عکس سلفی جو بایدن و همسرش جیل در محوطهٔ کاخ سفید
جو بایدن، چهلوششمین رئیسجمهوری آمریکا، ساعاتی پیش از ترک قدرت در پایان دورهاش، یک عکس سلفی از خود و همسرش جیل در محوطهٔ کاخ سفید منتشر کرد.
او در توضیح نوشت: «یک سلفی دیگر برای مسیر. ما عاشق تو هستیم، آمریکا».
حضور ترامپ و جی دی ونس، معاون رئیسجمهور منتخب، همراه با خانوادههایشان در مراسم کلیسا
ولادیمیر پوتین به ترامپ تبریک گفت
ولادیمیر پوتین در جریان یک تماس ویدئویی با اعضای شورای امنیت روسیه ساعاتی قبل از مراسم تحلیف ریاستجمهوری دونالد ترامپ گفت: «ما اظهارات ترامپ و اعضای تیمش را درباره تمایلشان برای از سرگیری تماسهای مستقیم با روسیه را میشنویم که خارج از ارادهٔ ما توسط دولت در حال عزیمت [بایدن] متوقف شد».
رئیسجمهور روسیه در اظهاراتی که از تلویزیون پخش میشد، گفت: «ما همچنین اظهارات او را در مورد لزوم انجام هر کاری برای جلوگیری از جنگ جهانی سوم میشنویم. مطمئناً از چنین رویکردی استقبال میکنیم و به رئیسجمهور منتخب ایالات متحده برای تصدی این مسئولیت تبریک میگوییم».
آقای پوتین گفت که مسکو آماده گفتگو درباره چشمانداز صلح در اوکراین است و افزود که این نباید به یک آتشبس کوتاهمدت ختم شود، بلکه باید به صلحی پایدار منجر شود و منافع روسیه را در نظر بگیرد.
حضور ترامپ و همسرش ملانیا در مراسم کلیسا و دیدار با بایدنها در کاخ سفید
دونالد ترامپ و همسرش ملانیا چند ساعت قبل از برگزاری مراسم تحلیف دومین دوره ریاستجمهوری او، در کلیسایی در واشینگتن حضور پیدا کردند و با جو بایدن و همسرش جیل در کاخ سفید دیدار کردند.
خانوادهٔ ترامپ در کلیسای سنت جان در نزدیکی کاخ سفید حضور به هم رساندند.
جی دی ونس، معاون رئیسجمهور منتخب، و همسرش و همچنین سایر اعضای خانواده ترامپ از جمله پسرش بارون به رئیسجمهور آینده پیوستند تا طبق معمول قبل از ادای سوگند، در مراسم کلیسا شرکت کنند.
ترامپ و ملانیا همچنین با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، و همسرش جیل برای مدت کوتاهی ملاقات کردند و دستهجمعی عکس گرفتند.
حمید آصفی: از نظر جامعهٔ مدنی در ایران تمام تنشها با آمریکا باید حل شود
دونالد ترامپ در حالی وارد کاخ سفید میشود که در بیشتر تحلیلها موضوع رسیدگی به پرونده ایران، خصوصا موضوع هستهای، یکی از اولویتهای دولت او برشمرده میشود. اگر در واشینگتن رویکرد به مذاکره با تهران باشد، آیا مقامات جمهوری اسلامی آماده این گفتوگو هستند؟ نگاه جامعه ایران به چنین تحولی چه خواهد بود؟
حمید آصفی، تحلیلگر سیاسی در تهران، به این پرسشها پاسخ میدهد.
جو بایدن چند نفر را از «بیم انتقام احتمالی» دونالد ترامپ عفو کرد
جو بایدن در آخرین روز کاری خود در کاخ سفید چند نفر، از جمله کسانی که برای پاسخگو کردن دونالد ترامپ در حملات مرگبار گروهی از حامیان او به کنگره تلاش کرده بودند را عفو کرد تا آنها را از انتقام بالقوه آقای ترامپ در دورة جدید ریاستجمهوریاش محافظت کند.
