لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۱۸

سن ابتلا به آلزایمر در ایران به ۴۵ سال رسید


بر اساس اعلام انجمن آلزایمر ایران تعداد مبتلایان به این بیماری تنها در دو سال از یک میلیون نفر به یک میلیون و پانصد هزار نفر رسیده است
بر اساس اعلام انجمن آلزایمر ایران تعداد مبتلایان به این بیماری تنها در دو سال از یک میلیون نفر به یک میلیون و پانصد هزار نفر رسیده است

رئیس انجمن آلزایمر ایران می‌گوید بیماری آلزایمر که متعلق به سالمندان است اکنون میانسالان و جوانان ایرانی را درگیر کرده و سن ابتلا به این بیماری به ۴۵ سال رسیده است.

معصومه صالحی پنج‌شنبه ۲۰ دی‌ماه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا گفت این بیماری متعلق به افراد بالای ۶۵ سال است، اما بیماری کرونا باعث شد سن «دمانس» (زوال عقلی) که اختلال خفیف شناختی یا مرحله پیش از آلزایمر است، در کشور کاهش یابد.

خانم صالحی در ادامه گفت به غیر از بیماری کرونا، استرس، اضطراب، فشارهای عصبی، آلودگی هوا در ایران در ابتلا به بیماری‌های اختلال شناختی و زوال عقلی در سنین میانسالی و جوانی نقش دارند.

او در ادامه گفت در حال حاضر حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در ایران به آلزایمر مبتلا شده‌اند.

این آمار در حالی ارائه شده که انجمن آلزایمر ایران دو سال پیش آمار مبتلایان به این بیماری را حدود یک میلیون نفر تخمین زده بود.

بر این اساس تنها در طی دو سال آمار مبتلایان به آلزایمر در ایران ۵۰ درصد افزایش داشته است.

در آن تاریخ ، انجمن آلزایمر ایران هزینهٔ ماهیانهٔ یک بیمار مبتلا آلزایمر را ۱۲ میلیون تومان اعلام کرده بود که بر اساس تورم و افزایش هزینهٔ خدمات درمانی در ایران این هزینه با رشد چشم‌گیری روبرو شده است.

آلزایمر، آنچه همۀ ما از ابتلا به آن می‌ترسیم
please wait

No media source currently available

0:00 0:44:34 0:00
لینک مستقیم

بیماری‌های نقصان توان ذهنی و به‌طور خاص آلزایمر از مهم‌ترین و نگران‌کننده‌ترین بیماری‌های دوران است و محققان هنوز تصویر کاملی از دلیل بروز و نحوۀ شکل‌گیری این بیماری ندارند.

بر پایهٔ آمارهای جهانی، در سال ۲۰۲۰ بیش از ۵۰ میلیون نفر به بیماری آلزایمر مبتلا بودند و هرسال بیش از ۱۰ میلیون مورد از ابتلاهای تازه به این بیماری ثبت می‌شود.

با توجه به نبودِ امکان تشخیص و ثبت در همۀ نقاط جهان و به‌خصوص کشورهای در حال توسعه، عدد واقعی احتمالاً از این مقدار بیشتر است.

تحقیقات نشان داده که بیش از ۶۰ درصد ابتلاهای تازه در کشورهای دارای اقتصاد ضعیف رخ می‌دهد و پیش‌بینی شده که در سال‌های آینده این عدد به بیش از ۷۰ درصد برسد.

XS
SM
MD
LG