لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۴۴

شلیک پلیس به یک زن در ایستگاه راه‌آهن در پاریس

۱۱:۳۳ ۴.۸.۱۴۰۲

مدیرمسئول روزنامه شرق در پی انتشار نظرسنجی درباره حجاب اجباری احضار شد

میزان، خبرگزاری قوه قضاییه، روز پنج‌شنبه خبر داد که مدیرمسئول «یکی از روزنامه‌ها» برای ارائه اسناد و مدارک مربوط به یک نظرسنجی احضار شده است.

میزان نه به نام این روزنامه اشاره کرده و نه به طور دقیق موضوع این نظرسنجی را آورده است، اما به نظر می‌رسد اشاره به روزنامه شرق باشد که دو روز پیش بر اساس یک نظرسنجی از بی‌اثر بودن لایحه حجاب و عفاف نوشته بود.

شبکه شرق، وابسته به روزنامه شرق، روز سه‌شنبه خبر داد که در یک نظرسنجی وب‌سایت آن، ۸۴ درصد از شرکت‌کنندگان گفته‌اند لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» باعث رعایت حجاب اجباری در ایران نخواهد شد.

به نوشته شبکه شرق، از میان ۱۲ هزار و ۳۳۴ نفر شرکت‌کننده در این نظرسنجی، ۱۱ هزار و ۳۸۷ نفر در پاسخ به این سوال که «در صورت تبدیل لایحه عفاف و حجاب به قانون، اجرای آن می‌تواند به رعایت حجاب منجر شود؟» پاسخ منفی داده‌اند و فقط ۱۹۷۴ نفر پاسخ مثبت داده‌اند.

خبرگزاری میزان در پایان خبر خود تهدید کرده است که «در صورت عدم ارائه مستندات و مدارک لازم، از سوی دادستانی تهران علیه این رسانه اعلام جرم خواهد شد.»

پس از آغاز اعتراض‌های سراسری سال گذشته که مخالفت با حجاب اجباری یکی از نمادهای ماندگارش بود، مجموعه برخوردهای حکومتی در مقابل نافرمانی مدنی زنان و تن ندادن به حجاب اجباری ناکام مانده و مقام‌های جمهوری اسلامی با اجرای لایحه حجاب و مجازات‌هایی مانند «جریمه‌های چند ده میلیون تومانی، مصادره اموال و حبس‌های سنگین» قصد مقابله با این روند را دارند.

۱۰:۱۶ ۴.۸.۱۴۰۲

ابراز تمایل رهبر چین به «همکاری بُرد - بُرد» با آمریکا

در آستانه سفر رسمی وزیر خارجه چین به واشینگتن، شی جین‌پینگ، رئیس جمهور این کشور، در نامه‌ای خطاب به یک گردهم‌آیی به همکاری «برد - برد و مسالمت‌آمیز» با ایالات متحده ابراز تمایل کرده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در این نامه که در ضیافت رسمی سالانه کمیته ملی روابط چین و آمریکا در نیویورک قرائت شده، آقای شی تاکید کرده است که رسیدن دو کشور به راه «درست» همکاری دوجانبه برای جهان «حیاتی» است.

طبق تاکید رئیس جمهور چین، این همکاری باید بر اصول «احترام متقابل، و همزیستی مسالمت‌آمیز و برد - برد» بنا شود.

نامه رسمی مقام عالی چین در آستانه سفر وانگ یی، وزیر خارجه این کشور، منتشر شده که قرار است از پنج‌شنبه تا شنبه در واشینگتن از جمله با همتای آمریکایی خود دیدار کند.

این سفر مقدمه‌ای است بر دیداری که انتظار می‌رود شی جین‌پینگ ماه آینده با جو بایدن، همتای آمریکایی خود، در اجلاس همکاری‌های اقتصادی آسیا پاسیفیک در سان‌فرانسیسکو داشته باشد.

تنش در روابط دو کشور از زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ سال به سال افزایش یافته و در دوران ریاست بایدن نیز ادامه یافته است.

۰۹:۴۷ ۴.۸.۱۴۰۲

استقبال اوکراین از رسمیت یافتن فاجعه هولودومور در پارلمان ولز

سفارت اوکراین در لندن با اشاره به تصویب قطعنامه‌ای در پارلمان ولز که هولودومور (قحطی بزرگ اوکراین در سال‌های ۱۹۳۲ و ۱۹۳۳) را به عنوان نسل‌کشی مردم اوکراین به رسمیت می‌شناسد، از این اقدام استقبال کرد.

