لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۲۲
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۱۵:۲۲ ۱.۱۰.۱۴۰۲

حملات متقابل حزب‌الله لبنان و ارتش اسرائیل به یکدیگر

رسانه‌های اسرائیل ظهر جمعه اول دی خبر دادند در پی شلیک بیش از ۴۰ فروند راکت و خمپاره از جنوب لبنان به مناطقی در مرز شمالی اسرائیل، نیروی هوایی اسرائیل و همچنین توپخانه زمینی ارتش «اهداف تروریستی وابسته به حزب‌الله لبنان» را هدف بمباران و گلوله قرار داده است.

حزب‌الله در بیانیه‌هایی مسئولیت حملات را پذیرفت و ادعا کرد که ابتدا تجمع نظامیان اسرائیلی را در یکی از عملیات هدف قرار داد و سپس «استحکامات» همان پادگان را خمپاره‌باران کرد.

هم‌زمان، حزب‌الله در این روز خبر داد که با کشته شدن دو عضو دیگر این گروه، شمار اعضایش که در دو ماه و نیم اخیر در نتیجه عملیات علیه اسرائیل از پا درآمده‌اند، به ۱۲۱ تن رسیده است.

حزب‌الله که خود مانند گروه افراطی حماس از سوی آمریکا و اسرائیل گروه تروریستی شناخته شده، برای یاری حماس در جنگ جاری وارد کارزار علیه اسرائیل شده است.

در این میان، روزنامه لبنانی الاخبار، که به حزب‌الله نزدیک است، گزارش داد که ۷۲ هزار و ۳۶ تن از ساکنان جنوب لبنان در دو ماه و نیم اخیر (از بیم تشدید درگیری میان حزب‌الله و اسرائیل) خانه خود را ترک کرده و به سایر نقاط لبنان رفته‌اند.

برخی رسانه‌های اسرائیل شمار لبنانی‌هایی را که به‌دلیل درگیری‌های حزب‌الله و اسرائیل ناچار به ترک خانه خود شده‌اند، بیش از ۱۲۰ هزار نفر اعلام کرده‌اند.

۱۴:۰۵ ۱.۱۰.۱۴۰۲

سازمان ملل: هزاران نفر در غزه در معرض قحطی هستند

سازمان ملل متحد هشدار داده که غزه با «بالاترین سطح ثبت شده ناامنی غذایی» مواجه شده، بحران گرسنگی «در ابعادی بی‌سابقه» و به طرز «فاجعه‌بار» در جریان است و هزاران نفر از ساکنان این باریکه در معرض قحطی هستند.

این احتمال مطرح شده که این وضعیت در هفته‌های آتی وخیم‌تر شود. تاریخ هفت هفته دیگر برای رسیدن به مرحله فوق حاد تخمین زده شده که ممکن است حدود ۵۰ درصد از جمعیت با عواقب سوء تغذیه شدید دست و پنجه نرم کند.

نوئلیا مونگه، رئیس نهاد اضطراری اقدام علیه گرسنگی، دراین زمینه گفت در حال تجربه یک وضعیت اضطراری هستیم که مشابه آن را ندیده بودیم.

به نوشته گاردین، در شرایطی که حدود ۹۰ درصد از ساکنان غزه در این جنگ جابه‌جا شده‌اند، با فرا رسیدن زمستان آن‌ها در معرض گرسنگی، بیماری و خطرات بیشتر هستند.

این هشدارها در زمینه پیش‌نویس قطعنامه «گام‌های فوری» برای ارائه کمک بشردوستانه به مردم غزه منتشر شده است.

قرار است قطعنامه تازه نوشته شده در نشست روز جمعه اول دی در شورای امنیت به رأی‌گیری گذاشته شود و آمریکا نیز چراغ سبز نشان داده که از آن حمایت کند.

اسرائیل این هفته گذرگاه «کرم شالوم» را برای ورود روزانه کامیون‌های حامل سوخت و غذا و سایر اقلام بشردوستانه باز کرد تا غیر از کامیون‌های حامل اقلام مشابه که هر روز از گذرگاه الرفح وارد غزه می‌شود، کار امداد تسریع شود.

۱۳:۲۶ ۱.۱۰.۱۴۰۲

گزارشی درباره ارائه اطلاعات اماکن مسیحی در غزه به ارتش اسرائیل

به گزارش نشریه پولیتیکو، افرادی در کنگره آمریکا تلاش کرده بودند مشخصات اماکن مسیحی در غزه را به اسرائیل اطلاع دهند تا در جریان جنگ جاری این ساختمان‌ها و کارکنان آن در امان باشند.

براساس این گزارش در روز جمعه اول دی، ارتش اسرائیل دریافت این مشخصات را تأیید کرده بود.

پولیتیکو ای‌میل‌های ردوبدل شده میان سازمان خدمات امداد کاتولیک در غزه با کارکنان مجلس سنا در کنگره را که از یک هفته بعد از شروع جنگ تا ۱۲ روز بعد از آن نوشته و ارسال شده بود، رؤیت کرده است.

آن تماس‌ها با هدف گرفتن تعهد از اسرائیل برای خودداری از حمله به این نهادهای مسیحی در غزه صورت گرفت اما بعداً یک کلیسا و یک صومعه که در کنار یکدیگر قرار دارد، هدف واقع شد.

به نوشته پولیتیکو، صومعه یادشده از ۴۰ کودک دارای «معلولیت شدید» و ۲۰ بزرگسال مراقبت می‌کند.

کلیسای کاتولیک غزه در آغاز هفته اعلام کرد یک مادر و دخترش در نزدیکی یک کلیسا در غزه کشته شدند، و ارتش اسرائیل را متهم کرد که یک تک‌تیرانداز آن بدون هیچ اخطاری به سوی آن‌دو شلیک کرد.

اسقف کلیسای لاتینی در خاورمیانه نیز در بیانیه‌ای گفت یک موشک اسرائیلی به صومعه غزه اصابت کرد.

پاپ فرانسیس کشته شدن دو زن مسیحی را در نزدیکی کلیسا در غزه محکوم کرده بود.

ارتش اسرائیل گفته بود که این رویدادها را بررسی می‌کند و نیروهایش قصد «حمله عامدانه» نداشته‌اند، اما افزوده بود براساس تحقیقات اولیه، عواملی در نزدیکی کلیسا نظامیان اسرائیلی در آن منطقه را «با تهدید روبه‌رو کرده بودند».

به نوشته پولیتیکو، کارکنان سنا و سازمان کمک‌رسانی نخواستند نام‌شان برده شود تا «بتوانند دور از هراس از مجازات» به حمایت از غیرنظامیان در غزه ادامه دهند.

گروه افراطی حماس که اسرائیل از روز ۱۵ مهر در پی حمله اعضای حماس به اسرائیل درگیر جنگ با آن است، از سوی آمریکا و اروپا نیز گروه تروریستی شناخته شده است. دو مجلس سنا و نمایندگان آمریکا در قطعنامه فراحزبی بر حمایت قاطع از اسرائیل تأکید کرده‌اند.

با این حال، چند عضو مجلس نمایندگان که از مخالفان همیشگی سیاست‌های اسرائیل هستند، در راستای حمایت از غیرنظامیان غزه سخنانی بیان کرده‌اند که با انتقادهایی نیز روبه‌رو شده‌اند.

۱۲:۲۹ ۱.۱۰.۱۴۰۲

شمار کشته‌شدگان فلسطینی در جنگ غزه از ۲۰ هزار تن گذشت

وزارت بهداشت فلسطینی در غزه که تحت نظر گروه افراطی حماس قرار دارد، اعلام کرد که شمار کشته‌ها در جنگ میان ارتش اسرائیل و حماس از ۲۰ هزار نفر فراتر رفت.

این گروه در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا و اروپا قرار دارد.

گزارش وزارت بهداشت غزه بامداد جمعه اول دی در روز هفتاد و هفتم از جنگی که ارتش اسرائیل پس از حمله اعضای حماس به شهرک‌های اسرائیل آغاز کرد، منتشر شده است.

اسرائیل در پی کشته شدن بیش از یک هزار و ۲۰۰ تن از مردم خود و غارت و سوزاندن ده‌ها شهرک و ربوده شدن حدود ۲۴۰ تن، جنگ با حماس را که قبلا نیز از سوی اسرائیل، آمریکا و اروپا تروریستی شناخته شده، آغاز کرد.

گزارش وزارت بهداشت در غزه میان کشته‌های وابسته به حماس یا شبه‌نظامیان سایر سازمان‌های مسلح فلسطینی با شهروندان عادی و غیرنظامی تفاوتی قائل نمی‌شود و از آغاز جنگ تنها آمار کلی را ارائه می‌کند.

ارتش اسرائیل اعلام کرده تا حال بیش از هشت هزار تن از افراد مسلح فلسطینی را در غزه از پای درآورده و در روز حمله هزاران تن از اعضای حماس به خاک اسرائیل در ۱۵ مهر نیز حدود یک هزار نفر آن‌ها را کشت.

با این حال، شمار ۲۰ هزار کشته معادل حدود یک صدم از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری این باریکه است. این بالاترین تلفات در غزه از زمان جنگ‌های اسرائیل علیه حماس و سازمان‌های فلسطینی در این باریکه در حدود سه دهه گذشته است.

ماه گذشته در حالی که شمار تلفات اعلام شده از سوی وزارت بهداشت غزه هنوز کمتر بود، یک بررسی تطبیقی از سوی شبکه کان اسرائیل این احتمال را مطرح کرد که این آمار با توجه به ارقامی که این وزارت در موارد پیشین از عملیات نظامی حماس و اسرائیل داده بود، چندان نادرست نیست و با درصدی از خطا، ممکن است تا حدی نسبی با واقعیت منطبق باشد.

۱۱:۵۶ ۱.۱۰.۱۴۰۲

مدیرکل وزارت بهداشت فلسطینی در غزه زخمی شد

منابع فلسطینی از غزه بامداد جمعه اول دی گزارش دادند منیر البشر، مدیرکل وزارت بهداشت فلسطینی در این باریکه که تحت کنترل گروه افراطی حماس که در فهرست گروه‌های تروریستی اروپا و آمریکا قرار دارد، است، در بمباران اسرائیلی زخمی شده است.

به نوشته روزنامه هاآرتص براساس منابع فلسطینی، البشر در جریان بمباران در منطقه جبالیا در شمال غزه زمانی که در خانه خواهر خود بود، مجروح شد.

یک دختر او کشته و همسر و فرزندان دیگرش زخمی شدند.

اسرائیل این هفته فیلمی از سخنان احمد کحلوت، مدیر بیمارستان کمال عدوان در منطقه جبالیا در غزه را که بازداشت کرده، پخش کرد که او گفت عضو شاخه نظامی حماس بوده و دست‌کم ۱۶ تن دیگر از اعضای کادر درمان بیمارستان زیر سرپرستی او در کنار کار درمانی، عضو حماس بودند و حماس دفاتری در این بیمارستان داشت.

فیلم سخنان مدیر بیمارستان کمال عدوان در جریان بازجویی سازمان امنیت داخلی اسرائیل از او گرفته شده بود.

اسرائیل غیر از دکتر کحلوت، ماه گذشته دکتر محمد ابوسلمیه، مدیر بیمارستان شفا در غزه را نیز به ظن ارتباط با شاخه نظامی گروه حماس بازداشت کرد و برای بازجویی به اسرائیل انتقال داد.

۱۱:۵۳ ۱.۱۰.۱۴۰۲

آمریکا می‌گوید از پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت درباره جنگ غزه حمایت می‌کند

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، احتمال داده که کشورش از پیشنهاد مربوط به ارائه کمک‌های بشردوستانه به باریکه غزه که روز جمعه اول دی در نشست شورای امنیت به رأی‌گیری گذاشته می‌شود، حمایت کند.

آمریکا از حمله غافلگیرانه اعضای گروه افراطی حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر که به اعلان جنگ ارتش اسرائیل علیه آن گروه در باریکه غزه منجر شد، قاطعانه در کنار اسرائیل ایستاده و با درخواست‌های برقراری آتش‌بس در این جنگ در مرحله کنونی مخالفت می‌کند. آمریکا مانند اسرائیل و اروپا حماس را گروه تروریستی شناخته است.

خانم گرینفیلد گفت پس از یک هفته مذاکره با مصر وامارات متحده عربی در مورد تعیین سازوکار نظارت بر ارائه کمک‌ها، متن پیشنهادی قطعنامه جدید تضمین ‌می‌کند کمک‌های بشردوستانه به کسانی که به آن نیاز دارند، ارائه شود.

رأی‌گیری در خصوص چنین قطعنامه‌ای تا حال چهار بار با تعویق روبه‌رو شده است.

نیویورک تایمز گزارش داده که نسخه جدید پیشنهادی قطعنامه درخواست برای پایان دادن به حملات در نوار غزه را حذف کرده است.

قطعنامه تازه برداشتن «گام‌های فوری» برای بهبود ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را اساس درخواست خود قرار داده است.

۱۰:۴۹ ۱.۱۰.۱۴۰۲

کانادا ورود و اقامت فلسطینیان در این کشور را تسهیل کرد

دولت کانادا معیارهایی را که به فلسطینیان امکان می‌دهد وارد کانادا شده و در آن کشور اقامت کنند، تسهیل کرد.

دولت اتاوا پنج‌شنبه‌شب ۳۰ آذر اعلام کرد به‌دلیل جنگ جاری میان اسرائیل و گروه افراطی حماس در باریکه غزه، برنامه خود را برای اقامت بستگان فلسطینی‌هایی که دارای شهروندی کانادا هستند، گسترش داده و آن را تا سه هفته دیگر اجرایی می‌کند.

گروه حماس در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا و اروپا قرار دارد.

مارک میلر، وزیر مهاجرت کانادا ارزیابی کرد صدها فلسطینی ساکن غزه بتوانند در چارچوب این برنامه جدید وارد کانادا شده و اقامت کنند اما افزود که هنوز درک درستی از شمار کسانی که این تصمیم شامل آن‌ها شود، وجود ندارد.

بر اساس این تصمیم به فلسطینیانی که بستگانی در کانادا دارند که شهروند هستند یا اقامت دارند، در مرحله نخست ویزای اقامت سه ساله داده خواهد شد.

این تسهیلات شامل همسر، شریک زندگی مشترک، فرزند بدون درنظر گرفتن سن او، نوه، خواهر و برادر، والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ یک شهروند کانادایی یا مقیم دائم و همچنین اعضای نزدیک خانواده آن‌‌ها خواهد شد.

فلسطینیانی که وارد کانادا شوند، مجاز به تحصیل و کار نیز خواهند بود.

کانادا تصریح کرده فلسطینیانی از غزه که این تصمیم شامل آن‌ها می‌شود هنوز به موافقت اسرائیل برای خروج از غزه نیاز دارند. دولت اتاوا ابراز امیدواری کرد که اسرائیل همکاری لازم را در این زمینه نشان دهد.

این تصمیم اما شامل حال فلسطینیان دیگری نیز می‌شود که در کرانه باختری هستند یا به نحوی تحت تأثیر درگیری‌ها با اسرائیل قرار دارند.

دولت کانادا از آغاز جنگ جاری زیر فشار سنگین حامیان فلسطین و فلسطینیانی بود که دارای تابعیت کانادایی هستند یا در آن کشور اقامت دارند تا به بستگان آن‌ها همان امتیازاتی را بدهد که به کانادایی‌های اوکراینی‌تبار در جریان جنگ روسیه در اوکراین داده بود.

به گزارش شبکه سی‌تی‌وی کانادا، جنی کوان، یک نماینده حزب دموکرات‌های جدید با استقبال از تصمیم دولت جاستین ترودو در قبال فلسطینیان، گفت خانواده‌های ساکن در کانادا مدت‌ طولانی در انتظار اعلام این تصمیم بودند.

کانادا که متحد اسرائیل است، برای نخستین بار برخلاف اسرائیل و آمریکا، ۹ روز پیش در جریان جنگ جاری به قطعنامه‌ای در مجمع عمومی سازمان ملل متحد رأی مثبت داد که خواهان آتش‌بس بود. کوشش کانادا برای محکوم کردن گروه افراطی حماس در آن قطعنامه با حمایت کافی اعضای سازمان ملل روبه‌رو نشده بود.

