لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۰۷

تلاشی علیه فراموشی چهره زندانیان عقیدتی در ایران


نسرین ستوده، آتنا دائمی، نیلوفر بیانی، سپیده قلیان، زینب جلالیان، شکوفه یداللهی و آزیتا رفیع‌زاده در دیوارنگاره کلاریون.
نسرین ستوده، آتنا دائمی، نیلوفر بیانی، سپیده قلیان، زینب جلالیان، شکوفه یداللهی و آزیتا رفیع‌زاده در دیوارنگاره کلاریون.

نزدیک به سه دهه است که کوچه‌ای به نام کلاریون در شهر سان‌فرانسیسکو در غرب آمریکا، میزبان پروژه‌ای به نام کمپ است. پروژه دیوارنگاره‌‌های کوچه کلاریون... پروژه‌ای که هدف آن حمایت و تولید محصولات هنری متنوع در حوزه اجتماعی است. در این سی سال، ده‌ها هنرمند از سراسر دنیا دیوارنگاره‌هایی را در کوچه کلاریون ثبت کرده‌اند.

این هفته اما چهره هفت زن زندانی در ایران، مهمان این کوچه پررفت و آمد شده است. نسرین ستوده وکیل و مدافع حقوق بشر، آتنا دائمی فعال مدنی، نیلوفر بیانی فعال حوزه محیط زیست ، سپیده قلیان فعال مدنی، زینب جلالیان فعال کرد، شکوفه یداللهی از دراویش گنابادی و آزیتا رفیع‌زاده از اساتید دانشگاه بهاییان.

دیوارنگاره‌ای برای زندانیان عقیدتی زن
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

پروژه کمپ به همراه سازمان اتحاد برای ایران به مدت یک ماه این فرصت را برای بازدیدکنندگان فراهم می‌آورد تا درباره این زنان و فعالیت‌های آن‌ها و وضعیت حقوق بشر در ایران اطلاعات کسب کنند.

شقایق سیروس نقاش چهره هفت زن زندانی در ایران، حدود پنج سال پیش نیز در اقدامی مشابه، چهره سه زن ادیب ایرانی، فروغ فرخزاد، سیمین بهبهانی و سیمین دانشور را به کوچه کلاریون آورده بود. میلاد کشتان از سازمان اتحاد برای ایران می‌گوید موفقیت و ماندگاری آن پروژه دلیلی شد تا این سازمان تصمیم بگیرد از طریق نقاشی بار دیگر نظر مخاطبان در کوچه کلاریون و همچنین مخاطبان شبکه‌های اجتماعی را جلب کند.

اتحاد برای ایران یک سازمان غیردولتی و غیرانتفاعی مستقل مستقر در ایالت کالیفرنیاست که با هدف گسترش آزادی‌های مدنی در ایران تاسیس شده است. از جمله فعالیت‌های این سازمان مشارکت در تهیه یک بانک اطلاعاتی درباره زندانیان در ایران است که در حال حاضر بیش از ۶۰ زن زندانی را با اتهامات سیاسی و عقیدتی شناسایی کرده است.

همزمان با افتتاح کمپین همبستگی با زنان زندانی در ایران، با عنوان «در ستایش زنان آزادی»، اتحاد برای ایران، از آغاز یک پروژه دیگر در حوزه فناوری‌های نوین نیز خبر داد. اپلیکیشن یا نرم‌افزاری با نام چهره‌های پنهان با هدف اطلاع رسانی درباره زندانیان عقیدتی و سیاسی در ایران که به گفته میلاد کشتان مدیر تکنولوژی اتحاد برای ایران این اپلیکیشن از فناوری واقعیت افزوده استفاده می کند.

این اپلیکیشن که نتیجه همکاری با گروهی به نامsnuggle for survival* است با الهام از بازی‌هایی مانندPokemonGo ، به کاربر فرصت می‌دهد که مثلاً نگاه داشتن تلفن همراهش در مقابل علامت «ورود ممنوع» در خیابان‌های شهر، به جای دایره قرمز و خط سفید میان آن، چهره‌ یکی از زندانی‌های عقیدتی و سیاسی ایران را ببیند و درباره آنها بیشتر بخواند.

تلاشی که این گروه می‌گوید برای فراموش نشدن چهره این زندانی‌ها پی گرفته شده است. چهره‌هایی که اگرچه یادآور روزهایی سخت برای این زندانی‌هاست اما همگی با لبخند و رنگ‌های شاد تصویر شده‌اند.

* Snuggle for Survival گروهی از هنرمندان چندملیتی هستند که برای مبارزه با مفاهیمی چون خشونت، مرز و فاصله‌ها، محصولاتی اینتراکتیو مثل بازی‌‌ها و محصولات آموزشی در فضای تلاقی جهان واقعی و جهان دیجیتال خلق می‌کنند.‎
  • 16x9 Image

    هانا کاویانی

    هانا کاویانی، از سال ۱۳۸۶ با رادیو فردا به عنوان خبرنگار و گزارشگر همکاری می‌کند. او در این مدت تحولات سیاسی و دیپلماتیک از جمله فراز و فرودهای مرتبط با پرونده هسته‌ای ایران، و مذاکرات منتهی به توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی را از نزدیک دنبال کرده است.

XS
SM
MD
LG