لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۴

قهرمانی مریم طوسی، درخششی که پنج روز بعد به ایران رسید


مریم طوسی
مریم طوسی
در پنجمین دوره مسابقات دوومیدانی داخل سالن قهرمانی آسیا به میزبانی چین، چهار مدال رنگارنگ و شکسته شدن دو رکورد ملی، حاصل کار دوندگان ایرانی در اولین روز بازی‌ها بود.

مریم طوسی، دونده دوهای سرعت، روز شنبه موفق شد نام خود را به عنوان نخستین بانوی ایرانی که در این رشته موفق به کسب مدال طلا در آسیا شده است ثبت کند. او ۴۰۰ متر را طی ۵۳ ثانیه و ۸۵ صدم ثانیه پیمود تا ضمن فرو ریختن رکورد ملی که در اختیار خودش بود، مدال طلای آسیا را نیز نصیب خود کند.

اما بازتاب این خبر در سطح جامعه زمانی شدت گرفت که ویدئوی درخشش مریم طوسی، پنج روز بعد در شبکه‌های اینترنتی منتشر شد. پیش از آن اما به خاطر نادیده گرفتن این رویداد مهم از سوی سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، کمتر کسی از علاقه‌مندان ورزش در جریان برگزاری این رقابت‌ها قرار داشت.

وب‌سایت خبری رقابت‌ها نشان می‌دهد که طوسی روز شنبه، هجدهم فوریه، ۲۹ بهمن، قهرمان آسیا شده است. این تاخیر در پوشش تصویری رقابت‌ها برای نخستین بار نیست که در ورزش بانوان ایران رخ می‌دهد. صداوسیما پیش از این نیز از پوشش موفقیت تیم ملی فوتبال دختران ایران در رقابت‌های غرب آسیا خودداری کرده بود.

ماجرای مدال مریم طوسی و بازتاب دیرهنگام آن یادآور دهه چهل شمسی است که خبرنگاران مجله کیهان ورزشی در رقابت‌های المپیک، ساعت‌ها در صف ارسال تلکس می‌ایستادند. اگر مطلب آنها روز یک‌شنبه به ایران می‌رسید، خوانندگان باید تا شنبه هفته آینده صبر می‌کردند تا شرح کامل و دقیقی از وقایع رقابت‌ها را در مجله بخوانند.


مریم طوسی تابستان امسال تنها نماینده زن ایران در مسابقات جهانی دوومیدانی به میزبانی کره جنوبی بود که از راهیابی به مرحله نیمه‌نهایی باز ماند. او در سخت‌ترین گروه بین پنج گروه رقابت‌های ۲۰۰ متر قرار داشت. در پایان رقابت‌های مقدماتی، دو نفری که بهترین رکورد‌ها را به جا گذاشتند هر دو از همین گروه بودند.

سایر نتایج ایران

در پایان این مسابقات دو روزه، چین با ۱۴ مدال طلا، ۹ نقره و ۱۰ برنز در صدر ایستاد.
ایران با ۳ طلا، یک نقره و ۳ برنز در رده دوم قرار گرفت. در این رقابت‌ها که ۱۶ کشور حضور داشتند، نمایندگان بحرین، قزاقستان، قطر و کویت نیز رده‌های بعدی را به خود اختصاص دادند.

تنها رکورد جدید قاره‌ای را لی لینگ، بانوی چینی، در پرش با نیزه و با حد نصاب چهار متر و ۵۰ سانتی‌متر به نام خود ثبت کرد. بهترین حدنصاب مسابقات مردان را نیز محمد العظمی از کویت در ۸۰۰ متر به جا گذاشت و ضمن کسب مدال طلا، رکورد رقابت‌ها و رکورد کشورش را نیز جابه جا کرد.

غیر از ۴۰۰ متر زنان، در ۴۰۰ متر مردان هم دو مدال طلا و برنز به تیم ایران رسید. رضا بوعذار که چند صباحی از کسب مدال در مسابقات بزرگ دور مانده بود، با طی کردن ۴۰۰ متر در مدت زمان ۴۸ ثانیه و ۹ صدم ثانیه به مدال طلا رسید و امین قلیچی روی سکوی سوم ایستاد.

بوعذار که پنج سال قبل از او به عنوان استعدادی تابناک در دوومیدانی آسیا یاد می‌شد، مدت‌ها به دلیل بیکاری و مشکلات اقتصادی از تمرینات باز ماند و مصاحبه‌های انتقادی فراوانی نیز در این خصوص انجام داد.

در ماده پرتاب وزنه بانوان، لیلا رجبی مدال نقره را به گردن آویخت. رجبی پیش از این سهمیه المپیک را نیز گرفته بود. در این ماده مدال طلا به پرتابگر نیرومند چینی رسید.

در دوی ۶۰ متر، حسن حیدرپور با زمان ۶ ثانیه و ۵۹ صدم ثانیه، رکورد ایران را بهبود بخشید و به عنوان نفر اول گروهش به فینال راه پیدا کرد. او با ثبت این زمان توانست جواز حضور در مسابقات جهانی ترکیه را نیز به دست آورد.

در این ماده رضا قاسمی که پیشتر موفق شده بود ورودی جهانی مسابقات داخل سالن را کسب کند نیز به فینال رسید. او در فینال اما بسیار بهتر از مرحله مقدماتی دوید و با حد نصاب ۶.۶۸ ثانیه قهرمان شد. حیدرپور نیز به مدال برنز رسید. حیدرپور اگر رکورد مرحله مقدماتی را تکرار می‌کرد به مدال طلا دست پیدا می‌کرد.

در ۶۰ متر با مانع روح‌الله عسگری به فینال رسید، اما با زمان ۸ ثانیه و یک صدم ثانیه پنجم شد.

در پرش با نیزه، محسن ربانی که چندی پیش در بیستمین دوره مسابقات بین‌المللی داخل سالن ایران در مشهد توانست رکورد ملی را تا میزان ۵ متر و ۳۰ سانتی‌متر افزایش دهد، در این رقابت با رکورد پنج متر چهارم شد.

در پرش طول محمد ارزنده با رکورد ۷ متر و ۴۳ سانتی‌متر در رده نهم قرار گرفت. در ۱۵۰۰ متر بانوان، لیلا ابراهیمی، نایب قهرمان اسبق آسیا، نیز مثل محمد ارزنده، جایگاهی بهتر از نهمی به دست نیاورد.

سرانجام در پنجگانه زنان، سپیده توکلی پس از نمایندگان قزاقستان و ویتنام در رده سوم ایستاد.
در تیم ملی دوومیدانی داخل سالن ایران که با ۱۴ ورزشکار در این مسابقه‌ها شرکت کرده بود، کیوان قنبرزاده در پرش ارتفاع به دلیل فوت پدربزرگش و به خواسته خود از اعزام به چین منصرف شد.
XS
SM
MD
LG