لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۲۶
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه
حرکت خودروهای زرهی اسرائیلی در جنوب اسرائیل در امتداد مرز نوار غزه

مصر: اولویت باید تضمین آتش‌بس در غزه باشد؛ «تدابیر امنیتی جدید» برای تردد مقام‌های حماس

۰۹:۵۱ ۸.۱۰.۱۴۰۲

هلال احمر فلسطینی از کشته‌شدن ده‌ها نفر در غزه طی دو روز خبر داد

هلال احمر فلسطین در غزه اعلام کرد تشدید حملات اسرائیلی در مرکز و جنوب این باریکه، که مناطق تحت محاصره ارتش اسرائیل است، در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه این هفته منجر به کشته شدن ۴۱ تن شده است.

براساس این گزارش، روز پنج‌شنبه ده نفر کشته و دست‌کم ۲۱ تن دیگر در نزدیکی بیمارستان الامل زخمی شدند و یک روز پیش از آن نیز حمله در مقابل همین بیمارستانِ وابسته به هلال احمر ۳۱ کشته بر جا نهاده بود.

خبرگزاری فرانسه اعلام کرد فیلم‌هایی از شهر خان یونس دارد که نشان می‌دهد فلسطینی‌ها با پیکرهایی خونین در خیابان‌ها به بیمارستان دیگر شهر، کویتی، می‌رسند و تیم‌های پزشکی درمان آن‌ها را شروع می‌کنند.

این خبرگزاری گفته نمی‌تواند تأیید کند که آیا مجروحین رسیده به بیمارستان کویتی کسانی هستند که در نتیجه حملات در نزدیکی بیمارستان الامل زخمی شده‌اند یا نه.

حملات هوایی و توپخانه‌ای اسرائیل در شهر خان یونس و اطراف آن در روزهای اخیر تشدید شده، زیرا اسرائیل گمان می‌کند که یحیی سنوار، رهبر حماس، در شبکه تونل‌های زیرزمینی در این شهر زادگاه خود پنهان شده است.

گروه افراطی حماس از سوی اروپا و آمریکا در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارد.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز پنج‌شنبه گفت «مأموریت نیروهای مستقر در خان یونس بی‌سابقه است و اکنون به مناطقی رسیده‌اند که قبلاً در آن حضور نداشتند، بر اتاق‌های کنترل (حماس) مسلط شده و تروریست‌ها را از بین می‌برند».

۰۶:۲۵ ۸.۱۰.۱۴۰۲

سنتکام: ناو آمریکایی پهپاد و موشک بالستیک حوثی‌ها را رهگیری و منهدم کرد

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، می‌گوید یک ناو ایالات متحده در جنوب دریای سرخ یک پهپاد و یک موشک ضد کشتی بالستیک حوثی‌ها را رهگیری و منهدم کرد.

سنتکام در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است، ناو «یواس‌اس میسون» بین ساعت ۵:۴۵ دقیقه و ۶:۱۰ دقیقه بعداز ظهر پنجشنبه به وقت محلی، یک پهپاد و یک موشک بالستیک ضدکشتی حوثی‌ها را در جنوب دریای سرخ منهدم کرده است.

طبق این گزارش در جریان این حملات به هیچ‌یک از ۱۸ کشتی حاضر در منطقه و سرنشینان آنها آسیبی وارد نشد.

سنتکام می‌گوید این بیست و دومین حمله شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران به کشتیرانی بین‌المللی از ۲۷ مهرماه تاکنون است.

۰۵:۰۴ ۸.۱۰.۱۴۰۲

نتانیاهو جلسه کابینه جنگ درباره آینده غزه را به دلیل اختلافات لغو کرد

گزارش‌ها حاکی است بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نشست شامگاه پنجشنبه کابینه جنگی را که قرار بود به موضوع اداره غزه پس از پایان جنگ بپردازد، به دلیل اختلافات با بتسال‌ال اسموت‌ریچ، وزیر دارایی، لغو کرده است.

به گزارش تایمز اسرائیل، بنیامین نتانیاهو تاکنون حاضر برگزاری نشستی در خصوص آینده غزه نبوده است و این مسئله عصبانیت دولت جو بایدن را در پی داشته است. رئیس جمهور آمریکا برای این نکته تاکید دارد فقدان برنامه برای آینده نوار غزه باعث خواهد شد که ارتش اسرائیل برای مدت نامعلوم در نوار غزه باقی بماند.

طبق این گزارش، آقای نتانیاهو به دلیل تاثیر جناح راست افراطی حاضر در کابینه‌اش، با هرگونه نقش تشکیلات خودگردان فلسطینی در اداره آینده غزه مخالف هستند.

