لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۳۵

مذاکرات نخست‌وزیر اسرائیل با ترامپ درباره «تهدیدهای ایران»

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه پنجم نوامبر برگزار شد که در آن دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان، موفق شد کامالا هریس رقیب دموکرات خود را شکست بدهد.

خلاصه رویدادها:

  • آسوشیتدپرس از پیروزی دونالد ترامپ در آریزونا خبر داد و به این ترتیب مجموع آرای الکترال او به ۳۱۲ رای در برابر ۲۲۶ رای کامالا هریس رسید
  • جو بایدن و دونالد ترامپ روز چهارشنبه در کاخ سفید دیدار می‌کنند
  • ترامپ اعلام کرد در دولت جدید او نیکی هیلی و مایک پومپئو حضور نخواهند داشت
  • محمدجواد ظریف خواستار تجدید نظر ترامپ در سیاست «فشار حداکثری» به ایران شد
  • استراتژیست حزب جمهوریخواه می‌گوید سیاست ترامپ درباره جنگ اوکراین «اولویت قرار دادن صلح به جای پس گرفتن زمین‌ها» است
  • ترامپ در اولین حکم انتصاب خود، سوزان وایلز را به عنوان رئیس کارکنان کاخ سفید منصوب کرد
  • برایان هوک: هدف ترامپ انزوای دیپلماتیک و تضعیف اقتصاد رژیم ایران خواهد بود

۲۲:۰۸ ۲۰.۸.۱۴۰۳

نتانیاهو سه بار با ترامپ درباره «تهدیدهای ایران» گفت‌وگو کرده است

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل با انتشار بیانیه‌ای گفته است که بنیامین نتانیاهو طی چند روز گذشته سه بار با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، درباره تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه امنیت اسرائیل گفت‌وگوی تلفنی کرده است.

این بیانیه که روز یکشنبه منتشر شده، می‌افزاید این گفت‌وگوها حول تقویت بیشتر اتحاد آمریکا و اسرائیل برای مقابله با تهدیدهای جمهوری اسلامی بود.

آقای نتانیاهو در جلسه کابینه دولت نیز گفته است «اسرائیل و آمریکا از هر نظر درباره تهدید‌های ایران توافق کامل دارند».

او در ادامه تصریح کرد درباره «فرصت‌های بزرگ پیش روی اسرائیل در زمینه صلح و توسعه آن» نیز با ترامپ صحبت کرده است.

آمریکا بزرگترین متحد اسرائیل است و تحلیلگران می‌گویند نتانیاهو از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده بسیار امیدوار شده است.

آقای ترامپ دوستی دیرینی با نتانیاهو و سیاستی بسیار سخت‌گیرانه در مقابل ایران دارد و از طرفی او در دوره قبلی ریاست‌جمهوری خود، سفارت آمریکا را به اورشلیم منتقل کرد، حق حاکمیتی اسرائیل بر بلندی‌های «جولان» توسط اسرائیل را به رسمیت شناخت و به عادی‌سازی روابط اسرائیل با برخی کشورهای عربی کمک کرد.

۱۵:۰۱ ۲۰.۸.۱۴۰۳

منوچین: آماده‌ام به وزیر خزانه‌داری بعدی در مورد تحریم بیشتر ایران مشاوره بدهم

استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری سابق ترامپ، اعلام کرد قصد ندارد به دولت جدید رئیس‌جمهور منتخب بپیوندد، اما آماده است تا به جانشین خود مشاوره دهد، از جمله در مورد تقویت تحریم‌ها علیه ایران و روسیه و کنترل رشد بدهی‌های آمریکا.

منوچین در مصاحبه‌ای با رویترز گفت که آمریکا به اجرای قوی‌تر تحریم‌های مالی و اقدامات بیشتری برای قطع درآمدهای نفتی ایران و روسیه نیاز دارد و تأکید کرد که تحریم‌های روسیه به دلیل جنگ اوکراین «بیشتر یک تیتر خبری» بوده تا مؤثر.

وی افزود که سقف قیمتی ۶۰ دلاری که گروه هفت برای نفت خام روسیه وضع کرده است ممکن است درآمدهای نفتی روسیه را کاهش دهد، اما «روسیه همچنان مقدار زیادی نفت و گاز می‌فروشد.»

به گفته منوچین، این اقدامات باید با افزایش تولید نفت و گاز آمریکا و همچنین تولید بیشتر کشورهای خاورمیانه ترکیب شوند تا کاهش عرضه از روسیه و ایران که ناشی از تحریم‌ها است جبران شده و قیمت‌ها پایدار بمانند.

آقای منوچین همچنین گفت که مهم است وزارت خزانه‌داری به تقویت سیاست تجاری آمریکا بپردازد. این شامل پایبندی چین به تعهدات خرید کالاهای آمریکایی در توافق گام اول ژانویه ۲۰۲۰ ترامپ است که به گفته او «چینی‌ها به آن عمل نکرده‌اند.»

۱۰:۱۰ ۲۰.۸.۱۴۰۳

جمهوری‌خواهان در آستانهٔ تصاحب کنترل مجلس نمایندگان آمریکا هستند

جمهوری‌خواهان روز شنبه در آستانهٔ تصاحب کنترل مجلس نمایندگان آمریکا قرار گرفتند؛ امری که برای پیشبرد برنامه‌های رئیس‌جمهور منتخب، دونالد ترامپ، هنگام بازگشت او به کاخ سفید در ژانویه، عنصری حیاتی است.

با ادامهٔ شمارش آراء از انتخابات عمومی ۵ نوامبر، جمهوری‌خواهان تاکنون ۲۱۳ کرسی در مجلس ۴۳۵عضوی نمایندگان به دست آورده‌اند. بر اساس پیش‌بینی شرکت تحقیقاتی ادیسون که شنبه‌شب اعلام شد، دن نیوهاوس، از نمایندگان این مجلس، به اندازه کافی رای کسب کرده تا کنترل جمهوری‌خواهان بر حوزهٔ انتخابیه سوم کلرادو را حفظ کند.

جمهوری‌خواهان برای حفظ کنترل مجلس نمایندگان نیاز به پیروزی در پنج کرسی دیگر دارند و در عین حال، پیروزی‌های کافی برای تصاحب کنترل سنا از دموکرات‌ها را نیز کسب کرده‌اند.

«ادیسون ریسرچ» اعلام کرد که دموکرات‌ها تاکنون ۲۰۵ کرسی به دست آورده‌اند، که شامل پیش‌بینی پیروزی گرگ استنتون، نماینده آریزونا در انتخابات مجدد روز شنبه است. دموکرات‌ها باید ۱۳ کرسی از ۱۷ کرسی باقیمانده را کسب کنند تا کنترل مجلس را به دست آورند.

با پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری و به دست آوردن کنترل سنا توسط جمهوری‌خواهان، حفظ کنترل مجلس نمایندگان می‌تواند قدرت گسترده‌ای به جمهوری‌خواهان بدهد تا دستور کار گسترده‌ای از کاهش مالیات‌ها و هزینه‌ها، کاهش مقررات انرژی و کنترل‌های امنیت مرزی را به پیش ببرند.

۰۶:۵۹ ۲۰.۸.۱۴۰۳

مجموع آرای الکترال ترامپ به ۳۱۲ رای رسید

به گزارش آسوشیتدپرس، دونالد ترامپ در ایالت آریزونا نیز به پیروزی رسید و به این ترتیب توانست آرای مجمع گزینندگان (کالج الکترال) در هر هفت ایالت چرخشی را به دست آورد.

آریزونا ۱۱ رای الکترال دارد و آخرین ایالتی بود که نتیجه آن هنوز «خوانده نشده بود».

به این ترتیب و بر اساس نتیجه غیر رسمی، دونالد ترامپ که از حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری شرکت بوده مجموعا ۳۱۲ رای الکترال، و رقیب دموکرات او کامالا هریس مجموعا ۲۲۶ رای به دست آوردند.

پیروزی آقای ترامپ از روز چهارشنبه (یک روز پس از انتخابات) و پس از کسب ۲۷۰ رای مجمع گزینندگان محرز شده بود.

به این ترتیب دونالد ترامپ توانست رقیب خود را در هر هفت ایالت سرنوشت‌ساز آریزونا، میشیگان، پنسیلوانیا، جورجیا، کارولینای شمالی، ویسکانسین و نوادا شکست بدهد.

در دوره قبلی انتخابات که در سال ۲۰۲۰ برگزار شد جو بایدن توانست در شش ایالت چرخشی به پیروزی برسد و کارولینای شمالی را با اندکی اختلاف به دونالد ترامپ باخت.

در آن دوره، آقای بایدن مجموعا ۳۰۶ و آقای ترامپ مجموعا ۲۳۲ رای الکترال کسب کردند.

۰۴:۰۰ ۲۰.۸.۱۴۰۳

ترامپ اعلام کرد در دولت بعدی او نیکی هیلی و مایک پومپئو حضور ندارند

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، اعلام کرد که در دولت بعدی او نیکی هیلی و مایک پومپئو، دو مقام ارشد در دولت پیشین آقای ترامپ، حضور نخواهند داشت.

