لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۳۸

«طلوع صلح در بامداد اسكار»


روزنامه اعتماد در تیتر یک شماره سه شنبه با عنوان «طلوع صلح در بامداد اسكار» نوشته است: «حالا اصغر فرهادي از پرافتخارترين كارگردانان ايران و البته جهان به شمار مي‌رود. "فروشنده" دومين جايزه اسكار را براي او به ارمغان آورد و نام او در ميان كارگردانان جهاني كه بيش از يک بار اسكار را به خانه برده‌اند، كسانی مثل استيون اسپيلبرگ، فرد زينه‌مان، آلخاندرو گونزالس، ايناريتو، ديويد لين و كلينت ايستوود و... قرار گرفت. او تنها كارگردان اسكاری ما است كه برای دومين بار اين جايزه را برای فيلم فروشنده به دست آورد.»

این روزنامه البته با اشاره به اینکه انوشه انصاری در مراسم اسکار بيانيه فرهادی را خواند، به نقل از این بیانیه نوشته است: «تقسيم جهان "به ما" و "دشمنان ما" سبب ترس است.»

روزنامه شرق عکس یک خود را به اصغر فرهادی اختصاص داده و با تیتر «اسکاری علیه راست گرایان افراط راست گرایان افراطی» نوشته است: «اهدای جایزه اسکار به فیلم فروشنده که دومین جایزه اسکار اصغر فرهادي محسوب می شود، نه تنها براي سینما و ملت ایران خوشایند بود، بلکه مخالفان ارتجاع و جزمیت در سطح جهان را نیز خوشحال کرد.»

فاطمه معتمدآریا طی یادداشتی در این روزنامه نوشته است: «سینمای ایران بار دیگر با پیام صلح و مهر و دوستی در دنیای پردرد و هراس امروز افتخار آفرید. این موفقیت بزرگ شایسته‌ هزاران شادباش به همه مردم این سرزمین و فرزند پرافتخارش اصغر فرهادی است. به او برای همه شادی‌ها و برای همه غروری که آفریده درود می‌فرستم و به خانواده بزرگ سینمای ایران تبریک می‌گویم بحق و به شایستگی زبان گویای فرهنگ و هنر کهن و گران‌قدر ایرانی در جهان است.»

داریوش پیرنیاکان، موسیقی‌دان، نیز طی یادداشتی در روزنامه شرق نوشته است: «پیام پیروزی "فروشنده" در اسکار ٢٠١٧ را می‌توان در دو بُعد مورد ارزیابی قرار داد. بُعد اول اشاره به توانمندی فرهنگ و هنر ایران دارد. از صبح روز دوشنبه، ایرانی‌ها می‌توانند باافتخار عنوان کنند که فرهنگ ایرانی، اندیشمندان و هنرمندان ایرانی و هنر ایرانی توانمندی حضور و مطرح‌شدن در سطح جهانی را داشته و دارند. تبریک ویژه ما به اصغر فرهادی و دیگر عوامل فیلم فروشنده اما فقط به این خاطر نیست که این گروه امروز نمودِ این حضور در سطح جهان هستند، بلکه به‌خاطر انتقال درست پیامم صلح و انسان‌دوستی ایرانیان به دنیاست. بُعد دیگر این پیروزی را می‌توان در همین مورد دانست.»

کیهان که تحت نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی منتشر می شود اما در مطلبی با تیتر «فروشنده چه فروخت تا اسکار بگیرد؟» به شدت اصغر فرهادی را مورد حمله و اتهام قرار داده و نوشته است: « دلارهای نفتی امیر قطر توسط موسسه انستیتو فیلم دوحه که بخشی از سرمایه گذاری این فیلم را برعهده داشتند، باعث شد تا فیلم "فروشنده" یکه و تنها و فقط با حضور یک رقیب جدی» به میدان نهایی برسد.

این روزنامه سپس نوشته است که ویژگی مشترک فیلم‌های مورد حمایت «انستیتو دوحه"»، ارائه «تصویری تاریک و فلاکت بار از جوامع اسلامی و وارونه نمایاندن اسلام به عنوان ریشه خشونت‎ها و تباهی‎ها و بی‎عدالتی‎ها در اینگونه جوامع» است.

روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، هم با تاکید براینکه «فروشنده اصغر فرهادي در جو ضدترامپي آمريكا برنده اسكار شد»، نوشته است: «فرهادی بيش از هر چيزي بايد اسکار دومش را مديون دونالد ترامپ و فضاسازی رسانه‌اي حزب دموکرات آمريکا باشد.»

عليرضا رئيسيان، کارگردان سینما اما به روزنامه جوان گفته است: «آنچه در تاريخ مي‌ماند، اعطاي اسکار به فيلم فروشنده است و حواشی که به اين فيلم ياري رسانده خيلی ماندگار نخواهد بود.» او «اسکار را افتخاري براي سينماي ايران و ملت ايران» عنوان کرده و البته گفته است: «جايزه اسکار به کارگردان تعلق می گيرد و تهيه‌کننده و عوامل ديگر سهمی در آن ندارند و اين فرديت انکارناپذير است.»

