لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۱۷

آخرین نشست رامشتاین در دولت بایدن؛ متحدان اوکراین کمک‌های بیشتری متعهد شدند


از راست به چپ: لوید آستین، ولودیمیر زلنسکی و بوریس پیستوریوس
از راست به چپ: لوید آستین، ولودیمیر زلنسکی و بوریس پیستوریوس

نشست «گروه تماس دفاعی اوکراین» در پایگاه هوایی رامشتاین آلمان برگزار شد و متحدان کی‌یف «دو میلیارد دلار» کمک نظامی دیگر به کی‌یف را متعهد شدند؛ همزمان دونالد ترامپ خبر داد که دیداری بین او و ولادیمیر پوتین در حال برنامه‌ریزی است.

بیست و پنجمین نشست گروه تماس که روز پنجشنبه ۲۰ دی با حضور نمایندگانی از حدود ۵۰ کشور در آلمان برگزار شد آخرین نشست رامشتاین در دولت جو بایدن بود.

به گفته ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، کشورهای شرکت کننده در این نشست اعطای دو میلیارد دلار کمک نظامی دیگر به کی‌یف را متعهد شدند.

آقای زلنسکی در گفت‌وگو با یک شبکه تلویزیونی اوکراینی جزئیات بیشتری درباره فهرست کشورها ارائه نکرد و تنها گفت که ۳۴ کشور وعده کمک‌های مختلف در جنبه‌های گوناگون جنگ ۳۴ ماهه را دادند.

او افزود که این کمک‌ها شامل پدافند هوایی، فناوری اطلاعات، تجهیزات مین‌روبی و سایر اقلام نظامی می‌شود.

۵۰۰ میلیون دلار از این مبلغ را ایالات متحده متعهد شد و خبر آن را لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا و رئیس نشست، اعلام کرد.

او گفت که این بسته شامل موشک‌ها و مهمات بیشتر و همچنین سایر تجهیزات برای پشتیبانی از اف-۱۶های اوکراین است.

به این ترتیب میزان کمک‌های نظامی ایالات متحده به اوکراین از آغاز تهاجم تمام‌عیار روسیه به این کشور به حدود ۶۲ میلیارد دلار رسید و تصمیم‌گیری کنگره درباره چهار میلیارد دلار دیگر نیز قرار است در دولت دونالد ترامپ انجام شود.

گرد آمدن کشورهای حامی اوکراین از سال ۲۰۲۲ به ابتکار و ریاست لوید آستین آغاز شد و نشست‌های این گروه تماس عمدتا در رامشتاین، پایگاه هوایی آمریکا در جنوب غربی آلمان، برگزار شده است.

ژنرال پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون که به پایگاه رامشتاین رفته است به رادیو اروپای آزاد / رادیو آزادی گفت مهم است که به این نشست به عنوان «تلاش فراگیر جامعه بین‌المللی در حمایت از اوکراین» نگاه شود.

آینده نشست رامشتاین در دوره ترامپ

گرد آمدن کشورهای حامی اوکراین از سال ۲۰۲۲ به ابتکار و ریاست لوید آستین آغاز شد و نشست‌های این گروه تماس عمدتا در رامشتاین، پایگاه هوایی آمریکا در جنوب غربی آلمان، برگزار شده است.

با این حال وضعیت این گروه تماس در دولت جدید آمریکا که از اول بهمن با ریاست جمهوری دونالد ترامپ آغاز می‌شود نامشخص است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در نشست رامشتاین از کشورهایی اروپایی خواست که در صورت کاهش حمایت آمریکا در حمایت از کی‌یف متحد بمانند.

او گفت: «یازده روز دیگر فصل جدیدی برای اروپا و کل جهان آغاز می‌شود؛ دوره‌ای که باید همکاری‌مان حتی بیشتر شود، بیشتر به هم تکیه کنیم و با هم به نتایج بزرگتری برسیم».

وزیر دفاع آلمان نیز با تاکید بر اهمیت نشست رامشتاین که به ریاست آمریکا برگزار می‌شود گفت اینکه این نشست‌ها در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ «واقعا ادامه خواهند داشت یا خیر نامشخص است».

