لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۴۸

ردِ درخواست روادید ایرانی‌ها پس از «تحولات منطقه‌ای» افزایش یافته است


امیرپویان رفیعی شاد گفت لغو پروازها باعث ایجاد «نابه‌سامانی» در صنعت حمل‌ونقل هوایی ایران شده است
امیرپویان رفیعی شاد گفت لغو پروازها باعث ایجاد «نابه‌سامانی» در صنعت حمل‌ونقل هوایی ایران شده است

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی استان تهران می‌گوید ردِ درخواست روادید گردشگری ایرانی‌ها از سفارتخانه‌های اروپایی پس از «تحولات منطقه‌ای» اخیر افزایش یافته است.

امیرپویان رفیعی شاد روز چهارشنبه ۹ آبان به خبرگزاری ایسنا گفت به‌دنبال این تحولات، «سفارتخانه‌های اروپایی به شکل خاصی با درخواست ویزای توریستی شهروندان ایرانی برخورد می‌کنند و تعداد رد شدن روادید گردشگری ایرانی‌ها زیاد شده است».

به گفتهٔ این مقام صنفی، همچنین با توجه به لغو پی‌درپی پروازهای خطوط هوایی بین‌المللی، سفرهای خارجی ایرانیان تحت تأثیر قرار گرفته است.

آقای رفیعی شاد در ادامه گفت: «مردم نه تنها کم‌تر با تور سفر می‌کنند، بلکه لغو شدن پروازها در روزهای اخیر بسیاری را بر آن داشته است فقط در صورت ضرورت از هواپیما استفاده کنند و مسیرهای زمینی را ترجیح می‌دهند».

او افزود لغو پروازها باعث ایجاد «نابسامانی» در صنعت ترابری هوایی ایران شده و با وجود این‌که تأخیر بیش از دو ساعت مشمول قانون ابطال است، مسافران از دریافت بلیت پروازهای جایگزین انصراف می‌دهند و از راه زمینی سفر خود را انجام می‌دهند.

لغو پروازهای خارجی پس از بروز تنش نظامی میان ایران و اسرائیل در هفته‌های اخیر به یک معضل برای دفاتر مسافرتی و مسافران تبدیل شده و استرداد هزینهٔ بلیت پروازهای لغوشده خطوط هوایی خارجی نیز برای بسیاری از مسافران دردسرساز شده است.

به گفتهٔ این مقام صنفی، کاهش «اقبال به سفرهای تفریحی» در ایران «ضریب اشغال هتل‌ها» را هم کاهش داده است.

او تأکید کرد وضعیت گردشگری ورودی ایران درحال حاضر تعریف چندانی ندارد و تعداد تورهای ورودی در وضع موجود عملاً به «صفر» رسیده است.

آقای رفیعی بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی گردشگری را «ورشکسته» یا «در آستانه ورشکستگی» ارزیابی کرد و گفت بنگاه‌های گردشگری به‌دنبال وضع موجود در حال تعدیل نیروی انسانی متخصص خود هستند.

یک مقام سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای ایران نیز روز هشتم آبان گفت به‌دنبال لغو مکرر پروازها، سفرهای زمینی به خارج از کشور تا «۱۸ درصد» افزایش داشته است.

پس از مرگ حسن نصرالله، دبیرکل گروه حزب‌الله لبنان، و حمله موشکی ایران به اسرائیل، انتظار برای پاسخ نظامی اسرائیل باعث لغو کلیه پروازهای خطوط هوایی خارجی به ایران شد.

با گذشت بیش از چهار روز از انجام عملیات نظامی «روزهای پاسخ» از سوی اسرائیل، وضعیت پروازها در ایران هنوز به حالت عادی بازنگشته و اکثر شرکت‌های هواپیمایی پروازهای خود به ایران را در حالت تعلیق نگه داشته‌اند.

شرکت‌های هواپیمایی ترکیه، قطر، لوفت‌هانزا و امارات از جمله معدود خطوط هوایی بودند که تا پیش از آغاز درگیری نظامی ایران و اسرائیل، به شهرهای مختلف ایران پرواز داشتند.

همزمان، تحریم ایران‌ایر، ماهان و ساها توسط اتحادیه اروپا باعث قطع کامل ارتباط مستقیم شرکت‌های هواپیمایی ایرانی با اروپا شده است.

XS
SM
MD
LG