لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۴۵

مذاکرات نخست‌وزیر اسرائیل با ترامپ درباره «تهدیدهای ایران»

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه پنجم نوامبر برگزار شد که در آن دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان، موفق شد کامالا هریس رقیب دموکرات خود را شکست بدهد.

خلاصه رویدادها:

  • آسوشیتدپرس از پیروزی دونالد ترامپ در آریزونا خبر داد و به این ترتیب مجموع آرای الکترال او به ۳۱۲ رای در برابر ۲۲۶ رای کامالا هریس رسید
  • جو بایدن و دونالد ترامپ روز چهارشنبه در کاخ سفید دیدار می‌کنند
  • ترامپ اعلام کرد در دولت جدید او نیکی هیلی و مایک پومپئو حضور نخواهند داشت
  • محمدجواد ظریف خواستار تجدید نظر ترامپ در سیاست «فشار حداکثری» به ایران شد
  • استراتژیست حزب جمهوریخواه می‌گوید سیاست ترامپ درباره جنگ اوکراین «اولویت قرار دادن صلح به جای پس گرفتن زمین‌ها» است
  • ترامپ در اولین حکم انتصاب خود، سوزان وایلز را به عنوان رئیس کارکنان کاخ سفید منصوب کرد
  • برایان هوک: هدف ترامپ انزوای دیپلماتیک و تضعیف اقتصاد رژیم ایران خواهد بود

۱۶:۰۵ ۱۵.۸.۱۴۰۳

مقام‌های آمریکایی از رأی‌دهندگان خواستند به تئوری‌های توطئه بی‌اعتنا باشند

مقامات مسئول انتخابات آمریکا از مردم این کشور خواستند با تئوری‌های توطئه گمراه نشوند.

در حالی که رأی‌گیری در ایالت‌های شرقی نیز آغاز شده، ادعاهایی در خصوص احتمال تقلب، کسانی که واجد شرایط هستند یا نه، مشکلات لجیستیکی مربوط به حوزه‌ها از صف‌های طولانی گرفته تا عملکرد رأی‌گیری و شمارش آرا به موضوع‌هایی برای طرح ادعاهای بسیاری در این کشور تبدیل شده است.

مقامات انتخاباتی آمریکا به‌ویژه در ایالات چرخشی متعهد شده‌اند که از آرا به درستی صیانت کنند و از مردم خواستند به تئوری‌های توطئه بی‌اعتنا باشند.

برد رافنس‌پرگر، مسئول امور خارجی در ایالت جورجیا، روز دوشنبه گفت در ایالت ما رای دادن آسان اما تقلب کردن سخت است.

او افزود سیستم‌ها امن و مسئولان در مراقبت از آرا آماده هستند.

در این میان، مشاوران دونالد ترامپ در روز رای‌گیری میزان مشارکت در انتخابات را برای پیروزی او بسیار مهم ارزیابی کردند. شماری از این مشاوران گفتند همه چیز فارغ از عملکرد آقای ترامپ در طول امروز به میزان مشارکت بستگی دارد.

آن‌ها به سی‌ان‌ان گفتند اگر حامیان آقای ترامپ به پای صندوق‌ها بروند، او باید برنده باشد و دستیابی به پیروزی ممکن است نزدیک باشد.

از سوی دیگر، کامالا هریس تا آخرین لحظه به در خانه رای‌دهندگان در ایالت پنسیلوانیا رفت و با زدن زنگ در، با صاحب‌خانه‌هایی روبه‌رو شد که از آمدن این مهمان شگفت‌زده به نظر می‌رسیدند.

۱۶:۱۶ ۱۵.۸.۱۴۰۳

آغاز رأی‌گیری در ایالت‌های شرقی آمریکا

رأی‌گیری در ایالت‌های شرقی آمریکا مانند نیویورک، نیوجرسی، کانتیکت، مین، ویرجینیا، کنتاکی و ایندیانا از ساعت شش بامداد به وقت محلی آغاز شد.

حوزه‌های رأی‌گیری ساعت‌به‌ساعت از شرق به سوی غرب آمریکا باز می‌شوند و گزارش‌ها حاکی است که رأی‌دهندگانِ سحرخیز از نخستین ساعات بامداد به پای صندوق‌ها رفته‌اند.

آلاسکا و هاوایی آخرین ایالت‌هایی است که به‌دلیل تفاوت ساعت حوزه‌های رأی‌گیری کار خود را آغاز می‌کنند.