۱۰:۰۴ ۱.۱۰.۱۴۰۲

شمار نظامیان کشته‌شده اسرائیل در غزه به ۱۴۷ نفر رسید

ارتش اسرائیل بامداد جمعه اول دی اعلام کرد دو تن دیگر از نیروهایش که در عملیات نظامی در غزه درگیر بودند، کشته شده‌اند.

یک ستوان دوره کادر از واحد «گفن» در بخش شمالی غزه و یک عضو دوره ذخیره از واحد مهندسی ارتش در جنوب غزه کشته شده‌اند.

سخنگوی ارتش گفت در عملیات در جنوب غزه دو نظامی دیگر به شدت زخمی شده‌اند.

شمار کشته‌های اسرائیل از بعد از ورود زمینی نیروهایش به غزه به ۱۴۷ تن رسیده است. ارتش اسرائیل چهار هفته پس از حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل که به اعلان جنگ این کشور منجر شد، عملیات زمینی در غزه را آغاز کرد.

این گروه در اروپا و آمریکا در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارد.

مجموع کشته‌های نظامی اسرائیل با احتساب ۳۲۵ تن نیروهای ارتش، پلیس و کادر امنیتی که در روز ۱۵ مهر توسط حماس کشته شدند، تا بامداد اول دی به ۴۷۱ تن رسیده است.

رسانه‌های اسرائیل به طور گسترده، زندگی نظامیان کشته شده و مراسم خاکسپاری آن‌ها را پوشش می‌دهند و با خانواده‌های آنان گفت‌وگو می‌کنند.

۰۸:۱۰ ۱.۱۰.۱۴۰۲

گفت‌وگوی پادشاه اردن و رئیس جمهور فرانسه درباره جنگ غزه

عبدالله دوم پادشاه اردن، روز پنجشنبه در جریان دیدار با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، بر لزوم تلاش جامعه بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه و حمایت از غیرنظامیان تاکید کرد.

خبرگزاری دولتی اردن می‌گوید دراین دیدار که در بندر عقبه برگزار شد، عبدالله دوم نسبت به پیامدهای تداوم جنگ غزه برای کل منطقه هشدار داد.

او همچنین خواستار اقدام فوری برای اطمینان از ارسال کمک‌ها به مردم غزه شد که با «یک فاجعه انسانی روبرو هستند.»

طبق این گزارش، امانوئل مکرون نیز در این دیدار از تلاش‌های اردن برای کمک به تامین صلح بر اساس راه‌حل ایجاد دو کشور که می‌تواند امنیت و ثبات منطقه را تضمین کند، قدردانی کرد.

مکرون افزود: فرانسه مشتاق افزایش کمک‌های بشردوستانه به غزه با هماهنگی اردن است.

۰۷:۳۰ ۱.۱۰.۱۴۰۲

سی‌ان‌ان از پیشنهاد تازه اسرائیل برای وقفه در جنگ غزه خبر داد

یک مقام ارشد آمریکایی پنجشنبه به شبکه سی‌ان‌ان گفته است، اسرائیل پیشنهاد تازه‌ای برای وقفه یک هفته‌ای در ازای آزادی ۳۵ گروگان، از جمله زنان و سالمندان ، را به گروه افراطی حماس ارائه کرده است.

گروه افراطی حماس، که آمریکا و اروپا آن را یک سازمان تررویستی می‌دانند، تاکنون پیشنهادات را برای وقفه رد کرده است و می‌گوید تا زمان توقف حملات درباره آزادی گروگان‌ها مذاکره نمی‌کند.

شبکه سی‌ان‌ان می‌گوید به رغم این بیانیه گروه افراطی حماس، مقامات آمریکایی همچنان بر این باورند هنوز راهی برای آزادی گروگان‌ها وجود دارد.

طبق این گزارش، به رغم بازگشت اسرائیل به میز مذاکره برای آزادی گروگان‌های بیشتر، مقامات آمریکایی و اسرائیلی معتقدند توافق قریب الوقوع به نظر نمی‌رسد.

از سرنوشت هشت شهروند آمریکا پس از حمله ۱۵ مهرماه گروه افراطی حماس به اسرائیل در دست نیست. در جریان وقفه در جنگ غزه هفت شهروند آمریکایی آزاد شدند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG