تحصن معلمان در استانهای مختلف ایران
خبرگزاری ایلنا گزارش داد که در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، معلمان روز دوشنبه در استانهای مختلف دست از کار کشیدند و در دفتر مدارس تحصن کردند.
به گزارش تشکلهای صنفی معلمان ایران، این تحصن از جمله در شهرهای بوشهر، سقز، مریوان، سنندج و شیراز انجام شده است.
پیشتر شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به تحقق نیافتن خواستههای صنفی معلمان خواستار آن شده بود که معلمان در زنگ دوم، در روز دوشنبه، امروز از رفتن به کلاسهای درس خودداری و در دفتر مدارس تحصن کنند.
از جمله خواستههای مطرح شده در بیانیه تشکلهای صنفی معلمان، افزایش سهم فرهنگیان و دانش آموزان از بودجه و اجرای سیستم رتبه بندی است.
تحصن در شرایطی برگزار شد که مدارس استان تهران و چندین شهر دیگر به دلیل آلودگی هوا تعطیل هستند.
شماری از بازنشستگان در مقابل مجلس تجمع کردند
شماری از بازنشستگان روز دوشنبه در مقابل ساختمان مجلس در تهران تجمع کردند.
افزایش مستمریها بر اساس سبد معیشت، اجرای قانون خدمات مدیریت کشوری و آزادی فعالان زندانی از جمله شعارهای نوشته شده بر روی پلاکاردهایی بود که تجمعکنندگان در دست داشتند.
خبرگزاری ایلنا در ارتباط این تجمع نوشت که مطالبات و خواستههای بازنشستگان در لایحه بودجه ۹۹ برآورده نشده و در شرایطی که تورم بالای ۴۰ درصد است، افزایش ۱۵ درصدی نمیتواند معیشت بازنشستگان را از بحران نجات دهد.
در سالیان اخیر بازنشستگان، تجمعهای متعددی را در نقاط مختلف ایران برگزار کرده و خواستار بهبود وضعیت معیشتی خود شدهاند.
اعتصاب حدود ۲۰۰ تن از کارگران راهآهن در کرج
حدود ۲۰۰ تن از کارگران راهآهن کرج صبح روز دوشنبه در اعتراض به پرداخت نشدن چند ماه دستمزد و مزایایشان اعتصاب کردند.
به گزارش کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن، استاندار مرکزی و نماینده سپاه پاسداران در جمع کارگران حاضر شدند تا آنان را تشویق به پایان اعتصاب کنند.
بر اساس این گزارش، دستمزد مهرماه کارگران هم روز دوشنبه پرداخت شد.
با این همه، به گفته کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن، کارگران به اعتصاب خود ادامه دادند.
این کانال تلگرامی اشاره کرد که دستمزد کارگران راهآهن در مناطق لرستان، زاگرس، کرج، اندیمشک، رباط کریم، اسلامشهرتهران، شاهرود، دامغان و خراسان پرداخت نشده است. علاوه بر این، لباس کار و کفش ایمنی کارگران این مناطق هم به آنان داده نشده است.
شش کارگر نیشکر هفتتپه در دادگاه تبرئه شدند
فرزانه زیلابی، وکیل پرونده کارگران هفتتپه، روز دوشنبه از تبرئه شش تن از کارگران این واحد کشاورزی - صنعتی خبر داد.
به گزارش سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، خانم زیلابی گفت که حکم برائت موکلانش؛ یوسف بهمنی، ابراهیم عباسی منجزی، محمد خنیفر، ایمان اخضری، مسلم چشم خاور و همچنین محمود خدایی از سوی دادگاه کیفری شهرستان شوش به او ابلاغ شده است.
فرزانه زیلابی اضافه کرد: اتهام این شش کارگر، «اخلال در نظم عمومی از طریق انجام حرکات نامتعارف»، «تحریک کارگران به اعتصاب» و همچنین «تجمع غیرمجاز منجر به اخلال در روند تولید شرکت» بوده است.
تبرئه این شش کارگر در شرایطی انجام شده است که محمد خنیفر همراه با اسماعیل بخشی، از نمایندگان کارگران نیشکر هفتتپه، به تحمل پنج سال زندان محکوم شدهاند.
جمعی از کارگران شرکت هپکو اراک در مقابل ساختمان استانداری مرکزی تجمع کردند
جمعی از کارگران شرکت هپکو در اراک امروز، سهشنبه، در مقابل ساختمان استانداری مرکزی تجمع کردند و خواستار پرداخت دو ماه دستمزد معوقه، تعیین تکلیف سهامداری شرکت و اجرای مصوبات مربوط به این شرکت شدند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، ابوذر جعفری، رییس شورای اسلامی کار هپکو، گفت: مهمترین مطالبه و دلیل تجمع کارگران، تعیین تکلیف سهامداری شرکت است که هیچیک از این وعدهها عملیاتی نشده است.
او در مورد دستمزد معوقه کارگران هپکو هم گفت مشخص شد که سازمان خصوصیسازی هیچ برنامهای برای پرداخت حقوق کارگران ندارد ولی آنها را به آرامش دعوت میکند.
بر اساس این گزارش، قرار بود دستمزد کارگران روز شنبه پرداخت شود.
کارگران هپکو در سالیان اخیر بارها در اعتراض به وضعیت بلاتکلیف شرکت پس از خصوصیسازی و نیز پرداخت نشدن دستمزد و مزایای مزدی خود اعتصاب و راهپیمایی کردهاند.
اعتراض کارگران شهرداری مریوان به پرداخت نشدن ۸ ماه دستمزد؛ زبالهها جمع نشدند
کارگران شهرداری مریوان در اعتراض به پرداخت نشدن هشت ماه دستمزدشان، زبالهها را جمع نکردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، این کارگران که بارها به مقامات ذیربط مراجعه کردهاند، گفتند: هرچه اعتراض کردیم به جایی نرسیدهایم و دیگر حتی نان خالی هم در سفره نداریم.
بر اساس این گزارش، تعویق طولانی در پرداخت دستمزد کارگران شهرداری مریوان در حالی اتفاق افتاده که شهرداری، کمبود نقدینگی و مشکلات مالی را علت اصلی این وضعیت عنوان کرده است.
در سالیان گذشته، کارگران شهرداریهای مختلف ایران به پرداخت نشدن دستمزد خود اعتراض کردهاند.
نامه خانه پرستار به حسن روحانی: در نمایشهای روز پرستار شرکت نمیکنیم
خانه پرستار با اعلام اعتراض شدید جامعه پرستاری ایران به آنچه بیتوجهی وزرات بهداشت و دولت به رفع نشدن موانع خدمتی جامعه پرستاری نامید، گفت که هیچ دلیلی برای شرکت در نمایشهای روز پرستار نمیبیند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، خانه پرستار با اعلام این موضوع در نامهای به حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، در آستانه روز پرستار افزود که در هیچیک از مراسم روز پرستار شرکت نمیکند.
خانه پرستار در این نامه به انحصار سیاستگذاری در دست پزشکان در وزارت بهداشت و درمان، اجرا نشدن قوانین حمایتی پرستاران و تبعیض در نظام پرداخت به پرستاران اعتراض کرد.
در بخشی از این نامه آمده است: وقتی جان پرستاران زیر فشار سنگین کار ناشی از کمبود شدید نیروی انسانی و نیز مواجهه مکرر با عوامل بیماریزای خطرناک مثل ایدز، هپاتیت، سل، آنفولانزاهای متنوع خوکی و مرغی تهدید میشود و حتی در محیط کار امنیت جانی ندارند و همواره در معرض خشونتهای کلامی، رفتاری و فیزیکی قرار می گیرند، آیا جشن معنا پیدا میکند؟
یک ماه بیکاری؛ هزاران صیاد ایرانی سهمیه بنزین ندارند
غلامرضا دهقانی، رئیس اتحادیه صیادی خوزستان، با انتقاد از تعیین تکلیف نشدن سهمیه بنزین قایقهای صیادی گفت: ۴۰ روز از افزایش قیمت بنزین گذشته و هنوز هیچ سهمیهای برای قایقهای صیادی تعیین نشده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، پس از افزایش قیمت بنزین، صیادان با رایزنی با شیلات، سازمان بنادر و دریانوردی و مجلس خواستار تعیین سهمیه بنزین ۱۵۰۰ تومانی برای قایقهای صیادی بنزینسوز شدند. اما هنوز هیچ صیادی در هیچ استان ایران یک لیتر بنزین سهمیهای هم نگرفته است.
رئیس اتحادیه صیادی خوزستان گفت: هشت هزار قایق صیادی بنزینسوز مجاز، فعالیت دارند و دو برابر همین تعداد هم قایق غیرمجاز داریم و اشاره کرد که با گرانی بنزین صیادان زیادی نمیتوانند به دریا بروند، چون صید با بنزین سه هزار تومانی به صرفه نیست.
بر اساس این گزارش، بیش از یک ماه است که صیادان بیکارند و معیشت بیش از ۳۰۰ هزار تن در هفت استان با گرانی بنزین به صورت مستقیم تحت تاثیر قرار گرفته است.
دو ماه دستمزد معوقه کارگران پیمانکاری راهآهن کرج پس از اعتصاب آنان پرداخت شد
به دنبال اعتراضهای صنفی چند روز گذشته صدها کارگر پیمانکاری شرکت تراورس در راهآهن کرج، کارفرمای این شرکت خصوصی، دو ماه از مطالبات معوقه حدود ۴۰۰ کارگر را پرداخت کرد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا به نقل از کارگران، کارفرما دستمزد معوقه شهریور و مهر ماه را پرداخته است. با این همه، هنوز دو ماه دستمزد دیگر کارگران را نپرداخته است.
بر اساس این گزارش،علاوه بر این، از پرداخت حق لباس نیز که هر شش ماه یکبار داده میشد خبری نیست.
پرداخت نشدن دستمزد کارگران در مناطق مختلف ایران در سالیان اخیر، اعتراضهای آنان را به همراه داشته است.
کولبر قربانی مین میخواهد کلیهاش را بفروشد
لقمان وحید، کولبر شین آبادیِ قربانی مین، به خبرگزاری ایلنا گفت: برای تامین هزینههای عمل جراحی چشمان خود، قصد دارد کلیهاش را بفروشد.
لقمان اسفند سال ۹۶ هنگام عبور از مرز، روی مین رفت، یک پایش را از دست داد و چشمانش نیز به شدت صدمه دیدند.
اما کمیسیون ماده یک، کمیسیون مسئول رسیدگی به قربانیان مین و ادوات جنگی، خسارت یا غرامت به لقمان نپرداخت زیرا به گفته این کمیسیون، این کولبر، غیرقانونی ردِ مرز کرده و مرتکب جرم شده است. بنابراین برای رفتن روی مین، ریالی به او پرداخت نشد.
به نوشته ایلنا، برای لقمان هم به خاطر عبور از مرز،جریمه تعیین شد که در یک دادگاه، بخشیده شد.
وحید دو فرزند دارد و همسر او نیز، کارگر کشاورزی است که ماهی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان درمیآورد؛ هیچ بیمهای از او قبول نمیکنند؛ او تاکنون ۷ بار چشمش را با کمک فعالان مدنی و مردم عمل کرده است اما هیچ بهبودی حاصل نشده و کوری در کمین لقمان است.