این سفارتخانه روز چهارشنبه در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس، تصویب این قطعنامه را یک «نقطه عطف مهم در احیای عدالت تاریخی و افزایش آگاهی در مورد میلیون‌ها قربانی بی‌گناه» دانست.

سفارت اوکراین ادامه داد که پارلمان ولز همچنین درباره گَرت جونز، روزنامه‌نگار اعلام کرد که میراث او «سزاوار به رسمیت شناختن گسترده‌تر از سوی جامعه بین‌المللی است.»

با وجود هشدار مقامات شوروی مبنی بر عدم اطلاع‌رسانی، جونز در سال ۱۹۳۳ پس از مشاهده جنایات علیه اوکراینی‌ها، اخبار مربوط به هولودومور را در رسانه‌های غربی منتشر کرد.

اوکراینی‌ها استالین، دیکتاتور پیشین شوروی، را عامل فاجعه هولودومور می‌دانند که موجب مرگ میلیون‌ها تن از ساکنان این کشور شد.

هولودومور را کشورهایی مثل آمریکا، استرالیا، کانادا، لهستان، مجارستان و کشورهای منطقه بالتیک و چند کشور دیگر به‌عنوان «نسل‌کشی» به رسمیت شناخته‌اند.

پارلمان اروپا نیز در سال ۲۰۰۸ هولودومور را «جنایت علیه بشریت» توصیف کرد.

در سال ۲۰۰۸، موزه‌‌ای اختصاصی برای یادبود این نسل‌کشی در کی‌یف افتتاح شد که دو سال بعد به آن عنوان «موزه ملی» دادند.

اما روسیه و قزاقستان استفاده از واژه «نسل‌کشی» درباره هولودومور را نمی‌پذیرند و مسکو با این ادعا از خود دفاع می‌کند که همه مردم شوروی – از جمله روس‌ها – در آن زمان از سرکوب بلشویک‌ها رنج برده‌اند.

وقتی به مناسبت هفتادمین سالگرد وقوع هولودومور مراسمی رسمی در کی‌یف برگزار شد و رؤسای جمهور چند کشور نیز در آن شرکت کردند، دیمیتری مدودوف، رئیس‌جمهور وقت روسیه، در نامه‌ای سرگشاده دعوت به این مراسم را رد کرد.

۰۹:۳۸ ۴.۸.۱۴۰۲

هند خدمات روادید در کانادا را از سر می‌گیرد

سفارت هند در اُتاوا، پایتخت کانادا، روز چهارشنبه اعلام کرد که ارائه خدمات روادید به اتباع کانادا را از سر می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این سفارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرده است که این تصمیم جدید «پس از بررسی وضعیت امنیتی با توجه به اقدامات کانادا» اتخاذ شده است.

اواخر شهریور سال جاری، پس از آن که نخست‌ وزیر کانادا هند را به دست داشتن در قتل یک رهبر سیک در خاک کانادا متهم کرد، دهلی‌ نو خدمات ارائه ویزا در این کشور را به حالت تعلیق درآورد و از شهروندانش خواست که به مناطق خاصی از کانادا سفر نکنند.

هاردیپ سینگ نیجار، مدافع استقلال سیک‌ها و دارای تابعیت کانادایی، روز ۱۸ ژوئن در خارج از یک مرکز فرهنگی سیک‌ها در سوری، در نزدیکی ونکوور در استان بریتیش کلمبیای کانادا به قتل رسید.

در پی این اتفاق و اعتراض رسمی کانادا به آن، روابط دو کشور به‌سرعت به تیرگی گرایید.

تصمیم جدید سفارت هند در اتاوا یک هفته پس از آن اعلام می‌شود که کانادا مجبور شد ده‌ها دیپلمات خود را از خاک هند خارج کند.




۰۳:۳۰ ۴.۸.۱۴۰۲

تمایل جمهوری آذربایجان به ایجاد کریدور از خاک ایران به جای ارمنستان

مشاور رئیس‌جمهور آذربایجان می‌گوید این کشور با توجه به مخالفت‌های ارمنستان با باز شدن کریدور زنگزور، تمایل به ایجاد کریدوری از خاک ایران دارد.

حکمت حاجی‌یف مشاور رئیس‌جمهور آذربایجان روز چهارشنبه ۳ آبان به خبرگزاری رویترز گفت دولت باکو دیگر علاقه‌ای به ایجاد یک کریدور زمینی از طریق ارمنستان به منطقه نخجوان ندارد و در عوض این موضوع را با همسایه جنوبی خود ایران گفت‌‍وگو خواهد کرد.

