لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۴۰

گزارش مرکز آمار از افزایش شدید قیمت مواد غذایی در ایران


Iran Daily Life
Iran Daily Life

ارزیابی جدید مرکز آمار ایران نشان می‌دهد بیش از یک سوم مواد غذایی مورد استفاده خانوارهای ایرانی رشد قیمت ۴۰ تا ۱۰۳ درصدی را در دی‌ماه امسال نسبت به ماه مشابه پارسال داشته‌اند.

بیشترین جهش قیمت مربوط به حبوبات و میوه‌ها است.

بر اساس این گزارش که در وب‌سایت مرکز آمار منتشر شده، قیمت سیب زمینی در مقایسه با دی‌ماه پارسال بیش از دو برابر شده است.

اخیرا در پی هفته‌ها آشفتگی در بازار سیب‌زمینی، دولت مجوز واردات ۵۰ هزار تن از این محصول غذایی را صادر کرد، اما گزارش رسانه‌های داخلی حاکی است که دولت به جای ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، ارزی با نرخ ۶۶ هزار تومان در اختیار واردکنندگان قرار داده است.

مرکز آمار قیمت هر کیلو سیب‌زمینی در دی‌ماه را ۳۲ هزار تومان در نظر گرفته، در حالی که آمارهای بازار نشان می‌دهد هم‌اکنون قیمت آن ۴۸ هزار تومان است.

قیمت سیب زمینی در دی‌ماه نسبت به آذرماه امسال ۲۰ درصد رشد داشته و تنها در دو هفته ابتدایی بهمن‌ماه قیمت سیب‌زمینی ۵۰ درصد جهش داشته است.

بعد از سیب‌زمینی قیمت محصولاتی مانند لپه، فلفل دلمه‌ای، هویج فرنگی، لیمو ترش، عدس، خیار و بادمجان بیشترین تورم را داشته‌اند.

نکته مهمتر این‌که، در میان ۵۳ قلم اقلام خوراکی منتخب، تنها شش مورد رشد قیمت زیر ۱۰ درصد داشته و بقیه با تورمی افسارگسیخته مواجه بوده‌اند.

البته قیمت‌های در نظر گرفته شده در برآورد تورم محصولات غذایی معمولا بسیار خوشبینانه و کمتر از ارقام واقعی در بازار است و احتمالا رشد قیمت این اقلام بسیار بیشتر از برآورد مرکز آمار است.

برای نمونه برآورد بانک مرکزی ایران از تورم، همواره بالاتر از برآورد مرکز آمار ایران است.

در این میان، علی احسان ظفری رئیس هیات مدیره اتحادیه فرآورده‌های لبنی روز شنبه ۱۳ دی‌ماه اعلام کرد گرانی‌ها باعث شده مردم کم‌کم این محصولات را از سفره خود حذف کنند و صنعت لبنیات رونق خود را از دست داده است.

رشد مدام قیمت لبنیات طی روزهای گذشته توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده است.

خبرگزاری ایسنا در همین زمینه روز شنبه گزارش داد قیمت لبنیات برای چندمین بار طی سه ماه گذشته رشد چشمگیر کرده است.

مرکز آمار تورم انواع محصولات لبنی را بین ۲۷ تا ۴۳ درصد برآورد کرده است.

در دی‌ماه ۱۴۰۳، هزینه خوراکی‌های یک خانوار چهارنفره تقریبا ۵۸ درصد از حداقل دستمزد را تشکیل داده است.

XS
SM
MD
LG