جایزه حقوق بشر «دانیله پو» به زینب بایزیدی، فعال زنان و زندانی سیاسی پیشین، اهدا شد
جایزه حقوق بشر «دانیله پو» به زینب بایزیدی، فعال زنان و زندانی سیاسی پیشین، اهدا شد
به گزارش شبکه حقوق کردستان، جایزه بینالمللی «دانیله پو» روز یکشنبه ۳۰ آبان به زینب بایزیدی، فعال زنان و زندانی سیاسی پیشین، اهدا شد.
بر اساس این گزارش در اطلاعیهای که از سوی نهاد اهداکننده این جایزه منتشر شده، آمده است: «با اهدای جایزه دانیله پو به زینب بایزیدی، قصد داریم شهامت زنان مقاوم و مروج تغییر را نه تنها در ایران، بلکه در همه کشورهایی که حق داشتن گرانبهاترین موهبت برای انسان یعنی آزادی را که از آنها سلب شده است، پاس بداریم.»
در ادامه این اطلاعیه آمده است: «انتخاب زینب بایزیدی بهعنوان یک زن و یک کُرد که همواره مورد تبعیض و سرکوب بوده، بیانگر جنبش انقلابی است که امروز در ایران در جریان است. جنبشی بدون رهبر، اما نماینده مردمی خسته از یک رژیم مذهبی و سرکوبگر.»
در این اطلاعیه همچنین از شعار «زن زندگی آزادی» بهعنوان یک «مرامنامه» نام برده شده که «یک نقطه عطف تاریخی در سطح جهان است.»
به گزارش شبکه حقوق کردستان خانم بایزیدی در مراسم اهدای جایزه به او با تقدیر از مبارزه و مقاومت زینب جلالیان، قدیمیترین و تنها زندانی سیاسی زن با حکم حبس ابد در ایران، جایزه خود را به او تقدیم کرد.
جایزه بینالمللی «دانیله پو»، از جوایز حقوق بشری شناختهشده در ایتالیا، هر سال به کسانی که برای دفاع از حقوق بشر و ارتقای ارزشهای صلحآمیز تلاش میکنند، اهدا میشود.
«تجمع صدها نفر» از درمانگران اعتیاد مقابل وزارت بهداشت
صدها نفر از درمانگران اعتیاد روز دوشنبه یکم آبان در اعتراض به عملکرد وزارت بهداشت در مقابل ساختمان این وزارتخانه در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر این معترضان که شمار آنها دست کم ۱۲۰۰ نفر برآورد شده است در اعتراض به «بیاعتنایی وزارت بهداشت به توافقهای ایجادهشده با ستاد مبارزه با مواد مخدر، کمیسیون بهداشت مجلس و سازمان نظام پزشکی» تجمع کردند.
گفته میشود که این تجمع در ارتباط با تلاشهای وزارت بهداشت برای تعطیلی مراکز سوء مصرف اعتیاد و و واگذاری آن به داروخانهها صورت گرفته است.
در همین رابطه فرهاد گشتاسبی، رئیس هیئت مدیره صنف درمانگران اعتیاد تهران گفته است که «عملکرد وزارت بهداشت با مراکز درمان اعتیاد، باعث شده تا گیرندگان خدمات آسیب ببینند.»
به گزارش مهر تجمعکنندگان در مقابل وزارت بهداشت اعلام کردهاند که بیش از ۶۵ تا ۷۰ درصد درآمدهای یک مرکز صرف هزینههای دارویی و مشاوره میشود و اگر این ابزار از طریق افزایش مراکز، محدود شود، گیرندگان خدمات آسیب خواهند دید.
محمدرضا جلالی، عضو هیئت مدیره کانون درمانگران اعتیاد، نیز گفته است: «وزارت بهداشت چشم خودش را بر روی بعضی حقایق بسته و مدعی اجرای طرح جامع کشوری در راستای گسترش کسبوکار است. در حالی که استدلالها و استانداردهایی برای مبارزه با مواد مخدر وجود دارد که بر اساس جمعیت، نوع دسترسیها و میزان دارویی که از طریق سازمانهای بین المللی تأیید شده تا به نتیجه نهایی برسد، این فعالیت شکل میگیرد.»
