لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۳۰

«بیش از ۲۰ درصد» سقط‌ جنین‌های عمدی در ایران به دلیل مشکلات معیشتی است


سالانه ۵۰۰ هزار سقط جنین در ایران انجام می‌شود که معادل یک‌سوم میزان زاد و ولد در کشور است
سالانه ۵۰۰ هزار سقط جنین در ایران انجام می‌شود که معادل یک‌سوم میزان زاد و ولد در کشور است

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت می‌گوید حدود ۲۱ درصد از موارد سقط جنین عمدی در ایران به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی انجام می‌شود.

صابر جباری یک‌شنبه ۲۳ دی‌ماه با بیان این‌که ۹۰ درصد سقط‌ جنین‌های عمدی در چارچوب خانواده رخ می‌دهد، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا گفت: «۴۱ درصد خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که به دلیل نخواستن فرزند بیشتر مرتکب سقط جنین شده‌اند.»

آقای جباری همچنین اعلام کرد ۲۰ درصد خانواده‌ها نیز به دلیل «بدموقع بودن زمان بارداری» اقدام به این عمل می‌کنند.

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت مرداد امسال در یک برنامهٔ تلویزیونی در صداوسیمای جمهوری اسلامی گفت روزانه دست‌کم هزار سقط جنین در کشور رخ می‌دهد.

رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان نیز ابتدای دی‌‌ماه با بیان این‌که سالانه ۵۰۰ هزار سقط جنین در ایران انجام می‌شود، گفت:‌ «برخی از این تعداد نیز به صورت غیرقانونی انجام می‌شود که به همین دلیل آمار دقیقی در دسترس نیست.»

این آمار در حدود یک‌سوم میزان زاد و ولد در ایران است.

طرح «جوانی جمعیت» که طبق اصل ۸۵ در کمیسیون مشترک و بدون بررسی در صحن علنی مجلس تصویب شده بود، برخی امتیازات مالی و شغلی به افراد صاحب فرزند اعطا می‌کند و در کنار این مشوق‌های مالی، امکان پیشگیری از بارداری و سقط جنین را محدود و ممنوع می‌کند.

بر اساس این قانون، برای تأیید سقط جنین پس از غربالگری، شورایی متشکل از دو فقیه، یک قاضی و چند پزشک تشکیل می‌شود و تصمیم مادر در این زمینه تعیین‌کننده نخواهد بود.

اصرار رهبر جمهوری اسلامی و دیگر مقامات کشور بر افزایش جمعیت در حالی صورت می‌گیرد که بر اساس اذعان خود آن‌ها، تمایل به فرزندآوری در بین زوج‌های ایرانی به دلیل فشارهای اقتصادی و اجتماعی بسیار کم شده است.

مقامات رسمی بدون توجه به دلایل فرهنگی و اجتماعی کاهش این تمایل، در کنار فشارهای اقتصادی و آلودگی هوا تلاش دارند با قوانین محدودکننده یا مشوق‌های اقتصادی موردی و مقطعی، نرخ زادوولد در ایران را افزایش دهند.

این کاهش تمایلِ ناشی از فشارهای اجتماعی و اقتصادی آنجا معنادار می‌شود که بر اساس آمار رسمی و اذعان مقامات حکومتی، تمایل به مهاجرت در میان طبقات مختلف و رده‌های سنی شهروندان کشور به‌شدت افزایش یافته است.

XS
SM
MD
LG