ایران و جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۲۰ نیز توافقی برای ایجاد یک کریدور مرزی کوتاه در موازات کریدور زنگزور امضا کرده بودند.
آقای حاجی‌یف در ادامه گفته است بعد از اینکه با ارمنستان در مورد کریدور زنگزور به توافق نرسیدند، این پروژه جذابیت خود را برای ما از دست داد و ما می‌توانیم این کار را با ایران انجام دهیم.

جمهوری آذربایجان و ارمنستان بعد از جنگ ۴۴ روزه که منجر به آزادسازی مناطق اشغالی قره‌باغ کوهستانی شد، طی توافقی با میانجی‌گری روسیه آتش‌بس امضا کردند. یکی از بندهای این توافق، باز شدن کریدور زنگزور بود؛ اما ایران از همان زمان مخالف سرسخت این بند از توافق بود.

کریدور ۴۰ کیلومتری زنگزور همچنین قرار بود کریدور شرق‌-غرب برای اتصال چین به آسیای مرکزی، قفقاز و ترکیه را کوتاه‌تر کند. هم‌اکنون این کریدور بجای ارمنستان از خاک جمهوری آذربایجان و گرجستان عبور می‌کند.

۲۲:۱۷ ۳.۸.۱۴۰۲

قوه قضائیه تبرئه کیوان امام‌وردی از اتهام «افساد فی‌الأرض» را تأیید کرد

قوه قضائیه جمهوری اسلامی اعلام کرد کیوان امام‌وردی، متهم به تجاوز به ده‌ها زن، از اتهام «افساد فی‌الأرض» تبرئه شده و پرونده او در خصوص اتهام «تجاوز به عنف و اکراه» به دادگاه کیفری ارسال شده است.

میزان، خبرگزاری قوه قضائیه، روز چهارشنبه گزارش داد که شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران پس از پذیرش فرجام‌خواهی آقای امام وردی توسط دیوان عالی کشور، به‌دلیل «فقدان ارکان اتهام افساد فی‌‌الارض»، او را از این اتهام تبرئه و درباره دیگر اتهام‌ها پرونده را با قرار عدم صلاحیت به دادگاه کیفری یک استان تهران ارسال کرد.

این خبرگزاری همچنین نوشت که دادستان تهران نسبت به ارسال پرونده به دادگاه کیفری اعتراض کرده است.

وکیل شاکیان کیوان امام‌وردی دو روز پیش در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت که پس از نقض حکم امام‌وردی در دیوان عالی کشور،‌ شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب در اقدامی «بی‌سابقه» و بدون تشکیل جلسه رسیدگی، این حکم برائت را ابلاغ کرده است.

قوه قضائیه همچنین اعلام کرده به‌دلیل آن‌که از بازداشت آقای امام‌وردی بیش از دو سال می‌گذرد، قاضی شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب با تبدیل قرار بازداشت او به «قرار بسیار سنگین ۳۰۰ میلیارد تومانی مطابق قانون عمل کرده است» و در صورتی‌که آقای امام‌وردی از سپردن قرار قانونی صادر شده «ناتوان» باشد، در زندان خواهد ماند.

تیرماه پارسال اعلام شد که کیوان امام‌وردی در دادگاه بدوی به اعدام محکوم شده است. او اوایل شهریور ۱۳۹۹ در پی افشاگری ده‌ها زن در توئیتر و اینستاگرام بازداشت شد.

به‌گفتۀ شاکیان، او به قربانیان خود پس از خوراندن مشروب حاوی مواد بیهوش‌کننده، تجاوز می‌کرد. اما کیوان امام‌وردی در جریان تحقیقات اتهامات مطرح‌شده را رد کرد و گفت که این افراد با رضایت خودشان به خانه او رفته‌اند.

۲۱:۵۴ ۳.۸.۱۴۰۲

فاطمه سپهری بار دیگر از زندان به بیمارستان قائم مشهد منتقل شد

برادر فاطمه سپهری، فعال سیاسی زندانی، می‌گوید که خواهرش روز چهارشنبه از زندان به بیمارستان قائم مشهد منتقل و در «بخش مراقب‌های بحرانی» بستری شده است.

مادر این زندانی سیاسی نیز در ویدئویی که در صفحه اینستاگرام منتشر شد گفت حال دخترش در بیمارستان حتی از زمان عمل گذشته قلبش «بدتر» بوده و «سر، دست، پا، پشت و سینه‌اش درد می‌کرده است».

او افزوده است که در این حال، دخترش نگران دو برادرش بوده که در بازداشت هستند.

