لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۳۰

«ابراز تردید» قضات واشینگتن در مورد ادعای مصونیت ترامپ در پرونده تغییر نتایج انتخابات


گزارش‌ها حاکی است که قضات دادگاه فرجام در واشینگتن در مورد ادعای مصونیت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، در اتهام اقدام برای تغییر نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲ ابراز تردید کردند.

وکلای آقای ترامپ در جلسه دادگاه روز سه‌شنبه ۱۹ دی استدلال کردند که یک رئیس جمهور سابق به دليل تصمیم‌ها و اقداماتش در زمان عهده‌داری این مقام نمی‌تواند تحت پیگرد قرار بگیرد.

خبرگزاری رویترز می‌گوید، اما از سخنان و واکنش قضات چنین برمی‌آید که آنها این استدلال را نپذیرفته‌اند.

فلورنس پن، یکی از قضات دادگاه فرجام واشینگتن در پاسخ به استدلال جان ساوئر، وکیل دونالد ترامپ، گفت: «شما می گوئید که یک رئیس جمهور می‌تواند حکم عفو بفروشد، اسرار نظامی کشور را بفروشد و یا به واحدهای ویژه کماندویی دستور دهد که رقبای سیاسی او را ترور کنند؟»

وکیل آقای ترامپ در پاسخ خود گفت یک رئیس سابق می‌تواند به ارتکاب چنین جرایمی محکوم شود به شرط آن که ابتدا در مجلس نمایندگان به همین دلیل استیضاح شده باشد و مجلس سنا نیز او را مجرم تشخیص دهد.

مجلس نمایندگان آمریکا دو بار با اکثریت آرا دونالد ترامپ را در زمانی که در کاخ سفید بود استیضاح کرد ولی مجلس سنا که در آن زمان در کنترل جمهوری‌خواهان بود او را محکوم نکرد.

جان ساوئر، عضو تیم حقوقی آقای ترامپ، در بخش دیگری از استدلال خود گفت محاکمه موکلش براساس شکایت بازرس ویژه وزارت دادگستری به یک دور تسلسلی از انتقام جویی پس از هر انتخابات منجر خواهد شد و «جعبه بلاهای ناشناخته‌ای را خواهد گشود که کشور هیچ‌گاه از آن رها نخواهد شد.»

دونالد ترامپ در جلسه دادگاه صحبت نکرد و از گفت‌وگو با خبرنگاران که بیرون ساختمان تجمع کرده بودند پرهیز کرد.

جلسه دادگاه فرجام واشنگتن به تقاضای وکلای آقای ترامپ برگزار شد که در واکنش به شکایت مفصل بازرس ویژه وزارت دادگستری آمریکا قصد دارند با تاکید بر مصونیت رئیس جمهور سابق از پیگیری این پرونده توسط مراجع قضایی جلوگیری کنند.

بازرس ویژه وزارت دادگستری آمریکا در اعلام جرم علیه دونالد ترامپ تصریح کرده است که او هنگام تحت فشار قرار دادن مقامات ایالتی برای تغییر نتیجه رای‌گیری به عنوان یک نامزد انتخاباتی و نه رئیس جمهور وقت قانون را زیر پا گذاشته است.

نماینده دادستانی در جلسه دادگاه فرجام واشنگتن گفت:«طبق قانون اساسی رئیس جمهور موقعیت ویژه ای دارد ولی بر فراز قانون نیست.»

جک اسمیت، بازرس ویژه وزارت دادگستری آمریکا، به دلیل اتهامات متعددی که تمامی آنها جرايم فدرال محسوب می شوند، از جمله «تحریک به نافرمانی و شورش، اقدام برای تغییر نتایج انتخابات و نگهداری غیر‌قانونی و غیرمسئولانه اسناد محرمانه حکومتی» علیه دونالد ترامپ اعلام جرم کرده است.

آقای ترامپ در چهار پرونده جداگانه در مجموع به ارتکاب ۹۱ جرم متهم شده است. قرار است دادرسی این پرونده از اوایل ماه مارس (اواسط اسفند) آغاز شود.

آقای ترامپ در ویدئوی کوتاهی که غروب دوشنبه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد٬ گفت اگر در انتخابات ریاست جمهوری امسال پیروز شود ممکن است جو بایدن را تحت پیگرد قرار دهد. او افزود:«اگر من از مصونیت برخوردار نشوم جو بایدن متقلب نیز مصونیت نمی‌گیرد. جو برای کیفرخواست حاضر و آماده خواهد بود.»

دونالد ترامپ در رقابت‌های حزب جمهوری‌خواه برای تعیین نامزد این حزب در انتخابات ریاست جمهوری پیشتاز است و پیش‌بینی می‌شود که در اولین دور انتخابات مقدماتی که روز دوشنبه در ایالت آیووا برگزار خواهد شد به راحتی بر رقبای خود پیروز شود.

حکم نهایی دادگاه فرجام شعبه واشنگتن و زمان صدور آن در تعیین تکلیف این موضوع که آیا دونالد ترامپ قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا محاکمه خواهد شد یا نه تاثير بسیار مهمی خواهد داشت.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز پنجم نوامبر امسال برگزار می‌شود.

XS
SM
MD
LG