لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۲۵

خشم و هیاهو با طعم بهداشت و درمان


رویا تیموریان، بازیگر سینمای ایران، که از بستگان نزدیک نیما طباطبایی مستندساز ایرانی است، در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با مشکلاتی که در مسیر درمان بیماری این فیلمساز برای خانواده او پیش آمده به ایسنا توضیحاتی داد. او در این مصاحبه گفت:«برای جلوگیری از هرگونه شُبهه و شائبه، از جناب وزیر محترم بهداشت(...) تقاضا دارم با حضور بزرگان بیمارستان بهمن، بنده و مستنداتی که دارم و می‌توانم آنها را تقدیم کنم، دیداری داشته باشیم و امیدوارم این ملاقات رو در رو قدم اولی باشد برای این صلح و دوستی.»

به گفته تیموریان نیما طباطبایی به بیماری تومور مغزی مبتلا است و با توجه به خونریزی این تومور باید در بیمارستان بهمن تهران، محلی که قبلا در آن بستری بود توسط جراحان این بیمارستان عمل میشد اما بر اساس گفته های وی این عمل صورت نگرفته است و یکی از افراد تیم پزشکی این بیمارستان به وی گفته که هیچکدام از جراحان مغز این بیمارستان در دسترس نیستند: «ما آن شب این پرسش را داشتم که مگر می‌شود در یک ساعت، تمام جراحان شما دچار مشکل شوند؟رسما به ما اعلام کردند که مریض‌تان را ببرید و بهانه آوردند که دستگاه اسکن ما خراب است. اما مگر می‌شود بیمارستانی به این بزرگی و لوکسی، دستگاه اسکن نداشته باشد؟»

کوه یخی که ناگهان سر از آب در آورد

مرگ عباس کیارستمی و گمانه‌زنی‌هایی که درباره علت مرگ او و نقش اشتباهات پزشکی در آن صورت گرفت، تلنگری بود که ناگهان باعث شد موج جدیدی از انتقادات به جامعه پزشکی صورت بگیرد. در فضای مجازی هشتگ خطای پزشکی بارها مورد استفاده قرار گرفت و کاربران مختلفی درباره تجربیات خودشان در اینباره مطالبی را نوشتند. همچنین داریوش مهرجویی کارگردان قدیمی سینما در یکی از مراسم‌ یادبود عباس کیارستمی به تندی از قصور پزشکان در روند درمان کیارستمی انتقاد کرد و برخی از پزشکان هم به وی پاسخ‌ دادند.

برای دریافت آخرین اخبار به تلگرام رادیو فردا بپیوندید

واکنش‌های جامعه پزشکی، هنرمندان و کاربران شبکه‌های اجتماعی ادامه داشت تا اینکه در روزهای اخیر نیز اخبار مختلفی منتشر شده است که به این ماجرا دامن می‌زند. منیژه حکمت، کارگردان سینمای ایران، و مادر پگاه اهنگرانی، بازیگر سینما، در صفحه ایسنتاگرامش نوشت که دارد خودش را برای یک جراحی مهم قلب آماده می‌کند. توضیحاتی که او در مورد روند درمانش از زمان شروع بیماری داد اما جالب بود: «من هم دچار تشخيص غلط پزشكى شدم، منتها به شكلى خنده‌دار! از زمستان سرفه هاى بسيار مى كردم و پزشكهاى بسيارى بعد از معاينه‌هاى بسيار گفتند من مشكل ريه و سرماخوردگى دارم و آمپول بزنم و شلغم بخورم خوب می‌شوم و گردو هم نخورم چون حساسيت‌زاست! هشت ماه گذشت و سرماخوردگى و مشكل ريه حل نشد تا چندهفته پيش كه سفرى به آلمان كردم و همان هفته اول سرفه ها تشديد شد و من در بيمارستانى در كلن و بعد در برلين بسترى شدم. دكترهاى آلمان تشخيص بيمارى حاد قلبى دادند! من گفتم دكترهاى خودمان گفتند سرما خوردم و خودش خوب می‌شود. خلاصه تجويز شلغم داخلى به داد من نرسيد و من را به كما در آلمان كشاند. پزشک‌هاى آلمان دستور به عمل باز و فورى قلب دادند.»

حکمت بنا به خواست خودش روز یکشنبه در بیمارستان پارس تهران عمل شد و فرزندش پگاه آهنگرانی ضمن تقدیر و تشکر از جراح وی در صفحه فیسبوکش گفته باید منتظر ماند تا نتیجه عمل او را دید: «حکمت هنوز از خطر نجسته و دلهره ول کن همراهان و دوستانش نیست ولی همه امیدوار و منتظر نتایج مثبت هستند. وقتی کارت به بیمارستان و پزشک می‌کشد، فارغ از نتیجه، بهتر است زیر تیغ آدم باشعور باشی تا زیر دست‌و‌پای تکبر برج‌ عاج‌نشینان.»

یک روند افزایشی دردآور

غلامعلی جعفری، رئیس کمیسیون‌های پزشکی استان تهران به خبرگزاری آنا گفته است: «سالانه ۵ تا ۱۰ درصد خطاهای پزشکی افزایش می‌یابد که این مساله موجب افزایش شکایت مردم از جامعه پزشکی شده است که متاسفانه در حدود ۵۰ درصد موارد پزشکان به دلیل بی‌دقتی، بی‌تجربگی، تکنیک غلط، نداشتن دانش و علم کافی مجرم شناخته شده و محکوم می‌شوند.»

به نظر می‌آید توجه به این روندهای افزایشی در خطاهای پزشکان است که معاون درمان وزارت بهداشت را به اتخاذ تدابیری تازه واداشته است. محمد آقاجانی در در اجلاس معاونین درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، در این باره گفته است: «در این زمینه نظارت‌های پیشرفته‌ای را برای بیمارستان‌ها تهیه کرده‌ایم و نظارت‌ها در این زمینه تشدید و سیستماتیک‌تر خواهند شد. در عین حال همه باید توجه کنیم که خطاهای پزشکی را کاهش داده و عوارض درمان‌ها را به موقع کنترل کنیم تا ایمنی بیمار از طریق نظارت‌های دقیق‌تر و با اعتباربخشی جدید بیش از پیش تامین شود.»

سید حسن هاشمی قاضی‌زاده وزیر بهداشت هم به گزارش ایسنا در همین اجلاس به جو ایجاد شده علیه جامعه پزشکی اشاره کرد و گفت: «در بحث خطاهای پزشکی دو وجه وجود دارد یک وجه آن این است که برخی از کاه، کوه می‌سازند و این وجه خطاهای پزشکی جنبه سیاسی دارد و در چند ماه آینده هم وجود خواهد داشت بنابراین شما از این جوسازی‌ها دلگیر نشوید.»

وی در ادامه از جامعه پزشکی خواست «به حرف‌های نامربوط آنان که از کاه کوه می‌سازند» توجه نکنند.

حاشیه‌هایی تلخ‌تر از متن

به گزارش ایسنا، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت به طور کلی وجود بیانیه‌ای را تکذیب کرد که وجودش می‌توانست ابعاد جدیدی بر حواشی متعدد ماجراهای اخیر مرتبط با جامعه پزشکی اضافه کند. برخی کانال‌های تلگرامی از جمله کانال تلگرام روزنامه ایران، در پستی از بیانیه‌ای صحبت کرده بودند که جمعی از جراحان در آن اعلام کرده بودند که از این به بعد هنرمندان و افراد مشهور را جراحی نمی‌کنند.

حریرچی در این باره به خبرنگاران گفت: «ما این اخبار را از فضای مجازی دریافت کردیم. برخی نوشته‌اند که وزیر بهداشت در این موضوع پادرمیانی کرده است، اما واقعیت این است که هیچ اقدامی در این خصوص انجام نشده و این اخبار و شایعات واقعیت ندارد.»

XS
SM
MD
LG