لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۵۴

ایران «مبدأ حملات هکری» به سایت چند روزنامه داخلی را آمریکا و بریتانیا اعلام کرد


​​خبری که «هکرها» پس از دسترسی به وب‌سایت روزنامه قانون روی آن قرار دادند، اعلام درگذشت علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، بود.
​​خبری که «هکرها» پس از دسترسی به وب‌سایت روزنامه قانون روی آن قرار دادند، اعلام درگذشت علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، بود.

مقام‌های وزارت ارتباطات ایران ادعا می‌کنند مبدأ «هکرهایی» که روز شنبه اقدام به «هک» چند روزنامه ایرانی کرده‌اند، ایالات متحده و بریتانیا بوده است.

در اطلاعیه‌ای که روز یکشنبه ۲۲ بهمن در خبرگزاری‌های ایران از جمله خبرگزاری دولتی ایرنا منتشر شد، عنوان شده که «هکرها» در روز شنبه چند پایگاه اطلاع‌رسانی در ایران را هدف قرار داده‌اند، که از جمله آنها وب‌سایت روزنامه‌های قانون، آرمان و ستاره صبح بوده است.

در عین حال وزارت ارتباطات ایران تصریح کرده است، وب‌سایت‌هایی که مورد حمله قرار گرفته‌اند از امنیت پایینی برخوردارند و «همچنان در معرض تهدید نفوذ هکرها هستند».

شامگاه شنبه روزنامه قانون اعلام کرد که وب‌سایت آن «هک» شده و «هکرها شروع به گذاشتن اخبار جعلی روی سایت کرده‌اند».

پس از این اقدام سایت روزنامه قانون برای ساعاتی از دسترس خارج شد.

قانون بعدتر نوشت که اتفاق مشابهی هم برای دو روزنامه آرمان و ستاره صبح افتاده، و «خبری کذب که در سایت قانون منتشر شده بود، به همان شکل در سايت اين روزنامه‌ها نیز منتشر شده است‌».

خبری که «هکرها» پس از دسترسی به وب‌سایت این روزنامه‌ها روی آن قرار دادند، اعلام درگذشت علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، بود.

هنوز هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این اقدام را برعهده نگرفته است.

در مورد این رویداد، وزارت ارتباطات ایران توضیح داده که شرکت تولیدکننده نرم‌افزار وب‌سایت‌های هک شده، مجری بیش از ۳۰ وب‌سایت خبری ایران بوده است که از جمله آنها وب‌سایت‌های روزنامه‌های شرق، اعتماد و شهروند هستند.

بر اساس این اعلام، وب‌سایت‌هایی که مورد حمله قرار گرفته‌اند «دارای نام کاربری و کلمه عبور پیش‌فرض و یکسان توسط شرکت پشتیبان بوده‌اند».

در این زمینه خبرگزاری تسنیم نیز به نقل از غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران، نوشت که این سازمان «هنوز» ارزیابی دقیقی از موضوع ندارد.

آقای جلالی یادآور شد که سایت‌های خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها جزو مراکز حساس از لحاظ پدافند غیرعامل هستند و باید از امنیت بالایی در حوزه شبکه برخوردار باشند.

گزارش‌ها در مورد تلاش هکرها برای رخنه در برخی وب‌سایت‌های ایرانی در حالی است که در خرداد سال ۹۵ هم گزارش‌هایی در مورد هک شدن چند وب‌سایت دولتی ایران، از جمله وب‌سایت‌های مرکز آمار، سازمان ثبت اسناد و املاک، و نیز چند وب‌سایت متعلق به سفارتخانه‌های ایران منتشر شد.

در آن زمان پلیس فتا ادعا کرد که این اقدامات از سوی «سه شرکت با محوریت عربستان سعودی» صورت گرفته است، گرچه بعدتر مرکز بررسی جرایم سایبری سپاه پاسداران اعلام کرد که هکر برخی سایت‌های دولتی بازداشت شده است.

ایران خود از سال ۲۰۱۲ به این سو در پرونده رخنه به چند بانک آمریکایی، و هک یک سد کوچک در نزدیکی نیویورک، و نیز تلاش برای حمله به حساب‌های کاربری مقام‌های دولت باراک اوباما مسئول شناخته شده است.

اخیراً نیز گزارشی که توسط بنیاد کارنگی در آمریکا منتشر شد، نشان می‌دهد که نهادهای امنیتی در ایران، همانند سایر دستگاه‌های امنیتی در کشورهای سراسر جهان، به طور فزاینده‌ای در زمینه جاسوسی سایبر و حملات تخریبی ورزیده شده‌اند. اقداماتی که دامنه آن از مخالفان حکومت ایران در داخل و خارج از کشور، و نهادهای مدنی در ایران، تا سازمان‌های دولتی، دفاعی، تجاری و دیپلماتیک در آمریکا، اسرائیل، آلمان و عربستان سعودی را در بر می‌گیرد.

این گزارش که با تمرکز بر اقدامات تخریبی حکومت ایران در فضای سایبری منتشر شده بود، از جمله اشاره می‌کند که حکومت ایران عملیات تهاجمی خود در فضای مجازی را در پوشش حساب‌های کاربری عمومی گمراه‌کننده‌ای دنبال می‌کند تا ضمن نمایش توانایی خود در این زمینه، از مسئولیت چنین اقداماتی شانه خالی کند.

با استفاده از گزارش‌های منابع داخلی ایران، آسوشیتدپرس، و رادیوفردا؛ م.ا.
XS
SM
MD
LG