لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۳

علی لاریجانی: نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ نمی‌شوم


علی لاریجانی رئیس مجلس
علی لاریجانی رئیس مجلس

پس از اظهارات عزت الله ضرغامی،احمد توکلی و محمدرضا باهنر مبنی بر نامزد نشدن در انتخابات ریاست جمهوری آینده، علی لاریجانی رئیس مجلس نیز اعلام کرد که دراین انتخابات نامزد نخواهد شد.

آقای لاریجانی روز جمعه ۱۶ مهر در پاسخ به پرسش خبرگزاری ایلنا اعلام کرد که قصد نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ را ندارد.

علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ به عنوان نامزد شورای هماهنگی اصولگرایان معرفی شد اما محمود احمدی نژاد و محمد باقر قالیباف دو نامزد دیگر اصولگرا این تصمیم شورای هماهنگی اصولگرایان را نپذیرفتند.

آقای لاریجانی درآن انتخابات از میان هفت نامزد با یک میلیون و ۷۱۳ هزار رای جایگاه ششم را کسب کرد.

در انتخابات مجلس دهم اما برخی از گروه‌های اصولگرا از آقای لاریجانی حمایت نکردند و در مقابل ائتلاف امید که از آن به عنوان ائتلاف حامیان دولت و اصلاح طلبان نام برده می شد،از آقای لاریجانی حمایت کرد.

درانتخاب هیات رئیسه مجلس نیز برخی از رسانه‌ها اعلام کرده بودند که برخی از وزرای دولت حسن روحانی از جمله محمود واعظی،وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات،از ریاست آقای لاریجانی بر مجلس حمایت کرده اند.

در مقابل برخی از مقامات دولت از جمله مجید انصاری معاون رئیس جمهور اعلام کردند که دولت درانتخابات هیات رئیسه مجلس دخالت نمی کنند.

برخی رسانه‌ها از سعید جلیلی، محمدرضا باهنر، محمدباقر قالیباف، غلامعلی حداد عادل، عزت‌الله ضرغامی و احمد توکلی به عنوان رقبای احتمالی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ نام برده‌اند.

عزت الله ضرغامی روز سه شنبه ۱۳ مهر در مصاحبه‌ای با خبرگزاری تسنیم گفته بود که فعلا برنامه‌ای برای كانديداتوری در انتخابات رياست‌جمهوری سال آینده ندارد و «حتی به خود اجازه نداده»‌ كه به اين موضوع فكر کند.

درهمین حال بهروز نعمتی عضو هیات رئیسه مجلس و از چهره‌های نزدیک به علی لاریجانی گفته بود که اعضای جبهه پایداری در صورت نامزدی عزت الله ضرغامی از او حمایت نخواهند کرد و نامزد آنها سعید جلیلی است.

احمد توکلی نیز اعلام کرده که هنوز تصمیمی برای نامزدی در انتخابات آینده ندارد.سعید جلیلی، محمد باقر قالیباف و غلامعلی حداد عادل اما دراین باره اظهار نظر نکرده اند.

در روزهای گذشته برخی از چهره‌های اصولگرا از جمله رضا تقوی عضو جامعه روحانیت مبارز و محمد حسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس نهم اعلام کرده اند که اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری آینده «به وحدت می رسند».

درهمین حال محمدرضا باهنر ،دبیرکل گروه اصولگرای جامعه اسلامی مهندسین روز شنبه سوم مهر گفته بود که «فعلا فضا بغرنج است» اما «همه تلاشمان را می‌کنیم تا اصولگرایان روی یک گزینه اجماع کنند».

آقای باهنر روز ۱۴ مهر نیز ضمن رد نامزدی خود در انتخابات آینده گفته بود که «باید کارها برای انتخابات سال آینده با محوریت جامعه روحانیت مبارز سامان بگیرد».

در انتخابات مجلس دهم برخی از اعضای شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان اعلام کرده بودند که این شورا با حمایت محمد علی موحدی کرمانی، دبیر کل جامعه روحانیت مبارز، محمد یزدی، دبیر کل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و محمد تقی مصباح یزدی که از او به عنوان «پدر معنوی جبهه پایداری» نام برده می شود، فعالیت می‌کند.

با این حال غلامرضا مصباحی مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز، اخیرا اعلام کرده که این گروه تصمیم گرفته محمد علی موحدی کرمانی و محمد یزدی «درباره جلسه مشترک جامعتین در خصوص انتخابات سال ۹۶ جلسه‌ای تشکیل دهند و درباره آن تصمیم‌گیری کنند».

برخی از رسانه‌های ایران نام برده نشدن از محمد تقی مصباح یزدی در سخنان سخنگوی جامعه روحانیت مبارز را به معنای کنار گذاشته شدن وی از ائتلاف اصولگرایان دانسته‌اند.

پیش از مخالفت علنی آیت الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی با نامزد شدن محمود احمدی نژاد،در رسانه‌ها از رئیس جمهوری پیشین ایران نیز به عنوان یکی از نامزدهای این انتخابات نام برده می شد.

آیت‌الله خامنه‌ای روز دوشنبه پنجم مهر تأیید کرده بود که به آقای احمدی‌نژاد گفته صلاح نمی‌داند وی در انتخابات پیش رو شرکت کند.

یک روز بعد آقای احمدی‌نژاد در نامه‌ای با اشاره به مخالفت رهبر جمهوری اسلامی با نامزدی او در نهم شهریورماه، در یک جلسه خصوصی، نوشته بود که «تبعیت» خود از «توصیه» آیت‌الله خامنه‌ای را در همان جلسه به او اعلام کرده است.

پیش از انتشار گزارش‌ها درباره «منع شدن» آقای احمدی‌نژاد از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری نیز موضوع رد صلاحیت او مطرح شده بود اما عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، این گمانه‌زنی‌ها را رد کرده بود.

در همین حال اسدالله بادامچیان، از اعضای ارشد حزب موتلفه اسلامی در مصاحبه‌ای با شماره روز یکشنبه ۱۱ مهر هفته‌نامه «شما» گفته بود که«عده‌ای» معتقد بودند که در صورت ردصلاحیترییس جمهوری پیشین ایران توسط شورای نگهبان، ممکن است «طرفداران متعصب ایشان سونامی راه بیندازند».

XS
SM
MD
LG