لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۲۳

واکنش ها به مخالفت رهبر ایران با کناره گیری وزیر اطلاعات همزمان با سکوت دولت


محمود احمدی نژاد (راست) همراه با حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران
محمود احمدی نژاد (راست) همراه با حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران
در حالی که هنوز محمود احمدی نژاد به مخالفت رهبر جمهوری اسلامی با کناره گیری وزیر اطلاعات واکنش نشان نداده است، روز دوشنبه معاون هماهنگی این وزارتخانه با حضور حیدر مصلحی تودیع شد. مخالفت دولت احمدی نژاد با برکناری معاونت هماهنگی از دلایل استعفای وزیر اطلاعات اعلام شده بود.

رسانه های خبری ایران روز یکشنبه اعلام کردند که حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران، از سمت خود استعفا کرده است. برخی از سایت ها از جمله «الف» وابسته به احمد توکلی، نماینده مجلس، و «پارلمان نیوز» دلیل این استعفا را مخالفت اسفندیار رحیم مشایی با برداشتن یکی از معاونین وزارت اطلاعات اعلام کردند.

سایت الف در این زمینه نوشت که «وزیر اطلاعات به دلیل برداشتن یکی از معاونین خود که نماینده مشایی و جریان انحرافی دولت در وزارتخانه بوده است با فشار دفتر رییس جمهور مجبور به استعفا شده بود.»

این سایت افزوده که «پیش از این نیز رییس جمهور تصمیم داشت وزیر اطلاعات را برکنار کند که آن دفعه نیز با مخالفت رهبر انقلاب مواجه شده بود.»

سایت پارلمان نیوز که نزدیک به جناح اقلیت مجلس شورای اسلامی است خبر داده که این معاون وزیر اطلاعات، «عبداللهیان معاون حقوقی و امور مجلس وزارت اطلاعات» است و گفته که «بسیاری از تحلیلگران سیاسی این اتفاق را بی ارتباط با انتخابات دوره نهم مجلس نمی دانند.»

اما خبرگزاری مهر روز دوشنبه بدون نام بردن از معاون وزیر اطلاعات که باعث جنجال دو روز گذشته در روابط میان رییس جمهوری و رهبر ایران شده است، گفته که «جلسه تودیع و معارفه معاون هماهنگ کننده وزارت اطلاعات با حضور حجت الاسلام مصلحی وزیر اطلاعات در محل این وزارتخانه برگزار شد.»

جنجال بر سر یک خبر

خبر ابقای وزیر اطلاعات در سمت خود، از یکشنبه شب بارها از سوی رسانه های اصولگرای منتقد دولت منتشر شده است ولی خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، «برخی از خبرگزاری های داخلی تحت انقیاد یک جریان خاص سیاسی» را متهم کرد که «با حذف خبر استعفای حیدر مصلحی وزیر اطلاعات و قبول آن از سوی رییس جمهور، بدون استناد به هیچ منبع مشخصی مدعی شدند که مقام معظم رهبری با کناره گیری مصلحی مخالفت کرده اند.»

ایرنا یکشنبه شب «عدم صدور اطلاعیه» از سوی دفتر رهبر ایران را دلیل بر آن دانست که آیت الله خامنه ای با کناره گیری حیدر مصلحی مخالفت نکرده است.

این موضعگیری خبرگزاری ایرنا واکنش برخی سایت های محافظه کار را برانگیخت و سایت «تابناک» نزدیک به محسن رضایی در این زمینه نوشت: «همه کسانی که در حوزه رسانه در ایران فعالیت می کنند، معنی نظر رهبری بر پایه یک منبع موثق را می فهمند و از سوی دیگر، با توجه به سرعت بالای نفوذ خبر در عرصه اینترنت، متوجه هستند که منتظر دستور کتبی بودن آن هم در آن موقع از شب، عملا بهانه ای واهی است.»