این روزنامه نزدیک به سپاه پاسداران در گزارش خود با تاکید براینکه «جايزه اسکار حتماً براي سينماي ايران نمي‌تواند به عنوان يک غايت سينمايي فرض شود، اما براي بالا بردن حس اعتماد به نفس در ميان سينماگران ايراني شايد حائز اهميت باشد»، نوشته است: «قله سينماي ايران حتماً اسکار نيست، چراکه سينماي معيار در ايران حتماً اسکار نمی گيرد و همين سبب مي‌شود که تکليف ما با اسکار کاملاً مشخص باشد.»

روزنامه وطن امروز عکس یک خود را به حسین نوری همدانی از مراجع مستقر در قم اختصاص داده و با تیتر « چرا‌شرمنده‌ نیستید؟»، نوشته است: «در روزهایی که حسن روحانی می گوید به وعده‌هایش عمل کرده و به همین خاطر شرمنده مردم نیست و در ایامی که او ضمن حمله به منتقدان "بی نام" گفته است مردم باید شاد باشند»، آیت الله نوری همدانی «در سخنانی صریح تاکید کرد مسئولان به خاطر وضعیت بغرنج معیشتی مردم باید شرمنده باشند.»

به نوشته این روزنامه حسین نوری همدانی گفته است: «بعضی از مسؤولان می‌گویند مردم باید شاد باشند، ما هم می‌گوییم باید مردم شاد باشند ولی با شکم گرسنه و دیدن جوان بیکار چگونه می‌شود شاد بود.»

وطن امروز اظهارات حسین نوری همدانی را به صراحت واکنش به اظهارات حسن روحانی عنوان کرده و یادآوری کرده است که حسن روحانی روز یکشنبه ۸ اسفند در مجمع ملی سلامت گفته بود: «ما اگر یک ذره مردم نشاط داشته باشند ناراحت می‌شویم. چطور هرچه گریه کنند حلال است، یک ذره بخندند حرام است؟ بگذارید جامعه و جوانان نشاط داشته باشند.»

کیهان عکسی از آب آلوده را به عنوان عکس یک خود چاپ کرده و نوشته است: «رئیس جمهور در بخشی از سـخنان خود انتقادها را به نوشیدن آب شور تشبیه کرده و به منتقدان توصیه کرد آب شیرین بخورند.این در حالی است که مردم خوزستان مدتهاست به جای آب، شیرکاکائو می‎خورند.»

روزنامه صبح نو نزدیک به محمدباقر قالیباف در تیتر یک خود با تاکید براینکه «شانس روحانی در انتخابات؛ ۵۰- ۵۰» است، نوشته براساس یک نظر سنجی در هفته نخست اسفند ماه از حدود ۲۰هزار نفر از شهروندان سراسر کشور پرسیده شده که «آیا آقای روحانی مجددا به ریاست جمهوری انتخاب می‌شود یانه؟ » و «۵۰ درصد پاسخگویان جواب مثبت و ۴۵درصد جواب منفی به این پرسش داده‌اند. ۲.۷۷ درصد از پاسخگویان نیز جوابشان "نمی‌دانم" بود.»

این روزنامه همچنین نوشته که ۵۲ درصد پاسخ دهندگان به این نظر سنجی درباره اینکه «آیا در انتخابات ۲۹ اردیبهشت شرکت می‌کنید؟» گفته‌اند: «در انتخابات شرکت می‌کنیم»، ۱۰.۲ درصد گفته‌اند: «احتمالاً شرکت می‌کنیم» و ۲۹درصد گفته‌اند: «در انتخابات شرکت نمی‌کنیم». ۵.۵ درصد هم گفته‌اند که «هنوز تصمیمی برای شرکت در انتخابات نگرفته‌ایم.»

روزنامه حمایت، وابسته به سازمان زندان ها، در تیتر یک خود از «هشدار رییس قوه قضاییه» به فعالان انتخاباتی خبر داده و از قول صادق لاریجانی نوشته است: «استفاده از رسانه‌های ضدانقلاب برای اهداف انتخاباتی جرم است»

به نوشته این روزنامه، صادق لاریجانی همچنین تاکید کرده که « از ابتدا تا انتهای روند انتخابات و در جریان رقابت‌ها و تبلیغات باید به دقت حرکات دشمن را رصد کنیم و فراموش نکنیم که دشمن همواره از طریق ایجاد شایعات و مشوه ساختن چهره مسئولان، نظام جمهوری اسلامی و اصل انتخابات، اهداف خود را پیش می‌برد.»

روزنامه قانون خبر داده که لایحه «حمایت از جنگلبانان و محیط بانان به سرانجام رسيد» و نوشته است: «نزدیک به ۱۲۰ نفر باید شهید می شدند تا گامی مهم در حمایت از مدافعان جنگل برداشته شود.»

