لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۳۵

«آتش‌بس در افغانستان»، در راس موضوعات مورد مذاکره طالبان و آمریکا


گفت‌وگوهای صلح بین مقام‌های ایالات متحده و گروه طالبان افغانستان با تمرکز بر آینده نیروهای خارجی در افغانستان و احتمال یک آتش‌بس شش ماهه روز سه‌شنبه، ۲۷ آذرماه، وارد دومین روز خود شد.

این در حالی است که تادامیچی یاماموتو، نماینده ملل متحد در امور افغانستان، می‌گوید چشم‌انداز مذاکرات صلح و پایان دو دهه جنگ در افغانستان هرگز به اندازه امروز روشن نبوده است.

گفت‌وگوهای سه روزه صلح در ابوظبی برگزار می‌شود و این دست‌کم سومین بار است که زلمای خلیل‌زاد، نماینده ویژه ایالات متحده، برای پایان بخشیدن به جنگ ۱۷ ساله داخلی در افغانستان با نمایندگان طالبان دیدار می‌کند.

روز دوشنبه هیئتی از طرف طالبان در آستانه دیدار با آقای خلیل‌زاد با مقام های عربستان سعودی و پاکستان و امارات متحده عربی دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مقام های طالبان که نخواستند نام‌شان فاش شود می‌گویند که هیئت آمریکایی برای برقراری آتش‌بس شش ماهه و طبق توافقی جهت مشخص کردن یک نماینده از سوی طالبان برای دولت آینده فشار می‌آورند.

این مقام های طالبان گفتند که گروه طالبان در برابر پیشنهاد آتش‌بس مقاومت می کند، زیرا به باور آنها چنین آتش‌بسی نه به هدف آنها که بیرون راندن نیروهای خارجی است، بلکه به نیروهای دولتی افغان و آمریکایی کمک خواهد کرد.

یک مقام ارشد طالبان به رویترز گفت که اگر سه کشور عربستان و امارات و پاکستان ضمانت دهند و ایالات متحده به عنوان رئیس دولت موقت افغانستان کسی را انتخاب کنند که طالبان نامزد می کند «می‌توانیم در مورد آتش‌بس فکر کنیم».

به نوشته این خبرگزاری هنوز واکنشی در این مورد از سفارت آمریکا در کابل دریافت نشده است.

آخرین دور از روند دیپلماسی حدود یک سال پیش از این بود یعنی زمانی‌ که ایالات متحده هزاران نیروی نظامی دیگر را به افغانستان فرستاد و حجم بمباران ها را افزایش داد با این هدف که طالبان را به پای میز مذاکره بکشاند.

با وجود پافشاری آمریکا بر این که هرگونه توافق صلح باید بین خود افغان‌ها به توافق برسد گروه طالبان از گفت‌وگوی مستقیم با مقام های کابل سرباز می زند و همچنان آنها را افراد دولتی «غیرقانونی و دست‌نشانده بیگانگان» به شمار می آورد.

منابع: خبرگزاری رویترز، رادیوفردا/ پ. پ./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG