لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ تهران ۰۳:۴۲

کارنامه اردیبهشت ۹۹

تازه‌ترین رویدادهای صنفی و کارگری ایران در اردیبهشت ماه ۹۹ را هر روز در اینجا دنبال کنید.

۱۳:۳۷ ۱۶.۲.۱۳۹۹

سخنگوی قوه قضائیه: توصیه شده است که با اعتراض‌های کارگری در ایران با اغماض برخورد شود

سخنگوی قوه قضائیه روز سه‌شنبه گفت: توصیه شده است که با اعتراض‌های کارگری در ایران با اغماض برخورد شود.

غلامحسین اسماعیلی که در مورد آخرین وضعیت پرونده متهمان نیشکر هفت‌تپه سخن می‌گفت، افزود: نظر ما این است که بین اعتراض‌های کارگری، با به توصیف او، اقدام علیه امنیت و اقداماتی که تحت تاثیر بیگانگان شکل می‌گیرد فرق بگذاریم.

او در این ارتباط به تبرئه شدن ۱۴ کارگر هپکوی اراک در دادگاه اشاره کرد و گفت: این سیاست دستگاه قضایی است که نسبت به اعتراض‌های کارگری با ارفاق و مدارا رفتار کند.

سخنان سخنگوی قوه قضائیه در شرایطی ابراز شد که در سالیان اخیر، احکام زندان و شلاق علیه کارگران و فعالان کارگری و صنفی از سوی دادگاه‌های انقلاب صادر شده است.

در این ارتباط،‌ غلامحسین اسماعیلی احکام زندان علیه شماری از کارگران هفت تپه را قطعی دانست و گفت: اجرای برخی از احکام به دلیل کرونا به تعویق افتاده است و گروه‌هایی تعیین شده‌اند که رفتار زندانیانی که حکم‌شان اجرا نشده است را بررسی کنند.

۱۴:۰۹ ۱۲.۲.۱۳۹۹

انتقاد شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران از پایمال شدن حقوق طبیعی معلمان

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه ای به مناسبت روز ۱۲ اردیبهشت، روز معلم، از حاکمانی که به گفته این تشکل، باید مجری عدالت باشند اما حقوق طبیعی معلمان را پایمال می‌کنند، انتقاد کرد.

این شورا نوشت که معلمان با زبان انسانیت، مسالمت‌جویانه و با منطقِ فرهنگ و تمدنِ انسانی، فریاد عدالتخواهی سر می‌دهند، انحطاط و انحراف در اخلاق و دانش و در تعلیم و تربیت را گوشزد می کنند، اما اهانت می‌شنوند، زندان و شکنجه و تحقیر می‌شوند و از کار اخراج و محکوم به شلاق می‌شوند.

اشاره این بیانیه به برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان صنفی معلمان است که در سالیان اخیر به زندان، شلاق و تبعید محکوم شده اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه خود خواستار آموزش رایگان و با کیفیت در مدارس و دانشگاه‌ها، پرداخت مطالبات معلمان شاغل و بازنشسته، تبرئه و آزادی معلمان زندانی و بازگشت به کار آنان، کنار گذاشتن آموزش و پرورش تجاری و آموزش به زبان مادری شد.

۱۲:۲۶ ۱۲.۲.۱۳۹۹

«بیش از ۹۶ درصد کارگران ایران امنیت شغلی ندارند»

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: بیش از ۹۶ درصد جامعه کارگری ایران، قرارداد کار موقت دارند و از امنیت شغلی برخوردار نیستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر چمنی انعقاد قراردادهای موقت کار با کارگران را موجب سوءاستفاده برخی از افراد دانست و افزود که کارفرمایان پا را فراتر از قرارداد موقت گذاشته و کارگر روزمزد استخدام می‌کنند و در این شرایط، بیمه و حداقل‌های مزدی هم که نادیده گرفته می‌شود.

در سالیان اخیر، تشکل‌های کارگری بارها خواستار برچیده شدن قرارداد موقت کار شده‌اند.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به موضوع امنیت شغلی کارگران گفت: دولت تنها نهادی است که باید مشکلات جامعه کارگری را حل کند در حالی که از هیچ دولتی، حمایتی وجود نداشته است.