به گزارش سی‌ان‌ان، اکثر ایالت‌هایی که رأی آن‌ها تعیین‌کننده محسوب می‌شود، در روز انتخابات بارندگی دارند. بیشترین میزان بارندگی برای ایالت ویسکانسین پیش‌بینی شده است که یکی از هفت ایالت چرخشی آمریکا برای انتخابات است.

در برخی نقاط مانند شرق تگزاس و مرز ایالت‌های میسوری و ایلینوی نیز وقوع سیل پیش‌بینی شده ولی بارندگی آهسته به سوی شرق آمریکا در حرکت است.

برخی مقام‌های محلی در ایالت‌هایی مانند ویسکانسین و میشیگان گفته‌اند در انتخابات محلی پیشین بارندگی ظاهراً میزان مشارکت را کم کرد.

۲۴۴ میلیون آمریکایی در این دوره واجد رأی دادن محسوب می‎‌شوند که حدود ۷۵ میلیون تا ۸۰ میلیون نفر آن‌ها پیشاپیش به صورت پستی رأی داده‌اند.

چهار سال پیش در رقابت بین دونالد ترامپ و جو بایدن، حدود ۶۷ درصد از دارندگان حق رأی شرکت کردند که یک امر نسبتاً کم‌سابقه از نظر شمار زیاد رأی‌دهندگان بود.

۱۶:۴۱ ۱۵.۸.۱۴۰۳

آرای یهودیان آمریکا به سبد کدام نامزد خواهد رفت؟

آرای یهودیان آمریکایی و شهروندان دو تابعیتی آمریکایی- اسرائیلی در انتخابات روز سه‌شنبه ایالات متحده از موضوعات مورد توجه رسانه‌های این کشور است.

بر اساس گزارش‌ها، حدود نیم میلیون رأی‌دهنده دارای تابعیت آمریکایی- اسرائیلی هستند و شمار یهودیان آمریکایی نیز شش میلیون نفر برآورد می‌شود.

آرای این اقلیت متنفذ از آن رو مورد توجه قرار دارد که آیا آن‌ها همچنان به‌طور سنتی به دموکرات‌ها وفادار خواهند بود یا به سود جمهوری‌خواهان رأی می‌دهند.

حدود ۷۰ درصد از یهودیان آمریکا به‌طور سنتی حامی حزب دموکرات بوده‌اند. جمعیت واجد حق رأی آن‌ها ۲.۴ درصد از ۲۴۴ میلیون آمریکایی دارای حق رأی است.

شبکه کان اسرائیل روز دوشنبه گزارش داد که حدود ۳۰۰ هزار تن از دوتابعیتی‌های آمریکایی- اسرائیلی پیشاپیش از طریق پست رأی داده‌اند.

به گزارش این شبکه، به نظر می‌رسد در این دوره تا حدودی از میزان حمایت یهودیان یا آمریکایی- اسرائیلی‌ها از حزب دموکرات کاسته شده باشد اما ظاهراً این حزب هنوز اکثریت خود را از دست نداده‌ است.

با این حال، در پایان انتخابات مشخص خواهد شد که رأی این اقلیت به کدام نامزد بوده است.

دونالد ترامپ بارها در دوره اخیر ابراز شگفتی کرده که در حالی که اسرائیل مورد حمله گروه‌های نیابتی ایران قرار گرفته و برای بقای خود مبارزه می‌کند، چگونه هنوز کسانی از یهودیان آمریکایی حاضر به رأی دادن به دموکرات‌ها هستند.

او به حمایت‌های گسترده خود از اسرائیل مانند انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم و به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر ارتفاعات جولان تاکید کرده است.

با این حال، حق سفر آزادانه اسرائیلی‌ها به آمریکا بدون نیاز به روادید در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن و پس از ده‌ها سال تلاش دولت‎‌های اسرائیل امکان‌پذیر شد.

آقای ترامپ مدعی شده که اگر به کاخ سفید بازنگردد، اسرائیل تا دو سال دیگر وجود نخواهد داشت، و گفته امیدوار است که این پیش‌بینی‌اش درست از آب درنیاید.

کارزار آقای ترامپ روز دوشنبه در محله‌های یهودی‌نشین در ایالت حساس و چرخشی پنسیلوانیا ترانه‌های «ییدیش» (زبان خاص یهودیان اروپایی اشکنازی‌تبار) پخش می‌کرد.

با این حال، او مانند خانم هریس برای جلب آرای مسلمانان در پنسیلوانیا و میشیگان تا آخرین لحظه به مبارزه ادامه داد.

