لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۳۲

ادعای مقام نظامی ایران در مورد «مردمی‌ترین نیروی نظامی» جهان


سرتیپ ابراهیم گلفام

سرتیپ ابراهیم گلفام

جانشین معاونت فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستادکل نیرو‌های مسلح

«نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران کم‌نظیرترین و مردمی‌ترین نیروی نظامی هستند»

گمراه‌کننده

جانشین معاونت فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیرو‌های مسلح روز ۲۸ اسفندماه در همایشی به نام کروناروایت، «مردمی بودن» را «ویژگی منحصر به فرد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران» دانست.

ابراهیم گلفام با اشاره به حضور نیروهای مسلح جمهوری اسلامی برای کمک به حادثه‌دیدگان در سیل، زلزله و همچنین «کشف اقلام احتکار شده» مرتبط با ویروس کرونا، با قدردانی ویژه از «نیروی انتظامی» و «بسیج» گفت که «یگان‌های نظامی در کمترین زمان ممکن در صحنه حاضر شده و به کمک مردم آسیب دیده می‌شتابند». وی همچنین نیروهای مسلح جمهوری اسلامی را «در حوزه حرفه‌ای و تولید امنیت» از «کم‌نظیر‌ها در دنیا» توصیف کرد.

آیا ادعای او درست است؟ آیا نیروهای مسلح جمهوری اسلامی را می‌توان «مردمی‌ترین نیروی نظامی در دنیا» دانست؟

در تاریخ حیات جمهوری اسلامی، جنبش‌های اعتراضی متعددی با دامنه و گستردگی‌های مختلف به راه افتاده است؛ تمامی آنها توسط نیروهای امنیتی و نظامی بویژه نیروی انتظامی و سپاه پاسداران به شدت سرکوب شده‌اند. شدت این سرکوب‌ها گاه به حدی بوده که بسیاری از معترضان در کف خیابان جان خود را از دست داده‌اند. بسیاری از فعالان سیاسی، مدنی، دانشجویان، مدافعان حقوق بشر و دیگر منتقدان و مخالفان جمهوری اسلامی نیز توسط سپاه پاسداران بازداشت شده و مورد شکنجه و ضرب و شتم قرار گرفته‌اند. همچنین شماری از افراد مسوول و نهادهای مرتبط با بخش‌های نظامی جمهوری اسلامی به سبب دست داشتن در نقض گسترده حقوق بشر تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار دارند.

از این رو، سخنان ابراهیم گلفام که «نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران» را «مردمی‌ترین نیروی نظامی» توصیف کرده، ادعایی گمراه‌کننده است که سعی می‌کند اذهان عمومی را درباره کارنامه نیروهای نظامی این حکومت در سرکوب، تهدید و پرونده‌های مختلف نقض حقوق بشر گمراه کند.

جنبش سبز بعد از انتخابات مناقشه‌برانگیز سال ۱۳۸۸ و همچنین جنبش‌های اعتراضی دی‌ماه ۱۳۹۶ و آبان ۱۳۹۸ از جمله مهمترین حرکت‌های اعتراضی و گسترده مردم ایران علیه جمهوری اسلامی تنها طی دوازده سال گذشته به شمار می‌روند که به صورت آشکار و البته بی‌رحمانه‌یی توسط نیروی انتظامی و سپاه پاسداران سرکوب شده‌اند. اگرچه آمار دقیقی از جان‌باختگان در دسترس نیست اما طبق برآوردهای خبرگزاری «رویترز»، تنها در جریان اعتراض‌های آبان ۱۳۹۸ حدود ۱۵۰۰ نفر جان خود را از دست دادند.

این اعتراض‌ها بسته به بزرگی و احتمال گسترش آن به شهرها و مناطق دیگر ابتدا با برخورد نیروی انتظامی و «یگان ویژه» آن مواجه و در گام بعدی نیروهای بسیج و سپاه پاسداران وارد عمل می‌شوند.

در موردی دیگر، هواپیمای مسافربری اوکراینی به شماره پرواز پی‌اس ۷۵۲ نیز ۱۸ دی ماه سال ۱۳۹۸ با شلیک دست‌کم دو موشک از سوی سپاه پاسداران سرنگون شد و تمام ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند. در این پرونده، برکناری و محاکمه امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از جمله مهمترین خواسته‌های خانواده‌های جانباختگان به شمار می‌رود.

نقش پررنگ نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در سرکوب‌ها نه تنها برای مردم بلکه برای جامعه جهانی نیز آشکار است؛ آنچنانکه بسیاری از افراد و نهادهای مسوول در بخش‌های مختلف نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در فهرست تحریم‌های بین‌المللی قرار گرفته‌اند؛ حسین اشتری‌فرد، ایوب سلیمانی، محمدعلی نوری‌نژاد، حمیدرضا اشراق، محمدرضا نقدی، اسماعیل احمدی مقدم، احمدرضا رادان، عبدالله عراقی، حیدر عباس‌زاده، رضا پاپی، حسن فیروزآبادی و محمد علی جعفری تنها شماری از بالاترین مقام‌ها در سپاه پاسداران و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی هستند که به دلیل دست داشتن در نقض خشن حقوق بشر مشمول تحریم‌های بین‌المللی قرار گرفته‌اند.

از این رو، اظهارات ابراهیم گلفام، جانشین معاونت فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیرو‌های مسلح مبنی بر اینکه «نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، مردمی‌ترین نیروی نظامی هستند»، ادعایی گمراه‌کننده است که تلاش می‌کند تا حافظه تاریخی ایرانیان را درباره عملکرد بخش‌های نظامی جمهوری اسلامی در سرکوب خشن مردم با هدف استمرار حیات این حکومت، گمراه سازد.

XS
SM
MD
LG