لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۲۸

نماینده ترامپ در امور اوکراین در همایش سازمان مجاهدین خلق سخنرانی کرد


کیت کلاگ پیش‌تر هم در یک همایش شورای ملی مقاومت شرکت کرده بود
کیت کلاگ پیش‌تر هم در یک همایش شورای ملی مقاومت شرکت کرده بود

نماینده ویژه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، در امور اوکراین و روسیه با شرکت در همایش «شورای ملی مقاومت» که سازمان مجاهدین خلق عضو اصلی آن است، خواستار فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی شد.

خبرگزاری رویترز روز شنبه ۲۲ دی‌ماه گزارش داد کیت کلاگ، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا و نماینده ویژه آقای ترامپ در امور اوکراین و روسیه، پیشتر سفر خود به پایتخت‌های اروپایی را به بعد از مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری آمریکا در ۲۰ ژانویه موکول کرده بود، اما در همایش مجاهدین خلق در حومهٔ پاریس شرکت کرده است.

مشخص نیست آقای کلاگ از این فرصت برای دیدار با مقامات فرانسه برای مذاکره درباره جنگ اوکراین استفاده خواهد کرد یا نه.

او در سخنرانی خود در نشست سازمان مجاهدین خلق خواستار بازگشت جهان به سیاست «فشار حداکثری» بر حکومت جمهوری اسلامی ایران شد و تصریح کرد علاوه بر «نیروی نظامی» باید از فشار «اقتصادی و دیپلماتیک» نیز به این منظور استفاده کرد.

به گزارش رویترز، او گفت که فرصتی برای «تغییر ایران به سمت وضعیت بهتر» وجود دارد اما این فرصت همیشگی نیست.

این ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا افزود: «باید از ضعفی که اکنون (در حکومت ایران) می‌بینیم،‌ استفاده کنیم. امید وجود دارد و بنابراین باید اقدام هم باشد».

همایش یاد شده در ۲۰ دی‌ماه با عنوان «ایران: مقاومت سازمان‌یافته، کلید سرنگونی» آغاز به کار کرد.

رویترز می‌گوید آقای کلاگ پیش‌تر نیز در نوامبر ۲۰۲۴ در همایش شورای ملی مقاومت حضور داشته، اما شرکت او در همایش جدید این گروه مخالف جمهوری اسلامی حتی اگر شخصی باشد، نشان می‌دهد که این گروه توانسته توجه دولت جدید آمریکا را به خود جلب کند.

سایت شورای ملی مقاومت دو روز پیش نیز تصاویری از دیدار مایک پومپئو، وزیر خارجه سابق آمریکا در دولت قبلی دونالد ترامپ، با مریم رجوی، رهبر این شورا، را منتشر کرده بود.

رویترز می‌نویسد مارکو روبیو، وزیر خارجه معرفی‌شده ترامپ برای دولت آیندهٔ ایالات متحده، نیز پیشتر در همایش‌های شورای ملی مقاومت سخنرانی کرده بود. این گروه بارها خواستار سرنگونی جمهوری اسلامی شده است، هرچند مشخص نیست تا چه حد در داخل ایران پایگاه و حمایت مردمی دارد.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دورهٔ اول ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، نیز سابقهٔ حضور در همایش‌های برگزار شده توسط سازمان مجاهدین خلق را دارد.

در افتتاحیه همایش شورای ملی مقاومت که در دفتر مرکزی آن در «اُوِر سور اواز» در حومه پاریس برگزار شد، مریم رجوی گفت: «توازن قدرت منطقه‌ای علیه رهبری ایران تغییر کرده است؛ به ویژه با سقوط رژیم بشار اسد و ضربه خردکننده‌ای که اسرائیل بر مهم‌ترین متحد جمهوری اسلامی، حزب‌الله، وارد کرده است».

او تصریح کرد اکنون زمان آن فرا رسیده که دولت‌های غربی سیاست‌های گذشته را کنار بگذارند و این بار در کنار مردم ایران بایستند.

آقای ترامپ پیشتر از احیای سیاست «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی برای وا داشتن دولت تهران به توافق هسته‌ای و بازبینی در برنامه‌های موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای خبر داده بود.

سازمان مجاهدین خلق که از گروه‌های مخالف حکومت جمهوری اسلامی است، در آخرین دههٔ حکومت سلطنتی ایران فعالیت خود را به عنوان یک گروه سیاسی-نظامی آغاز کرد.

اين سازمان از انقلاب بهمن ۵۷ به رهبری آیت‌الله خمینی حمایت کرد اما به فاصله کوتاهی پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی به صف مخالفان آن پیوست و کارزار مسلحانه‌ای را برای سرنگونی آن آغاز کرد.

چند هزار نفر از اعضا و هواداران این گروه در درگیری‌های دهه شصت و اعدام‌های گسترده مخالفان در سال ۶۷ کشته شدند.

این سازمان در جنگ ایران و عراق با رژیم صدام حسین همکاری می‌کرد و پس از پایان جنگ، دو بار به مناطق غربی ایران حمله نظامی کرد که در هر دو مورد با شکست مواجه شد.

اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۹ و دولت آمریکا نیز در سال ۲۰۱۲ این سازمان را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کردند.

XS
SM
MD
LG