متیو هجز، دانشجوی علوم سیاسی و شهروند بریتانیایی میگوید در هفت ماه زندان به اتهام جاسوسی در امارات متحده عربی، «هیچ چارهای به جز اعتراف» نداشتهاست.
امارات متحده عربی ماه نوامبر پس از انتشار ویدئویی که در آن متیو هجز به «عضویت در اداره جاسوسی بریتانیا» و «جمعآوری اطلاعات در مورد سامانههای تسلیحاتی» آن کشور «اعتراف» کرد او را مورد عفو قرار داد.
خبرگزاری دولتی امارات نیز در گزارشهای خود ادعا کرده بود که هجز در زمینه سامانههای تسلیحاتی، وضعیت اقتصادی، مشارکت امارات در جنگ یمن و مقامهای مهم حکومت از جمله اعضای خاندان حاکم بر کشور «برای ادارههای جاسوسی بریتانیا اطلاعات جمع آوری میکرد».
دولت بریتانیا اتهام جاسوسی به آقای هدجز را تکذیب و از عفو و آزادی او استقبال کردهاست.
متیو هجز در مصاحبهای که به تازگی با خبرگزاری رویترز در نیویورک انجام داده، میگوید «تا جاییکه من میدانم نوار اعتراف ترکیبی از تکههای گزینشی و یا ادیتشده ماهها بازداشت من آنهم تحت فشار، تهدید به شکنجه و فشارهای روحی روانی بود.»
او افزودهاست «هیچ راه دیگری به غیر از اعتراف وجود نداشت».
یکی از مقامات امارات متحده عربی در پاسخ به اتهامهای مطرح شده از سوی آقای هدجز به رویترز گفتهاست او در دوران بازداشت «به هیچ وجه شکنجه نشده» است. این مقام اماراتی دستکاری در نوار اعتراف را نیز تکذیب کرد.
متیو هجز ۳۱ ساله در جریان یک سفر پژوهشی دو هفتهای به امارات متحده عربی در فرودگاه دوبی بازداشت شد. او بیش از پنج ماه در سلول انفرادی زندانی بود و بخشی از شواهدی که علیه او ارائه شد یادداشتهای مربوط به پایاننامه او بود.
آقای هدجز میگوید مقامهای دولت امارات متحده عربی از او خواستند که «از وزارت خارجه بریتانیا اطلاعات و اسناد سرقت کند» و این موضوع به شدت او را متعجب کرد.
جابر اللمکی، از مقامهای ارشد شورای ملی رسانهای امارات، چنین اقدامی از سوی مقامات کشورش تکذیب و این اتهام را «کاملا مسخره» توصیف کردهاست.
محورهای پژوهش متیو هجز يعنی ساختار امنیتی، مناسبات قبیلهای و نحوه تثبیت قدرت سیاسی در امارات متحده عربی همه موضوعات بسیار حساسی هستند.
خانواده آقای هدجز او را یک دانشگاهی و «قربانی» نظام قضایی و امنیتی امارات متحده عربی توصیف میکند. در مقابل امارات میگوید او یک جاسوس بریتانیا است و به جرم جاسوسی به شکل عادلانه ای محاکمه شدهاست.
متیو هجز میگوید هم اکنون برای بازیافت آرامش و سلامت خود از فشارهای دوران بازداشت در حال معالجهاست و این روند ممکن است سالها طول بکشد.