مادر فاطمه سپهری اظهار داشت: دیروز و پیش از انتقال به بیمارستان، وضعیت جسمانی دخترش در ملاقات حضوری زندان «بسیار بد» بوده تا جایی که او «با کمک دیگر همبندیان» توانسته از جایش بلند شود.

فاطمه سپهری مهرماه امسال به‌دلیل مشکلات قلبی چند مرتبه از زندان به بیمارستان منتقل شده بود.

دو برادر او، محمدحسین و حسن سپهری روز ششم مهرماه همزمان با آنژیوی قلب این زندانی سیاسی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

فاطمه سپهری از جمله امضاکنندگان نامه درخواست استعفای رهبر جمهوری اسلامی است.

او ۳۰ شهریور پارسال و در ابتدای اعتراضات سراسری ایران توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد.

۱۸:۳۳ ۳.۸.۱۴۰۲

خبرنامه امیرکبیر از اخراج غیر رسمی «صد تن از فعالان دانشجویی» خبر داد

خبرنامه امیرکبیر از تشکیل جلسه هیئت رئیسه دانشگاه و تصویب اخراج غیر رسمی «صد تن از فعالان دانشجویی» خبر داد.

در این گزارش گفته شده که پرونده آموزشی بیش از صد فعال دانشجویی در رابطه با پایان سال‌های تحصیلی آن‌ها و مرخصی تحصیلی اجباری بررسی شده است.

به نوشته خبرنامه امیرکبیر، اکثر دانشجویان به‌دلیل تحصیل در دوران همه‌گیری کرونا با پایان دوره رسمی تحصیلی روبرو هستند که این مسئله به اخراج آن‌ها منجر می‌شود.

دو هفته پیش نیز حدود ۵۰ نفر از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر به دفتر کمیته انضباطی دانشگاه احضار شده بودند.

پس از اعتراضات سراسری سال گذشته ده‌ها تن از اساتید و دانشجویان حامی معترضان از دانشگاه‌های مختلف کشور اخراج شده‌اند.

۱۸:۳۱ ۳.۸.۱۴۰۲

سازمان زندان‌ها «مکلف» به انتقال ۲۰ زندان به خارج از کلان‌شهرهای ایران شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه سازمان زندان‌ها را مکلف کردند برای انتقال «۲۰ زندان» به خارج از کلان‌شهرهای کشور اقدامات لازم را انجام دهد.

خبرگزاری فارس بدون اشاره به نام این زندان‌ها اعلام کرد که این تصمیم در راستای «بهبود بخشیدن به وضعیت زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها» گرفته شده است.

در همین راستا خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی، روز ۱۲ مرداد امسال از تعطیلی زندان رجایی‌شهر و انتقال زندانیان آن به زندان‌های دیگر خبر داد.

این در حالی است که تاکنون گزارش‌های متعددی از شرایط وخیم بازداشتگاه‌ها و زندان‌های خارج از کلان‌شهرهای ایران منتشر شده است.

در همین زمینه، مهرماه امسال ۱۳ زندانی سیاسی که از زندان اوین به زندان قزلحصار منتقل شدند در اعتراض به وضعیت نامناسب زندان و «عدم رعایت اصل تفکیک جرائم» دست به اعتصاب غذا زدند.

۱۵:۲۹ ۳.۸.۱۴۰۲

حکم یک سال زندان ضیاء نبوی و هستی امیری تأیید شد

حکم یک سال زندان ضیاء نبوی و هستی امیری، دانشجویان معترض به مسمومیت‌های زنجیره‌ای در مدارس ایران، در دادگاه تجدیدنظر نیز تأیید شد.

این دو دانشجوی دانشگاه علامه تهران پیشتر در دادگاه بدوی و شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به یک سال زندان محکوم شده بودند.

این پرونده مربوط به تجمع ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی برای اعتراض به مسموم‌سازی دانش‌آموزان دختر است که ضیاء نبوی و هستی امیری هم در آن شرکت داشتند.

علاوه بر احضار ضیاء نبوی، هستی امیری و فرشته طوسی به دادسرای امنیت اوین، به نوشته کانال دانشجویان متحد، دست‌کم ۳۰ دانشجوی معترض دانشگاه علامه نیز پس از تجمع ۱۶ اسفند ممنوع‌الورود شدند.

ضیا نبوی از چهره‌های سرشناس جنبش دانشجویی در دهه هشتاد است که پس از «ستاره‌دار» شدن و محرومیت از تحصیل، در ۲۵ خرداد سال ۱۳۸۸ بازداشت شد و نزدیک به ۸ سال را در زندان گذراند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG