لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۴۱

سقوط چشمگیر صادرات نفت ایران در میانه تنش با اسرائیل

خلاصه رویدادها:

  • بنیامین نتانیاهو وزیر دفاع اسرائیل را برکنار کرد
  • وزیر خارجه آمریکا از اسرائیل خواست اقدامات بیشتری برای رساندن کمک‌ها به غزه انجام دهد
  • به نوشته اکسیوس، آمریکا و عربستان در حال مذاکره درباره یک توافق امنیتی هستند که برخلاف گذشته شامل عادی‌سازی روابط ریاض با اسرائیل نیست
  • آنتونی بلینکن می‌گوید گروه افراطی حماس بار دیگر پیشنهاد آتش‌بس را رد کرده است
  • وزارت بهداشت لبنان: شمار قربانیان حملات اسرائیل به بیش از سه هزار کشته رسید
  • دو فرمانده ارشد سپاه بار دیگر وعده حمله به اسرائیل دادند

۲۳:۴۷ ۱۱.۸.۱۴۰۳

رضا پهلوی: خامنه‌ای گام‌به‌گام به جنگی مستقیم نزدیک‌تر می‌شود

شاهزاده رضا پهلوی می‌گوید رهبر جمهوری اسلامی گام‌به‌گام به جنگی مستقیم نزدیک‌تر می‌شود که نمی‌تواند در آن پیروز شود.

آقای پهلوی در پیامی که دهم آبان در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد، با اشاره به عملیات تلافی‌جویانه پنجم آبان اسرائیل به برخی مراکز نظامی ایران نوشت: «جمهوری اسلامی پس از چهار دهه حکومت، میلیاردها دلار هزینه و سال‌ها هیاهو و رجزخوانی، آسمان ایران را در برابر نیروی هوایی کشوری به‌مراتب کوچک‌تر و کم‌جمعیت‌تر بی‌دفاع گذاشته است.»

شاهزاده پهلوی در این پیام بدون تأیید یا محکومیت حملۀ اسرائیل افزود «جمهوری اسلامی تهدیدی حیاتی علیه رفاه و کرامت و آزادی ایرانیان و موجودیت و تمامیت ایران است و تا جمهوری اسلامی هست، تهدید جنگ هم هست و هر روز نیز بیشتر و خطرناک‌تر خواهد شد».

رضا پهلوی در پیام خود راه‌حل وضعیت کنونی کشور را «برانداختن رژیم ضدملی و احیای دولت ملی مبتنی بر حقوق بشر و دموکراسی و منافع ملی در ایران» عنوان کرده است‌.

۰۰:۴۸ ۱۲.۸.۱۴۰۳

بازداشت چند نفر در اسرائیل به ظن درز دادن اطلاعات سری «از دفتر نتانیاهو»

واکنش‌ها به بازداشت چند نفر در اسرائیل به ظن دست داشتن در درز اطلاعات سری ادامه دارد و دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشور، اعلام کرد هیچ یک از اعضای این دفتر بازداشت نشده است.

قاضی مناخیم مزراحی روز جمعه با لغو دستور «سکوت» درباره این پرونده، تنها گفت که در ارتباط با این موضوع «چند مظنون برای بازجویی بازداشت شده‌اند و تحقیقات ادامه دارد».

او هیچ اشاره‌ای به جزئیات از جمله درباره هویت مظنونان و نسبت آنها با دفتر بنیامین نتانیاهو نکرد و تنها گفت که به باور مقامات، این درز اطلاعات به دستیابی به اهداف جنگی اسرائیل آسیب رسانده است.

پس از آن دفتر بنیامین نتانیاهو در بیانیه‌ای گفت که هیچ فردی که «در استخدام» این دفتر بوده باشد بازداشت نشده است؛ با این حال وبسایت اکسیوس و همچنین شبکه اسرائیلی «کان» گزارش داده‌اند که یکی از دستیاران نتانیاهو نیز در میان بازداشت‌شدگان است.

