لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۵۲

کارنامه مهرماه ۹۹

تازه‌ترین رویدادهای صنفی و کارگری ایران در مهرماه ۹۹ را هر روز در اینجا دنبال کنید.

۱۵:۲۹ ۱.۷.۱۳۹۹

برای دسترسی به اخبار و رویدادهای صنفی و کارگری در شهریورماه ۹۹، کارنامه شهریورماه ۹۹ را دنبال کنید.

۱۵:۵۱ ۱.۷.۱۳۹۹

«هیچ خبری از تحقق وعده‌ها برای حل مشکلات نیشکر هفت‌تپه نیست»

یوسف بهمنی، نماینده کارگران نیشکر هفت‌تپه، با اعلام اینکه هنوز هیچ خبری از تحقق وعده‌های آقایان برای حل مشکلات این شرکت نیست، گفت: قول بازگشت به کار کارگران اخراجی، از اساس،‌ بی‌پایه بود.

آقای بهمنی در گفت‌وگو با امتداد، متعلق به حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، اشاره کرد که نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ هنگام بازدید از شرکت نیشکر هفت‌تپه، وعده داده و گفته بودند محمد خنیفر، ایمان افضلی و سالار بیژنی برای پیگیری مسئله بازگشت به کار، به ستاد خبری وزارت اطلاعات مراجعه کنند تا اقدامات لازم در این زمینه انجام شود اما در آنجا پاسخی به آنها داده نشد.

اما وضعیت اسماعیل بخشی، از دیگر نمایندگان کارگران نیشکر هفت‌تپه، چگونه است؟ یوسف بهمنی درباره او به امتداد گفت: به هر دری زدیم، به در بسته خوردیم و هر زمان که مسئله او را پرس‌وجو می‌کنیم، پلیس امنیت، ماجرای اسماعیل بخشی را امنیتی جلوه می‌دهد.

او اضافه کرد که حتی در مراجعه سه کارگر اخراجی به ستاد خبری وزارت اطلاعات،‌ نامی از اسماعیل بخشی برای بازگشت به کار برده نشد و این در شرایطی است که دغدغه اول کارگران، آقای بخشی بوده است.

به نوشته امتداد، یوسف بهمنی با اعلام اینکه قرار بود جلسه‌ای با حضور نمایندگان کارگران نیشکر هفت‌تپه، اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، نمایندگان دیوان محاسبات و وزیر اقتصاد برگزار شود، افزود: چند هفته‌ای است که به بهانه‌های مختلف، از برگزاری این نشست سرباز ‌زده می‌شود.

این نماینده کارگران نیشکر هفت‌تپه با اشاره به رای دیوان محاسبات به نفع کارگران، مبنی بر اینکه امید اسدبیگی و خانواده‌اش، اهلیت و صلاحیت مالکیت این شرکت را ندارند، افزود: در صحبت با نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰، بنا شد اگر وزارت اقتصاد اقدام نکرد، نسبت به استیضاح وزیر اقتصاد اقدام شود که تاکنون خبری از این ماجرا نشده است.

او اضافه کرد: همچنین بنا بود دیوان محاسبات از طریق دادستان کل، بحث خلع‌ید را پیگیری کند که هنوز جوابی به ما داده نشده است که این مسئله در چه مرحله‌ای قرار دارد.

یوسف بهمنی همچنین درباره تشکیل پرونده قضایی برای ۱۶ کارگر نیشکر هفت‌تپه گفت که این پرونده‌ها در مرحله تجدیدنظر اهواز هستند که ماه‌هاست اقدامی برای آنها انجام نشده و در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

بر اساس این گزارش، برای یوسف بهمنی، محمد خنیفر، مسلم چشمه‌خاور و ابراهیم عباسی منجزی نیز پرونده‌های مفتوح در دادگاه شوش وجود دارد که به گفته آقای بهمنی، به آن هم، رسیدگی نشده است.

کارگران نیشکر هفت‌تپه چندین روز پیش، به دنبال وعده‌های نمایندگان مجلس برای رسیدگی به خواسته‌های‌شان، به اعتصاب حدودا ۷۰ روزه خود پایان دادند.

آنها خواستار لغو مالکیت خصوصی شرکت، بازگشت به کار کارگران اخراجی، پرداخت دستمزدهای معوقه، تمدید دفترچه های بیمه و بازداشت امید اسدبیگی،‌کارفرمای خصوصی شرکت شده‌اند.

در این ارتباط،‌تاکنون تنها دستمزد معوقه کارگران تا پایان تیرماه پرداخت شده است.

۱۴:۲۳ ۲.۷.۱۳۹۹

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران: بیش از ۱۴ میلیون کارگر در لبه تیغ زندگی می‌کنند

ناصر چمنی، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، روز چهارشنبه با اعلام اینکه بیش از ۱۴ میلیون کارگر در لبه تیغ زندگی می‌کنند، گفت که آنها به فکر این هستند که فقط یک روز زنده بمانند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، او شرایط معیشتی کارگران را شرایط بین مرگ و زندگی نامید و افزود که این کانون کارگری در نامه‌ای به کمیسیون اجتماعی مجلس خواستار رسیدگی به بحث معیشتی کارگران شده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، علی بابایی‌کارنامی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، هم با انتقاد از وضعیت معیشتی و اقتصادی کارگران گفت که تمام کارگران زیر خط فقر هستند.

پیشتر هادی ابوی، دبیر کل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور، روز دوشنبه اعلام کرده بود که خط فقر به ۱۰ میلیون تومان رسیده است.

در حال حاضر، پایه دستمزد کارگران مشمول قانون کار، حدود دو میلیون تومان است که با برخی مزایا برای کارگران متاهل به سه میلیون تومان می‌رسد.

۲۰:۳۱ ۵.۷.۱۳۹۹

۸ سندیکا و تشکل کارگری و صنفی:‌ تهدید، شکنجه و اعدام، نشانه وحشت و استیصال ‌جمهوری‌اسلامی است

هشت سندیکا و تشکل کارگری، معلمان و بازنشستگان با انتشار بیانیه مشترکی با اشاره به اعدام نوید افکاری،‌ از بازداشت شدگان مرداد سال ۹۷،‌ هرگونه تهدید، شکنجه و اعدام در جمهوری اسلامی را «نشانه وحشت و استیصال کارگزاران و عوامل سرمایه» دانستند.

در این بیانیه با اشاره به اینکه نوید افکاری بدون آنکه «حتی اجازه دیدار با خانواده و مادر خود را داشته باشد»‌ افزودند: او «با دستپاچگی هرچه تمام‌تر به طناب دار آویخته شد، تا به زعم مقامات و ارگان‌های حامی سرمایه، درس عبرتی باشد برای کارگران و مردم معترضی که زندگی در زیر بار ستم طبقاتی و بی‌حقوقی را بر نمی‌تابند و به انحاء مختلف، اعتراض خود را نسبت به مناسبات استثماری و اختناق حاکم بر جامعه نشان می‌دهند».​

سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، کانون صنفی معلمان اسلام‌شهر،‌ کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری،‌ شورای بازنشستگان ایران، کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری، اتحاد بازنشستگان و گروه اتحاد بازنشستگان در این بیانیه،‌ دلیل اعدام نوید افکاری را ترساندن کارگران و مردم معترض و جلوگیری از اعتراض‌های آنان در آینده دانستند.

این سندیکاها و تشکل‌های کارگری و صنفی اضافه کردند:‌ «آنچه کارگران و توده‌های محروم و زحمتکش جامعه را به حرکت وا‌ می‌دارد و به اعتراض و مبارزه می‌کشاند، شرایط و اوضاع و احوال اسفباری است که زندگی را برای بیش از ۹۰ درصد آحاد جامعه سخت و غیرقابل تحمل کرده و آنان را به فقر و خانه‌خرابی کشانده است».