در میان افراد عفو شده، نام دکتر آنتونی فائوچی مدیر پیشین مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی در مؤسسه ملی سلامت آمریکا که رویکرد دولت پیشین ترامپ برای مواجهه با همهگیری کرونا را به باد انتقاد گرفته بود، همچنین مارک میلی ژنرال بازنشسته که بعد از حملة گروهی از طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره در ششم ژانویه ۲۰۲۱ او را «فاشیست» خوانده بود، به همراه شماری از اعضای کمیتة مجلس نمایندگان که حمله به ساختمان کنگره را بررسی کرده بودند، دیده میشود.
آقای ترامپ پیشتر نسبت به «فهرست دشمنانی» که از او سرپیچی کرده یا در تلاش برای مقصر جلوه دادن او در حادثة حمله به ساختمان کنگره بودند، هشدار داده بود و افرادی را برای کابینه خود انتخاب کرده که حامی ادعای تقلب در انتخابات سال ۲۰۲۰ بوده و در صدد مجازات کسانی هستند که در تلاش برای پاسخگو کردن ترامپ در حمله به ساختمان کنگره بودهاند.
آقای بایدن روز دوشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد صدور فرمان عفو نباید بهعنوان تأییدی بر این باشد که این افراد تخلف داشتهاند و پذیرش این عفو از سوی آنها نیز نباید به عنوان اعتراف به گناه برای هر گونه تخلفی تعبیر شود.
او تصریح کرد کشور ما مدیون این خدمتگزاران است که با تعهد بیوقفة خود به کشورمان، خدمات شایانی ارائه دادهاند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس مینویسد این عفو که در ساعات پایانی ریاستجمهوری آقای بایدن اعلام شد، ماههاست که موضوع بحثهای داغ در بالاترین سطوح کاخ سفید بوده است. معمولا فرمانهای عفو در پایان دوره ریاست شامل افرادی میشود که به جنایتی محکوم شده باشند، اما عفو افرادی که حتی مورد بازجویی یا اتهام رسمی قرار نگرفتهاند، امر غیرمرسومی است و زمینه را برای استفاده گستردهتر دونالد ترامپ و روسایجمهور آینده از ابزار عفو ریاستجمهوری هموار میکند.
آقای ترامپ نیز قول داده است که در اولین لحظات شروع به کار به عنوان رئیسجمهور جدید، بسیاری از دستاندرکاران حملة خشونتآمیز و خونین ششم ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره را که منجر به زخمی شدن حدود ۱۴۰ افسر مجری قانون شد، عفو کند.
اوربان: ریاستجمهوری ترامپ موجب تقویت راست جدید در اروپا خواهد شد
نخستوزیر مجارستان روز دوشنبه گفت ریاستجمهوری دونالد ترامپ در ایالات متحده، به موج جدیدی از راستگرایی در اروپا دامن خواهد زد، و آنچه را که او کارزاری برای «اشغال» بروکسل خواند، آغاز کرد.
بهرغم هشدار بانک مرکزی مجارستان مبنی بر اینکه تعرفههای پیشنهادی رئیسجمهور منتخب آمریکا بر اتحادیه اروپا به مجارستان لطمه میزند، ویکتور اوربان که از حامیان پروپاقرص ترامپ به شمار میرود، پیشبینی کرد که روابط بین ایالات متحده و مجارستان شاهد «دوران طلایی» خواهد بود.
او پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ در اواخر روز دوشنبه، که در آن شرکت نخواهد کرد، گفت: «فقط چند ساعت دیگر، حتی خورشید متفاوتتر از قبل در بروکسل خواهد درخشید. یک رئیسجمهور جدید در ایالات متحده، جناح بزرگ میهنپرستان در بروکسل و شور و شوق فراوان».
نخستوزیر مجارستان در کنفرانسی گفت: «بنابراین حمله بزرگ میتواند آغاز شود. من اینجا مرحلهٔ دوم حمله را که هدف آن اشغال بروکسل است، آغاز میکنم».
اوربان که از منتقدان تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه بوده و از زمان آغاز جنگ در اوکراین روابط نزدیکی با مسکو داشته است، گفت: «اتحادیه اروپا دچار بحران است، زیرا نمیتواند رفاه شهروندان خود را تضمین کند، نمیتواند مانع مهاجرت غیرقانونی شود و نمیتواند امنیت را برقرار کند».
نخستوزیر فرانسه میگوید فرانسه و اروپا باید در مقابل ترامپ بایستند
نخستوزیر فرانسه هشدار داد که فرانسه و اروپا به طور کلی باید در مقابل دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، و سیاستهای او بایستند، در غیر این صورت «در هم خواهند شکست».
فرانسوا بایرو روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: «ایالات متحده تصمیم گرفته که از طریق دلار، از طریق سیاست صنعتی خود، از طریق این واقعیت که میتواند سرمایهگذاریها و پژوهشهای جهان را از آن خود کند، شکلی بسیار سلطهگرانه از سیاست را آغاز نماید».
او گفت: «اگر کاری نکنیم، سرنوشت ما بسیار ساده است؛ تحت سلطه در خواهیم آمد. در هم خواهیم شکست. به حاشیه رانده خواهیم شد».
نخستوزیر فرانسه افزود: «نحوهٔ واکنش ما صرفاً بستگی به تصمیمی دارد که مردم فرانسه و اروپا اتخاذ میکنند، زیرا واضح است که بدون اروپا، ما نمیتوانیم کاری از پیش ببریم».
فراخوان نظر شما
مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، روز دوشنبه در داخل ساختمان کنگره برگزار میشود.
به گفته برخی از رسانههای آمریکایی، یکی از برنامههای ترامپ پس از نشستن بر کرسی ریاستجمهوری بازگشت به کارزار «فشار حداکثری» علیه ایران، پایان دادن به جنگ اوکراین، تغییر اساسی در روابط آمریکا با ناتو و ساخت سامانه دفاع موشکی پیشرفته است.
انتظار شما از سیاستهای دولت جدید آمریکا در قبال ایران چیست؟
شما میتوانید نظرات خود را بهصورت صوت و تصویر به نشانیهای زیر برای ما بفرستید.
Telegram: @Fardagram
WhatsApp: +420 725 970 000
تغییرات عمده در شرایط داخلی و جهانی همزمان با آغاز به کار دولت دوم ترامپ
زمانی که دونالد ترامپ برای نخستین مراسم تحلیف خود در ژانویه ۲۰۱۷ وارد واشینگتن شد، برای اکثر مردم پایتخت و ایالات دیگر تا حد زیادی ناشناس بود؛ او تنها آوازهای به عنوان یک بازرگان موفق و میلیاردر و مجری برنامههای تلویزیونی داشت اما تنها نامزد برنده در انتخابات بود که بدون هیچ تجربهٔ پیشین در مناصب دولتی یا ارتش، رقیب وقت خود، هیلاری کلینتون، را شکست داده بود.
او زمانی که در هوای سرد ۲۰ ژانویه سال ۲۰۱۷ روی پلکان کنگره دست خود را به روی انجیل خانوادگی قرار داد و سوگند یاد کرد که تا جایی که در توان دارد از قانون اساسی آمریکا مراقبت کند، کسی نمیدانست که دورهٔ زمامداریش چگونه خواهد بود.
این بار اما او در شرایطی متفاوت به کاخ سفید بازگشته است؛ دیگر یک سیاستمدار باتجربه محسوب میشود.
دونالد ترامپ با تکیه به تجربه پیشین خود در چهار سالی که چهلوپنجمین رئیسجمهوری آمریکا بود، روز اول بهمن در جایگاه چهلوهفتمین رئیسجمهوری همراه با تیمی متفاوت به اتاق بیضی شکل که دفتر کار رؤسای جمهور در کاخ سفید است، وارد میشود.