دونالد ترامپ بامداد یکشنبه در «تروث»، شبکه اجتماعی خود، نوشت: «خیلی از کار کردن قبلی با آنها لذت بردم و می‌خواهم از آنها به خاطر خدمات‌شان به کشورمان قدردانی کنم».

در دولت پیشین دونالد ترامپ، خانم هیلی به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل، و آقای پومپئو ابتدا به عنوان رئیس سی‌آی‌ای و سپس وزیر خارجه آمریکا فعالیت می‌کردند؛ در روزهای اخیر گمانه‌هایی درباره حضور احتمالی این دو در دولت بعدی آقای ترامپ مطرح شده بود.

نیکی هیلی جزو اولین جمهوریخواهانی بود که در رقابت‌های ریاست جمهوری ۲۰۲۴ نامزد شد و رقابت درون‌حزبی او با دونالد ترامپ تا پس از «سه‌شنبه بزرگ» ادامه پیدا کرد.

مایک پومپئو نیز با اینکه گفته بود در این رقابت‌ها نامزد خواهد شد اما از حضور در آن انصراف داد.

۰۳:۴۰ ۲۰.۸.۱۴۰۳

اظهارات استراتژیست جمهوریخواهان درباره سیاست ترامپ در قبال اوکراین؛ واکنش تیم انتقال دولت

برایان لانزا، استراتژیست سرشناس حزب جمهوریخواه، سیاست دولت جدید ترامپ در قبال جنگ اوکراین را «اولویت قرار دادن صلح به جای پس گرفتن مناطق» عنوان کرد.

با این حال پس از انتشار این اظهارات، سخنگوی تیم انتقال در دولت ترامپ گفت که این استراتژیست از طرف رئیس جمهور منتخب حرف نمی‌زند.

به گزارش رویترز، این سخنگو که نام خود را اعلام نکرد افزود: برایان لانزا با ستاد انتخاباتی همکاری داشت «اما برای رئیس جمهور ترامپ کار نمی‌کند و از طرف او حرف نمی‌زند».

برایان لانزا روز شنبه در مصاحبه با شبکه بی‌بی‌سی گفت که دولت ترامپ از ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، خواهد خواست که «دیدگاه واقع‌بینانه‌ای برای صلح» ارائه کند.

آقای لانزا که بی‌بی‌سی از او با عنوان یکی از مشاوران ارشد دونالد ترامپ یاد کرده است همچنین گفت که اولویت دولت جدید آمریکا «برقراری صلح در اوکراین» خواهد بود و نه «بازگرداندن زمین‌های از دست رفته مانند کریمه».

او افزود: «اگر زلنسکی پای میز مذاکره بیاید و بگوید فقط در صورتی می‌توان صلح داشت که کریمه را داشته باشیم، نشان خواهد داد که جدی نیست؛ کریمه از دست رفته است».

آقای ترامپ در دوران کارزار انتخاباتی خود بارها از میزان حمایت‌های مالی و تسلیحاتی آمریکا به اوکراین انتقاد کرده و بدون جزئیات گفته بود می‌تواند جنگ روسیه علیه اوکراین را به سرعت پایان دهد.

ولودیمیر زلنسکی از جمله نخستین رهبرانی بود که در تماس تلفنی با دونالد ترامپ پیروزی او را تبریک گفت و پس از آن رسانه‌ها، از جمله اکسیوس، گزارش دادند که رئیس جمهور اوکراین از این مکالمه که ایلان ماسک، مالک تسلا، هم در آن شرکت داشت دلگرم شده است.

۲۳:۲۹ ۱۹.۸.۱۴۰۳

ایلان ماسک: آمریکا از ایرانیان مستعد بهره برده است

ایلان ماسک، بنیانگذار و مدیرعامل اسپیس‌ایکس و مالک شبکه‌ اجتماعی ایکس، در و اکنش به ابراز نظر یک شهروند ایرانی‌تبار مقیم آمریکا به انتخابات این کشور و انتخاب دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب نوشته که آمریکا از ایرانیان بااستعداد بهره برده است.

ایلان ماسک در واکنش به نوشته فرزاد مصباحی و ارزیابی او از دومین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا چنین اظهارنظری کرده است.

آقای مصباحی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته که از پدر و مادری ایرانی در اسپانیا به دنیا آمده اما در دو سالگی به آمریکا مهاجرت کرده‌اند و طی سال‌ها همه چیز خود را به دلیل بحران مالی از دست داده‌اند.

او با شرح زندگی خانوادگی خود نوشته که پس از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، برای نخستین بار إحساس می‌کند که جهان می‌تواند جای بهتری باشد، نادرستی‌ها می‌توانند اصلاح شوند و رفاه می‌تواند نه فقط برای معدودی، بلکه برای بسیاری ممکن شود.

ایلان ماسک نیز که در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از حامیان پر سر و صدای دونالد ترامپ بود، به این نوشته واکنش نشان داده و نوشته است که «آمریکا از ورود ایرانیان بسیار بااستعداد بهره‌مند شده است».

۲۱:۱۵ ۱۹.۸.۱۴۰۳

عراقچی: ایران به انتخاب مردم آمریکا احترام می‌گذارد

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های مجازی با اشاره به سیاستی مبتنی بر آنچه «آموزه‌های اسلامی و محاسباتی» خواند اعلام کرد که جمهوری اسلامی «به دنبال سلاح‌های هسته‌ای نیست، تمام!»

عباس عراقچی همچنین با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا نوشته است که ایران به حق مردم این کشور برای انتخاب رئیس جمهور مورد نظرشان «احترام می‌گذارد.»

او با اشاره غیرمستقیم به سیاست‌های دونالد ترامپ گفت: «مسیر پیش رو نیز یک «انتخاب» است. و این انتخاب با «احترام» شروع می‌شود.»

وزیر حارجه ایران در عین حال خطاب به ایالات متحده تاکید کرد که اعتمادسازی باید دو طرفه باشد.

آقای عراقچی در این متن که همزمان در کانال تلگرام خود به فارسی و در حساب کاربری شبکه اجتماعی ایکس به انگلیسی منتشر شد، به متهم شدن ایران در مشارکت برای توطئه‌ ترور دونالد ترامپ توسط واشینگتن نیز اشاره کرد.

او نوشت: « کدام عقل سلیمی می‌تواند باور کند که یک قاتل فرضی در ایران نشسته و با FBI آنلاین صحبت می‌کند؟»

وزارت دادگستری آمریکا روز جمعه علیه فردی به نام فرهاد شاکری و دو همدست او به اتهام ارتباط با طرح‌های سپاه پاسداران برای به‌ قتل رساندن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، و توطئه‌های دیگر اعلام جرم کرد.

۲۰:۱۳ ۱۹.۸.۱۴۰۳

بایدن و ترامپ چهارشنبه در کاخ سفید دیدار می‌کنند

کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب این کشور، روز چهارشنبه این هفته دیدار می‌کنند.

بر اساس بیانیه منتشر شده، آقای ترامپ در این روز به کاخ سفید خواهد رفت و ساعت ۱۱ صبح به وقت شرق آمریکا در دفتر رئیس‌جمهور با آقای بایدن دیدار خواهد کرد.

جو بایدن روز بعد از برگزاری انتخابات و محرز شدن پیروزی دونالد ترامپ گفت که در تماس با او ضمن تبریک انتخابش، از او دعوت کرده به کاخ سفید برود و درباره انتقال قدرت صحبت کنند.

دیدار روسای جمهور مستقر و منتخب ایالات متحده بعد از انتخابات یک سنت است، اما در سال ۲۰۲۰ دونالد ترامپ بعد از شکست از جو بایدن، حاضر به میزبانی از او نشده بود.

۱۹:۳۴ ۱۹.۸.۱۴۰۳

ظریف خواستار تجدیدنظر ترامپ در سیاست «فشار حداکثری» به ایران شد

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور ایران، می‌گوید که رئیس جمهور منتخب آمریکا باید نشان بدهد که سیاست‌های پیشین را در قبال ایران دنبال نمی‌کند.

سخنان او روز شنبه ۱۹ آبان و در حالی مطرح شده که واشینگتن تنها ساعاتی پیش‌تر ایران را به مشارکت در توطئه‌ای برای ترور دونالد ترامپ متهم کرده است.

محمدجواد ظریف در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو به سیاست «فشار حداکثری» دونالد ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری او اشاره کرد و گفت که این سیاست باعث شد که «ایران غنی‌سازی‌اش از ۳.۵ درصد به ۶۰ درصد برسد و تعداد سانتریفیوژها نیز افزایش پیدا کند».

آقای ظریف در ادامه گفت که دونالد ترامپ اهل محاسبه است و «باید چرتکه بیانداز و ببیند سود و زیان این سیاست چیست و آیا کماکان می‌خواهد آن سیاست زیان‌بار را ادامه دهد یا باید عوض کند.»

دونالد ترامپ در نخستین دورهٔ ریاست‌جمهوری خود، از توافق برجام که پس از سال‌ها تلاش‌های دیپلماتیک بین‌المللی حاصل شده بود، به‌طور یک‌طرفه خارج شد و سیاست فشار حداکثری در قبال جمهوری اسلامی را در پیش گرفت.

بیشتر

XS
SM
MD
LG