اروپا تهدیدهای ایران علیه مدیرکل آژانس انرژی اتمی را محکوم کرد
وزیران امور خارجه فرانسه، آلمان و بریتانیا، فراخوان یک روزنامه ایرانی برای «اعدام» رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی را محکوم کردند.
در بیانیه مشترکی که روز دوشنبه ۹ تیر در این باره منتشر شد، وزرای خارجه اروپایی به رافائل گروسی اطمینان دادند که از او در انجام وظایفش حمایت کامل میکنند.
روزنامه کیهان، تحت مدیریت حسین شریعتمداری، پنجشنبه گذشته در مطلبی تهدیدآمیز علیه رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، او را «جاسوس» اسرائیل خواند و نوشت باید در صورت ورود به ایران بازداشت و اعدام شود.
کیهان با اشاره به اظهارات عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در واکنش به تاکید گروسی بر بازرسی از تاسیسات اتمی ایران نوشت: «باید رسما اعلام کنند که به محض ورود به ایران، به جرم جاسوسی برای موساد و شرکت در قتل مردم مظلوم کشورمان، محاکمه و اعدام خواهد شد ولی احتمالا سازمان ملل انتظار دارد این جاسوس قاتل را با احترام بپذیریم.»
به گزارش خبرگزاری آلمان، در این بیانیه وزرای خارجه سه کشور اروپایی همچنین از مقامهای ایرانی خواسته شده تا از اتخاذ اقداماتی که به همکاری این کشور با آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایان میدهد، خودداری کنند.
در این بیانیه آمده است: «از ایران میخواهیم که فوراً همکاری کامل خود را مطابق با تعهدات قانونی خود از سر گیرد و تمام گامهای لازم را برای اطمینان از ایمنی و امنیت پرسنل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بردارد».
در ایران برخی سیاستمداران و رسانهها این گونه اخبار را تحلیل و گزارش میکنند که آخرین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی به شورای حکام، محرک حملات هوایی اخیر اسرائیل و جنگ ۱۲ روزه متعاقب آن بوده است.
رافائل گروسی به طور فزایندهای در روزهای اخیر در رسانههای ایران به عنوان یک دشمن به تصویر کشیده میشود و این امر تنشها را میتواند بین تهران و جامعه بینالمللی افزایش دهد.
دادگاه عالی بریتانیا فروش قطعات جنگندههای اف-۳۵ به اسرائیل را «قانونی» دانست
دادگاه عالی بریتانیا در لندن روز دوشنبه حکم داد که فروش و انتقال قطعات جنگندههای اف-۳۵ از بریتانیا به اسرائیل «قانونی است».
به گزارش رویترز و گاردین، حکم دادگاه عالی در پاسخ به شکایتی صادر شد که علیه دولت بریتانیا برای صادرات این قطعات به ارتش اسرائیل ارائه شده بود.
گروه فلسطینی «الحق» در کرانه باختری در دادخواست یادشده علیه وزارت تجارت و بازرگانی بریتانیا، ابراز نگرانی کرده بود که اسرائیل از این جنگندهها در حملات به نوار غزه استفاده کند و آن را ناقض تعهدات بریتانیا از جمله در کنوانسیون ژنو نامیده بود.
دولت بریتانیا خود ارزیابی کرده بود که اسرائیل به قوانین بشردوستانه بینالمللی پایبندی نشان نمیدهد، دسترسی بشردوستانه به غزه را سلب کرده و در رویکردش در قبال فلسطینیان بازداشتی قوانین جهانی حقوق بشر را نقض کرده است.
با این حال، وزارت دفاع بریتانیا تصمیم گرفت که انتقال قطعات برای امنیت بینالملل اهمیت دارد و اخلال در تأمین آن، اعتبار پیمان ناتو و بریتانیا در نگاه آمریکا را تضعیف خواهد کرد.
قضات دادگاه عالی در حکم دوشنبه خود که دست بریتانیا را در ادامه صادرات قطعات جنگندههای اف-۳۵ از تولیدات صنایع نظامی بریتانیا به اسرائیل باز گذاشت، گفتند طبق قانون اساسی این موضوع یک مسئله حساس و سیاسی و در حیطه اختیارات قوه مجریه (دولت) است که در برابر پارلمان و رأیدهندگان پاسخگوست نه در برابر دادگاه.