به نوشته این روزنامه «لایحه حمایت از جنگلبانان و محیط بانان دو روز قبل در حالی به تصویب هیات دولت رسید که در سال‌های اخیر، بی‌پناهی محیط بانان و جنگلبانان و دست‌درازی‌های سودجویان به منابع طبیعی، خسارت‌های بسیاری را برجای گذاشت.»

روزنامه قانون یادآوری کرده است که «در ماده واحده این لایحه آمده است که محیط‌بانان و جنگلبانان از حیث مسئولیت جزایی و مدنی، دیه و جبران خسارت در قبال صدمات و ضرر و زیانی که در جهت انجام وظیفه متحمل می شوند و کمک مالی به آنان و خانواده‌شان، مشمول مواد ۱۲ تا ۱۵ قانون به کارگیری سلاح هستند. همچنین ، در مورد بیمه عمر، حوادث و سایر بیمه‌ها، آن‌ها مشمول اصلاحیه قانون بیمه عمر مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهند بود. دادگاه‌ها مکلفند در مورد پرونده‌های مربوطه در اسرع وقت رسیدگی کنند و سازمان برنامه و بودجه نيز موظف است اعتبارات مورد نیاز را در بودجه سالانه پیش بینی کند.»

روزنامه وقایع اتفاقیه در گزارشی با تیتر «اپیدمی مرگ در میان کارگران» نوشته است: در فاصله ۳۰ آذر تا ۹ اسفند ۹۵، بيش از ۶۰ کارگر در حين کار، جانشان را از دست داده‌اند.»

این روزنامه به استناد اخبار مربوط به حوادث کارگری «خبرگزاری ایلنا» و با اشاره به اینکه «بسياري از خبرهاي حوادث کار به ‌دليل محدوديت‌هاي کار خبري، هرگز راهي به اين خبرگزاري پيدا نمي‌کنند»، نوشته است: «نگاهي به خبرهاي منتشرشده درباره حوادث کار که در فاصله ۳۰ تا ۹ اسفند ۹۵ در ايلنا منتشر شده، نشان مي‌دهد پراکندگي حوادث کار منجر به فوت، تنها منحصر به يک شغل خاص نمي‌شود، با اين همه، همچنان تعداد کارگران ساختماني که دچار حوادث منجر به مرگ در کار شده‌اند، نسبت به سايرين بيشتر است. گازگرفتگي، ريزش ديواره کارگاه ساختماني، سقوط در چاهک آسانسور و ريزش ديواره محل گودبرداري ساختمان ازجمله حوادث کاري بود که در دو ماهه گذشته، منجر به مرگ تعدادي از کارگران حادثه‌ديده شده است.»

وقایع اتفاقیه همچنین گزارش داده که براساس تازه‌ترین آمارهای سازمان پزشکي قانوني استان تهران «در ۱۰ ماه اول سال ۱۳۹۵، ۳۰۳ مورد فوت ناشي از حوادث کار به مراکز پزشکي قانوني استان ارجاع شده که اين ميزان در مقايسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد فوت ناشي از حوادث کار ۲۷۲ نفر اعلام شده بود، ۱۱.۴ درصد افزايش يافته است.»

روزنامه ایران در شماره دهم اسفند ماه خود گزارشی دارد درباره « فاتحه‌ای بر مزار خالی پلاسکو» با اشاره به اینکه « ۴۰ روز از پنجشنبه سیاه تهران گذشت»، نوشته است: «پلاسکو خودش هم نمی‌دانست ساعت مرگش روی ۱۱ و ۱۵ دقیقه پنجشنبه کوک شده. یادگار قدیمی شهر فروریخت و جای خالی‌اش زخمی شد عمیق. آتش‌نشان‌هایش هم خاطره‌ غم‌انگیز پنجشنبه سیاه تهران. پلاسکو حالا حکم دندان کشیده ‌شده‌ای را دارد که زبان جای خالی‌اش را توک می‌زند. گویی کسی هنوز باور ندارد که دیگر نیست.»

حمید حاچی پور گزارش نویس روزنامه ایران که ۹ شب در جریان عملیات امداد در محل سقوط ساختمان پلاسکو حضور داشت در این گزارش نوشته که حالا «روبه‌روی ساختمان فروریخته یادمانی از تصاویر شهدای آتش‌نشان برپاست. هر کس که از اینجا می‌گذرد سلامی هم به آنها می‌دهد. درست موقعی از شب که خیلی‌ها خوابند، آدم‌هایی هستند که بالای سر تابوت خالی پلاسکو حاضر می‌شوند.»

گزارش نویس روزنامه ایران به مردمی اشاره می کند که از او پرسیده اند: «واقعاً مطمئنی عمدی درکار نبوده؟ چرا عملیات تجسس و امداد این همه طول کشید؟ به ‌نظرت آن ۴ نفر که توی اتاق گرفتار شده‌ بودند، واقعاً پیامک داده ‌بودند؟ می‌گویند آتش‌نشان‌ها هم زنده بودند، راسته؟»، نوشته است: «آنها هم مثل من بوی دود و آتش را حس می‌کنند. این همان بویی است که انگار حالا حالاها نمی‌خواهد از اینجا دل بکند.»

XS
SM
MD
LG