بیش از ۶۰۰ فعال حقوق معلمان، کنشگر مدنی، حقوقدان و نویسنده به حکم دادگاه انقلاب علیه احمد درخشان، معلم و داستاننویس، اعتراض کردند و آن را نشانه ادامه «سیاست سرکوب نخبگان فرهنگی» دانستند.
بیانیه این فعالان مدنی و صنفی که روز سهشنبه ۲۵ دی ماه منتشر شده است، نسبت به افزایش روشنفکران و فعالان اجتماعی در ماههای اخیر هشدار میدهد و میگوید که علیرغم وعده حاکمیت برای «وفاق ملی»، هیئتهای رسیدگی به تخلفات اداری «همچنان به برخوردهای امنیتی با معلمان پیشرو ادامه میدهند و قوه قضائیه نیز با تکرار روشهای قبلی، احکام ناعادلانهای را صادر و اجرا میکند».
این بیانیه در ادامه به رای قاضی شعبه دوم دادگاه انقلاب کرج علیه احمد درخشان اشاره میکند که بر اساس اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام» او را به یک سال حبس تعزیری، دو سال محرومیت از شغل معلمی، ممنوعیت خروج از کشور و انفصال از مشاغل دولتی محکوم کرده است.
امضاکنندگان بیانیه تاکید کردهاند که «این حکم ناعادلانه» علیه یک معلم و نویسنده «نشاندهنده پافشاری حکومت بر ادامه سیاست سرکوب نخبگان فرهنگی است».
احمد درخشان، علاوه بر معلمی، کتابهایی چون «مهمانی»، «پنج باب در رجعت سليم و دوالپا» و «برقصا» نیز در کارنامۀ ادبی خود دارد.
بیانیه یادشده میافزاید: «نتیجه این رویکرد خطرناک، سرخوردگی اندیشمندان دلسوز کشور و تشدید بحرانهایی است که زندگی سیاسی و اجتماعی ما را مختل کرده است.»
امضاکنندگان بیانیه در نهایت ضمن حمایت از احمد درخشان خواستار لغو این حکم در دادگاه تجدیدنظر شدهاند.
صالح نیکبخت، اسماعیل عبدی، علی افشاری، نعمت احمدی، جواد مجابی، رضا شهابی، عبدالله مومنی، هوشیار انصاریفر، رضا جولایی، ابوتراب خسروی، شیوا ارسطویی، آبتین گلکار و عالیه مطلبزاده از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.