۲۰:۴۷ ۱۱.۲.۱۳۹۹

اتحادیه آزاد کارگران ایران از فشار دستگاه‌های امنیتی برای برگزار نشدن روز جهانی کارگر در سنندج خبر داد

اتحادیه آزاد کارگران ایران از فشار دستگاه‌های امنیتی بر فعالان کارگری برای برگزار نشدن روز جهانی کارگر در شهر سنندج خبر داد.

به نوشته وب‌سایت اتحاد،‌ مظفر صالح نیا، عضو هیئت مدیره این تشکل کارگری، و همسرش در تماس تلفنی از طرف اطلاعات سپاه پاسداران سنندج احضار و بازجویی شده‌اند.

بر اساس این گزارش،‌ اطلاعات سپاه پاسداران از آقای صالح نیا و همسرش درباره مراسم روزهای جهانی کارگر و زن بازجویی کردند. آنان تهدید شدند که حق شرکت در مراسم غیر دولتی را ندارند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران همچنین اعلام کرد که شیث امانی، شریف ساعد‌پناه، دو عضو هیئت مدیره این تشکل، و همچنین شهلا دل‌بینا، همسر آقای ساعدپناه، پس از احضار به اداره اطلاعات سنندج، بازجویی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، ماموران اطلاعات سنندج، آنها را درباره برگزاری مراسم روز جهانی کارگر مورد بازخواست قرار داده و تهدید کرده‌اند که حق شرکت در مراسم غیر دولتی را ندارند.
به گفته اتحادیه آزاد کارگران ایران، رامین کریمی و یوسف گرامی پرور،‌ دو تن از فعالان کارگری، نیز در پی احضار تلفنی تحت بازجویی نهادهای امنیتی قرار گرفتند.

۲۰:۲۴ ۱۱.۲.۱۳۹۹

کانون نویسندگان ایران: سرکوب اعتراض‌های کارگران شدیدتر شده است

کانون نویسندگان ایران در بیانیه خود به مناسبت روز جهانی کارگر، اول ماه مه، نوشت که این روز در شرایطی گرامی داشته می‌شود که وضعیت معیشتی کارگران دشوارتر و سرکوب اعتراضات‌شان شدیدتر از پیش شده و شیوع ویروس کرونا نه فقط معاش اندک آنها که جان‌شان را نیز در معرض خطر قرار داده است.

کانون نویسندگان ایران در مورد آنچه سرکوب خشن و بازداشت و زندان از سوی صاحبان قدرت به اعتراض‌ها و اعتصاب‌های کارگری در ایران نامید، اضافه کرد: روزنامه‌ها و رسانه‌های دیگر از انعکاس اخبار واقعی منع شده‌اند، و روزنامه‌نگاران و شهروندان متعهدی که دست بر این بی‌عدالتی‌های روزافزون می‌گذارند با ارعاب و بازداشت مواجه می‌شوند. این کانون اشاره کرد که شیوع ویروس کرونا بهانه‌‌ای تازه‌ در دست دولت شده است تا بر محدودیت آزادی بیان بیفزاید و منتقدان و معترضان به سیاست‌های مقابله با بیماری کرونا را به سکوت وادارد.

این در شرایطی است که به گفته کانون نویسندگان ایران،‌ حمایت نکردن دولت از معیشت مردم فرودست و باز نگه داشتن کارخانه‌ها و کارگاه‌ها، جان شمار بسیاری از کارگران و آحاد مردم را به خطر انداخته است.

۲۰:۲۳ ۱۱.۲.۱۳۹۹

سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه: سود پرستان در نبود اتحاد و همبستگی کارگران یکه‌تاز میدان شده‌اند

سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه در بیانیه‌ای نوشت: در شرایطی اول ماه ۱۳۹۹ را گرامی می‌داریم که میلیون‌ها انسان کارگر و زحمتکش و کارگران شاغل و بیکار، بیش از گذشته دچار فقر، تنگدستی و نداری شده‌اند.