این سایت افزوده است: «اگر رسانه ای یا یک جریان فکری خود را ملتزم به پیروی از منویات رهبری می داند، قاعدتا باید به نظر همان منبع موثق شناخته شده بسنده کند.»

خبرگزاری ایرنا روز دوشنبه و در حالی که دفتر آیت الله خامنه ای هنوز بیانیه ای رسمی درباره مخالفت وی با استعفای وزیر اطلاعات صادر نکرده، در گزارشی تایید کرد که «رهبر انقلاب» با کناره گیری مصلحی از وزارت اطلاعات مخالفت کرده است.

خبرگزاری ایرنا خود را «رسانه مادر و خبرگزاری رسمی نظام» معرفی کرده و گفته است: «بر اساس سنت دیرینه که اخبار رهبری را تنها از منابع رسمی دریافت می کرده است...از انتشار خبر تا بررسی کامل صحت و سقم آن خودداری کرد.»

به رغم تایید مخالفت رهبر ایران با کناره گیری وزیر اطلاعات از سوی خبرگزاری ایرنا، سایت رسمی ریاست جمهوری ایران روز دوشنبه بدون اشاره به این مخالفت، بار دیگر خبر استعفای حیدر مصلحی و موافقت احمدی نژاد با آن را باز نشر کرد.

افراد و مقام های نزدیک به دولت هنوز درباره مخالفت رهبر ایران واکنشی نشان نداده اند ولی برخی از رسانه های منتقد دولت احمدی نژاد، از عدم انتشار این خبر به عنوان بی اعتنایی جدید دولت به حکم آیت الله خامنه ای یاد کرده اند.

سایت «الف» در مطلبی با عنوان «دومین بی اعتنایی تاریخی به یک حکم حکومتی» نوشته است: «در حالی که شب گذشته با نظر دفتر رهبر انقلاب خبر استعفای وزیر اطلاعات از همه رسانه های خبری برداشته شد، رسانه های دولت زیر بار این توصیه نرفتند.»

این سایت با اشاره به برخورد مشابه دولت دهم در ماجرای برکناری مشایی از مقام معاونت اولی رییس جمهوری که با حکم رهبر ایران صورت گرفت، از «نهادهای مسئول و مجلس» خواسته است تا «آخرین هشدارها» به دولت داده شود.

به دنبال معرفی محمود احمدی نژاد به عنوان فرد پیروز در انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، وی اسفندیار رحیم مشایی را به عنوان معاون اول رییس جمهور انتخاب کرد. این انتخاب که با واکنش منفی و گسترده اصولگرایان روبرو شد آیت الله علی خامنه ای را بر آن داشت تا در یک حکم حکومتی خواستار برکناری آقای مشایی شود.

ولی دولت محمود احمدی نژاد با اعلام اینکه این نامه هنوز انتشار عمومی نیافته است تا یک هفته اجرای دستور رهبر جمهوری اسلامی ایران را به تاخیر انداخت.

برخی از شخصیت های نزدیک به اصولگرایان نیز با شتابزده توصیف کردن عزل و نصب ها در دولت محمود احمدی نژاد خواستار تجدیدنظر وی در این رویه شدند.

اسماعیل کوثری، عضو فراکسیون اصولگرای مجلس، گفته است که «رییس جمهور در برکناری وزیر اطلاعات شتابزده عمل کرد و بحث ورود رهبری به این موضوع به دلیل احساس مسئولیت ایشان است.»

پرویز سروری، رییس کمیته امنیت داخلی مجلس نیز تاکید کرده که «اقدام دولت در پذیرش این استعفا با توجه به نگاه شیطنت آمیز آمریکا و قصد انتقال بحران به داخل ایران به هیچ وجه مناسب نبود.»

محمد نبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی نیز گفته که رییس جمهور ایران باید برای عزل و نصب ها مطالعه بیشتری انجام دهد و افزوده است: «احمدی نژاد باید در برخی روش ها تجدید نظر کند.»
XS
SM
MD
LG