در فاصله کمی پس از علام خبر از لغو جلسه کابینه در شامگاه پنجشنبه٬ بتسال‌ال اسموت‌ریچ، رهبر حزب «صهیونیسم مذهبی» یک متحد کلیدی در دولت ائتلافی اعلام کرد این حزب نشستی در اعتراض به کنار گذاشته شدن از مباحثات در این زمینه برگزار کند.

گزارش رسانه‌های اسرائیلی حاکی است که بنیامین نتانیاهو پذیرفته است که موضوع آینده غزه در نشست سه‌شنبه آینده کابینه بررسی شود.

بتسال‌ال اسموت‌ریچ و بنیامین نتانیاهو
بتسال‌ال اسموت‌ریچ و بنیامین نتانیاهو

۲۱:۴۰ ۷.۱۰.۱۴۰۲

خالد مشعل اظهارات خود درباره به رسمیت شناختن اسرائیل را تکذیب کرد

خالد مشعل رئیس پیشین دفتر سیاسی گروه افراطی حماس اظهارات منتشر شده از او درباره به رسمیت شناختن اسرائیل را تکذیب کرد.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا یک گروه تروریستی شناخته می‌شود.

روزنامه فیگارو روز پنج‌شنبه در گزارشی نوشته بود که مشعل گفته است زمانی که «وقتش برسد»، یعنی زمانی که یک کشور فلسطینی ایجاد شود، مسئله به رسمیت شناختن اسرائیل مورد بررسی قرار می‌گیرد.

بر اساس این گزارش، اما مشعل معتقد است در داخل حماس همه در این زمینه هم نظر نیستند و او نمی‌خواهد بیشتر در این باره حرف بزند.

پس از انتشار این گزارش، حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که خبرنگار فیگارو «نظرات شخصی خود» را در متن گزارش گنجانده و خالد مشعل بر امتناع از به رسمیت شناختن اسرائیل تاکید دارد.

مشعل به فیگارو گفته بود که حماس از پیمان اسلو «درس گرفته» و بر اساس این پیمان، اسرائیل از سوی سازمان آزادیبخش فلسطین به رسمیت شناخته شد اما به نظر مشعل، در مقابل هیچ‌گونه امتیازی به آن داده نشد.

۲۰:۲۰ ۷.۱۰.۱۴۰۲

بیش از ۵۰۰ سرباز اسرائیلی در جنگ غزه کشته شده‌اند

ارتش اسرائیل می‌گوید تاکنون بیش از ۵۰۰ سرباز، افسر و نیروی ذخیره این کشور در جنگ جاری علیه گروه افراطی حماس که از ۱۵ مهر آغاز شد، کشته شده‌اند.

تعداد دقیق این نیروهای کشته‌شده ۵۰۱ نفر اعلام شده که اغلب آن‌ها در روز حمله حماس به جنوب اسرائیل کشته شدند.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شود.

در جریان این حمله حدود۱۲۰۰ نفر که اغلب آنان غیرنظامی بودند کشته شدند.

در ۱۵ مهر، حداقل ۲۷۴ سرباز و ۳۸ افسر امنیتی محلی (که غیرنظامی هستند اما در فهرست ارتش اسرائیل قرار دارند) توسط حماس کشته شدند.

همچنین در جریان حمله زمینی به نوار غزه تاکنون ۱۶۷ سرباز ارتش اسرائیل جان باخته‌اند.

از زمان آغاز درگیری‌های جاری، ۹ سرباز اسرائیل نیز در حملات حزب‌الله لبنان و جهاد اسلامی فلسطین در مرز اسرائیل و لبنان کشته شده‌اند.

دو سرباز اسرائیلی نیز در حملات شبه‌نظامیان فلسطینی در کرانه باختری جان خود را از دست داده‌اند.

فهرست ۵۰۱ سرباز کشته‌شده ارتش اسرائیل همچنین شامل برخی سربازانی است که تصادفی کشته شده‌اند که ارتباط مستقیمی با جنگ جاری ندارد.

فهرست ارتش اسرائیل شامل ۵۷ افسر پلیس کشته‌شده در حمله ۱۵ مهر و همچنین یک افسر پلیس کشته‌شده در حمله اورشلیم و یک افسر پلیس دیگر کشته‌شده در درگیری با شبه‌نظامیان فلسطینی در کرانه باختری نیست.

۱۵:۴۱ ۷.۱۰.۱۴۰۲

کشته شدن ۵۰ نفر دیگر در حمله اسرائیل به سه منطقه غزه

وزارت بهداشت غزه، که وابسته به گروه افراطی حماس است، روز پنج‌شنبه اعلام کرد که ۵۰ تن دیگر در حملات اسرائیل در مناطق بیت لاهیا، خان یونس و المغازی کشته شده‌اند.

