نمایندگان پرستاران شرکتی خواستهای صنفی آنها را مطرح کردند
پنج نماینده پرستاران شرکتی معترض در جلسهای با کامل تقوی نژاد، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی وزارت بهداشت، مطالبات صنفی خود را مطرح کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، این جلسه در پی اعتراض پرستاران شرکتی در روز ۲۳ اردیبهشت، همزمان با روز جهانی پرستار، در مقابل وزارت بهداشت که پرستارانی از استانهای فارس، یزد، لرستان، همدان، قزوین و تهران در آن حضور داشتند، برگزار شد.
به گفته یک پرستار، نمایندگان پرستاران شرکتی خواستار حفظ سنوات این گروه از پرستاران و کاهش فاصله پرداختی پرستاران شرکتی با سایر پرستاران شدند.
تبدیل وضعیت استخدامی نیروهای شرکتی، امضای قراردادهای نیروهای شرکتی به صورت مستقیم، پیگیری معوقات حقوقی و مزایای کارکنان قراردادی یا نیروهای شرکتی و افزایش حقوق این نیروها از مطالبات دیگر این پرستاران بودهاند.
اعتصاب ۳۵۰۰ کارگر شرکت زغال سنگ کرمان با تحقق برخی از خواستههای آنان پایان یافت
خبرگزاری صدا و سیما از پایان اعتصاب ۳۵۰۰ کارگر شرکت زغال سنگ کرمان در پی توافق نمایندگان کارگران، مدیرعامل این شرکت، نمایندگان دولت و مدیر عامل صندوق بازنشستگی فولاد خبر داد.
۳۵۰۰ کارگر شرکت زغال سنگ کرمان در بیش از یک هفته گذشته در اعتراض به تحقق نیافتن مطالبات صنفی و سیاست دولت برای خصوصی سازی این واحد اعتصاب کرده بودند.
بر اساس گزارشها، مذاکرات در مورد خواستههای کارگران پس از نشستی شش ساعته با پذیرش شماری از آنها پایان یافت. البته هنوز توافقی درباره واگذاری سهام شرکت زغالسنگ کرمان در بورس حاصل نشده است. این موضوع از دلایل اصلی اعتصاب و تجمع۳۵۰۰ کارگر زغال سنگ بود.
شرکت زغال سنگ کرمان زیرمجموعه صندوق بازنشستگی فولاد است و این صندوق قصد دارد شرکت را به شرکت دالاهو واگذار و سهام آن را در بازار بورس عرضه کند.
سیاست خصوصیسازی در ایران در دهههای گذشته اعتراض کارگران مناطق مختلف ایران را در پی داشته است.
اولین جلسه دادگاه متهمان پرونده شرکت نیشکر هفتتپه روز ۲۹ اردیبهشت برگزار میشود
اولین جلسه دادگاه متهمان پرونده شرکت نیشکر هفتتپه روز ۲۹ اردیبهشت به صورت علنی در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی برگزار میشود.
به گزارش قوه قضاییه، از جمله متهمان این پرونده، امید اسدبیگی است که به سردستگی سازمان یافته اخلال در نظام ارزی و پولی از طریق قاچاق عمده ارز و معاملات غیرمجاز ارزهای دولتی متهم شده است.
مهرداد رستمی نیز از دیگر متهمان پرونده نیشکر هفتتپه است که به مشارکت در تشکیل شبکه سازمان یافته اخلال در نظام ارزی و پولی از طریق قاچاق عمده ارز و معاملات غیرمجاز ارزهای دولتی متهم شده است.
در پاییز سال ۹۷، انتشار خبر اختلاش چند صد میلیون یورویی، از دلایل اعتراضهای گسترده کارگران شرکت نیشکر هفتتپه بود.
شرکت نیشکر هفتتپه در بهمن سال ۹۴ به مهرداد رستمی و امید اسدبیگی که ۲۸ و ۳۱ سال سن داشتند، واگذار شد. این واحد کشاورزی – صنعتی پس از واگذاری با مشکلات بسیار مانند تاخیر طولانی در پرداخت دستمزد و سایر مطالبات مزدی هزاران کارگر مواجه شد. این موضوع اعتراض های بسیار کارگران نیشکر هفت تپه را به همراه داشت.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، محمد حبیبی را به عنوان معلم نمونه معرفی کرد
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، محمد حبیبی، فعال صنفی زندانی معلمان و معلم اخراجی، را به عنوان معلم نمونه معرفی کرد.
به گفته سخنگوی این شورا، تشکلهای عضو این نهاد صنفی تصویب کردند به پاس قدردانی از معلمان زندانی و تلاش و کوشش آنان برای بهبود نظام آموزشی، محمد حبیبی را به عنوان معلم نمونه به جامعه فرهنگیان و مردم ایران معرفی کنند.
آقای حبیبی در جریان یک تجمع صنفی در اردیبهشت سال ۹۷ بازداشت شد.
