لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ تهران ۲۲:۱۵

طلال ناجی، رهبر یک گروه مسلح فلسطینی مرتبط با ایران، در دمشق «بازداشت شد»


طلال ناجی
طلال ناجی

خبرگزاری فرانسه به‌نقل از مقامات گروه «جبهه مردمی برای آزادی فلسطین» از بازداشت طلال ناجی، رهبر این گروه مسلح فلسطینی، به‌دست نیروهای امنیتی حکومت جدید سویه خبر داد.

شبکه المیادین نیز روز شنبه ۱۳ اردیبهشت به‌نقل از یکی از رهبران فلسطینی گزارش داد که طلال ناجی، «رهبر جبهه مردمی برای آزادی فلسطین - فرماندهی کل» در دمشق، پایتخت سوریه، بازداشت شده است.

خبر بازداشت ناجی در حالی منتشر شده که چند روز پیش نیز مقامات سوریه دو عضو جنبش جهاد اسلامی فلسطین را بازداشت کرده بودند.

شبکه العربیه، متعلق به عربستان سعودی، نیز گزارش داده است که مقامات حکومت جدید سوریه اخیراً اعضای جبهه مردمی فرماندهی کل را از فعالیت سیاسی منع کرده و دفاتر این گروه را مصادره کرده‌اند.

دولت سوریه هنوز دربارۀ این موضوع اظهارنظر نکرده است.

با این حال، برخی منابع فلسطینی نیز به خبرگزاری آلمان گفته‌اند که «بازداشت طلال ناجی احتمالاً به دلیل ارتباط گروهش با جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است».

طلال ناجی که سال ۱۴۰۰ در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه، در ستایش قاسم سلیمانی گفته بود او «برد موشک‌های ما را از دو کیلومتر به ۲۵۰ کیلومتر رساند»، در آخرین سفر علی لاریجانی، مشاور علی خامنه‌ای، به سوریه قبل از سقوط بشار اسد ازجمله چهره‌هایی بود که با او دیدار و گفت‌وگو کرده بود.

او پس از این دیدار در آبان ۱۴۰۳ نیز بر «ادامۀ مبارزه با اسرائیل تا پیروزی کامل» تأکید کرده بود.

ایالات متحده که این گروه‌های فلسطینی را در فهرست «سازمان‌های تروریستی» خود قرار داده است، اعلام کرده که تا زمانی که پیشرفت واقعی در زمینه اولویت‌هایی از جمله مبارزه با «تروریسم» در سوریه حاصل نشود، تحریم‌های دورۀ بشار اسد را لغو نخواهد کرد.

پیشتر وال استریت جورنال نیز نوشته بود که دولت دونالد ترامپ از دولت جدید سوریه خواسته است تا افراد مسلح وابسته به گروه‌های فلسطینی را در ازای کاهش محدود تحریم‌ها علیه سوریه از این کشور اخراج کند.

سوریه طی دهه‌ها و در دوران حکومت خاندان اسد، میزبان گروه‌های فلسطینی مخالف روند صلح بود و بخشی از «محور مقاومت» تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران در برابر اسرائیل و آمریکا محسوب می‌شد.

گروهی که طلال ناجی رهبری آن را بر عهده دارد، در سال ۱۹۶۸، پس از انشعاب از شاخه چپ‌گرای جبهه مردمی برای آزادی فلسطین، تأسیس شد و سال ۲۰۱۱ که اعتراضات مردم سوریه سرکوب و جنگ داخلی آغاز شد، این گروه به‌طور کامل از دولت بشار اسد حمایت کرد.

طلال ناجی در سال ۲۰۲۱، پس از مرگ بنیان‌گذار گروه، احمد جبریل، به‌عنوان دبیرکل انتخاب شد.

واکنش سازمان ملل به حملات اسرائیل به دمشق

همزمان با این رویداد و در ادامۀ حملات اسرائیل به دمشق، نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل روز شنبه از اسرائیل خواست «فوراً» حملات خود به سوریه را متوقف کند.

این درخواست پس از آن مطرح شد که اسرائیل، در پی خشونت‌های فرقه‌ای هفتۀ اخیر در سوریه، چندین حملۀ هوایی علیه مقامات اسلام‌گرا و بنا به اعلام خود اسرائیل «در حمایت از اقلیت دروزی» انجام داد.

اسرائیل چندین‌بار اعلام کرده آماده است از اقلیت دروزی محافظت کند؛ اقلیتی که در جریان درگیری‌های فرقه‌ای اخیر، ۱۱۹ نفر از اعضای آن، عمدتاً جنگجویان دروزی، کشته شدند.

پس از سرنگونی بشار اسد، مقامات جدید سوریه وعدۀ حکومتی فراگیر در کشور چندقومیتی و چندمذهبی سوریه داده‌اند، اما همزمان با فشار افراط‌گرایان درون ساختار خود نیز مواجه‌اند.

به‌گفتۀ دیده‌بان حقوق بشر سوریه، بیش از ۲۰ حمله به اهداف نظامی در سراسر سوریه در شب جمعه صورت گرفت.

خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) نیز از حملات در نزدیکی دمشق و در مناطق مرکزی، غربی و جنوبی کشور خبر داد و افزود که در این حملات یک غیرنظامی کشته شده است.

سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد نیروهایش «یک پایگاه نظامی، توپ‌های ضدهوایی و زیرساخت‌های موشک‌های زمین به هوا را در سوریه هدف قرار داده‌اند» اما جزئیات بیشتری منتشر نکرد.

این سلسله حملات در پی حمله اسرائیل به نزدیکی کاخ ریاست‌جمهوری دمشق در صبح جمعه صورت گرفت؛ حمله‌ای که نخست‌وزیر اسرائیل و وزیر دفاع این کشور آن را «پیامی روشن» به حاکمان جدید سوریه توصیف کردند.

آن‌ها افزودند: «ما اجازه نخواهیم داد نیروهایی به جنوب دمشق اعزام شوند یا تهدیدی علیه جامعه دروزی شکل گیرد.»

مناطق دروزی‌نشین در سوریه، از جمله سویدا، صحنايا و جبل‌الدروز، به بلندی‌های جولان اشغالی نزدیک‌اند؛ جایی که مرز اسرائیل با سوریه واقع شده است. اسرائیل می‌گوید هرگونه درگیری یا نفوذ گروه‌های افراطی در این مناطق می‌تواند تهدید مستقیمی برای امنیت مرزهای شمالی اسرائیل باشد.

XS
SM
MD
LG