آنها نوشتند که «نوید و نویدها در واقع محصول این شرایط هستند و از دل شرایط نامناسب اجتماعی و اعتراضات و مبارزات مردم برمی‌خیزند».

به نوشته این بیانیه،‌ «نهادهایی که با صحنه سازی و گرفتن اعتراف در زیر فشار و شکنجه حکم صادر می‌کنند تا جان یک کارگر زحمتکش و بی‌گناه را بگیرند و از این طریق به اصطلاح، قدرت‌نمایی کنند، به راستی ترسیده‌اند و سخت نگران وضعیت آتی خود در روزها و ماه‌های پیش‌رو هستند».

اما به اعتقاد امضاکنندگان این بیانیه،‌ «اعدام نوید نه تنها ترس و وحشت در دل مردم ایجاد نکرد، بلکه واکنش شدید و گسترده کارگران و توده‌های مردم را همراه با خشم و انزجار آنان نسبت به این اقدام سرکوب‌گرایانه و ضدانسانی برانگیخت و آن را به عنوان قتل عمد دولتی و پدیده‌ای مذموم و ضدبشری در معرض نگاه و قضاوت کارگران آگاه و وجدان‌های بیدار جامعه قرار داد».

این سندیکاها و تشکل‌های کارگری و صنفی اشاره کردند که «اعدام نوید بار دیگر حساسیت جامعه را نسبت به اعدام جلب کرد و به کارگران و توده‌های مردم یادآور شد که باید پرقدرت، متشکل و گسترده علیه اعدام و سلب آزادی به مبارزه برخاست و به طور قطع این، نتیجه مطلوبِ دولتمردان و عوامل سرمایه نبوده است».

آنها در پایان بیانیه، ‌«حق شرکت در اعتراض‌ها و اعتصاب‌های کارگری را جزیی از حقوق حقه و مسلم کارگران و توده‌های محروم»‌ دانستند و نوشتند: «هیچ کس را نباید به خاطر اعتراض به مصائبی که دامن‌گیر کارگران و زحمتکشان است، تهدید و ارعاب کرد و مهمتر و فجیع‌تر از آن، بازداشت، زندانی، شکنجه و اعدام کرد».

۱۷:۲۱ ۱۰.۷.۱۳۹۹

برکناری کارفرمای خصوصی نیشکر هفت‌تپه تا پایان آبان ماه

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس روز چهارشنبه اعلام کرد: خلع ید و تعیین جایگزین مدیریت فعلی شرکت هفت‌تپه که تخلفات متعددی داشته است، تا پایان آبان ماه انجام خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، علی خضریان در پی برگزاری نشست بررسی مشکلات کارگران شرکت هفت‌تپه گفت: پس از رسیدگی به موضوع کشت، و به توصیف او، به ثمر رسیدن موضوع پرداخت دستمزدهای معوقه کارگران، برای نخستین بار، تمام دستگاه‌های نظارتی و امنیتی پذیرفتند تا پایان آبان ماه، مدیریت فعلی خلع ید شود.

او افزود: پس از آن، جایگزین مدیریت فعلی تعیین می‌شود تا وضعیت نیشکر هفت‌تپه از شرایط نامساعدی که از سال ۹۴ دچار آن شده است، خارج شود.

شرکت نیشکر هفت تپه با ۲۴ هزار هکتار مساحت، در بهمن سال ۹۴ با پیش پرداختی ۶ میلیارد تومانی،‌ به امید اسدبیگی و مهرداد رستمی‌چگینی واگذار شد. این واگذاری، انتقادهای گسترده کارگران شرکت را به همراه داشت. هزاران کارگر نیشکر هفت‌تپه خواستار بازگشت مالکیت شرکت به دولت و تحت نظارت کارگران و یا واگذاری این واحد کشاورزی – صنعتی به خود کارگران شده‌اند. دولت حسن روحانی تاکنون با لغو خصوصی‌سازی شرکت نیشکر هفت‌تپه مخالفت کرده بود.

به نوشته ایرنا به نقل از سخنگوی اصل ۹۰ مجلس، باید بررسی شود که کدام یک از دستگاه‌های داوطلب برای تصدی بر شرکت نیشکر هفت‌تپه، اهلیت دارند و اگر این شرکت به دست یک دستگاه دولتی یا خصوصی داده شود که توان تامین نیاز مالی شرکت را ندارد، مشکلی حل نخواهد شد.

وی اشاره کرد که دولت تعیین خواهد کرد که نیشکر هفت‌تپه به چه مالکی سپرده شود.

این موضوع در شرایطی ابراز شد که واگذاری‌ها به بخش خصوصی در جمهوری‌اسلامی، ‌انتقادهای بسیاری به همراه داشته است.

به رغم دفاع مقام‌های جمهوری‌اسلامی، از جمله علی خامنه‌ای، حسن روحانی و اسحاق جهانگیری از سیاست خصوصی‌سازی، گزارش‌ها حاکی از بروز مشکلات اقتصادی گسترده در واحدهای خصوصی‌سازی شده، است. در این ارتباط، نیشکر هفت‌تپه تنها شرکتی نیست که با مشکل مواجه شده است. در این ارتباط،‌ می‌توان به شرکت‌های هپکو، آذرآب، ماشین‌سازی تبریز،‌ پلی‌اکریل، گروه‌ ملی صنعتی فولاد ایران و نمونه‌های دیگر اشاره کرد.‌

در همین حال، محمد کعب عمیر، نماینده مجلس از شوش، اعلام کرد از آنجا که حدود سه ماه دستمزد کارگران نیشکر هفت‌تپه عقب افتاده است، مقرر شد تا ۱۵ مهرماه، دستمزد و اضافه‌کاری تیر و مردادماه پرداخت شود. او به زمان پرداخت دستمزد شهریور ماه کارگران اشاره نکرد.

همچنین به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی نیکزاد، نائب رئیس دوم مجلس، گفت که مقرر شده است به وضعیت کارگران معترض رسیدگی شود. او توضیح بیشتری نداد ولی به گزارش‌ تشکل‌های کارگری و صنفی، پرونده‌سازی‌های امنیتی و قضایی برای کارگران نیشکر هفت‌تپه ادامه دارد.

در این ارتباط، به گزارش سندیکای کارگران اتوبوس‌رانی تهران و حومه،‌ با شکایت شرکت خصوصی نیشکر هفت‌تپه، هفت تن از کارگران این شرکت به پاسگاه مستقر در هفت‌تپه احضار شدند.

عنوان اتهام این هفت تن،‌ تحریک کارگران در اول مهرماه برای اعتصاب بوده است. کارگران احضار شده، محمدامین حجازی، احمد شلاگه، رحیم حمدانی، میلاد لطیفی، محمد عبدلخانی، عظیم الکثیر و قاسم کثیر هستند.

در همین حال، به نوشته خبرگزاری صدا و سیما، نائب رئیس دوم مجلس همچنین گفت که با همکاری سازمان تامین اجتماعی، دفترچه کارگران هفت‌تپه تا آخر امسال تمدید شد.

۰۱:۰۶ ۱۲.۷.۱۳۹۹

«آموزش و پرورش در گلوگاه چرک‌آلود سیاست و گذرگاه انتفاعی سهام‌خواهی گیر کرده است»

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه‌ای به مناسبت سیزدهم مهر، روز جهانی معلم، نوشت: «سال‌های بسیار است که آموزش و پرورش در گلوگاه چرک‌آلود سیاست و گذرگاه انتفاعی سهام‌خواهی گیر کرده است و دستاوردی جز تولید تفکر تنازع برای بقا ندارد».

در این بیانیه آمده است که «در این سیر سیاه سیاست‌زده، معلمان به جای آنکه پیشاهنگان مدنیت و توسعه‌خواهی و کنترل‌گران بحران‌های اجتماعی باشند، خود در باتلاقی از بحران‌های مالی، شغلی، امنیتی و بی‌مهارتی دست و پا می‌زنند».

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با اعلام اینکه «روند آموزش و چرخه پرورش در این نهاد قربانی، مانند کارکرد کارخانه معیوبی طراحی شده تا دریک قالب مشخص و غیرمنعطف، دائما خشت بزند»‌ افزود: «در گرماگرم شیوع بیماری کرونا، درماندگی آموزش و پرورش در مواجهه خلاقانه و اثرگذار با بحران‌های گوناگون، بیش از پیش نمایان شده است».

این شورا اضافه کرد: «در حالی‌که اکثریت معلمان به دلیل خلأ آموزش‌های اصولی و دانش‌محور، از تخلق به مهارت‌های مدرن، محروم و از ابتدایی‌ترین امکانات تکنیکال بی‌بهره هستند، یا مجبور به فعالیت فرمایشی درکلاس‌هایی می‌شوند که به دلیل فقدان زیرساخت‌های بهداشتی، تولیدی مرگ هستند و یا در اوج محرومیت از دستاوردها و مهارت‌های دانش بنیان، به آموزش تئاترگونه در فضای مجازی واداشته می‌شوند تا آموزش و پرورش نیز از قافله کلاه‌گذاری بر سر حقیقت و تهیه آمارهای مارصفت که بر قلب دانایی و مدنیت، نیش می‌زنند، عقب نمانده باشد».

به نوشته این بیانیه،‌این شرایط در حالی است که بخش بزرگی از جامعه دانش‌آموزی کشور نیز از داشتن سخت‌افزارهای حداقلی در این زمینه، بی‌بهره و با آن کاملا بیگانه‌اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با تاکید بر این نکته که «نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی می‌توانند اثرگذارترین عامل در زمینه خروج آموزش و پرورش از دامنه تنگ اندیشه‌های سنتی و حرکت به سمت آموزش‌های مدرن و روزآمد باشند»‌ افزود:‌«متاسفانه این امکان نیز در دستگاه فکری مسئولان، میوه ممنوعه تلقی می‌شود؛ به گونه‌ای که علی‌رغم صراحت اصل ۲۶ قانون اساسی، مجلس و شورای نگهبان سال‌هاست که با تعلیق قانون فعالیت‌های مدنی و تبعید حق کنشگری صنفی، عملا فرهنگیان را برخلاف مفاد اصل نهم قانون اساسی از حق مسلم و قانونی خود، محروم و زمینه برخوردهای قهری و غیراصولی با کنشگران صنفی را فراهم کرده‌اند».

به عقیده این تشکل صنفی، «در ژرفنای تاریک همین خلا قانونی است که تعدادی از معلمان دغدغه‌مند و متعهد، با زنجیری از پوسته تفسیری قوانین، گرفتار اخراج، تبعید و حبس‌های طولانی‌مدت، آن هم در محبس‌های غیربهداشتی شده‌اند و حتی از مرخصی‌‌های متعارفی که جانیان و اختلاس‌گران نیز از آن بهره‌مندند، محرومند».

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با تبریک روز جهانی معلم به «همه فرهنگیان و دغدغه‌مندان دلسوخته این عرصه، فارغ از هرگونه تعلق سیاسی، جناحی یا وطن‌ستیزانه» اعلام کرد: «تفکر کنونی حاکم بر سیاست‌گذاری‌های آموزشی، نگرش اعورانه در تخصیص بودجه به این نهاد، دخالت نهادهای موازی در تصمیم‌سازی های آموزشی، پولی‌سازی آموزش، محتوای غیرعلمی کتب درسی و مدیریت‌های عقیم در تولید فراورده‌های اندیشگانی، هرروز بیش از پیش، کارخانه بزرگ تعلیم و تربیت را در تولید شهروندان متعهد و مسئولیت پذیر، ناتوان‌تر می‌کند و به سمت ناباروری تربیتی سوق می دهد».

این شورا به همه دستگاه‌های مسئول و تصمیم‌ساز، هشدار داد که مسئولیت مدنی و قانونی تمام بحران‌هایی که در اثر این کج‌اندیشگی‌ها بر حال و آینده جامعه، تحمیل شده و می‌شود، با آنهاست.

این تشکل صنفی از دستگاه قضایی خواست با رجوع به رسالت خود در اصل ۱۵۶ قانون اساسی و آزادی معلمان زندانی، بستر جامعه را برای احیای حقوق عمومی و گسترش آزادی‌های مشروع، مهیا کند.

۰۱:۲۵ ۱۲.۷.۱۳۹۹

۸۰ سندیکا و تشکل کارگری در سراسر دنیا خواستار آزادی زندانیان سیاسی در ایران شدند

۸۰ سندیکا و تشکل کارگری در سراسر دنیا با انتشار بیانیه مشترکی خواستار آزادی همه زنان و مردانی که به دلایل سیاسی در ایران زندانی هستند. شدند.

در این بیانیه با ابراز نگرانی از وضعیت جسمانی جعفر عظیم‌زاده، رئیس هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران؛ اسماعیل عبدی و محمد حبیبی، اعضای کانون صنفی معلمان ایران؛ و نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، آمده است: «شرایط زندان‌ها در ایران، که به داشتن تراکم جمعیتی به مراتب بیشتر از ظرفیت زندان‌ها شهرت دارند، به زندانیان امکان آن را نمی‌دهد که از امکانان درمانی حداقل برخوردار شوند».

سندیکاها و تشکل‌های امضا کننده بیانیه نوشته اند: «زندان‌ها، محیط مناسبی برای شیوع کرونا هستند»‌ و در این مورد به گزارش سازمان عفو بین الملل اشاره کردند که در تابستان سال جاری «از سهل‌انگاری و بی‌توجهی عامدانه دولت ایران در رابطه با بحران ناشی از کرونا در زندان‌ها، معالحه نشدن زندانیان مبتلا به کرونا، نبود تجهیزات درمانی و حفاظت زندانیان در برابر کرونا» خبر داده بود.

این ۸۰ سندیکا و تشکل کارگری خواستار آزادی بدون قید و شرط نسرین ستوده، جعفر عظیم‌زاده، اسماعیل عبدی، محمد حبیبی و تمامی کارگران، فعالان سندیکایی، نویسندگان و زندانیان عقیدتی زندانی شدند.

آنها از مقام‌های جمهوری‌اسلامی خواستند به منظور حفاظت همه زندانیان در برابر کرونا و در جهت ارائه خدمات درمانی به آنها اقدامات لازم را انجام دهند.

۱۵:۴۲ ۱۶.۷.۱۳۹۹

«افزایش مجدد حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی به امسال نمی‌رسد»

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران با اعلام اینکه افزایش مجدد حقوق بازنشستگان این سازمان به امسال نمی‌رسد، از دولت خواست که «دست از تبعیض بردارد».

به گزارش خبرگزاری مهر، علی دهقان‌کیا درباره طرح مجلس برای افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: «بعید می‌دانم این اتفاق در سال جاری رخ دهد و اگر هم نمایندگان بخواهند برای افزایش حقوق بازنشستگان این سازمان چاره‌ای بیندیشند، در بودجه سال آینده دیده می‌شود».

وی اضافه کرد: «با توجه به شرایط بد اقتصادی در سال آینده، وضعیت بدتر می‌شود، چرا که از ابتدای سال تاکنون، چند برابر نسبت به سال گذشته با افزایش تورم روبرو بودیم. بنابراین حقوق بازنشستگان پاسخگوی نیازهای آنها نیست و اگر نمایندگان مجلس بتوانند فکری برای افزایش حقوق آنها کنند، کار بسیار خوبی انجام داده‌اند، زیرا مستمری بازنشستگان، جواب‌گوی تورم لجام گسیخته فعلی نیست».

آقای دهقان‌کیا با تأکید بر اینکه بازنشستگان مشکل پرداخت اجاره خانه دارند، افزود: ۵۰ تا ۶۰ درصد بازنشستگان تأمین اجتماعی خانه ندارند و مستأجرند و در شرایط فعلی و با این حقوق، توان پرداخت اجاره، حتی در جنوبی‌ترین مناطق تهران را ندارند.

وی از دولت حسن روحانی خواست «از محل بدهی‌های خود، مشکل بازنشستگان را برطرف کند» و گفت: «از ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتباری که قرار بود امسال به تأمین اجتماعی پرداخت شود تنها ۳۲ هزار میلیارد تومان پرداخت شد که برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان بود».

علی دهقان‌کیا به تبعیض میان بازنشستگان تأمین اجتماعی با لشکری‌ها و کشوری‌ها اشاره کرد و گفت: بازنشستگان لشکری و کشوری از ابتدای سال تاکنون دو بار حقوق‌شان اضافه شده و قرار است دوباره با اختصاص اعتباری جداگانه، متناسب‌سازی شوند».

او این موضوع را «گام مثبتی برای شاغلان و بازنشستگان لشکری و کشوری» دانست و این پرسش را مطرح کرد که چرا این موضوع «شامل حال بازنشستگان تأمین اجتماعی نشده و نمی‌شود».

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران «این تبعیض‌ها» را عاملی دانست که «باعث می‌شود بازنشستگان، دلخور و با مشکلات شدید معیشتی مواجه شوند».

آقای دهقان‌کیا گفت: «انتظار داریم دولت همه را با یک چشم نگاه کند و وقتی که حقوق لشکری‌ها و کشوری‌ها دو بار افزایش پیدا می‌کند، چرا برای تأمین اجتماعی‌ها این اتفاق نمی‌افتد».

۱۶:۱۰ ۱۶.۷.۱۳۹۹

اعتصاب و تجمع گروهی از کارگران فضای سبز شهرداری شهر امیدیه

گروهی از کارگران پیمانکاری فضای سبز شهرداری شهر امیدیه، صبح روز چهارشنبه در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود اعتصاب و در مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند.

برخی از این کارگران به خبرگزاری ایلنا گفتند: ۳ ماه دستمزد و عیدی سال گذشته کارگران، مابه‌التفاوت دستمزد فروردین سال جاری، دو ماه دستمزد سال ۹۷ و مابه‌التفاوت طرح طبقه‌بندی سال قبل به آنها پرداخت نشده است.

آنها گفتند که پس از اعتصاب و تجمع‌شان، مسئولان وعده پرداخت حدود ۲ میلیون تومان از مطالبات آنها را به‌صورت علی‌الحساب دادند.

به گفته این کارگران، شهرداری امیدیه مدعی‌ است به دلیل کمبود منابع مالی، امکان پرداخت به‌موقع دستمزد کارگران را ندارد.

۱۶:۲۴ ۱۶.۷.۱۳۹۹

برخورد سرویس کارگران با خاور حمل زباله شهرداری در اراک، ۸ کشته و زخمی برجای گذاشت

سرپرست مرکز پیش بیمارستانی دانشکده علوم پزشکی ساوه از کشته و مجروح شدن ۸ تن در پی برخورد سرویس کارگران با خاور حمل زباله شهرداری خبر داد.

بهرام صیدی به خبرگزاری فارس گفت: صبح روز چهارشنبه، بر اثر برخورد یک دستگاه اتوبوس سرویس حمل کارگران شرکت توسعه بلور کاوه با خاور حمل زباله شهرداری، یک تن کشته و هفت تن مجروح شدند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG