لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۷

قطع همکاری محمد بنا با فدراسيون کشتی


سرمربی تيم ملی کشتی فرنگی ايران پس از دريافت نشان درجه يک شجاعت از رييس جمهور ايران گفت که حاضر به ادامه همکاری با فدراسيون کشتی نيست.

اين در حالی است که محمود احمدی نژاد در مراسم تجليل از ورزشکاران و مدال‌آوران المپيک ۲۰۱۲ لندن گفته بود:«محمد بنا حداقل بايد تا ۶ المپيک ديگر بماند و برای ملت ايران مدال‌آوری و افتخارآفرينی کند.»

اما محمد بنا در مصاحبه با بخش خبر ورزشی تلويزيون ايران، ضمن تاکيد بر اين که هيچ پيشنهادی از هيچ کجای جهان ندارد، عدم تمايلش برای ادامه همکاری با تيم ملی را به خاطر «سوء مديريت» مسئولين اين فدراسيون عنوان کرد.

تيم ملی کشتی فرنگی ايران در المپيک لندن با هدايت محمد بنا موفق به کسب سه مدال طلا شد که در تاريخ ورزش ايران بی سابقه بود. او اما پس از المپيک بر خلاف کادر فنی کشتی آزاد، حاضر به تشکيل اردو و از سر گرفتن تمرينات نشد و در اين باره گفت: «مدام می گويند دير شد و زمان را داريم از دست می دهيم. رسماً اعلام می کنم که حاضر به همکاری نيستم و برای اين که زمان را از دست ندهيد، هرکسی که مدنظرتان است را به جای من انتخاب کنيد.»

در روزهای اخير همچنين اسدالله رضايی مشاور اين فدراسيون نيز از سمت خود کناره گيری کرده. او در اين باره به فارس نيوز گفته: «درد کشتی ما بی‌مديريتی است؛ در مدتی که در فدراسيون حضور داشتم هرچه تلاش کردم ارکان مديريتی فدراسيون را به هم نزديک کنم ممکن نشد، زيرا خطيب از جنس کشتی نيست. اهالی اين رشته را نمی‌شناسد. تا زمانی‌که مسئولان وزارت ورزش سياستشان را درباره مديريت فدراسيون‌ها مشخص نکنند و سياسی بازی در دستور کار باشد، اوضاع همين است.»

غير از محمد بنا، جمشيد خيرآبادی دستيار او که تئوريسين تيم ملی کشتی فرنگی هم هست نيز اعلام کرده که ديگر حاضر به همکاری با فدارسيون کشتی نيست.

خيرآبادی به ايرنا گفت: «مدال های کشتی فرنگی را از المپيک لندن حذف کنيد تا به وضعيت اسفبار ورزش ايران پی ببريد. در ورزش ايران فقط بهرام افشارزاده از ورزش و برنامه ريزی های آن اطلاعات دقيق دارد و ديگران با ساختار ورزش آشنا نيستند. من هم تا زمانی که ساختار ورزش اصلاح نشود با آنان همکاری نخواهم کرد .»

خير آبادی و محمد بنا سال هاست که در راس تيم ملی با يکديگر همکاری می کنند. بنا در توضيح دلايل متعدد انصرافش از ادامه همکاری با فدراسيون کشتی، با اشاره به بدهی های ميلياردی اين فدراسيون گفته: «فدراسيونی که اينقدر بدهی دارد و هزار جور اختلاف در آن است نمی‌تواند معجزه کند. با کمبود امکانات ساختم تا در المپيک نتيجه بگيريم. برای المپيک کوتاه آمدم. آدمی هستم که حاضرم پول بدهم و باز هم در کشتی فرنگی بمانم و کار کنم اما تا زمانی که شرايط مهيا نشود برنمی‌گردم.»

دو دستگی در فدراسيون کشتی

محمد بنا که نايب قهرمان مسابقات جهانی ۱۹۸۳ کی يف است با رد اين نکته که او مخالف برگزاری ليگ کشتی فرنگی بوده، گفت: «ورزشکاران از من می‌پرسند چرا ما ليگ فرنگی نداريم، چه جوابی بدهم؟ قهرمانان المپيک حتی ليگ ندارند که درآمد داشته باشند. چرا فدراسيون تلاش نمی کند برای راه اندازی ليگ فرنگی؟»

بنا با اشاره به حسن رنگرز نايب رييس فدراسيون کشتی فرنگی گفت: «مگر او قهرمان کشتی فرنگی جهان نبوده؟ پس چرا رايزنی نمی کند که پنج تا تيم جمع شوند و ليگ راه بيافتد؟ مگر رييس و نايب رييس فدراسيون مازندرانی نيستند؟ چرا اين استان بايد چهار تيم در ليگ کشتی آزاد داشته باشد اما حتی يک تيم هم در ليگ فرنگی ندارد؟»

سرمربی تيم ملی کشتی فرنگی ايران در پاسخ به اين پرسش خبرنگار سيما که مگر شما به رييس جمهور قول نداديد به کارتان ادامه دهيد، گفت: من در آن زمان هم گفتم که اگر شرايط فراهم شود می‌مانم.

محمد بنا هواخواهانی هم در کادر مديريت فدراسيون کشتی دارد. از جمله عارف ربطی دبير اين فدراسيون که می گويد: «فدراسيون تلاش می کند تمام امکانات را برای پيشبرد برنامه های محمد بنا در تيم ملی کشتی فرنگی فراهم کند.»

اما اين ديدگاهی نيست که حجت الله خطيب سرپرست و حسن رنگرز نايب رييس اين فدراسيون نيز به زبان آورده باشند. عارف ربطی در اين رابطه به ايسنا گفته: با توجه به توانمنديهای مديريتی و فنی، بنا گزينه قطعی ما برای همکاری است و تلاش می کنيم خواسته هايش را فراهم کنيم و در اين راه با مقامات وزارت ورزش نيز صحبت خواهيم کرد.

ربطی با بيان اينکه دغدغه های بنا برای فدراسيون کشتی قابل احترام است، ادامه داد: در حال رايزنی برای برگزاری همزمان ليگ کشتی آزاد و فرنگی از نيمه دوم آذرماه هستيم.
XS
SM
MD
LG