لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۳۵

مذاکرات نخست‌وزیر اسرائیل با ترامپ درباره «تهدیدهای ایران»

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه پنجم نوامبر برگزار شد که در آن دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان، موفق شد کامالا هریس رقیب دموکرات خود را شکست بدهد.

خلاصه رویدادها:

  • آسوشیتدپرس از پیروزی دونالد ترامپ در آریزونا خبر داد و به این ترتیب مجموع آرای الکترال او به ۳۱۲ رای در برابر ۲۲۶ رای کامالا هریس رسید
  • جو بایدن و دونالد ترامپ روز چهارشنبه در کاخ سفید دیدار می‌کنند
  • ترامپ اعلام کرد در دولت جدید او نیکی هیلی و مایک پومپئو حضور نخواهند داشت
  • محمدجواد ظریف خواستار تجدید نظر ترامپ در سیاست «فشار حداکثری» به ایران شد
  • استراتژیست حزب جمهوریخواه می‌گوید سیاست ترامپ درباره جنگ اوکراین «اولویت قرار دادن صلح به جای پس گرفتن زمین‌ها» است
  • ترامپ در اولین حکم انتصاب خود، سوزان وایلز را به عنوان رئیس کارکنان کاخ سفید منصوب کرد
  • برایان هوک: هدف ترامپ انزوای دیپلماتیک و تضعیف اقتصاد رژیم ایران خواهد بود

۱۱:۱۸ ۱۶.۸.۱۴۰۳

دونالد ترامپ برنده ۱۹ رأی الکترال ایالت پنسلیوانیا خواهد شد

گزارش‌ها حاکی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق و نامزد حزب جمهوریخواه، برنده آرای الکترال ایالت سرنوشت‌ساز پنسلیوانیا خواهد شد.

ایالت پنسلیوانیا در شمال شرقی آمریکا ۱۹ رأی الکترال دارد که دونالد ترامپ برنده آن خواهد شد.

نامزد جمهوریخواهان در حال حاضر با ۲۶۷ رأی الکترال پیشتاز انتخابات است و تنها سه رأی تا کسب ۲۷۰ رأی الکترال مورد نیاز برای کسب مقام ریاست‌جمهوری فاصله دارد.

۱۱:۵۹ ۱۶.۸.۱۴۰۳

نتایج همه‌پرسی سقط جنین در۱۰ ایالت آمریکا؛ از غیرقانونی شدن تا تغییرات در قانون

یش از دو سال پس از آنکه دادگاه عالی ایالات متحده در اقدامی تاریخی، حکم پنجاه ساله «رو در مقابل وید» در ارتباط با قانونی‌شدن حق سقط جنین را لغو کرد، رأی‌دهندگان آمریکایی در ۱۰ ایالت، علاوه بر انتخابات ریاست جمهوری، در همه‌پرسی‌ برای بازگرداندن حق سقط جنین به قوانین ایالتی‌شان هم شرکت کردند.

به‌رأی‌ گذاشتن رویکرد ایالت‌ها دربارهٔ موضوع سقط جنین، به تصمیم دیوان عالی آمریکا در تیرماه ۱۴۰۱ بازمی‌گردد که پس از حدود نیم‌قرن، حکم تاریخی «رو علیه وید» مبنی‌بر به رسمیت شناختن حق زنان در قانون اساسی برای سقط جنین یا پایان خودخواسته بارداری را لغو کرد.

۱۲:۰۴ ۱۶.۸.۱۴۰۳

سخنگوی دولت ایران: نتیجه انتخابات آمریکا ربطی به ما ندارد

سخنگوی دولت جمهوری اسلامی در نخستین واکنش تهران به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا گفت که این موضوع «ربط مشخصی به ما ندارد».

فاطمه مهاجرانی روز چهارشنبه تأکید کرد که «سیاست‌های کلی آمریکا و ایران سیاست‌های ثابتی است» و این موضوع با انتخاب افراد «جابه‌جایی‌های سنگین و جدی نخواهد داشت».

او هم‌چنین گفت این‌که «چه کسی رئیس‌جمهور می‌شود، تغییری در معیشت مردم به وجود نمی‌آید» و از قبل «پیش‌بینی‌هایی» در ایران شده است.

این اظهارات ساعاتی پس از آن بیان شد که دونالد ترامپ، نامزد جمهویخواهان، خود را برنده انتخابات آمریکا معرفی کرد.

پیشتر گزارش‌های متعددی درباره تلاش‌های جمهوری اسلامی برای تأثیر در انتخابات ایالات متحده منتشر شده بود.

آقای ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود از توافق اتمی ایران با قدرت‌های جهانی موسوم به «برجام» خارج شد و تحریم‌های شدیدی علیه تهران وضع کرد.