۱۶:۵۹ ۱۵.۸.۱۴۰۳

صف‌های طولانی رأی‌دهندگان در کارولینای شمالی

با آغاز رای‌گیری در کارولینای شمالی از ساعت شش‌ونیم بامداد به وقت محلی، گزارشگران از تشکیل صف‌های طولانی در حوزه‌ها خبر می‌دهند.

کارولینای شمالی یکی از هفت ایالت چرخشی آمریکا است.

شمار آرای الکترال کارولینای شمالی که شارلوت مرکز آن است، ۱۶ نفر است که معادل تعداد دو سناتور به اضافه ۱۴ عضو مجلس نمایندگان این ایالت در کنگره است.

شمار آرای الکترال در تمامی ایالت‌ها معادل تعداد کرسی‌های آن ایالت در مجلسین سنا و نمایندگان است.

دونالد ترامپ چهار سال پیش با ۴۹.۹۳ درصد آرا که حدود ۱.۴ درصد بیشتر از جو بایدن بود، برنده انتخابات در ایالت کارولینای شمالی شده بود.

در این میان، در ایالت‌های دلور (محل زندگی جو بایدن)، فلوریدا، جورجیا، ایلینوی، کانزاس، مریلند، ماساچوست، میشیگان، میسوری، پنسیلوانیا، رودآیلند، کارولینای جنوبی و همچنین در منطقه مستقل واشینگتن دی‌سی رأی‌گیری از ساعت هفت بامداد به وقت محلی آغاز شد.

۱۷:۱۲ ۱۵.۸.۱۴۰۳

کرملین و شهروندان روسیه کدام نامزد را ترجیح می‌دهند؟

کرملین مدعی ا‌ست که نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روابط پرتنش روسیه و آمریکا را تغییر نخواهد داد به گفتهٔ سخنگوی رئیس‌جمهور روسیه، «انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تنها مربوط به مردم این کشور است».

این در حالی است که واشینگتن پیشتر در مورد مداخلهٔ مسکو در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هشدار داده و از برخی گزارش‌ها نیز چنین برمی‌آید که به‌رغم بی‌تفاوتی ظاهری مقامات رسمی، کرملین مشخصاً دونالد ترامپ را ترجیح می‌دهد.

نتایج نظرسنجی‌ها نیز نشان می‌دهد که شمار شهروندان روسیه که به نامزد جمهوری‌خواهان علاقه دارند، بسیار بیشتر از کسانی است که نامزد دموکرات‌ها را ترجیح می‌دهند.

گزارش کامل را در لینک زیر بخوانید:

۱۹:۰۸ ۱۵.۸.۱۴۰۳

استقبال از انتخابات آمریکا به‌رغم سرما و هوای بارانی برخی ایالت‌ها

گزارش رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی حاکی از آن است که به‌رغم هوای بارانی و احتمال وقوع طوفان در تعدادی از ایالت‌های مرکزی آمریکا، افراد زیادی مقابل مراکز رأی‌گیری جمع شده‌اند.

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی صف بستن رأی‌دهندگان در میشیگان را نشان می‌دهد که با چتر و لباس‌های گرم حاضر شده‌اند. از ایالت ویسکانسین نیز تصاویر مشابهی منتشر شده است.

این دو ایالت چرخشی، نقش مهمی در انتخاب رئیس‌جمهور بعدی آمریکا خواهند داشت.

در هیوستون نیز شبکه‌های تلویزیونی محلی افرادی را به تصویر کشیدند که زیر چترها فشرده شده‌اند و منتظر ورود به مراکز رأی‌گیری هستند.

هواشناسی آمریکا برای برخی نقاط ایالت‌های کلرادو و مونتانا بارش برف پیش‌بینی کرده است.

در میسوری نیز بارش شدید باران و سیل باعث قطع برق در برخی شعبه‌های رأی‌گیری شده است.

۱۹:۱۹ ۱۵.۸.۱۴۰۳
صف‌های طولانی با آغاز رأی‌گیری در ایالت‌های شرقی آمریکا
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

۱۹:۴۱ ۱۵.۸.۱۴۰۳

اف‌بی‌ای ویدئوی هشدار منسوب به این سازمان را ساختگی خواند

اداره تحقیقات فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی، می‌گوید ویدئوی منسوب به این سازمان که به لزوم عدم حضور شهروندان در مراکز رأی‌گیری به علت تهدیدات تروریستی اشاره دارد، ساختگی است.

یک کلیپ خبری با این ادعا که از طرف اف‌بی‌آی ارسال شده، به رأی‌دهندگان هشدار داده است که باید از راه دور رأی دهند، زیرا در مراکز رأی‌گیری تهدیدات تروریستی زیادی وجود دارد.

