لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۲

بوش: مشرف باید انتخابات آزاد برگزار کند


اظهارات اخیر آقای بوش پس از آن صورت گرفت که یک روز پیش از آن، رسانه های بین المللی از تصمیم دولت پاکستان برای اعلام حالت فوق العاده خبر دادند.
اظهارات اخیر آقای بوش پس از آن صورت گرفت که یک روز پیش از آن، رسانه های بین المللی از تصمیم دولت پاکستان برای اعلام حالت فوق العاده خبر دادند.

جرج بوش رییس جمهوری آمریکا، روز جمعه دهم ماه اوت ضمن ترغیب پرویز مشرف رییس جمهوری پاکستان به جنگ علیه تروریسم، او را به برگزاری انتخابات آزاد تشویق کرده است.


به گفته رییس جمهوری آمریکا، صف آرایی پرویز مشرف، رییس جمهور پاکستان در مقابله با جنگ علیه تروریسم باید با برگزاری انتخابات آزاد ریاست جمهوری همراه باشد.


آقای بوش ابراز اطمینان کرد که پرویز مشرف در نبرد با اسلامگرایان طرفدار القاعده پیروز خواهد شد اما از پاسخ دادن به پرسشی درباره دخالت نیروهای آمریکا در خاک پاکستان برای کنترل طالبان طفره رفت.


آقای بوش به صورت تلویحی به درخواست های خود از پرویز مشرف اشاره کرد و گفت: «همکاری های کامل امنیتی نتایج سریع، در پی خواهد داشت.»


اظهارات اخیر آقای بوش پس از آن صورت گرفت که روز پنج شنبه رسانه های بین المللی از تصمیم دولت پاکستان برای اعلام حالت فوق العاده خبر دادند.


ساعتی پس از اعلام این خبر، وزیر اطلاعات پاکستان اعلام کرد که پرویز مشرف با اجرای حالت فوق العاده در این کشور مخالفت کرده است.


دلیل مخالفت پرویز مشرف با اجرای حالت فوق العاده، «پایبندی او به دمکراسی و آزادی» اعلام شد.


در صورت اجرای حالت فوق العاده در پاکستان، آزادی های عمومی، آزادی بیان و مطبوعات محدود می شد و از سوی دیگر انتخابات پارلمان یک سال به تاخیر می افتاد.


به عقیده تحلیل گران سیاسی، پرویز مشرف رییس جمهوری پاکستان که در سال ۱۹۹۹ با کودتای نظامی به قدرت رسید، به شدت از طرف مخالفان داخلی از یک سو و ایالات متحده آمریکا از سوی دیگر زیر فشار قرار دارد.


مخالفان داخلی پرویز مشرف او را به مخالفت با دمکراسی، سرکوب آزادی های عمومی و ترویج افراط گرایی متهم می کنند؛ در حالی که ایالت متحده آمریکا دولت آقای مشرف را برای سرکوب شبه نظامیان تندرو اسلامگرا زیر فشار گذاشته است.


پرویز مشرف روز پنج شنبه صبح با دستیاران ارشد سیاسی خود ملاقات کرد تا درباره اعلام حالت فوق العاده به دلیل شرایط ویژه امنیتی پاکستان تصمیم گیری کند.


به گزارش خبرگزاری رویترز، به رغم زمزمه هایی مبنی بر محدود کردن آزادی های عمومی و آزادی های مطبوعات و از سوی دیگر احتمال عقب انداختن انتخابات پارلمانی تا سال دیگر، خیابان های پاکستان آرام است.


بررسی شرایط ویژه


دولت پاکستان شرایط ویژه را پس از آن در دستور کار خود قرار داد که از حدود یک ماه پیش، موجی از حملات مسلحانه، توسط شبه نظامیان اسلامگرا که طرفداران طالبان و القاعده هستند، امنیت عمومی این کشور را با مخاطرات جدی روبه رو کرده است.


ماجرای حمله مسلحانه به مسجد لال که در اختیار اسلام گرایان تندرو قرار داشت و همچنین اخراج قاضی چودری، رییس دیوان عالی پاکستان، بر موج مخالفت ها با پرویز مشرف و دولت پاکستان افزود.


به گفته تحلیلگران سیاسی، به نظر می رسد که ژنرال مشرف، متحد وفادار ایالات متحده آمریکا، وارد سخت ترین دوره زمامداری خود از سال ۱۹۹۹ تاکنون شده است.


مخالفان حکومت در اظهار نظرهای مختلف گمانه زنی کرده بود که آقای مشرف با اعلام حالت فوق العاده و عقب انداختن انتخابات پارلمانی قصد دارد جایگاه خود را به عنوان فرمانده کل ارتش پاکستان حفظ کند.


اما وزیر اطلاع رسانی پاکستان در جمع خبرنگاران تاکید کرد که انتخابات آتی در موعد مقرر برگزار خواهد شد و برگزاری این انتخابات را از «اولویت های پرویز مشرف» توصیف کرد.


XS
SM
MD
LG