۱۲:۳۷ ۱۶.۸.۱۴۰۳

واکنش رهبران جهان به اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا

رهبران جهان به‌دنبال اعلام پیروزی دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان، در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، کسب این مقام توسط او را تبریک گفتند و بر همکاری نزدیک با ایالات متحده در دوره ریاست‌جمهوری‌اش تأکید کردند.

اورسلا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی، به آقای ترامپ تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که واشینگتن و بروکسل با یکدیگر در یک «برنامه قوی در دو سوی اقیانوس اطلس» همکاری کنند.

او گفت: «اتحادیه اروپا و ایالات متحده چیزی بیش از یک متحد هستند. ما به یک مشارکت واقعی بین مردم خود متعهد هستیم که ۸۰۰ میلیون شهروند را متحد می‌کند».

گفت‌وگوی تلفنی شولتز و مکرون پس از اعلام پیروزی ترامپ

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، پس از اعلام پیروزی تلفنی آقای ترامپ، به صورت تلفنی با هم گفت‌وگو کردند.

سخنگوی دولت آلمان گفت که دو رهبر اروپایی برای هماهنگی نزدیک با یکدیگر توافق کردند. جزئیات بیشتری از این گفت‌وگو فاش نشده است.

مکرون پس از این گفت‌وگو در شبکه ایکس نوشت: «ما در این زمینه جدید برای اروپای متحدتر، قوی‌تر و مستقل‌تر کار خواهیم کرد. در همکاری با ایالات متحده و دفاع از منافع و ارزش‌های خود».

نخست‌وزیر ایتالیا؛ روابط «تزلزل‌ناپذیر» دو کشور

جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، نیز روز چهارشنبه به دونالد ترامپ تبریک گفت و از روابط «تزلزل‌ناپذیر» بین دو کشور قدردانی کرد.

او گفت که «ایتالیا و ایالات متحده بواسطه یک اتحاد تزلزل‌ناپذیر، ارزش‌های مشترک و یک دوستی تاریخی به هم مرتبط شده‌اند».

پدرو سانچز، نخست‌وزیر چپ‌گرای اسپانیا، هم با تبریک پیروزی نامزد جمهوریخواهان در انتخابات آمریکا گفت که بر روی یک «مشارکت قوی بین دو سوی اقیانوس اطلس» کار می‌کند.

زلنسکی؛ «تعهد ترامپ به رویکرد صلح از طریق قدرت»

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، هم با تبریک پیروزی دونالد ترامپ، در شبکه ایکس نوشت: به او «به خاطر پیروزی چشمگیرش در انتخابات تبریک می‌گویم!»

او افزود: من از تعهد رئیس‌جمهور ترامپ به رویکرد «صلح از طریق قدرت» در امور جهانی قدردانی می‌کنم.

به گفته آقای زلنسکی، «این دقیقاً همان اصلی است که عملاً می‌تواند صلح عادلانه را در اوکراین نزدیک‌تر کند. من امیدوار هستم که با هم آن را عملی کنیم».

نتانیاهو؛ «بزرگترین بازگشت تاریخ»

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نیز روز چهارشنبه ضمن تبریک به ترامپ گفت که رئیس‌جمهور سابق برای «بزرگترین بازگشت تاریخ» آماده شده است.

او در بیانیه‌ای خطاب به نامزد جمهوریخواهان افزود: «بازگشت تاریخی شما به کاخ سفید آغازی جدید برای آمریکا و تعهد مجدد قدرتمندی به اتحاد بزرگ بین اسرائیل و آمریکا است».

آقای نتانیاهو تصریح کرد: «این یک پیروزی بزرگ است».

۱۲:۴۷ ۱۶.۸.۱۴۰۳

کامالا هریس برنده آرای الکترال در ایالت مینه‌سوتا خواهد شد

گزارش‌ها حاکی است که کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور و نامزد حزب دموکرات، برنده آرای الکترال در ایالت مینه‌سوتا خواهد شد.

ایالت مینه‌سوتا ۱۰ رأی الکترال دارد و ایالتی طرفدار حزب دموکرات شناخته می‌شود. خانم هریس با برنده شدن در این ایالت، تعداد آرای الکترال خود را به ۲۲۴ رساند.

دونالد ترامپ در حال حاضر پیشتاز است و ۲۶۷ رأی الکترال به دست آورده است.

۱۴:۱۳ ۱۶.۸.۱۴۰۳

دونالد ترامپ رسماً به عنوان چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شد

دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه، با کسب ۲۷۷ رأی مجمع گزینندگان (کالج الکترال) در انتخابات ۲۰۲۴ به عنوان چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شد.

دوره ریاست‌جمهوری آقای ترامپ به‌طور رسمی در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد.

به نظر می‌رسد با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای برای کسانی که به تنش‌زدایی میان جمهوری اسلامی و آمریکا امید بسته‌اند وجود نخواهد داشت و برعکس احتمالاً امید را به اردوگاه گروهی از مخالفان جمهوری اسلامی خواهد آورد که باور دارند حضور ترامپ می‌تواند فرآیند سقوط حکومت ایران را تسریع کند.

۱۴:۳۶ ۱۶.۸.۱۴۰۳

اسلامی: صنعت هسته‌ای تحت تاثیر آمدوشد در دیگر کشورها نیست

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در حاشیهٔ نشست هیئت دولت گفت که برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی «تحت تاثیر هیچ آمدوشدی قرار ندارد و تغییر نمی‌کند.»

محمد اسلامی افزوده که «اهداف راهبردی جمهوری اسلامی ایران منافع و اهداف خودش را دنبال می‌کند.»

به نظر می‌رسد این اظهارات پس از سخنان دونالد ترامپ هنگام انداختن رأی خود به صندوق بیان می‌شود که دربارهٔ ایران گفته بود:‌ «امکان ندارد بگذاریم ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد. ما نمی‌خواهیم به ایران آسیب بزنیم؛ اما امکان ندارد که این کشور به بمب اتمی برسد».

دونالد ترامپ در اولین دور از ریاست‌جمهوری خود از برجام خارج شد و تحریم‌های شدیدی را علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران برقرار کرد.

۱۴:۳۹ ۱۶.۸.۱۴۰۳

گفت‌وگوی رادیو فردا با تحلیلگران درباره بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید

بازگشت تاریخی دونالد ترامپ به کاخ سفید با واکنش‌های زیادی در جهان روبه‌رو شده است. شماری از تحلیلگران سیاسی در گفت‌وگو با رادیو فردا دیدگاه‌های خود را در این زمینه ابراز کرده‌اند.

please wait

No media source currently available

0:00 0:13:34 0:00
لینک مستقیم
please wait

No media source currently available

0:00 0:18:19 0:00
لینک مستقیم
please wait

No media source currently available

0:00 0:11:24 0:00
لینک مستقیم
۱۵:۰۶ ۱۶.۸.۱۴۰۳

راه‌یابی یاسمین انصاری، سیاستمدار ایرانی‌تبار به مجلس نمایندگان

یاسمین انصاری، فعال محیط زیست و سیاستمدار ۳۲ ساله ایرانی‌تبار، به مجلس نمایندگان ایالات متحده راه یافت.

خانم انصاری موفق شد از حوزه سوم ایالت آریزونا به عنوان یک نماینده دموکرات به مجلس نمایندگان راه یابد.


یاسمین انصاری از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ عضو شورای شهر فینیکس ایالت آریزونا بود. در زمان انتخاب‌شدن به عنوان عضو شورای شهر فینیکس، جوان‌ترین فردی بود که به این جایگاه رسیده است.

خانم انصاری فرزند یک زوج مهاجر ایرانی‌است و در دانشگاه‌های استنفورد و کمبریج در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته روابط بین‌الملل تحصیل کرده است.

یاسمین انصاری در دوره تحصیل در دوره کارشناسی، در دفتر نانسی پلوسی کارآموزی کرد و پس از فارغ‌التحصیلی هم به عنوان مشاور ارشد سیاسی بان کی مون دبیرکل وقت سازمان ملل متحد مشغول به کار شد.

پیش از او نیز استفانی بایس، که پدری ایرانی دارد، به عنوان اولین آمریکاییِ ایرانی‌تبار، و متعلق به جناح جمهوری‌خواهان، به مجلس نمایندگان راه یافت.

۱۵:۵۹ ۱۶.۸.۱۴۰۳

امیدواری محمود عباس به حمایت ترامپ از تشکیل کشور مستقل فلسطین

محمود عباس رئیس تشکیلات فلسطینی، ضمن تبریک پیروزی دونالد ترامپ، گفت اطمینان دارد آقای ترامپ از «رویای مشروع» فلسطینی‌ها برای داشتن کشوری مستقل حمایت خواهد کرد.

محمود عباس در بیانیه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، ضمن تأکید بر «تعهد فلسطینیان به دنبال‌کردن هدف آزادی، حق تصمیم‌گیری برای خود و تشکیل کشوری بر اساس قوانین بین‌المللی» نوشت: «ما اطمینان داریم که ایالات متحده تحت رهبری شما از آرزوی مشروع مردم فلسطین حمایت خواهد کرد.»

بیشتر

XS
SM
MD
LG