رسانههای محلی روسیه گزارش دادند بقایای یک فروند هواپیمای مسافربری این کشور که بامداد پنجشنبه در استان آمور در شرق روسیه در نزدیکی چین از صفحه رادار خارج شده بود، یافت شده است.
به گزارش رویترز، یک مقام رسمی روسیه نیز خبر داد که یک بالگرد نجات بدنه سوخته هواپیما را پیدا کرده است.
خبرگزاری تاس گزارش داد کسی از خدمه و مسافران زنده نمانده است.
وزارت امور اضطراری روسیه اعلام کرد هواپیما که متعلق به شرکت مسافربری هوایی «آنگارا» در سیبری بود، هنگام نزدیک شدن به مقصد فرود خود در تیندا، شهری در منطقه آمور، از صفحه رادار ناپدید شده است.
هواپیما از مدل آنتونوف ۲۴ بود که بامداد پنجشنبه از شهر خاباروفسک پرواز کرد و در ۱۵ کیلومتری تیندا ارتباط راداری با آن قطع شد.
به گفته واسیلی اورلوف، فرماندار آمور، هواپیما شش خدمه و ۴۳ مسافر داشت که پنج تن از آنها کودک بودند. وزارت امور اضطراری روسیه شمار مسافرها را اندکی کمتر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری روسی اینترفاکس، نخستین تلاش هواپیما برای فرود در تیندا ناموفق بود و در تلاش دوم برای فرود ناپدید شد.
تیندا با فاصله ۶۶۰۰ کیلومتری تا مسکو بیشتر به مرز چین نزدیک است.
هنوز جزئیاتی از هویت مسافران و دلایل فنی منجر به سقوط هواپیما اعلام نشده است. اما به نوشته خبرگزاری تاس، احتمالا «اشتباه انسانی» هنگام فرود در منطقهای که «دید کمی داشته» عامل سقوط بود.
روسیه که از سه سال و نیم پیش درگیر جنگ در اوکراین است دارای سابقه طولانی از سقوط هواپیماهای مسافربری این کشور و ساقط شدن هواپیماهای کشورهای دیگر در آسمان خود است.
اواسط تابستان دو سال پیش، در «سانحه سقوط هواپیمای جت تجاری امبرائر لگاسی ۶۰۰» در استان تور روسیه، یوگنی پریگوژین، رهبر گروه «واگنر» و دیمیتری اوتکین، یکی دیگر از بنیانگزاران آن گروه هنگام پرواز از مسکو به سوی سنتپترزبورگ همراه با خدمه و سرنشینان دیگر هواپیما کشته شدند.
روسیه سقوط هواپیمای رهبران «واگنر» را حادثه نامید. پریگوژین زمان کوتاهی پیش از آن تازه با ولادیمیر پوتین پس از مدتها اختلافات شدید و شورش علیه او بر سر نحوه اداره جنگ در اوکراین، آشتی کرده بود.
روسیه اما هفته نخست زمستان پارسال از آذربایجان به خاطر ساقط شدن یک فروند هواپیمای مسافربری جمهوری آذربایجان که در حریم هوایی روسیه در مسیر پرواز به سوی قزاقستان بود، به دلیل «فعال بودن سامانه پدافند هوایی روسیه» پوزش خواست. در آن رویداد، ۳۸ تن از مسافران که اکثرا شهروند آذربایجان بودند، کشته شدند.