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، بازداشت این افراد چندی پیش و به دنبال انتشار گزارشی در روزنامه آلمانی «بیلد» که حاوی اسناد سری دولت اسرائیل بود انجام شد.

این گزارش به سندی اشاره داشت که ظاهرا توسط یحیی سنوار، رهبر وقت گروه افراطی حماس، تهیه شده و شامل راهبرد این گروه درباره مذاکرات آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها بود.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

۰۴:۲۳ ۱۲.۸.۱۴۰۳

وزارت بهداشت لبنان: حملات هوایی اسرائیل به بعلبک ۵۲ کشته برجای گذاشت

وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد که حملات هوایی اسرائیل به مناطق مختلف استان بعلبک-هرمل در روز جمعه ۵۲ کشته و ۷۲ زخمی برجای گذاشت.

بنابر این گزارش، روستای امهز با ۱۲ کشته بیشترین تلفات روز جمعه را داشت.

دره بقاع در شرق لبنان که استان بعلبک-هرمل در آن واقع شده در روزهای اخیر هدف حملات سنگین هوایی اسرائیل بوده است.

اسرائیل می‌گوید در حملات خود به مناطق مختلف لبنان تاسیسات و زیرساخت‌های نظامی و تدارکاتی گروه حزب‌الله را هدف قرار می‌دهد.

بنابر آمار وزارت بهداشت لبنان، حملات هوایی اسرائیل به این کشور طی یک سال اخیر تا پایان پنجشنبه مجموعا ۲۸۹۷ کشته و بیش از ۱۳ هزار مجروح در بر داشته است.

۰۶:۰۰ ۱۲.۸.۱۴۰۳

حملات موشکی از لبنان به شهر طیره در مرکز اسرائیل ۱۱ مجروح برجای گذاشت

مقامات بهداشتی اسرائیل بامداد شنبه ۱۲ آبان اعلام کردند یک موشک به یک منزل مسکونی برخورد کرده و اصابت ترکش باعث زخمی شدن ۱۱ نفر شد.

ارتش اسرائیل نیز ورود سه موشک از لبنان به داخل این کشور را تأیید کرده و گفته است به احتمال زیاد یک موشک در منطقه سقوط کرده است.

پلیس و وزارت خارجهٔ این کشور پیش از این اعلام کرده بودند در این حملات ۱۹ نفر مجروح شده‌اند.

در همین حال گروه حزب‌الله اعلام کرد بامداد شنبه یک پایگاه اطلاعاتی اسرائیل در نزدیکی تل‌آویو را با موشک هدف قرار داده است.

این گروه در بیانیه‌ای اعلام کرد در ساعت ۲:۳۰ به وقت محلی «موشکی را به سمت پایگاه گلیلوت، مقر واحد اطلاعات نظامی ۸۲۰۰ در حومه تل‌آویو» شلیک کرده است.

این گروه شبه نظامی پیش از این نیز چند مرتبه ادعا کرده بود این پایگاه نظامی را هدف حملات موشکی خود قرار داده است.

این در حالی است که آژیرهای خطر در برخی مناطق مرکزی اسرائیل، از جمله هرتزلیا در نزدیکی تل‌آویو، به صدا درآمده بودند.

در همین حال شبه‌نظامیان موسوم به «مقاومت اسلامی عراق» با انتشار بیانیه‌ای مدعی شلیک پهپادهای خود به یک «هدف مهم» در شمال اسرائیل شدند؛ مشخص نیست که پرتابه‌های اصابت کرده به طیره به همین ادعا مرتبط است یا نه.

درگیری‌ها بین اسرائیل و گروه حزب‌الله لبنان در هفته‌های اخیر به شدت افزایش یافته و امیدها برای آتش‌بش کمرنگ شده است.

۰۷:۳۰ ۱۲.۸.۱۴۰۳

گفت‌وگوی بلینکن با وزیر امور راهبردی اسرائیل درباره وضعیت وخیم انسانی در غزه

کامیون‌های حامل کمک‌های امدادی پس از ورود از مصر به گذرگاه کرم‌شالوم در انتظار بازرسی ماموران اسرائیل هستند؛ عکس از آرشیو
کامیون‌های حامل کمک‌های امدادی پس از ورود از مصر به گذرگاه کرم‌شالوم در انتظار بازرسی ماموران اسرائیل هستند؛ عکس از آرشیو

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز جمعه تلفنی با ران درمر، وزیر امور استراتژیک اسرائیل، گفت‌وگو کرد.

بنابر بیانیه وزارت خارجه آمریکا، آقای بلینکن در این تماس به «وضعیت وخیم شرایط انسانی در غزه» اشاره کرد و «خواستار اقدامات بیشتر برای افزایش کمک‌ها به غیرنظامیان شد».

به نوشته این بیانیه، آنتونی بلینکن همچنین بار دیگر بر تعهد قاطع ایالات متحده به امنیت اسرائیل در برابر تهدیدات ایران و گروه های نیابتی‌اش تاکید کرد.

دفتر وزیر اسرائیلی درباره این گفت‌وگو بیانیه‌ای منتشر نکرده و وبسایت تایمز اسرائیل نیز یادآور شده است که این گفت‌وگو کمتر از دو هفته مانده به «ضرب‌الاجل» آمریکا درباره کمک‌های امدادی به غزه انجام شده است.

وزیران خارجه و دفاع ایالات متحده حدود دو هفته پیش در نامه‌ای مشترک به یوآو گالانت و ران درمر، وزرای دفاع و امور راهبردی اسرائیل، هشدار دادند که عدم رسیدگی به بحران انسانی در نوار غزه ظرف ۳۰ روز می‌تواند با پیامدهایی از سوی واشینگتن روبه‌رو شود.

در همین حال خبرگزاری آسوشیتدپرس با استناد به آمار سازمان ملل و همچنین اسرائیل گزارش داده است که در حال حاضر میانگین کامیون‌های امدادی که روزانه وارد نوار غزه می‌شوند بسیار کمتر از ۳۵۰ کامیونی است که آنتونی بلینکن و لوید آستین به عنوان حداقل خواستار آن شده بودند.

پیش از شروع جنگ فعلی، روزانه به طور میانگین ۵۰۰ کامیون حامل اقلام بشردوستانه وارد نوار غزه می‌شد؛ این تعداد به عنوان حداقل مورد نیاز برای ۲.۳ میلیون نفر ساکن غزه، که اکثر آنها از خانه‌های خود و اغلب چندین بار آواره شده‌اند، محسوب می‌شد.

در ماه‌های اخیر نگرانی‌ها درباره وضعیت وخیم انسانی و گرسنگی ساکنان شمال نوار غزه اوج گرفت و پیش از نامه دو وزیر آمریکایی، به طور میانگین ۱۳ کامیون در روز بود.

با این حال به نوشته آسوشیتدپرس، پس از این نامه و طی دو هفته اخیر این قم به طور متوسط به روزانه ۷۱ کامیون افزایش یافته است.

۱۲:۲۹ ۱۲.۸.۱۴۰۳

خامنه‌ای: در پاسخ دندان‌شکن به اسرائیل و آمریکا هیچ تعللی نخواهیم کرد

علی خامنه‌ای امروز ۱۲ آبان گفت اسرائیل و ایالات متحده آمریکا «نسبت به آن‌چه در مقابل ایران و جبهه مقاومت انجام می‌دهند، قطعاً پاسخ دندان‌شکن دریافت خواهند کرد».

رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی امروز خود به‌مناسب سالگرد حمله ۴۵ سال پیش به سفارت آمریکا در تهران گفت «همه آن‌چه که باید و شاید برای آمادگی ملت ایران انجام بگیرد، چه از لحاظ نظامی، چه از لحاظ تسلیحات و چه از لحاظ کارهای سیاسی حتماً انجام می‌دهیم» و افزود «الان هم مسئولین مشغول انجام آن هستند».

این اظهارات خامنه‌ای معطوف به حملهٔ پنجم آبان اسرائیل به برخی مراکز نظامی ایران است؛ حمله‌ای که در واکنش به حملهٔ موشکی گستردهٔ سپاه به اسرائیل انجام شد.

مقام‌های جمهوری اسلامی ابتدا این حملهٔ اسرائیل را کم‌اهمیت و کم‌اثر جلوه داده و گفتند پدافند هوایی عملکرد موفقی داشته، اما از یکی دو روز بعد فرماندهان سپاه وعدهٔ حملهٔ مجدد به اسرائیل داده‌اند و حالا رهبر جمهوری اسلامی نیز از «قطعی بودن پاسخ دندان‌شکن» می‌گوید.

آقای خامنه‌ای در سخنان امروز خود تأکید کرد که حکومت ایران «در این جهت هیچ‌گونه تعللی و کوتاهی نخواهد کرد. این را مطمئن باشید».

در حمله پنجم آبان اسرائیل به ایران، کارشناسان گزارش داده‌اند که اسرائیل ضرباتی جدی به تأسیسات موشکی و سامانه‌های پدافندی ایران وارد کرده است.

پیشتر وب‌سایت اکسیوس از قول دو منبع آگاه گزارش داده که ارزیابی اطلاعاتی اسرائیل حکایت از آن دارد که ایران در حال تدارک حمله به این کشور از «خاک عراق در روزهای آتی» است.

۱۸:۱۸ ۱۲.۸.۱۴۰۳

تاثیر منفی تهدید خامنه‌ای علیه اسرائیل بر ارزش ریال، بازار سکه و بورس

در پی تهدید علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، علیه اسرائیل و آمریکا، ریال ایران روز شنبه با افت ارزش و بورس تهران با فرار سرمایه مواجه شد.

نرخ دلار در بازار آزاد ایران روز شنبه ۱۲ آبان با رشدی ۱۰۵۰ تومانی به ۶۹ هزار و ۵۰۰ تومان اوج گرفت.

بعد از رشد متوالی بورس در هفته گذشته، حدود ۱۸۳ میلیارد تومان پول حقیقی روز شنبه از بورس خارج شد.

قیمت انواع سکه نیز روز جاری بین یک تا چهار درصد اوج گرفت و رکودهای جدیدی ثبت کرد. قیمت سکه امامی با دو درصد افزایش به ۵۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و قیمت سکه بهار آزادی با ۱.۵ درصد رشد به ۵۰ میلیون تومان اوج گرفت.

بیشترین جهش قیمت مربوط به ربع سکه است که با چهار درصد افزایش به ۱۸ میلیون و ۵۰۰ تومان رسید.

علی خامنه‌ای امروز ۱۲ آبان گفت اسرائیل و ایالات متحده آمریکا «نسبت به آن‌چه در مقابل ایران و جبهه مقاومت انجام می‌دهند، قطعاً پاسخ دندان‌شکن دریافت خواهند کرد».

۱۹:۴۹ ۱۲.۸.۱۴۰۳

حمله اسرائیل به حومه جنوبی بیروت تلفات به جا گذاشت

وزارت بهداشت لبنان می‌گوید در حمله اسرائیل به پایگاه حزب‌الله در جنوب بیروت در روز شنبه، یک نفر کشته و ۱۵ نفر دیگر زخمی شدند. پس از این حمله کل منطقه توسط ارتش و نیروهای امنیتی محاصره شده است.

بر اساس اعلامیه‌ای که وزارت بهداشت لبنان همزمان با گزارش خبرگزاری ملی لبنان منتشر کرده این عملیات در نزدیکی مرکز خرید «کاروت» در حومه جنوبی بیروت انجام گرفته در حالی که اسرائیل پیش از حمله هشدار تخلیه صادر نکرده است.