مریم عبدی، کنشگر مدنی، بازداشت شد
مریم عبدی، فعال مدنی، صبح روز دوشنبه یکم آبان در خانه خود بازداشت شد.
به گزارش روزنامه هممیهن بازداشت خانم عبدی توسط وزارت اطلاعات صورت گرفته و وسایل الکترونیکی او نیز ضبط شده است.
عباس عبدی، پدر این کنشگر سیاسی، در گفتوگو با روزنامه هممیهن خبر بازداشت دخترش را تأیید کرده است.
دلیل بازداشت خانم عبدی تاکنون بهطور رسمی اعلام نشده اما کانال تلگرامی امتداد اعلام کرده که دلیل بازداشت او مربوط به پرونده مهدی یراحی، خواننده معترض، است.
مهدی یراحی که در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ چند ترانه در همراهی با معترضان منتشر کرده و در شبکههای اجتماعی نیز فعال بود، ششم شهریور امسال پس از انتشار ترانه «روسریتو» بازداشت شد.
او هفته گذشته با قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.
نخستوزیر و وزیر خارجه پیشین پاکستان به افشای اطلاعات محرمانه متهم شدند
دادگاهی در راولپندی، عِمران خان، نخستوزیر پیشین پاکستان و وزیر خارجه او را به افشای اسناد محرمانه متهم کرد.
این دو نفر اتهامات علیه خود را رد کردهاند.
مجازات افشای اسناد محرمانه در پاکستان حداکثر ۱۴ سال حبس است.
عمران خان، نخستوزیر پیشین، از حدود دو ماه پیش در زندان است و بهرغم تغییر حکم در پرونده پیشین او، همچنان محبوس مانده و اکنون با اتهام جدیدی روبهرو شده است.
هماکنون پاکستان توسط دولت موقت اداره میشود و قرار است زمستان امسال انتخابات برگزار شود. دو روز پیش، نواز شریف، رقیب اصلی عمران خان، پس از ۴ سال تبعیدِ خودخواسته به پاکستان بازگشت. او که از زندان به مرخصی استعلاجی رفته بود، بیاعتنا به قانون، از کشور خارج شده بود.
بازداشت ۱۰ شهروند بهائی در اصفهان توسط وزارت اطلاعات
رادیو فردا مطلع شده است که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز دوشنبه، ۱۰ شهروند بهائی ساکن اصفهان را بازداشت کرده است.
منابع مطلع به رادیو فردا گفتهاند که مأموران این نهاد امنیتی، یگانه آگاهی، نگین خادمی، آرزو سبحانیان، یگانه روحبخش، شانا شوقیفر، مژگان شاهرضایی، ندا بدخش (آگاه)، بهاره لطفی و ندا عمادی را بازداشت کردهاند.
به گفته این منابع این بازداشتها با حکم قضائی صورت گرفته و برخی از وسایل این شهروندان نیز توسط مأموران امنیتی ضبط شده است.
برخی از این شهروندان پیش از این نیز سابقه بازداشت و تحمل احکام قضائی را داشتهاند. از دلیل بازداشت و محل نگهداری این شهروندان اطلاعی در دست نیست.
الزام ارائه مدرک «روخوانی قرآن» برای استخدام به عنوان معلم در آموزش و پرورش
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است همه پذیرفتهشدگان نهایی آزمون استخدامی این وزارتخانه در رشته شغلی دبیری و هنرآموزی ملزم هستند که «مدرک روخوانی و روانخوانی قرآن» ارائه کنند.
خبرگزاری ایسنا روز دوشنبه ۱ آبان اعلام کرد این پذیرفتهشدگان باید پیش از استخدام به عنوان دبیر و معلم، «دوره یک ساله مهارتآموزی» را در دانشگاههای تربیت دبیر رجایی و دانشگاه فرهنگیان سپری کنند و هزینه آن را نیز بپردازند.
در عین حال وزارت آموزش و پروش اعلام کرده است بعد از گذراندن این دوره اگر «صلاحیت عمومی» پذیرفتهشدگان در آزمون استخدامی توسط «هسته گزینش» رد شود، «هیچگونه حقی برای استخدام در وزارت آموزش و پرورش ایجاد نمیکند.»
این در حالی است که از ابتدای سال تحصیلی تا به حال، گزارشهای متعدد نشان میدهد مدارس ایران با کمبود ۲۶۰ هزار معلم مواجه شدهاند و از سوی دیگر مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرده حل مشکل نظام آموزشی ایران به جذب دستکم ۳۰۰ هزار معلم نیاز دارد.
از سوی دیگر برخی رسانههای ایران در روزهای اخیر گزارش دادهاند مشکل کمبود معلم با گذشت یک ماه از آغاز سال تحصیلی ادامه دارد و در برخی مدارس، والدین دانشآموزان به کلاسها میروند و تدریس میکنند.
نائب عسکری، زندانی سیاسی کُرد، برای بار دوم به اعدام محکوم شد
به گزارش سایت حقوق بشری هرانا نائب عسکری، زندانی سیاسی، پس از برگزاری جلسه واخواهی در شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه، بار دیگر به اعدام محکوم شد.
این سایت در گزارشی که روز یکشنبه ۳۰ مهر منتشر کرد آورده است که آقای عسکری ۲۶ فروردین امسال بهصورت غیابی بابت اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شده بود و پس از اعتراض او به حکم صادرشده دادگاه اتهام این زندانی سیاسی را از محاربه به بغی تغییر داد و دوباره او را به اعدام محکوم کرد.
بر اساس قانون مجازات اسلامی، مرتکبان جرم بغی افرادی هستند که در برابر جمهوری اسلامی بهصورت مسلحانه وارد عمل شوند.
شبکه حقوق کردستان روز ۲۷ مهر خبر صدور دوباره حکم اعدام برای نائب عسکری را منتشر و به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرده بود که برای این زندانی سیاسی پرونده دیگری نیز در یکی از شعب دادگاه کیفری ارومیه به اتهام «مشارکت در قتل» مصطفی سلطانی، از فرماندهان کُرد سپاه پاسداران در ارومیه، تشکیل شده است.
به گزارش این شبکه آقای سلطانی در سال ۱۳۹۳ در درگیری با اعضای حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) بهشدت مجروح و در اسفند ۱۳۹۹ به دلیل ابتلا به کرونا جان باخت. خانواده او با همکاری سازمان اطلاعات سپاه و اداره اطلاعات ارومیه با تنظیم شکایتی علیه نائب عسکری اعلام کردند که او در درگیری منجر به مجروح شدن مصطفی سلطانی مشارکت داشته و مرگ این فرمانده سپاه در اثر جراحات بهجایمانده از این درگیری بوده است.
آقای عسکری، شهروند کُرد اهل ارومیه، فروردین ۱۴۰۰ توسط نیروهای سازمان اطلاعات سپاه ارومیه بازداشت شد.
او پیش از بازداشت به مدت چند سال در اقلیم کردستان اقامت داشت و پس از هماهنگی با سازمان اطلاعات سپاه و دریافت «اماننامه» به ایران بازگشت.
پس از بازداشت، این سازمان اعلام کرد که او در سال ۱۳۹۷ از سوی دادگاه انقلاب ارومیه بهصورت غیابی به اتهام «محاربه» از طریق عضویت در حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) به اعدام محکوم شده است.
یک شهروند کرد در سقز با شلیک «نیروهای نظامی» کشته شد
واحد قادری، کاسبکار کرد و اهل سقز، شامگاه شنبه ۲۹ مهرماه پس از تعقیب و گریز و با تیراندازی «نیروهای نظامی» جمهوری اسلامی کشته شد.
سایت کردپا نوشت که نیروهای جمهوری اسلامی در ایست بازرسی منطقه سرشیو سقز «به ظن حمل کالای قاچاق» به سمت خودروی آقای قادری تیراندازی کردهاند.
به گفته منابع مطلع خودروی این شهروند کرد بر اثر تعقیب و گریز واژگون شده و یک شهروند دیگر نیز در این حادثه زخمی شده است.
کردپا اعلام کرده تاکنون جسد این شهروند به خانواده او تحویل داده نشده است.
ترک تحصیل «۳۰ درصد» دانشآموزان سیستان و بلوچستان «به خاطر هزینه سرویس مدرسه»
فاروق اعظمی، نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها، میگوید که سالانه ۳۰ درصد از دانشآموزان این استان به دلیل «ناتوانی در تامین هزینه میلیونی سرویس مدارس» مجبور به ترک تحصیل میشوند.
به گفته اعظمی، ترک تحصیل گسترده دانشآموزان در سیستان و بلوچستان «یک هشدار جدی و بسیار خطرناک» برای استان است.
نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها با اشاره به نبود مدرسه در بسیاری از مناطق این استان پهناور، گفت که دولت بین «ساخت مدارس شبانهروزی» و «اجرای طرح سرویس مدارس»، دومی را به اجرا گذاشت اما فقط «دو میلیون تومان اعتبار برای سرویس دانش آموزان» در نظر گرفت.
اعظمی با بیان اینکه «حداقل کرایه ماهیانه یک سرویس برای روستایی با بعد مسافت ده کیلومتر حدود ۱۲ میلیون تومان است»، افزود: «مابقی هزینه سرویس مدرسه» یعنی ۱۰ میلیون تومان را «باید اولیای فقیری پرداخت کنند که به نان شب خود محتاج هستند» و تامین این مبلغ برای آنها کاملا غیر ممکن است.
نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها افزود آمار دانشآموزانی که به خاطر «ناتوانی در تامین هزینه سرویس مدرسه» از تحصیل بازمیمانند هم بر شمار ۱۵۰ هزار بازمانده از تحصیل دیگر این استان اضافه میشوند.
اشاره او به آماری است که حسن بروشکی، مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان، ۵ مهر ماه سال جاری از تعداد دانشآموزان بازمانده از تحصیل در این استان اعلام کرد و گفت که دستکم ۱۴۹ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل در سیستان و بلوچستان وجود دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با این ادعا که ده هزار نفر از این تعداد به چرخه تحصیل «جذب» شدهاند، گفت که از ۱۳۹ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل دیگر، ۱۱۳ هزار نفر شناسایی شدهاند اما ۲۶ هزار نفر غیر قابل دسترسی هستند.
لاوروف: تهران میزبان آتی پنج کشور منطقه برای مذاکرات باکو و ایروان است
وزیر خارجه روسیه میگوید تهران روز دوشنبه هفته جاری میزبان روسیه، ترکیه، گرجستان، آذربایجان و ارمنستان خواهد بود.
سرگئی لاوروف روز یکشنبه ۳۰ مهرماه گفت این مذاکرات برای مذاکرات صلح میان دولت باکو و ایروان و در چهارچوب مذاکرات ششگانه کشورهای منطقه است.
خبرگزاری ایرنا از قول آقای لاوروف گزارش داد که شش کشور منطقه در نظر دارند بدون مداخله کشورهای غربی و غیرمنطقهای مناقشه جمهوری آذربایجان و ارمنستان را حل کنند.
اشاره او به ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا است که طی چند سال گذشته خواستار میانجیگری در روابط میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بودند.
خبرگزاری اینترفکس روسیه گزارش داده است که آقای لاوروف برای سفر به ایران آماده میشود.
جمهوری آذربایجان در پاییز ۲۰۲۰ طی یک جنگ ۴۴ روزه بخش بزرگی از مناطق اشغالی طی سه دهه گذشته توسط ارمنستان را آزاد کرد و ماه گذشته طی یک عملیات یک روزه، با آزادسازی خانکندی و چند منطقه دیگر، تمامیت ارضی خود را احیا کرد.
در پی عملیات ماه گذشته، ۱۰۰ هزار ارمنی ساکن خانکندی آنجا را ترک کرده و وارد خاک ارمنستان شدند. هنوز ۲۰ هزار ارمنی ساکن قرهباغ در این منطقه باقی ماندهاند. جمهوری آذربایجان از همه ۱۲۰ هزار ساکن ارمنی منطقه قرهباغ خواسته است که شهروندی این کشور را بعد از سه دهه دوباره بپذیرند و به خانههای خود بازگردند.
دولت باکو قول داده است حقوق زبان مادری، دینی و مدنی آنها حفظ شود.