یکی از مشاوران ارشد دونالد ترامپ پیشبینی کرد که رئیسجمهور منتخب آمریکا در روزها یا هفتههای آینده با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، تلفنی گفتوگو خواهد کرد.
مایک والتز، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان و گزینه دونالد ترامپ برای مقام مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز یکشنبه ۲۳ دی در مصاحبه با شبکه خبری ایبیسی افزود توقع خروج ارتش روسیه از تمامی مناطق اشغالی اوکراین واقع بینانه نیست.
آقای والتز افزود: «جنگ روسیه و اوکراین به یک جنگ فرسایشی شبیه جنگ جهانی اول و عامل نابودی انسانها و منابع تبدیل شده و ممکن است به جنگ جهانی سوم منجر شود.»
او که از سیاستمداران بسیار وفادار به رئیسجمهور منتخب آمریکا است و با درجه سرهنگی در گارد ملی خدمت کرده است، اعلام کرد همه میدانند که این جنگ باید به نحوی از طریق دیپلماتیک حل شود.
مایک والتز در ادامه مصاحبه با شبکه خبری ایبیسی افزود: «به باور من این نظر که ما باید ارتش روسیه را از هر سانتیمتر از اراضی اشغالی و حتی ناحیه کریمه بیرون برانیم واقع بینانه نیست. رئیسجمهور ترامپ این واقعیت را پذیرفته و به اعتقاد من پذیرش این واقعیت از سوی همه گام بسیار مهمی به جلو است. باید در همین مسیر پیش رفت.»
دونالد ترامپ که پس از مراسم رسمی تحلیف در روز ۲۰ ژانویه دور دوم ریاست جمهوری را آغاز خواهد کرد، خود را یک معاملهگر بزرگ و توانا میداند و بدون مشخص کردن جزئیات استراتژی خود وعده داده که به سرعت به جنگ در اوکراین خاتمه خواهد داد.
مایک والتز در پاسخ به سوال مشخصی در مورد تماس بین دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین گفت: «پیشبینی میکنم که آنها در روزها یا هفتههای آینده تلفنی گفتوگو کنند. این تماس اولین گام است و براساس نتایج آن سیاست خود را تنظیم خواهیم کرد.»
از شروع تهاجم نظامی روسیه در اسفند ۱۴۰۰ هزاران نفر از مردم اوکراین کشته و میلیونها نفر دیگر مجبور به مهاجرت و فرار از کشور شدهاند. به اعتقاد کارشناسان، جنگ در اوکراین شدیدترین بحران در مناسبات واشینگتن و مسکو از وقوع بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ است.
مقامات آمریکایی معمولاً روسیه را حکومتی فاسد و خودکامه و بزرگترین خطر برای آمریکا توصیف کردهاند. در دهه گذشته روسیه به دخالت در انتخابات آمریکا، بازداشت شهروندان آمریکایی براساس اتهامات بیاساس و هدایت کارزار اقدامات خرابکارانه علیه متحدان آمریکا متهم شده است.
در مقابل مسکو میگوید آمریکا از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ همواره منافع و الزامات امنیتی روسیه را نادیده گرفته و برای پیشبرد اهدافش به اختلاف و نارضایتی در روسیه دامن میزند.