این تشکل کارگری با اعلام اینکه اکثریت جمعیت ایران، یعنی کارگران و مزد بگیران توان یک زندگی بخور و نمیر را از دست داده‌اند،‌ افزود: بیکاری و اخراج‌سازی‌های روزانه، پرداخت نشدن مطالبات و دستمزدها، نبود امنیت شغلی، وجود قراردادهای سفید امضا، وجود شرکت‌های پیمانکاری، لشکر عظیم بیکاران، زندانی شدن فعالان و نمایندگان کارگران، سرکوب اعتراض‌ها و اعتصاب‌های کارگری و صدور احکام زندان و شلاق، گوشه‌هایی از آنچه این تشکل، توحش افسار گسیخته و مناسبات استثمارگران صاحبان زر و زور در ایران نامید، هستند.

سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه با انتقاد شدید از اینکه حداقل دستمزد ماهانه کارگران بسیار کمتر از خط فقر تعیین شد،‌ افزود: سود پرستان در نبود اتحاد و همبستگی کارگران اینگونه یکه‌تاز میدان شده‌اند.

به اعتقاد این سندیکای کارگری، طبقه کارگر در ایران می تواند با استفاده از ظرفیت های مبارزاتی، بدون توهم به جناح بندی های موجود و بدون توهم به کسانی که به دروغ خود را نماینده کارگران معرفی می کنند، متحدانه دست به مبارزه بزند.

۲۰:۲۱ ۱۱.۲.۱۳۹۹

«شرایط زندگی برای مردم محروم و کارگران بدتر شده است»

انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه،‌ سندیکای نقاشان البرز، کانون کارگران ساختمانی کردستان و گروهی از کارگران و فعالان کارگری سقز در بیانیه مشترکی به مناسبت روز جهانی کارگر، اول ماه مه،‌ نوشتند: در ایران، شرایط زندگی برای مردم محروم و کارگران به عنوان اکثریت آن، در ۴۱ سال گذشته به طور وحشتناکی بدتر شده است.

آنها اشاره کردند: منابع مالی عظیمی مدام صرف نیروهای نیابتی و هم پیمانان حکومت در سوریه، عراق، لبنان و یمن و دیگر مناطق شده است و افزودند: به خاطر ماجراجویی‌های سران جمهوری اسلامی، تحریم اقتصادی بر ایران تحمیل شده و به همین خاطر، برای مردم جامعه امکان برخورداری از یک زندگی حداقلی و حتی بخور و نمیر باقی نمانده است.

این تشکل‌ها و فعالان کارگری در مورد شیوع ویروس کرونا نوشتند: حکومت هیچ مسؤلیتی در قبال حفاظت از مردم در برابر کرونا بر عهده نگرفته است و مردم عملا به دست کرونا سپرده شده‌اند.
آنها با قدردانی از پرستاران و کارگران بیمارستان‌ها به عنوان خط مقدم جنگ با هیولای کرونا که به خاطر تأمین نشدن ملزومات پیشگیرانه از سوی دولت در معرض خطرند، خواستار تجهیز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به استانداردهای لازم برای پیشگیری از بیماری کرونا شدند.

تعطیلی مراکز کاری و اداره‌ها، زندان‌ها و پادگان‌ها و برقراری استانداردهای بهداشتی در مراکز تأمین کننده نیازهای ضروری جامعه، پرداخت حقوق همه مردم محروم و تامین مایحتاج روزمره آنان از سوی دولت و برقراری بیمه بیکاری برای کارگرانی که به خاطر کرونا بیکار شده اند، از سوی این تشکل‌ها و فعالان کارگری مورد تاکید قرار گرفته‌اند.

۲۰:۲۰ ۱۱.۲.۱۳۹۹

۱۷ تشکل کارگری و صنفی: معیشت کارگران، معلمان، بازنشستگان و سایر حقوق‌بگیران سخت‌تر و بحرانی‌تر شده است

تشکل‌های مستقل کارگران، بازنشستگان و معلمان در بیانیه مشترکی به مناسبت روز جهانی کارگر، اول ماه مه، و روز معلم نوشتند که شرایط معیشتی کارگران، معلمان، بازنشستگان و سایر حقوق‌بگیران و نیروی کار نسبت به سال گذشته بسیار سخت‌تر و بحرانی‌تر شده است.

آنها اضافه کردند که پیامدهای ویرانگر و خانمان‌برانداز سیاست‌های چند دهه دولت‌ها؛ یعنی سیاست کل حاکمیت، مانند تعدیل اقتصادی، خصوصی‌سازی و تعطیلی واحدهای تولیدی و خدماتی و خصوصی کردن بیش‌ از پیش آموزش و بهداشت عمومی، هرروز بیش از گذشته خود را نشان می‌دهد.

این تشکل‌های کارگری و صنفی در مورد روز جهانی کارگر و روز معلم نوشتند که این روزها یادآور آن هستند که کارگران، معلمان و دیگر حقوق‌بگیران باید در جهان و ایران متحدتر شوند و برای سازمان‌دهی خودشان بیشتر از گذشته تلاش کنند.

آنها با اشاره به برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان کارگری و صنفی در سال گذشته نوشتند که حق داشتن تشکیلات مستقل، برگزاری تجمع، اعتراض و حق اعتصاب، تشکیل سندیکا و کانون‌های صنفی را برای همه‌ کارگران، فرهنگیان و حقوق‌بگیران دیگر به رسمیت می‌شناسند و برگزاری مراسم روز جهانی کارگر، روز ملی و روز جهانی معلم، روز دانشجو و روز جهانی زن را از حقوق مسلم خود می دانند.

این تشکل های کارگری و صنفی همچنین خواستار آزادی تمامی کارگران، معلمان، دانشجویان و همه فعالان مدنی و سیاسی دربند شدند و از مقام های قضایی و امنیتی ‌خواستند که به سرکوب‌ها و به تعقیب تمامی بازداشت‌شدگان روز جهانی کارگر سال ۹۸ و فعالان صنفی معلمان پایان دهند.

حقوق برابر برای زنان و مردان در همه زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، افزایش حداقل دستمزد، متناسب با تورم واقعی و هزینه‌های معیشتی، همسان‌سازی حقوق معلمان شاغل و بازنشسته با سایر حقوق‌بگیران، تعیین دستمزد بالاتر از خط فقر حدود هشت میلیون تومانی و فراهم کردن شرایط لازم برای دستیابی تمام کودکان به آموزش رایگان، باکیفیت و عادلانه، خدمات بهداشتی رایگان و امکانات ورزشی و تفریحی مناسب از خواسته های مطرح شده از سوی این تشکل ها هستند.

آنها بر لزوم لغو سیاست‌های خصوصی‌سازی، سیاست‌های ارزان‌سازی و بی‌ثبات‌سازی نیروی کار، تعدیل اقتصادی، تعطیلی کارگاه‌ها و اخراج‌های بی‌رویه، توقف خرید خدمات آموزشی و برخورداری از امنیت شغلی معلمان خرید خدمت و نیروی کارآموزشی در بخش خصوصی تاکید کردند و خواستار توقف فوری کار کودکان و بازگرداندن کودکان بازمانده از تحصیل به مدارس شدند.

اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری به‌صورت کامل، به‌خصوص برای بازنشستگان فرهنگی و تأمین بیمه پایه فراگیر، کارآمد و رایگان برای تمام بازنشستگان هم در بیانیه این تشکل های صنفی مورد تاکید قرار گرفته است.

این بیانیه از سوی ۱۷ تشکل مانند کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، سندیکای شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، انجمن صنفی بازنشستگان کشوری، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های آزاد کارگری، شورای بازنشستگان ایران و اتحاد بازنشستگان امضا شده است.

۲۰:۱۹ ۱۱.۲.۱۳۹۹

اتحادیه آزاد کارگران ایران: سیمای واقعی جامعه با فقر و فلاکت و بیکاری تنیده شده است

اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی کارگر از ‌ کاهش فاجعه بار دستمزد کارگران و مزدبگیران، چپاول و غارت سرمایه های اجتماعی و منابع طبیعی به نفع اقلیت شکل دهنده شبکه گسترده مافیای رانتی، حمله به آزادی‌های فردی و اجتماعی جامعه و سرکوب گسترده فعالان صنفی و سیاسی از سوی حاکمیت انتقاد کرد.

این تشکل کارگری نوشت که کشور ثروتمندی مانند ایران به جامعه‌ای تبدیل شده که سیمای واقعی آن با فقر و فلاکت و بیکاری تنیده شده است و در این ارتباط،‌ به شاخص هایی مانند گسترش پدیده کودکان کار و خیابانی، اعتیاد گسترده زنان و مردان و کودکان، تن‌فروشی، گورخوابی و کارتن خوابی و اخبار هر روزه خودکشی اشاره کرد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران در بخشی از بیانیه خود در مورد تعیین حداقل دستمزد ماهانه کارگران در سال جاری نوشت: در اواخر سال گذشته، نرخ واقعی سبد معیشت خانوار، نزدیک ۹ میلیون تومان برآورد می‌شد اما شورای عالی کار، مزد خفت‌بار یک میلیون و ۸۳۵ هزار تومانی را به عنوان حداقل مزد کارگران تعیین کرد.

بر اساس گزارش‌ها، این مبلغ با احتساب یکسری مزایا برای یک کارگر مجرد، دو میلیون و ۶۰۵ هزار تومان و برای یک کارگر متاهل، ‌دو میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است.

در این ارتباط،‌ اتحادیه آزاد کارگران ایران اشاره کرد که نزدیک به ۷۰ درصد از کارگران و بازنشستگان تأمین اجتماعی، حداقل بگیر هستند.

این تشکل کارگری همچنین ضمن انتقاد از برخوردهای شدید پلیسی و امنیتی جمهوری اسلامی در قبال هر نوع صدای مطالبه‌گرانه و فعالیت‌های صنفی، افزود: جنبش عظیم مطالباتی مردم ایران روز به روز قدرتمندتر و تعرضی‌تر جلو رفته و مبارزات کارگران به نقطه ثقل تحولات در جامعه تبدیل شده است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران به اعتراض های سراسری دی ماه ۹۶ و آبان ماه ۹۸ اشاره کرد و نوشت که جامعه، تنها و تنها راه موجود را در اقدام برای وقوع تغییرات بنیادین در ایران می‌داند و میلیون‌ها کارگر و مزدبگیر به میدان آمده‌اند تا معادلات را تغییر دهند و خواسته‌های‌شان را محقق کنند.

افزایش فوری حداقل دستمزد به ۹ میلیون تومان در ماه، پرداخت بیمه بیکاری به کارگران بیکار و جوانان آماده کار به میزان حداقل دستمزد، تعیین دستمزدها از سوی خود کارگران و انحلال شورای عالی کار، از جمله خواست‌هایی هستند که اتحادیه آزاد کارگران ایران خواستار تحقق آنها شده است.

این تشکل همچنین خواستار اعلام آمار واقعی ابتلا و تلفات بیماری کرونا به جامعه، تجهیز مراکز درمانی و بیمارستان‌ها به امکانات درمانی، دسترسی رایگان امکانات پیشگیری از ابتلا به کرونا، رسیدگی به کادر درمانی، تعطیلی مراکز کاری از جمله کارخانه ها و کارگاه ها، اداره ها و سایر محیط های کاری تا پایان دوران بحران کرونا و پرداخت دستمزد و بیمه بیکاری به تمام کارگران و کارمندان از سوی دولت شد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران بر لزوم آزادی تمامی زندانیان و یا برخورداری آنان از مرخصی تا پایان بحران کرونا، پایان دادن به امنیتی کردن اعتراض های صنفی و مدنی، لغو مجازات اعدام و شلاق، لغو تمام احکام صادر شده علیه فعالان کارگری، معلمان و آزادی بی قید و شرط همه کارگران، معلمان و فعالان سیاسی و اجتماعی در بند تاکید کرد.

آزادی بی قید و شرط ایجاد تشکل‌های مستقل، اعتصاب، اعتراض، راهپیمائی، تجمع، اندیشه و بیان، احزاب و مطبوعات، پرداخت فوری مطالبات معوق کارگران، بازنشستگان، معلمان و کارمندان بخش خصوصی و دولتی همراه با خسارت دیر کرد، تامین امنیت شغلی و توقف اخراج سازی‌ها، برچیده شدن قراردادهای موقت و شرکت‌های تامین نیروی انسانی و پیمانکاری، سپرده شدن اختیار صندوق سازمان تامین اجتماعی و دیگر صندوق‌های بازنشستگی به نمایندگان منتخب اعضا، لغو فروش سهام شرکتهای تابعه تأمین اجتماعی (شستا) نیز از دیگر خواست های مطرح شده در بیانیه روز جهانی کارگر اتحادیه آزاد کارگران ایران هستند.