آمریکا و اروپا حماس را گروهی تروریستی قلمداد می‌کنند.

حماس در گزارش‌های ارقام روزانه تلفات در غزه، از آغاز جنگی که با حمله این گروه به اسرائیل در ۱۵ مهر آغاز شد، تا به حال آمار کشته‌های خود از میان شبه‌نظامیان را اعلام نکرده و بر شمار زنان و کودکان کشته شده در میان تلفات تأکید دارد.

ارتش اسرائیل ارزیابی کرده تا حال حدود هشت هزار تن از شبه‌نظامیان حماس که آمریکا و اروپا تروریستی می‌دانند و سایر گروه‌های مسلح فلسطینی در غزه را از پای درآورده است.

حمله حماس به خاک اسرائیل در روز ۱۵ مهرماه ۱۲۰۰ کشته بر جای گذاشت و پاسخ متقابل اسرائیل را به دنبال داشت که تاکنون جان بیش از ۲۰ هزار نفر از مردم غزه را گرفته است.

۱۵:۳۴ ۷.۱۰.۱۴۰۲

راهپیمایی هزاران نوجوان در اورشلیم با درخواست تلاش برای آزادی گروگان‌ها

هزاران نوجوان اسرائیلی روز پنج‌شنبه، هفتم دی، از ورودی شهر اورشلیم تا مقر کنست، پارلمان اسرائیل، در حال راه‌پیمایی هستند.

سخنگویان این اقدام گفتند با درخواست برای کوشش بیشتر از سوی دولت برای آزادی اسرائیلی‌های باقی‌مانده در اسارت گروه افراطی حماس در غزه، نوجوانان را به این راه‌پیمایی فراخواندند.

گروه افراطی حماس که آمریکا و اتحادیه اروپا آن را گروهی تروریستی می‌دانند، در حمله نیمه مهرماه خود به خاک اسرائیل بیش از ۲۰۰ اسرائیلی را به گروگان گرفت و بر اساس آماری که روزنامه هاآرتص اعلام می‌کند، هنوز ۱۲۹ اسرائیلی در اسارت این گروه هستند.

۱۵:۳۲ ۷.۱۰.۱۴۰۲

اسرائیل پنج صرافی در کرانه باختری را تشکل تروریستی اعلام کرد

وزیر دفاع اسرائیل روز پنج‌شنبه، هفتم دی، با امضای فرمانی پنج صرافی فلسطینی در کرانه باختری را «تشکل تروریستی» اعلام کرد.

ارتش اسرائیل و سازمان امنیت داخلی اسرائیل در این روز با ورود به این صرافی‌ها در چند شهر فلسطینی میلیون‌ها شِکِل (واحد پول اسرائیل) و دلار را توقیف و ۲۱ تن را بازداشت کردند.

این افراد مظنون به انتقال پول برای گروه‌های افراطی حماس و جهاد اسلامی فلسطین هستند. آمریکا و اروپا نیز مانند اسرائیل حماس را تروریستی اعلام کرده‌اند.

به نوشته هاآرتص، بازداشتی‌ها اهالی شهرهای رام‌الله، جنین، حبرون (الخلیل)، طولکرم و البیره بودند.

یک مقام ارشد پیشین موساد در یک مستند شبکه کان اسرائیل که روز ششم دی در مورد تاریخ فعالیت سازمان جهاد اسلامی فلسطین و فتحی شقاقی، بنیانگذار آن سازمان، پخش شد، اعلام کرد که در میان شگفتی زیاد اسرائیل و آمریکا، مبالغ کلانی از پول‌های ارسالی برای جهاد اسلامی فلسطین از «خیریه‌های مذهبی فعال در آمریکا» جمع شده و در طول دهه‌ها در اختیار این سازمان قرار گرفته بود.

۱۵:۱۴ ۷.۱۰.۱۴۰۲

فیگارو: بی‌خبری رهبران حماس خارج از غزه از حمله به خاک اسرائیل

تحقیقات روزنامه فرانسوی فیگارو می‌گوید که یحیی سنوار، رهبر داخلی گروه افراطی حماس، و محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی آن، در طراحی عملیات حمله به اسرائیل که روز ۱۵ مهر عملی شد، تمامی رهبران حماس در خارج از غزه را بی‌خبر گذاشته بودند.

حماس از سوی آمریکا و اروپا گروه تروریستی شناخته شده است.

بر اساس گزارش فیگارو که روز چهارشنبه، ششم دی، منتشر شد، برنامه‌ریزی برای حمله حماس به اسرائیل از دو سال و نیم پیش در جریان بود.

این گزارش حاکی است که یحیی سنوار و محمد ضیف تمامی فرماندهان ارشد حماس را مدت کوتاهی پیش از آغاز حمله به اسرائیل تغییر دادند تا اطلاعی از حمله در دست تدارک به آگاهی اسرائیل نرسد.

فیگارو نوشت یحیی سنوار و محمد ضیف از سه ماه پیش از آغاز حمله ارتباطات و تماس‌های خود را با رهبری حماس در خارج قطع کرده بودند.

بر اساس این گزارش، یحیی سنوار تنها نیم ساعت پیش از آغاز حمله نیروهایش به خاک اسرائیل در ساعت ۶.۵ صبح روز ۱۵ مهر، به صالح العاروری، رهبر حماس در لبنان تلفن کرده و از او خواست نزد حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان برود و او را آگاه کند.

خالد مشعل، رئیس پیشین دفتر سیاسی حماس ساکن قطر به فیگارو گفت تنها سه نفر از روز و ساعت دقیق آغاز حمله و جزئیات طراحی‌شده برای حمله آگاه بودند.

به نوشته فیگارو، آن سه تن، یحیی سنوار، برادر او محمد سنوار و محمد ضیف بودند.

اسامه حمدان، یک عضو ارشد دیگر حماس که ساکن لبنان است، به فیگارو گفت او تنها از اخبار در صبح روز حمله مطلع شد.

به نوشته فیگارو، یحیی سنوار و محمد ضیف پس از آغاز حمله حماس به اسرائیل از حزب‌الله خشمگین شدند که به حد کافی از حماس حمایت عملی نکرد و در این ارتباط پیام‌هایی را به حزب‌الله رساندند.

فیگارو یادآوری کرد که اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در دوحه قطر، راهی تهران شد تا حمایت علی خامنه‌ای برای پیوستن ایران به جنگ جاری را کسب کند اما با «پاسخ منفی» رهبر جمهوری اسلامی تهران را ترک کرد.

رهبر جمهوری اسلامی ایران و دبیرکل حزب‌الله در سخنرانی‌های خود در دوره اخیر گفته‌اند که حمله حماس «یک کار مستقل فلسطینی» بوده که اهداف آن با «محور مقاومت» هم‌سویی دارد ولی ایران و حزب‌الله از آن بی‌خبر بوده‌اند.

حماس از آغاز موجودیت خود در ۳۶ سال گذشته مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران بوده است.

۱۴:۳۵ ۷.۱۰.۱۴۰۲

سازمان ملل بدتر شدن وضعیت حقوق بشر در کرانه باختری را محکوم کرد

سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه، هفتم دی، از اسرائیل خواست به «کشتن غیرقانونی» فلسطینی‌ها در کرانه باختری پایان دهد.

بیانیه سازمان ملل آن‌چه را «وخامت سریع» وضعیت حقوق انسانی در کرانه باختری نامید، محکوم کرد.

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، گفت: «استفاده از تاکتیک‌های نظامی و اسلحه برای اجرای قانون و استفاده از زور نامتناسب و برقرار کردن محدودیت‎‌های غیرعادی و تبعیض‌آمیز در تردد، که بر فلسطینیان تأثیرگذار است، بسیار نگران‌کننده است.»

از آغاز حمله گروه افراطی حماس (تشکل شبه نظامی فلسطینی مورد حمایت ایران و برخی عوامل دیگر منطقه‌ای که از سوی آمریکا و اروپا تروریستی شناخته شده)، بحران در روابط اسرائیل و فلسطینیان در کرانه باختری نیز تشدید شده است.

وزارت بهداشت فلسطینی وابسته به تشکیلات خودگردانی اعلام کرد که در این مدت حدود ۳۰۰ فلسطینی در کرانه باختری کشته شده‌اند.

در درگیری بامداد پنج‌شنبه در رام‌الله نیز یک نوجوان کشته و ۱۵ تن دیگر زخمی شدند.

همچنین ارتش اسرائیل روز هفتم دی اعلام کرد که «تروریست‌هایی» در منطقه جنین در شمال کرانه باختری را هدف قرار داده که «به سوی نیروهای اسرائیلی تیراندازی کردند».

به نوشته هاآرتص، ارتش، سازمان امنیت داخلی و پلیس اسرائیل در عملیات تعقیب مظنونین در جنین بودند که هدف تیراندازی قرار گرفتند.

یک روز پیش از آن نیز شش مرد فلسطینی در اردوگاه نورالشمس در حومه شهر طولکرم در کرانه باختری کشته شدند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG