لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۰۰

«از دست رفتن نفوذ اصول‌گرایان در استانداری‌ها»


محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس که در اجلاس سراسری «جبهه پیروان خط امام و رهبری» در واکنش به تغییر استانداران می‌گوید: «آیا هیچ کدام از ۳۰ نفر استانداران دولت احمدی‌نژاد به درد نمی‌خوردند؟ حداقل ۵ یا ۶ نفر از آن استاندارها را می‌شد نگه داشت. این همه تغییر یک سال وقت دولت چهارساله را می‌گیرد.»

جبهه پیروان خط امام و رهبری هم در بیانیه‌ای از رویه تعویض به تعبیر آنها «شتابانه مدیران» انتقاد کرده و نوشته‌اند: «این تغییرات به صلاح کشور نیست». این جبهه این تغییرات را نیز «بسترسازی زیرکانه برای حاکمیت یک جناح» خوانده است.

محمدرضا باهنر هم‌چنین در سخنان خود گفته‌است که «امروز دوران آب شدن یخ‌ها نیست و داستان ما با آمریکا با این نوع مذاکرات و دیدارها حل نخواهد شد.»

وحید پوراستاد در همین زمینه گفت‌وگویی داشته با مهدی مهدوی آزاد تحلیل‌گر مسائل ایران در آلمان و در ابتدا از او درباره «جبهه پیروان خط امام و رهبری» پرسیده است:

please wait

No media source currently available

0:00 0:03:34 0:00
لینک مستقیم

مهدی مهدوی آزاد: جبهه پیروان خط امام و رهبری متشکل از ۱۴ گروه سیاسی محافظه‌کار اصلی است که عملا بعد از خرداد ۷۶ در تقابل با جبهه اصلاح‌طلبان به فعالیت پرداخت. حزب موتلفه و جامعه اسلامی مهندسین دو رکن اصلی این جبهه هستند. هرچند گروه‌های کمتر شناخته شده مثل جامعه اسلامی دانشجویان، جامعه اسلامی دانشگاهیان هم در اینجا عضو هستند. ولی دو عضو اصلی همان موتلفه و جامعه اسلامی مهندسین هستند.

این جبهه در مجالس هفتم و هشتم تحت عنوان فراکسیون اصول‌گرایان فعالیت می‌کرد. بعد از این که این اسم توسط ۴۰ نماینده حامی آقای احمدی‌نژاد مصادره شد اکنون با عنوان فراکسیون رهروان راه ولایت با راهبری علی لاریجانی فعالیت می‌کند. حدود ۲۰۰ عضو دارد و قدرتمندترین گروه محافظه‌کار سنتی در ایران است.

جبهه پیروان خط امام و رهبری در بیانیه‌ای که صادر کردند گفتند که دولت آقای روحانی دارد به نام اعتدال، به تعبیر آنها، «بسترسازی زیرکانه‌ای برای حاکمیت یک جناح خاص» انجام می‌دهد. آیا به نوعی این اولین انتقاد از سوی اصول‌گرایان نسبت به دولت آقای روحانی نیست؟

قطعا اولین انتقاد رسمی یک جناح محافظه‌کار سنتی از دولت آقای روحانی محسوب می‌شود. اما با توجه به روابط سنتی و قدیمی اعضای این جبهه از موتلفه گرفته تا جامعه اسلامی مهندسین با شخص آقای روحانی، این انتقاد نوعا بیشتر سهم‌خواهی است تا چیز دیگری. بنابراین نوعی فعالیت و اقدام سیاسی برای گرفتن سهم بیشتری در کابینه و در دولت جدید آقای روحانی است.

آقای محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس در همین جبهه انتقاداتی کرده به دولت آقای روحانی و گفته که حداقل پنج شش نفر از سی استاندار دولت قبلی را می‌توانستند نگاه دارند. از آن ور هم خود جبهه پیروان خط امام و رهبری گفتند که تعویض مدیران با شتاب دارد صورت می‌گیرد و ادامه این روند به صلاح کشور نیست و به نظام دارد آسیب می‌رساند. این را چگونه می‌شود نگاه کرد، این بیانیه و این انتقاد را؟

به روایت نزدیکان آقای روحانی، آقای باهنر فردی معتدل و منصف است. اما واقعیت این است که در کشور توسعه‌نیافته‌ای مثل ایران رقابت‌های سیاسی معادلات خودش را دارد. آقای باهنر قبلا در دولت اول احمدی‌نژاد نمایندگانی داشت مثل آقای متکی، محمد جهرمی، وزیر کار، مصطفی گل محمدی، وزیر کشور، دانش جعفری و زاهدی وزیر علوم که همه می‌گفتند این سهم آقای باهنر در کابینه نهم شناخته می‌شود. اما در دولت احمدی‌نژاد کنار گذاشته شدند.

بعد از آن این جبهه و این فراکسیون اصول‌گرایان توانست حداقل ۱۰ استاندار را در سطح کشور به نام خودش ثبت کند و به فعالیت بپردازند. الان به گمان من اتفاقی که می‌افتد جبهه پیروان خط امام و رهبری یا همان اصول‌گرایان سابق نگران از دست دادن سهم خودشان در استان‌ها هستند. می‌دانید که استاندارها بعضی وقت‌ها از وزرا اثرگذاری و تاثیرگذاری بسیار بیشتری دارند و قدرت بسیار بیشتری دارند. انتقادی که آقای باهنر کرده و من نوعی رقابت سیاسی می‌دانم برای حفط حداقل استاندارهایی که در واقع این گروه اصول‌گرایان که قدرتمندترین گروه اصول‌گرا هست در کابینه داشته و الان نگران آن است که از دست بدهد.
  • 16x9 Image

    وحید پوراستاد

    وحید پوراستاد، روزنامه‌نگار سیاسی است که سابقه نزدیک به دو دهه فعالیت روزنامه‌نگاری در روزنامه‌های مختلف ایران را دارد. او از اواخر سال ۸۹ به تحریریه رادیو فردا پیوست و در مدت فعالیت خود در رادیو فردا چندین مستند رادیویی و تلویزیونی نیز از جمله «سلول انفرادی»، «سی جنجال یک رئیس‌جمهور»، «پرونده قاضی سعید مرتضوی» و فیلم مستند «در اتاق بازجویی» را ساخته است.

XS
SM
MD
LG