این اتحادیه در عین حال خواستار ممنوعیت کار کودکان، برقراری بالاترین استانداردهای ایمنی کار در تمامی محیط‌های کارگری، برچیده شدن حجاب اجباری و تمامی قوانین تبعیض آمیز نسبت به زنان، به رسمیت شناخته شدن حق شهروندی برای مهاجران افغانستانی و دیگر مهاجران و منع هر گونه اعمال تبعیض آمیز علیه آنان و تعطیل رسمی اول ماه مه روز جهانی کارگر شده است.

۲۰:۱۸ ۱۱.۲.۱۳۹۹

انتقاد نمایندگان هپکوی اراک و نیشکر هفت‌تپه از روند خصوصی‌سازی در ایران

شماری از نمایندگان کارگران کارخانه‌ هپکوی اراک و شرکت نیشکر هفت‌تپه دردیدار با ابراهیم رئیسی، رئیس، و مدیران قوه قضائیه از روند خصوصی‌سازی در ایران انتقاد کردند.

به گزارش وب‌سایت کارگاه، این نمایندگان کارگران در مدت محدودی که در اختیار داشتند،‌ در این جلسه نمایندگان کارگران صنایع دولتی که به بخش خصوصی واگذار شده‌اند گزارش‌هایی از فساد در واگذاری و مدیریت بخش خصوصی ارائه کردند.

یکی از کارگران نیشکر هفت‌تپه به کارگاه گفت: علاوه بر گزارش تصویری و مکتوبی که از واگذاری فسادآلود و چهار سال مدیریت ناکارآمد بخش خصوصی به رئیس قوه قضائیه تحویل دادیم، از برخورد دوگانه این قوه با مدیران و کارگران انتقاد کردیم.

به نوشته این وب‌سایت، ‌یوسف بهمنی، یکی از کارگران نیشکر هفت‌تپه، درباره بازداشت نمایندگان کارگران که سال گذشته برای شرکت در جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس در راه تهران بودند، گفت: پس از بازداشت، برخورد زندانیان با ما، بسیار محترمانه‌تر از برخورد مسئولان قضایی استان خوزستان بود.

این کارگر همچنین در حضور سخنگوی قوه قضائیه از او بابت تکذیب خبر این بازداشت انتقاد کرد.

در این جلسه، محمد خنیفر، یکی دیگر از کارگران هفت‌تپه، که در پی اعتراض‌های کارگری در این شرکت به پنج سال زندان محکوم شد و از آبان سال ۹۸ از کار اخراج شد، به پرونده‌سازی علیه اسماعیل بخشی، از نماینگان کارگران نیشکر هفت تپه و تعدادی دیگر از کارگران اشاره کرد و گفت که اعتراض آنان در چارچوب مطالبات صنفی بوده است.

در این نشست نیز یکی از نمایندگان کارگران هپکو به کارگاه گفت: به ما گفته بودند ۱۰ دقیقه فرصت برای صحبت داریم اما تنها سه دقیقه وقت به ما رسید.

این فعال کارگری هپکو اشاره کرد که نمایندگان پیش‎بینی فرصت اندک برای صحبت را کرده بودند و در گزارشی که به ابراهیم رئیسی داده شد، به صورت مشروح مشکلات هپکو را تشریح کردند.

او افزود: این گزارش درباره تخلفاتی بود که در دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور در مورد واگذاری هپکو انجام شد و قوه قضائیه در تمام این سال‌ها به آن ورود نکرده بود که آن را به رئیس قوه قضائیه رساندیم.

به گفته این فعال کارگری، در بخش دیگری از این گزارش از ابراهیم رئیسی خواسته شد به موضوع فشار دستگاه‌های امنیتی و صدور احکام قضایی که در پی اعتراض‌های صنفی، گریبانگیر برخی از کارگران هپکو شد، ورود کند که او هم قول رسیدگی ویژه داد.

رئیس قوه قضائیه در شرایطی به کارگران، ‌قول رسیدگی ویژه داد که بررسی عملکرد این قوه در سالیان اخیر نشاندهنده آن است که قوه قضائیه مجازات هایی مانند شلاق و زندان را برای کارگران، معلمان و فعالان کارگری و صنفی صادر کرده است. اقداماتی که انتقاد گسترده سازمان های حقوق بشری را به دنبال داشته است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG