دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در سخنرانی خود در «نشست ملی دعای صبحانه» در کنگره خواستار بازگرداندن دین و ایمان به زندگی آمریکاییها شد. او گفت که پس از دو تلاش نافرجام برای ترورش در سال گذشته، رابطهاش با مذهب تغییر کرده و اکنون ایمان قویتری دارد.
ترامپ در این نشست که با حضور سیاستمداران از هر دو حزب برگزار شد، آزادی مذهبی را یکی از ارکان اساسی زندگی آمریکایی خواند و از لزوم حمایت قاطع از آن سخن گفت.
در رویدادی جداگانه که توسط یک گروه خصوصی برگزار شد، ترامپ همچنین از دولت بایدن به دلیل آنچه که «آزار مؤمنان» خواند، انتقاد کرد و خبر داد که دادستان کل جدید خود، پم باندی، را برای رهبری یک کارگروه به منظور «ریشهکن کردن تعصب ضد مسیحیت» منصوب خواهد کرد.
آقای ترامپ در این سخنرانی از اقداماتش در محدود کردن برنامههای تنوع و شمول و همچنین محدود کردن حضور افراد تراجنسیتی در ورزش زنان دفاع کرد و اعلام کرد که سیاستهای «ووک» را در دو هفته اخیر از بین برده است.
«ووک» (Woke) یا «بیدارگرایی» نام یک ایدئولوژی چپگرا است که در اصل خود، به موضوع مقابله فعالانه با برخی از تبعیضها علیه برخی از طیفها در جامعه مرتبط است. این مفهوم اما در سالهای اخیر گاهی بهصورت انتقادی برای اشاره به رویکردهای افراطی یا بیش از حد سیاسی در این زمینهها استفاده میشود.
نشست ملی دعای صبحانه، که از سال ۱۹۵۳ به سنتی در واشینگتن تبدیل شده، در سالهای اخیر به دو رویداد جداگانه تقسیم شده است: یکی در کنگره با حضور مقامات دولتی و دیگری یک گردهمایی بزرگتر در هتل، که از سوی گروهی مذهبی سازماندهی میشود.
رئیس جدید برای دفتر مدیریت و بودجه
سنای تحت کنترل جمهوریخواهان قرار است روز پنجشنبه راسل ووت را بهعنوان رئیس دفتر مدیریت و بودجه تأیید کند. این در حالی است که دموکراتها با وجود سخنرانیهای مداوم، آرای کافی برای جلوگیری از این انتصاب ندارند. ووت در همکاری نزدیک با ایلان ماسک به دنبال کاهش گسترده اندازه و ظرفیت دولت فدرال است.
در همین حال، ماسک برنامهای بیسابقه برای تشویق کارمندان دولت به استعفا طراحی کرده که شامل چندین ماه حقوق در ازای ترک شغل است.
طبق این طرح، به بیش از دو میلیون کارمند فدرال تا ساعت ۱۱:۵۹ پنجشنبه شب به وقت شرق آمریکا فرصت داده شده بود تا تصمیم خود را بگیرند، اما ساعاتی پیش از سررسیدن این مهلت، یک قاضی فدرال اجرای این طرح را به طور موقت مسدود کرد.
در همین حال، پیشنهاد ترامپ برای تسلط بر نوار غزه و بازسازی آن همچنان با واکنشهای گسترده مواجه است. این ایده از سوی فلسطینیها و متحدان آمریکا در خاورمیانه، بهجز اسرائیل، رد شده است. اسرائیل اعلام کرده که روند انتقال فلسطینیها را از طریق زمین، دریا و هوا آغاز کرده است.