اداره تحقیقات فدرال آمریکا با رد این ویدئو گفته است محتوای آن بازتاب‌دهنده نگرانی این نهاد از امنیت مراکز رأی‌دهی نیست.

اف‌بی‌ای همچنین یک بیانیه منتسب به این نهاد را که مدعی تبانی مدیریت زندان‌ها در چندین ایالت کلیدی با یکی از احزاب سیاسی در رای‌گیری از زندانیان شده را ساختگی خواند و رد کرد.

اداره تحقیقات فدرال آمریکا اعلام نکرد چه کسانی احتمالا پشت انتشار این اطلاعات نادرست هستند، اما طی دو هفته گذشته ایالات متحده، روسیه را به راه‌اندازی کارزار انتشار اطلاعات گمراه‌کننده از طریق ویدئوها و پیام‌های اینترنتی در رابطه با انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا متهم کرده است.

۲۱:۳۷ ۱۵.۸.۱۴۰۳

هریس نتایج انتخابات را از دانشگاه هاوارد دنبال خواهد کرد

کامالا هریس، نامزد دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، می‌گوید نتایج آرای انتخاباتی را در مهمانی دانشگاه هاوارد در شهر واشینگتن دنبال خواهد کرد و قبل از آن، روز خود را با بسیج رأی‌دهندگان ایالتی با مصاحبه‌های رادیویی، همچنین یک شام خانوادگی که آن را یک سنت نامید، سپری خواهد کرد.

خانم هریس روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با یک برنامه رادیویی در شهر پیتزبورگ گفت: «من در دانشگاه خودم، هاوارد خواهم بود».

او در ادامه گفت، قبل از رفتن به دانشگاه هاوارد، طبق سنت، با خانواده شام خواهم خورد و قبل از آن نیز کل روز را با گفت‌وگو با مردم و گوشزد کردن لزوم مشارکت آنها در رأی‌دهی خواهم گذراند.

او شهروندان پیتزبورگ را به مشارکت در رأی‌ دادن فراخواند و گفت: «به هر کسی گوشزد می‌کنم که به خاطر داشته باشد در دموکراسی ما، مردم تصمیم می‌گیرند و رأی شما، قدرت شماست».

۲۲:۳۶ ۱۵.۸.۱۴۰۳

ترامپ: مجبور نیستم به طرفدارانم بگویم نتیجه انتخابات را بپذیرند

دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه انتخابات آمریکا، روز سه‌شنبه درباره احتمال اعمال خشونت طرفدارانش در صورت شکست او، گفت که طرفدارانش خشونت‌طلب نیستند. او در عین حال تأکید کرد که مجبور نیست به طرفدارانش بگوید باید نتایج انتخابات را بپذیرند و نباید خشونت به خرج داد.

آقای ترامپ همچنین صبح سه‌شنبه در حالی که همراه با همسرش ملانیا در پالم‌بیچ رأی خود را به صندوق انداخت به سوال یک خبرنگار درباره احتمال تاخیر در اعلام نتایج انتخابات اعلام کرد که او نیز چنین اخباری شنیده است.

نامزد جمهوری‌خواهان در ادامه گفت: «شنیده‌ام در برخی ایالت‌ها خیلی جلو هستم، اما آنها نتایج را فورا اعلام نخواهند کرد.»

از سوی دیگر، شبکه سی‌ان‌ان از رایزنی پشت پرده مسئولان ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ درباره نحوه برگزاری مراسم شب انتخابات ریاست‌جمهوری در پالم‌بیچ فلوریدا خبر داد.

منابع آگاه به این شبکه تلویزیونی آمریکا گفته‌اند رایزنی‌ها همچنین شامل این موضوع است که آیا آقای ترامپ در شب انتخابات اقامتگاه مارالاگو خود را برای دیدار با خبرنگاران در پالم‌بیچ ترک کند یا نه.

این منابع اذعان داشته‌اند که ستاد انتخاباتی ترامپ بر این عقیده است که احتمالاً نتیجه نهایی انتخابات سه‌شنبه شب به وقت آمریکا اعلام نخواهد شد، اما شاید برخی از ایالت‌های کلیدی تا قبل از پایان شب نتایج را اعلام کنند و این موضوع می‌تواند دید بهتری نسبت به شکل‌گیری نتیجه انتخابات به ستاد ترامپ بدهد.

در انتخابات ریاست‌جمهوری قبلی بعد از اعلام شکست دونالد ترامپ، شماری از طرفداران او شش ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره حمله کردند. در جریان این حمله پنج نفر کشته و ده‌ها مامور پلیس مجروح شدند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG