لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۰۵

«مشرف از فرماندهی ارتش کنار نمی رود»


پرویز مشرف بعد از کودتای سال 99، همزمان فرماندهی ارتش و ریاست جمهوری را به عهده دارد.
پرویز مشرف بعد از کودتای سال 99، همزمان فرماندهی ارتش و ریاست جمهوری را به عهده دارد.

سخنگوی پرویز مشرف رییس جمهوری پاکستان، روز پنج شنیه ۳۰ اوت، «وجود هرگونه فشار و تعیین مهلت زمانی» را برای کناره گیری ازسمت فرماندهی ارتش پاکستان، رد کرد.


این سخنان از سوی سخنگوی آقای مشرف در حالی منتشر شده است که روز گذشته، رسانه ها از توافق پرویز مشرف و بی نظیر بوتو نخست وزیر سابق پاکستان برای چگونگی تقسیم قدرت در این کشور و کناره گیری آقای مشرف از سمت فرماندهی ارتش خبر داده بودند.


اما مقامات رسمی پاکستان روز پنج شنبه در بیانیه ای سخنان روز گذشته خانم بوتو مبنی بر اینکه آقای مشرف تصمیم گرفته است لباس نظامی را از تن به در آورد، رد کردند.


در بخشی از این بیانیه، رشید قریشی سخنگوی پرویز مشرف اعلام کرده است: «تا زمانی که آقای رییس جمهوری در حال گفت و گو درباره مسایل مهم ملی است، هرگز زیر فشار یا مهلت زمانی کارنخواهد کرد.»


آقای رشیدی در این بیانیه افزوده است: «تصمیم آقای مشرف با در نظر گرفتن منافع ملی، در یک زمان مناسب ومطابق اصول قانونی و حقوقی خواهد بود.»


روز گذشته رسانه ها اعلام کردند که پرویزمشرف با بی نظیر بوتو توافق کرده است که آقای مشرف تا پایان سال ۲۰۰۷ از سمت خود کناره گیری کند و همچنین ممنوعیت قانونی بی نظیر بوتو برای احراز پست ریاست جمهوری را لغو کند.


روز گذشته رسانه ها اعلام کردند که پرویزمشرف با بی نظیر بوتو توافق کرده است که آقای مشرف تا پایان سال ۲۰۰۷ از سمت خود کناره گیری کند و همچنین ممنوعیت قانونی بی نظیر بوتو برای احراز پست ریاست جمهوری را لغو کند.


روز چهارشنبه خانم بوتو در گفت وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت:«من بسیار ازتصمیم آقای مشرف که صدای مردم پاکستان را شنیده و قصد دارد لباس نظامی را کناربگذارد، خوشحالم.»


بی نظیر بوتو و دیگر مخالفان دولت پاکستان خواستار آن هستند که پرویز مشرف، رییس جمهوری پاکستان که فرماندهی کل ارتش این کشور را نیزعهده دار است، تا پایان سال ۲۰۰۷ از سمت خود کناره گیری کند.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، شیخ رشید احمد، وزیر راه پاکستان و ازنزدیکان پرویز مشرف روز چهارشنبه29 اوت، به خبرنگاران گفت: «هر دو طرف به توافق مشترکی در زمینه مسئله لباس نظامی رییس جمهوری دست یافته اند.»


آقای احمد و خانم بوتو هر دو در گفت وگو با خبرنگاران تاکید کرده اند که دو طرف به حصول یک قرارداد نزدیک هستند، اماهنوز مسایل حل نشده ای وجود دارد.


حدود یک ماه پیش خبرگزاری ها از مذاکرات پشت پرده بی نظیر بوتو و پرویز مشرف خبر داده بودند.


بی نظير بوتو در آن زمان گفته بود: «اگر قرار است آقای مشرف در سمت رياست جمهوری باقی بماند، بايد از مقام فرماندهی کل قوا استعفا دهد.»


بريايه گزارش ها، هدف از مذاکرات صورت گرفته آن است که خانم بوتو ضمن اعلام حمايت از رياست جمهوری پرويز مشرف بتواند به پاکستان بازگردد و سمت نخست وزيری را بر عهده بگيرد.


اما برخی تحلیل گران براین عقیده اند که حضور دوباره خانم بوتو در صحنه سیاسی پاکستان، اقدامی پیشگیرانه است تا نواز شریف رهبر مخالفان دولت که پس از سال ها تبعید، هفته گذشته اجازه بازگشت به کشور را یافت، به قدرت نرسد.



پرويز مشرف که در جريان يک کودتای نظامی به قدرت رسید، هم اکنون در ضعيف ترين موقعیت خود طی دوره هشت ساله رياست جمهوری اش در پاکستان به سر می برد.

پرويز مشرف که در جريان يک کودتای نظامی به قدرت رسید، هم اکنون در ضعيف ترين موقعیت خود طی دوره هشتساله رياست جمهوری اش در پاکستان به سر می برد.


او در حال حاضر با چالش هایی چون فعالیت های افراطیون اسلامگرا و همچنین ابقای مجدد رييس ديوان عالی پاکستان رو به رو است که چهار ماه پيش از مقام خود خلع شده بود.


آقای مشرف خواستار آن شده است که وی توسط مجالس پاکستان بار ديگر به مقام رياست جمهوری برگزيده شود، در حالی که همچنان فرماندهی نيروهای نظامی را در اختيار دارد.


ولی اين مسئله با مخالفت گروه های اپوزيسيون رو به رو شده و آنها، از جمله بی نظير بوتو، خواستار شرکت وی در انتخابات به عنوان يک شهروند عادی هستند.


بی نظير بوتو که از سال ۱۹۹۸ در دوبی و لندن در تبعيد خودخواسته به سر می برد، در اواخر دهه ۱۹۸۰ و اوايل دهه ۱۹۹۰ نخست وزير پاکستان بود.


اززمان تحولات اخير در پاکستان و در پی حکم بازگشت به کار رييس برکنار شده ديوان عالی که نشانه ای از ضعيف تر شدن پرويز مشرف ارزيابی شده است، خانم بوتو اميدواری بيشتری برای بازگشت به پست نخست وزيری یافته است.
XS
SM
MD
LG