی به خانه شخصی آقای نتانیاهو، نهادهای امنیتی اسرائیل به گزارشگران امکان دادند با ورود به حیاط خانه از خسارت وارده عکس و فیلم تهیه کنند.
تصاویر نشان میداد که پهپاد به شیشه ضد گلوله طبقه دوم خانه اصابت کرده، که رسانههای اسرائیل آن را شیشه اتاق خواب آقای نتانیاهو و همسرش، سارا، توصیف کردند. شیشه ضرب دیده اما نشکسته بود. درختان باغچه زیر خانه نیز بر اثر اصابت قطعات پهپاد آسیب دیده بود. نوع پهپاد اعلام نشد و تصاویری از قطعات آن به رسانهها نشان داده نشد.
رسانههای اسرائیل این هفته گزارش دادند خانواده نتانیاهو دو میلیون شِکِل از دولت برای تعمیر و تجهیزات بیشتر امنیتی پول درخواست کردهاند. دولت اسرائیل موظف به تأمین مبالغ مورد نیاز برای امنیت نخستوزیر و خانواده او در اقامتگاه رسمی و اقامتگاههای شخصی آنهاست.
چند روز پیش از پهپادی که به خانه نخستوزیر در شمال اصابت کرد، یک پهپاد دیگر پرتابشده از لبنان بر سقف رستوران پایگاه نیروهای گولانی ارتش در شهر بنیامینا فرود آمد که چهار کشته و ۶۵ زخمی بر جای گذاشت.
این دو حمله مهمترین تحرکات پهپادی حزبالله از آغاز عملیات این گروه نیابتی علیه اسرائیل در حدود ۱۳ ماه اخیر بوده است.
دبیرکل سازمان ملل: هیچ جایگزینی برای اونروا وجود ندارد
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، با انتقاد از مصوبات پارلمان اسرائیل درباره آژانس کمک به آوارگان فلسطینی، تاکید کرد: «هیچ جایگزینی برای اونروا وجود ندارد».
آقای گوترش بامداد سهشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت اجرای لوایحی که به تصویب پارلمان اسرائیل رسید «احتمالا مانع از ادامه فعالیتهای اصلی اونروا در سرزمینهای اشغالی فلسطین میشود و پیامدهای ویرانگری برای آوارگان فلسطینی خواهد داشت».
دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه این موضوع را در مجمع عمومی مطرح خواهد کرد، از اسرائیل خواست که مطابق با تعهدات خود بر اساس منشور این سازمان عمل کند.
ساعاتی پیش از این اظهارات، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گفته بود در ۹۰ روزی که تا شروع اجرای مصوبات کنست زمان هست این کشور آماده همکاری با شرکای بینالمللی برای اطمینان از ارسال کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان غزه «به گونهای که تهدیدکننده امنیت اسرائیل نباشد» است.
روز دوشنبه پارلمان اسرائیل به رغم هشدارها و ابراز نگرانیهای کشورها و نهادهای مختلف، دو لایحه مربوط به منع فعالیت اونروا در این کشور را تصویب کرد.
اکسیوس: رئیس سیآیای طرح آتشبس ۲۸ روزه در غزه و آزادی گروگانها را پیشنهاد کرده است
وبسایت اکسیوس به نقل از سه مقام اسرائیلی گزارش داده است که ایالات متحده طرح جدیدی برای آتشبس چهار هفتهای در غزه و تبادل هشت گروگان اسرائیلی با دهها زندانی فلسطینی ارائه کرده است.
پیشتر گزارش شده بود که ویلیام برنز، رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا، روز یکشنبه ششم آبان در دوحه با همتای اسرائیلی خود، داوید بارنئا، و همچنین محمد بن عبدالرحمان آلثانی، نخست وزیر قطر، دیدار و گفتوگو کرده است.
به نوشته اکسیوس، آقای برنز در این دیدار درباره طرح پیشنهادی خود برای آتشبس ۲۸ روزه گفتوگو کرده است.
این طرح شاید بتواند بنبست دو ماهه در مذاکرات آتشبس را بشکند و زمینه را برای مذاکرات جامعتر هموار کند، اما به نوشته اکسیوس، دستیابی به هر توافقی پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بعید است.
از سوی دیگر، این طرح خواسته اصلی گروه افراطی حماس مبنی بر عقبنشینی نیروهای اسرائیلی از نوار غزه را برآورده نمیکند.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته میشود.
بنیامین نتانیاهو،َ نخست وزیر اسرائیل، هم روز دوشنبه گفت پایان دادن به جنگ علیه گروه افراطی حماس را نمیپذیرد اما با یک توافق جزئی موافق است.
یک روز پیشتر عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر، از طرح این کشور برای آتشبس دو روزه و آزادی چهار گروگان خبر داده و گفته بود این طرح پس از آن برای ده روز دیگر ادامه مییابد.
به رغم انتشار گزارشهایی مبنی بر موافقت تلویحی اسرائیل و گروه افراطی حماس با این طرح، دفتر بنیامین نتانیاهو روز دوشنبه اعلام کرد چنین پیشنهادی را دریافت نکرده است.
وزارت بهداشت لبنان: در حملات هوایی اسرائیل به بعلبک ۶۰ نفر کشته شدند
وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد که حملات متعدد هوایی اسرائیل به مناطق مختلف استان بعلبک-هرمل و دره بقاع در روز دوشنبه ۶۰ کشته برجای گذاشت.
به نوشته بیانیه وزارت بهداشت لبنان، العلاق با ۱۶ کشته، الحفیر با ۱۰ کشته و روستای رام در نزدیکی بعلبک با ۹ کشته بیشترین تلفات را داشتهاند.
شمار مجروحان حملات روز دوشنبه نیز ۵۸ تن اعلام شده است.
روز دوشنبه همچنین ارتش اسرائیل به ساکنان بخشهای وسیعی از شهر صور در جنوب لبنان دستور تخلیه فوری داد. به گزارش خبرگزاری رویترز، برخی از این مناطق قبلا نیز هشدار تخلیه گرفته بودند و مناطق جدید نیز از جمله شامل هتلی بود که معمولا محل استقرار خبرنگاران است.
ساعتی پس از صدور این هشدار، ارتش اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد که تاسیسات متعلق به حزبالله از جمله انبار سلاح و پستهای دیدهبانی این گروه را هدف قرار داده است.
به گفته ارتش اسرائیل، صور یک پایگاه اصلی حزبالله، به ویژه برای یگان «عزیز» این گروه، است و از آنجا «برای حمله به اسرائیل برنامهریزی میکند».
وزارت بهداشت لبنان در پایان روز یکشنبه اعلام کرده بود که حملات هوایی اسرائیل به مناطق مختلف این کشور طی یک سال گذشته ۲۷۱۰ کشته و بیش از ۱۲ هزار مجروح در بر داشته است.
ادامه واکنشها به مصوبه پارلمان اسرائیل درباره منع فعالیت اونروا
در ادامه واکنشها به مصوبه پارلمان اسرائیل مبنی بر ممنوعیت فعالیت آژانس امدادی سازمان ملل در این کشور، بریتانیا این مصوبه را «کاملا اشتباه» خواند.
دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت کشورش در کنار شرکای بینالمللی تصریح کرده است که اسرائیل باید اطمینان حاصل کند که آنروا میتواند کمکها را با سرعت و مقیاس مورد نیاز برای رسیدگی به وضعیت اضطراری بشردوستانه در غزه ارائه کند.
کنست، پارلمان اسرائیل، به رغم هشدارها و ابراز نگرانیهای کشورها و نهادهای مختلف روز دوشنبه دو لایحه مربوط به منع فعالیت اونروا در این کشور را تصویب کرد.
البته این مصوبات هنوز به قانون تبدیل نشدهاند.
در همین حال دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اعلام کرد در ۹۰ روزی که تا شروع اجرای این مصوبه زمان هست کشورش آماده همکاری با شرکای بینالمللی برای اطمینان از ارسال کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان غزه «به گونهای که تهدیدکننده امنیت اسرائیل نباشد» است.
دفتر بنیامین نتانیاهو در یادداشت انگلیسی خود در شبکه اجتماعی ایکس بار دیگر کارکنان اونروا را به دست داشتن در «فعالیتهای تروریستی علیه اسرائیل» متهم کرده است.
حساب عبری خامنهای در شبکه ایکس بار دیگر در دسترس قرار گرفت
شبکه ایکس از شامگاه دوشنبه حساب عبریزبان رهبر جمهوری اسلامی را بار دیگر در دسترس قرار داد و تعلیق آن برداشته شد.
ایکس هنوز توضیحی در این باره ارائه نکرده است.
حساب علی خامنهای به زبان عبری روز یکشنبه در شبکه اجتماعی ایکس گشوده شد و تنها یک روز بعد و بعد از انتشار دو پست تعلیق شد.
شبکه ایکس بدون ارائه توضیح درباره تعلیق این حساب، تنها این عبارت معمول را درج کرده بود که «حسابهایی که مقررات ما را نقض کنند تعلیق میشوند».
در حال هر دو پست قبلی علی خامنهای در حساب عبری او دیده میشود.
آمریکا میگوید حمله سوم ایران به اسرائیل «عواقب شدید» خواهد داشت
نماینده ایالات متحده در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت این سازمان در رابطه با حمله اخیر اسرائیل به ایران، جمهوری اسلامی را تهدید به «عواقب شدید» در صورت حملهای دیگر به اسرائیل کرد.
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل، تصریح کرد اگر ایران اقدام تهاجمی بیشتری علیه اسرائیل یا پرسنل آمریکا در منطقه انجام دهد، با عواقب شدید آن مواجه خواهد شد.
او تصریح کرد کشورش در دفاع از خود خویشتنداری نخواهد کرد.
نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت که آمریکا نمیخواهد شاهد تنشهای بیشتر باشد و «ما معتقدیم که این باید پایان تبادل مستقیم آتش بین اسرائیل و ایران باشد».
جلسه شورای امنیت سازمان ملل در پی درخواست جمهوری اسلامی برای برگزاری جلسه اضطراری درباره حمله اخیر اسرائیل به اهداف نظامی در ایران برگزار میشود.
تصویب دو قانون در اسرائیل علیه فعالیت آژانس سازمان ملل در غزه
قانونگذاران اسرائیلی قانون جنجالی منع فعالیت آژانس امدادرسانی سازمان ملل ویژه فلسطینیان، اونروا، در خاک اسرائیل را تصویب کردند؛ موضوعی که به گفته خبرگزاری اسوشیتدپرس نگرانیها از اخلال در ارسال کمکهای انساندوستانه به ساکنان نوار غزه را افزایش داده است.
بر اساس قانونی که پارلمان اسرائیل، کنست، روز دوشنبه تصویب کرد، هرگونه فعالیت یا خدمت اونروا در خاک اسرائیل ممنوع است.
اگرچه این قانون فورا به اجرا گذاشته نمیشود، اما خطر فروپاشی روند توزیع کمکهای انساندوستانه به غزه را که هماکنون نیز دچار بحران انسانی است، افزایش میدهد.
قانون جدید پس از مباحث آتشین میان موافقان لایحه و مخالفان آن که عمدتا قانونگذاران عربتبار بودند، نهایتا با ۹۲ رای موافق در مقابل ۱۰ رای مخالف تصویب شد.
در ادامه جلسه پارلمان اسرائیل، قانون دیگری نیز تصویب شد که هرگونه روابط دیپلماتیک اسرائیل با اونروا را منع میکند.
اسرائیل پیشتر ۱۲ کارمند اونروا را به دست داشتن در حمله حماس در روز ۱۵ مهر سال گذشته به خاک اسرائیل متهم کرده بود.
اظهارات نتانیاهو درباره مراکز هدف قرار گرفته ایران در حمله اسرائیل
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در سخنرانی آتشین خود در آغاز فصل زمستانی جلسات کنست، پارلمان اسرائیل، گفت کشورش در بامداد شنبه پنجم آبان به شدت به اهداف مورد نظرش در ایران حمله کرد.
نخستوزیر اسرائیل روز دوشنبه ۷ آبان گفت: «ما به شدت به سامانههای پدافندی ایران و توانایی آن برای صدور موشک ضربه زدیم. تأسیساتی که به آنها حمله کردیم نه کارگاههای ساده بلکه کارخانههای صنعتی مرگ هستند و ما با شدت به آنها حمله کردیم.»
او درباره منظور خود از این تأسیسات مورد هدف قرار گرفته در خاک ایران توضیح بیشتری نداد.
وزیر دفاع ایران: حمله اسرائیل «خسارت جزئی» وارد کرد
وزیر دفاع دولت مسعود پزشکیان میگوید در حمله شنبه اسرائیل «خسارت جزئی» به ایران وارد شد و این خسارت جبران شد.
عزیز نصیرزاده روز دوشنبه مدعی شد که پس از این حمله و خسارت وارد شده، «بلافاصله با بهرهگیری از دانش و قدرت علمی خودمان آن را ترمیم و جایگزین کردیم».
پیش از این ستادکل نیروهای مسلح ایران با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود این حمله «خسارت محدود و کم اثری» به بار آورده «و چند سامانه راداری آسیب دیده که تعدادی بلافاصله ترمیم و برخی نیز در حال ترمیم هستند.»
این در حالی است که منابع اسرائیلی میگویند تمام سامانههای اس-۳۰۰ ایران در حمله بامداد ۵ آبان اسرائیل از بین رفته است.