او در دادگاه به تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی به بیش از ۱۰ سال حبس که هفت سال و نیم آن قابل اجرا است، محکوم شد.
این فعال صنفی در اردیبهشت سال جاری از آموزش و پرورش اخراج شد.
بر اساس این گزارش، انتخاب محمد حبیبی به عنوان معلم نمونه به دلیل تلاشهای او برای گسترش فعالیت صنفی و دفاعش از آموزش و پرورش رایگان، عادلانه و باکیفیت انجام شد.
در حال حاضر، شماری از فعالان صنفی معلمان به اتهامهای امنیتی در زندان هستند. برخوردهای امنیتی و قضایی انتقاد سازمانهای حقوق بشری و اتحادیههای کارگری در جهان و نیز تشکلهای صنفی در ایران را به همراه داشته است.
«امیدی به وعدههای دولت نیست»
حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مجلس از شاهین شهر، گفت: احتمال دارد بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی ظرف یک ماه آینده پرداخت شود اما علی اکبر عیوضی، عضو هیئت مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران، با اعلام اینکه به وعدههای دولت هیچ امیدی نیست، گفت: کارگران و بازنشستگان مجبورند فقط تاسف بخورند بر وعدههایی که همگی توخالی از آب درآمده و تحقق نیافتهاند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، آقای عیوضی از دولت انتقاد کرد که به توصیف وی، به هیچ وجه نگران معیشت کارگران بازنشسته و همچنین اوضاع بحرانی سازمان تامین اجتماعی نیست و نمایندگان مجلس نیز به نظر نمیرسد توان آن را داشته باشند که دولت را مجاب کنند که حداقل بخشی از بدهی ۲۶۰ هزار میلیارد تومانی خود به سازمان تامین اجتماعی را بپردازد.
این عضو هیئت مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران افزود: دولت نه امسال، نه سال گذشته و نه سالهای قبل، بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی را نپرداخته و فقط برای این سازمان تعهد تراشیده است و هشدار داد اگر اوضاع دو سال دیگر به همین منوال پیش برود، دیگر اثری از این سازمان نخواهد بود؛ چراکه تامین اجتماعی به قهقرا میرود.
مصاحبه یک راننده اتوبوس درباره کرونا؛شرکت واحد شکایت کرد
سندیکای کارگران شرکت وحد اتوبوسرانی تهران و حومه خبر داد که این شرکت از ابراهیم حیدری، راننده اتوبوس، بهدلیل مصاحبه با خبرگزاری مهر در مورد کمبودها و مشکلات رانندگان شرکت واحد در شرایط شیوع کرونا شکایت کرده است.
بر اساس این گزارش، شرکت واحد اتوبوسرانی تهران شکایتی را علیه آقای حیدری در دادسرای فرهنگ و رسانه به اتهام نشر اکاذیب، تصرف غیرقانونی و استفاده غیرمجاز از اموال دولتی طرح کرده است.
سندیکای کارگران شرکت وحد اتوبوسرانی تهران و حومه هدف مدیریت شرکت واحد از این شکایت را خفه کردن صدای کارگران توصیف کرد و افزود: مدیریت ناکارآمدی که از شروع شیوع کرونا نتوانست اندکی شرایط را برای رانندگان که در خط اول خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند، بهتر کند، با فشار و تهدید میخواهد بر مشکلاتشان بیفزاید.
بر اساس این گزارش، در روزهای اخیر، اضافه کاری ابراهیم حیدری قطع شده و شیفت کاریاش هم تغییر کرده است.
این سندیکا از شهردار تهران و نمایندگان شورای شهر تهران خواست در مورد «این نوع عملکردهای ضدکارگری مدیریت شرکت واحد» واکنش نشان دهند.
«ابتلای شماری از کارگران هفتتپه به کرونا»؛ کارفرمای خصوصی تکذیب کرد
سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه از ابتلای بین ۱۰ تا ۱۵ کارگر شاغل در قسمت کوره بخار و قسمت تولید شکر این واحد به ویروس کرونا خبر داد و گفت: هیچگونه تدابیری از طرف مسئولان شرکت برای جلوگیری از شیوع و ابتلای کارگران دیگر انجام نشده است.
این سندیکا با اعلام اینکه شرکت نیشکر هفتتپه همچنان به صورت عادی به فعالیت خود ادامه میدهد، مبتلا شدن کارگران نیشکر هفتتپه را نشانه بیکفایتی کارفرما و افراد مسئول در نیشکر هفتتپه دانست.
سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه اعلام کرد که کارفرما و نمایندگان او باید تمهیدات، امکانات و ملزومات لازم را برای حفظ جان کارگران در محیط کار فراهم کنند و افزود: در غیر اینصورت، لازم است کارگران تا رفع خطر در مرخصی باشند و حقوق و مزایای دوران کار را دریافت کنند.
در این حال،به گزارش خبرگزاری ایلنا، امید اسدبیگی، کارفرمای خصوصی شرکت نیشکر هفتتپه، خبر ابتلای کارگران به کرونا رد کرد.
مدیر این شرکت هم گفت که فقط دو تن مشکوک به کرونا بودند که به قرنطینه منتقل شدهاند.
بیمه بیکاری به کارگران پرداخت نشده است
علی خدایی، عضو کارگری شورای عالی کار، خبر داد که با وجود گذشت سه ماه از شیوع کرونا، هنوز هیچیک از کارگران به بیمه بیکاری دست پیدا نکردهاند.
او در برنامهای رادیویی گفت: بر اساس آخرین پیگیریها، گویا بین سازمان تأمین اجتماعی و ستاد مقابله با کرونا، دوگانگی وجود دارد.
علی خدایی با اشاره به اینکه ۵۰۰۰ میلیارد تومان، به طور مشخص برای مقرری بیمه بیکاری از سوی دولت تخصیص یافته است، افزود: طبق آمارها بیش از ۸۶۰ هزار تن برای بیمه بیکاری ثبت نام کردهاند که ۷۶۰ هزار تن از آنها مشمول بیمه بیکاری شناخته شدند.
این عضو شورای عالی کار در عین حال با اشاره به وجود بیش از ۹۰۰ هزار کارگر بیمه شده ساختمانی در ایران و ۱۵۰ هزار کارگر ساختمانی ثبت نام شده در سامانه رفاهی وزارت کار برای بیمه بیکاری اضافه کرد: متاسفانه بیمه بیکاری به این کارگران بیصدا تعلق نگرفته و هیچ اقدامی برای این افراد انجام نشده است.
وی اشاره کرد: سازمان تأمین اجتماعی کرونا را جزو حوادث غیرمترقبه تلقی میکند و معتقد است طبق قانون اساسی، دولت باید پوشش بیمه بیکاری کارگران را برعهده بگیرد اما از طرف مقابل، هنوز پاسخی برای اختصاص عملی این بودجه داده نشده است.
علی خدایی تاکید کرد: اختصاص بودجه برای بیمه بیکاری، مشکلی را حل نمیکند و باید به دست کارگران برسد.
او در بخش دیگری از سخنانش با ابراز نگرانی از وضعیت سلامت کارگران در کارگارههای کوچک گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا پروتکلهای مختلفی برای سلامت کارکنان ابلاغ کرده است، اما در عمل هیچ نظارتی بر اجرای این پروتکلها وجود ندارد و پروتکلها در بسیاری از کارگاههای کوچک رعایت نمیشود.
خانه کارگر کرمان خواستار واگذار نشدن شرکت زغالسنگ به بخش خصوصی و بازگشت آن به صندوق بازنشستگی فولاد شد
دبیر خانه کارگر استان کرمان خواستار واگذار نشدن شرکت زغالسنگ کرمان به بخش خصوصی و بازگشت آن به صندوق بازنشستگی فولاد شد.
عباس کاربخش در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا، با اشاره به اعتراضهای ۳۵۰۰ کارگر شرکت زغال سنگ کرمان گفت: کارگران از وضع موجود گلایه دارند و خواستار واگذار نشدن شرکت زغالسنگ کرمان به بخش خصوصی و بازگشت آن به صندوق بازنشستگان فولاد و ارائه تضمینهای لازم از سوی مدیریت شرکت برای لحاظ شدن ضرائب شغلی هستند.
به گفته او، شفافسازی طرح طبقهبندی مشاغل و اجرایی شدن آن و استخدام تمامی کارکنان شرکت زغالسنگ کرمان از سوی صندوق بازنشستگان فولاد از دیگر خواستههای کارگران است.
۳۵۰۰ کارگر شرکت زغال سنگ کرمان در روزهای دوشنبه و سهشنبه در اعتراض به تحقق نیافتن خواستههای خود اعتصاب کردند.
این دومین اعتصاب کارگران شرکت زغال سنگ کرمان در یک ماه اخیر است.
سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران از آنچه تبلیغات قوه قضائیه در مورد کارگران نامید، انتقاد کرد
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در بیانیهای آنچه تبلیغات مربوط به دیدار رئیس قوه قضائیه با کارگران و تبرئه شماری از کارگران شرکت هپکوی اراک نامید را دروغین نامید.
این تشکل کارگری با اعلام اینکه قوه قضائیه با شدت و بیش از گذشته در حال صدور احکام بازداشت و زندان برای کارگران و معلمان است، افزود: رفتار امروز دستگاه قضایی، چیزی جز الگو و روشی دیگر از سرکوب فرودستان نیست.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با اشاره به بازداشت، پروندهسازی و صدور احکام زندان و شلاق برای شمار زیادی از کارگران، معلمان و دانشجویان و حامیان طبقه کارگر را محکوم کرد.
این تشکل کارگری با درخواست برای لغو این احکام گفت این سرکوبها، فساد، فقر و ناکارآمدی مدیران نالایق را به جامعه تحمیل خواهد کرد.