بوریس پیستوریوس در عین حال تاکید کرد که اگر آقای ترامپ تصمیم به توقف این نشست بگیرد، «باید به شکل دیگری ادامه پیدا کند».

او همچنین وعده داد که کمک‌های برلین به اوکراین حتی پس از انتخابات ۲۳ فوریه آلمان نیز ادامه خواهد داشت.

نشست رامشتاین یک روز پس از آن برگزار شد که حملات هوایی روسیه به جنوب شرقی اوکراین یکی از مرگبارترین حملات طی هفته‌های اخیر بود.

حمله هوایی به شهر زاپوریژیا دست‌کم ۱۳ کشته برجای گذاشت و به گفته مقام‌های اوکراینی، روسیه این حمله را با استفاده از بمب‌های هدایت‌شونده انجام داد.

دیدار ترامپ - پوتین

به‌دنبال اظهارات دونالد ترامپ مبنی بر برنامه‌ریزی برای انجام دیداری میان او و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، سخنگوی کرملین نیز از اعلام آمادگی پوتین برای این دیدار «بدون هیچ پیش‌شرطی» خبر داد.

دیمیتری پسکوف در یک نشست خبری این خبر را اعلام کرد و افزود که پوتین «همواره آمادگی خود را برای تعامل با رهبران بین‌المللی، از جمله رئیس‌جمهور ایالات متحده، از جمله دونالد ترامپ اعلام کرده است.»

پسکوف تأکید کرد که «برای این دیدار نیاز به هیچ شرط خاصی نیست. تنها چیزی که لازم است، قصد متقابل و ارادهٔ سیاسی برای گفت‌وگو و حل مسائل موجود از طریق گفت‌وگو است.»

او دربارهٔ گزارش‌های رسانه‌ای دربارهٔ تاریخ احتمالی این دیدار هم اضافه کرد که جزئیات خاصی هنوز در این زمینه وجود ندارد.

پسکوف روز پنجشنبه گفته بود که ولادیمیر پوتین از تماس دونالد ترامپ استقبال خواهد کرد، اما تاکنون هیچ درخواست رسمی در این باره وجود نداشته و بهتر است ابتدا منتظر روی کار آمدن ترامپ باشیم.

دونالد ترامپ روز پنجشنبه گفته بود که دیداری بین او و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در حال برنامه‌ریزی است.

او با اشاره به ولادیمیر پوتین افزوده بود: «او می‌خواهد ملاقات کنیم و ما در حال برنامه‌ریزی هستیم.»

دونالد ترامپ که در اقامتگاه خود در فلوریدا و پیش از دیدار با فرمانداران سخن می‌گفت، اضافه کرد: «پرزیدنت پوتین مایل به ملاقات است و این را حتی علنی هم گفته. ما باید این جنگ را به پایان برسانیم. این آشفتگی خونبار است.»

رئیس جمهور منتخب آمریکا به جزئیات بیشتری در این باره از جمله زمان و مکان احتمالی این دیدار اشاره‌ای نکرد.

به نوشته رویترز، بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید از یک سو امیدها را برای پایان دادن به تهاجم مسکو علیه اوکراین افزایش داده، و از سوی دیگر باعث این نگرانی شده که توافق سریع ممکن است بهای زیادی برای کی‌یف داشته باشد.

مشاوران آقای ترامپ به طرح‌هایی برای پایان دادن به این جنگ اشاره کرده‌اند که عملاً به معنای از دست رفتن بخش‌های وسیعی از اوکراین و الحاق آن به روسیه است.

تهاجم تمام‌عیار روسیه به اوکراین از پنجم اسفند ۱۴۰۰ آغاز شد و دولت جو بایدن در این مدت نزدیک به ۶۵ میلیارد دلار کمک نظامی - امنیتی و ده‌ها میلیارد دلار کمک در زمینه‌های دیگر برای اوکراین متعهد شده است.

XS
SM
MD
LG