لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۰۵

موافقت پادشاه عربستان با استقرار تجهیزات و نیروهای آمریکایی در این کشور


سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان
سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان

خبرگزاری رسمی عربستان سعودی شنبه ۲۰ مهرماه گزارش داده است که سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه این کشور با استقرار نیروها و تجهیزات جدید آمریکایی در عربستان موافقت کرده است.

وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، جمعه اعلام کرد که در راستای پاسخ به «تهدیدات مداوم» ایران در منطقه، سه هزار نیروی جدید و تجهیزات به عربستان سعودی می فرستد. این تجهیزات شامل جنگنده هوایی، سیستم های دفاع موشکی و همچنین واحد تجسس هوایی است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفته است، عربستان سعودی موافقت کرده که کلیه هزینه استقرار این نیروها را بپردازد.

خبرگزاری رسمی عربستان می‌گوید، سلمان بن عبدالعزیز در راستای «روابط تاریخی و شراکت» بین عربستان و آمریکا با استقرار این نیروها و تجهیزات موافقت کرده است.

همزمان وزارت دفاع عربستان از تصمیم آمریکا برای اعزام نیروها و تجهیزات بیشتری به این کشور « برای حفظ امنیت و ثبات منطقه‌ای و مقابله با تهدیدها علیه امنیت، ثبات و اقتصاد جهانی»، استقبال کرده است.

به گزارش العربیه، یک منبع رسمی وزارت دفاع عربستان گفته است: ایالات متحده آمریکا علاقه‌مندی و تلاش کشور پادشاهی سعودی برای حفظ امنیت منطقه‌ای را درک کرده و خود را شریک ریاض می داند.»

این منبع اضافه کرده است :« سعودی شراکت نظامی با کشور دوست ایالات متحده آمریکا را در راستای روابط تاریخی و امتداد دوستی استراتژیک و عمیق میان دو کشور برای برقراری صلح و ثبات منطقه و جهان می‌داند».

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز گذشته گفته بود: ایالات متحده در راستای تقویت قابلیت های دفاعی عربستان و کمک به بازدارندگی در برابر رویکرد تهاجمی ایران ، نیروها و تجهیزات نظامی بیشتری به عربستان می فرستد.

مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا هم در این زمینه گفت، اعزام نیروها و تجهیزات بیشتر به عربستان سعودی حاوی این پیام به ایران است که: «به حاکمیت کشور دیگری حمله نکنید، منافع آمریکا و نیروهای آمریکایی را تهدید نکنید، یا اینکه ما جواب خواهیم داد».

اعزام نیروهای جدید آمریکایی به دنبال حمله به دو تأسیسات نفتی متعلق به شرکت آرامکو در خاک عربستان سعودی ۲۳ شهریور انجام گرفت. همزمان شبه‌نظامیان شیعه حوثی یمن هم مسئولیت این حملات به را بر عهده گرفته‌اند.​

اما مقام‌های آمریکایی به صراحت انگشت اتهام را به سوی جمهوری اسلامی نشانه رفته و از دست داشتن ایران در این حمله سخن گفته‌اند. ایران این اتهام را رد کرده است.

با استفاده از رویترز، العربیه و رادیو فردا؛ خ
XS
SM
MD
LG