به گزارش عکاس خبرگزاری فرانسه، این حمله یک ساختمان متروکه را هدف قرار داده که در طبقه همکف آن از جمله یک نمایشگاه خودرو وجود دارد.

حومه جنوبی بیروت از دو ماه پیش و زمان آغاز جنگ اسرائیل با حزب‌الله به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و بمباران شده است.

خبرگزاری فرانسه در گزارش خود نوشته که داده‌های وزارت بهداشت لبنان نشان می‌دهد، این جنگ تاکنون بیش از ۱۹۰۰ نفر را در لبنان به کام مرگ کشانده است.

۲۱:۴۴ ۱۲.۸.۱۴۰۳

«مذاکره» فتح و حماس در مصر برای دوران بعد از پایان جنگ غزه

شبکه تلویزیونی «القاهره» مصر به نقل از یک منبع امنیتی مصری خبر داد که مقامات ارشد گروه فتح و گروه افراطی حماس، در حال مذاکره در قاهره هستند تا شرایط تشکیل یک کمیته‌ برای «مدیریت غزه پس از جنگ» را بررسی کنند.

این شبکه خبری نزدیک به نهادهای امنیتی قاهره روز شنبه ۱۲ آبان ماه اعلام کرد که این گفت‌وگوها بین گروه‌های رقیب فلسطینی، بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر مصر برای میانجی‌گری در راستای برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و حماس و گسترش دسترسی غزه به کمک‌های بشردوستانه است.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

رویترز به نقل از منابع نزدیک به این گفت‌وگوها نوشته کمیته‌ای که قرار است برای مدیریت غزه پس از جنگ تشکیل شود، شامل شخصیت‌های مستقل فلسطینی خواهد بود که به هیچ گروهی وابسته نیستند و تنها به مسئله اداره غزه پس از پایان جنگ پرداخته خواهد شد.

اسرائیل مخالف هرگونه نقشی برای حماس در غزه پس از پایان جنگ است و گفته که به تشکیلات خودگردان فلسطینی تحت ریاست محمود عباس نیز برای اداره غزه اعتمادی ندارد.

در ماه‌های گذشته تلاش‌های میانجی‌گران، شامل آمریکا، مصر و قطر، برای از سرگیری مذاکرات آتش‌بس غزه و آزادی گروگان‌ها بی‌نتیجه مانده است.

با آنکه حماس خواهان پایان یافتن درگیری‌ها است اما بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفته‌ است که جنگ تا نابودی این گروه افراطی ادامه خواهد داشت.

عزت الرشق، عضو دفتر سیاسی گروه افراطی حماس، پیشنهادات آتش‌بس محدود یا موقت را «فریبکاری» خوانده و در عین حال در بیانیه‌ای اعلام کرده است که این گروه «با هرگونه پیشنهاد یا ایده‌ای که توقف تجاوز و خروج نیروهای اشغالگر از غره را تضمین کند، موافق است».

۰۰:۲۱ ۱۳.۸.۱۴۰۳

اکسیوس: آمریکا به ایران درباره حمله سوم به اسرائیل «هشدار مستقیم» داده است

وب‌سایت خبری اکسیوس از قول یک مقام آمریکایی نوشته است که کاخ سفید به جمهوری اسلامی ایران در روزهای گذشته هشدار داده که حمله جدیدی علیه اسرائیل انجام ندهد؛ چون آمریکا دیگر قادر به مهار اسرائیل در حمله به ایران نخواهد بود.

یک مقام آمریکایی روز شنبه و در پی تهدید علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی به «پاسخ دندان‌شکن» ایران به اسرائیل و آمریکا گفته است ما به ایرانی‌ها اطلاع داده‌ایم در صورت حمله مجدد به اسرائیل، دیگر قادر نخواهیم بود از اسرائیل جلوگیری کنیم و مطمئن نخواهیم بود که حمله تلافی‌جویانه اسرائیل در محدوده حملات قبلی به ایران باشد.

این گزارش را بخوانید:

بیشتر

XS
SM
MD
LG